نقد و بررسی

با این شاخک‌ها وای‌فای را ببلعید!

یکی از دردسرهای کاربران برای استفاده از وای‌فای سریع‌تر، به‌روزرسانی کامپیوتر شخصی یا نوت‌بوک به نسل جدید شبکه‌های بی‌سیم ۸۰۲.۱۱ac است. روترهای AC به طور گسترده‌ای بازار شبکه را در انحصار گرفته‌اند و سازمان‌ها و کسب‌وکارها از این محصولات استفاده می‌کنند. کاربران خانگی نیز مایل هستند برای سرعت بیشتر، روترهای AC تهیه کنند، اما ممکن است کارت شبکه بی‌سیم کامپیوتر یا نوت‌بوک‌شان این استاندارد را پشتیبانی نکند. راهکار ایسوس در این زمینه محصول USB-AC68 است.

معرفی و مشخصات
این دانگل وای‌فای از USB 3.0 برای اتصال به کامپیوتر یا نوت‌بوک استفاده می‌کند و به لطف طراحی منحصربه‌فرد و جذاب ایسوس، دو آنتن خارجی مانند شاخک دارد که روی بدنه اصلی دستگاه تعبیه شده است و قابلیت باز و بسته شدن دارند. البته، دو آنتن داخلی نیز برای استفاده روی فرکانس پایین‌تر مهیا شده‌اند و مجموعاً این دانگل چهار آنتن بی‌سیم دارد. ایسوس برای راحتی بیشتر کاربران یک پایه ارتباطی USB 3.0 نیز همراه با دستگاه عرضه کرده است که در مواقعی که امکان اتصال مستقیم این کارت شبکه به کامپیوتر یا نوت‌بوک وجود ندارد، می‌توان با کابل و پایه رابط به شبکه وای‌فای متصل شد. دو رنگ مشکی و قرمز زیبایی این دانگل نسبتاً بزرگ با وزن ۴۴ گرم را بیشتر کردند. در نگاه اول تصور می‌کنید هیچ آنتن خارجی‌ای ندارد و شبیه دیگر دانگل‌های وای‌فای USB موجود در بازار است، اما با دقت بیشتر متوجه خواهید شد دو آنتن خارجی با انعطاف‌پذیری برای تنظیم در هر جهتی در اختیار دارید. اندازه دانگل USB-AC68 برابر ۱۱۵ میلی‌متر (عرض)، ۳۰ میلی‌متر (عمق) و ۱۷.۵ میلی‌متر(ارتفاع) است.

USB-AC68 یک دانگل در رده AC1900 است؛ از هر دو باند فرکانس کاری وای‌فای پشتیبانی می‌کند و روی فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز سرعت حداکثری ۶۰۰ مگابیت و روی فرکانس کاری پنج گیگاهرتز سرعت ۱۳۰۰ مگابیتی و در مجموع سرعت ۱۹۰۰ مگابیتی به دست می‌دهد. این دانگل از فناوری MIMO 3×۴ به همراه فناوری اختصاصی AiRadar Beamforming ایسوس برای دریافت سیگنال‌های قوی و پایدار استفاده می‌کند. در واقع، آنتن‌های خارجی این کارت شبکه می‌توانند در سه جهت مختلف به طور کامل تبادل اطلاعات داشته باشند. خود دستگاه از یک ارتباط USB 3.0 بهره می‌برد که سرعت انتقال اطلاعات را ده برابر بیشتر می‌کند. پردازنده این دانگل Realtek RTL8814AU است که یکی از معروف‌ترین و سریع‌ترین چیپ‌ست‌های بازار برای شبکه‌های بی‌سیم ۸۰۲.۱۱ac است.

ایسوس اعلام کرده است که این محصول توسط سیستم‌عامل‌های ویندوز نسخه ۷ به بالا، ویندوز ۱۰، مک‌او‌اس‌ایکس ۱۰.۷ به بالا و مک‌او‌اس‌ایکس ۱۰.۱۱ پشتیبانی می‌شود. برای نصب USB-AC68 کافی است آن را مستقیماً به کامپیوتر یا نوت‌بوک وصل کرده یا از طریق کابل و پایه USB اقدام به نصب آن کنید. مطابق انتظار در مدت چند ثانیه روی ویندوز نصب و آماده استفاده است. شروع به اسکن و شناسایی شبکه‌های بی‌سیم اطراف می‌کند و در فهرست شبکه‌ها می‌توانید شبکه‌های روی فرکانس پنج گیگاهرتز را نیز مشاهده کنید.

طبق آزمایش‌های سایت‌های مختلف روی این محصول، سرعت وای‌فای بسیار مناسب و قابل قبول بوده و امتیازهای بخش کارایی را جمع کرده است. روی فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز سرعتی‌هایی مانند میانگین دانلود ۲۶۴ مگابیت و میانگین آپلود ۱‍۹۲ مگابیت ثبت شده است. همچنین، روی فرکانس پنج گیگاهرتز شاهد سرعت انتقال اطلاعات میانگین دانلود ۲۸۶ مگابیت و میانگین آپلود ۲۸۸ مگابیت بودیم. زمانی‌که این آمار را با نمونه دانگل‌های دیگر در بازار مقایسه کنید، متوجه سرعت نسبتاً بیشتر این دانگل خواهید شد.

نتیجه‌گیری
با این دانگل می‌توانید از شبکه‌های ۸۰۲.۱۱ac استفاده کنید و طعم اولین تجربه افزایش سرعت ۳۰۰ درصدی روی وای‌فای را بچشید. شاید اندازه نسبتاً بزرگ این دانگل کمی ناخوشایند باشد، اما می‌توانید از درگاه USB 3.0 استفاده کنید و یک نصب راحت و سریع را ببینید. در مجموع، راهکار ایسوس برای سوییچ به شبکه‌های وای‌فای پرسرعت با همه مزایا، ارزان نیست و باید بودجه نسبتاً زیادی را برای این کار کنار بگذارید.


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

میثاق محمدی‌زاده

دانش‌آموخته رشته کامپیوتر و علاقه‌مند ادبیات و فناوری؛ بیش از ۲۰ سال در نشریات و سایت‌های مختلف خبری و فناوری ایران نوشتم و هنوز تشنه یادگیری هستم!

یک دیدگاه

  1. بر اساس تجربه بالغ بر ۱۲ سال در حوزه فروش و نصب تجهیزات شکبه خدمت کاربران محترم معروض میدارد که حتی الامکان از محصولات کمپانی ایسوس در حوزه شبکه استفاده نکرده و به همان برند های شبکه ساز مشهور دنیا مانند TP-Link و ِD-Link مراجعه نمایید . بسیاری از محصولات ایسوس فاقد کارایی مناسب متناسب با قیمت کالا هستند و واحد R&D در این کمپانی معظم توان خویش را بیشتر معطوف به ساختارهای نوت بوک ها و سخت افزار کامپیوتر نموده است در زمینه به روزرسانی محصولات شبکه فاقد توانمندی است در ضمن گارانتی کننده پاسخگویی در زمینه پشیبانی تعویض و تعمیرات تجهیزات ندارند و در صورت مواجه شدن با خرابی کالا ، هیچگونه پاسخگویی از واردکننده و فروشنده نخواهید دید. فریب تبلیغات پر طمطراق و پروپاگاندای ریپورتاژ آگهی های ایسوس را نخورید. موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا