آیا میتوانیم فقط روی یک کانال وای فای VPN نصب کنیم؟
حالتی که کانال ۲.۴ گیگاهرتز بدون VPN و کانال ۵ گیگاهرتز با VPN باشد
پس از اینکه موفق شدید یک VPN روی مودم یا روتر نصب کنید؛ ایدهآلترین حالت این است که کانال وای فای ۵ گیگاهرتز با وی پی ان و کانال وایفای ۲.۴ گیگاهرتز بدون وی پی ان باشد تا بتوانید به راحتی تصمیم بگیرید هر دستگاه شما باید به کدام وای فای وصل شود.
این فقط شما نیستید که دوست دارید همزمان یک وای فای و اینترنت بدون VPN و با VPN داشته باشید. بزرگترین مشکل و چالش نصب VPN روی روتر، همین بحث عدم دسترسی به اینترنت بدون VPN است و اینکه باید همه دستگاهها بدون استثنا به ویپیان وصل شوند.
جداسازی بخشی از ترافیک وایفای ممکن نیست
متاسفانه، سازوکار نصب و راهاندازی VPN روی مودم و روترهای خانگی و رایج به گونهای است که کل ترافیک ورودی و خروجی را تحت تاثیر قرار داده و از نظر فنی و مهندسی اینترنت، امکانپذیر نیست شما روی یک کانکشن اینترنت، دو اتصال با VPN و بدون VPN داشته باشید.
بنابراین، مودمها و روترهای رایجی که در خانه داریم به شما اجازه نمیدهند روی کانال ۵ گیگاهرتز یا ۲.۴ گیگاهرتز VPN داشته باشید و روی کانال وای فای دیگر، از اینترنت بدون VPN استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: روتر VPN در برابر اپلیکیشن VPN: مزایا و معایب هر کدام چیست و کدامیک بهتر و آسانتر است؟
یک اتصال VPN، کل ترافیک اینترنت شما با یک آدرس IP را به سوی سرور VPN هدایت کرده و بعد از تغییر آدرس IP و رمزنگاری، دوباره به سوی مودم یا روتر میفرستد و جداسازی بخشی از اتصال اینترنت برای یک کانال رادیویی خاص، میسر نیست.
راهکارهای داشتن وایفای ویپیان دار و بدون VPN
برخی شرکتها مانند ایسوس با ارائه قابلیتها و فناوریهایی مانند Multiple VPN یا VPN Fusion سعی کردند این امکان را برای کاربران فراهم کنند که یک یا چند دستگاه به روتر VPN وصل شده ولی از اینترنت بدون VPN استفاده کنند. شما میتوانید وارد پنل کاربری روتر ایسوسی که این ویژگی را دارد؛ شده و در بخش VPN Fusion، آدرس مک دستگاهی که نباید به VPN وصل شود را بدهید.
فقط روترهای رده بالا و پرچمدار گرانقیمت ایسوس دارای ویژگی VPN Fusion هستند و اینطور نیست که شما روی هر روتر ایسوس، این مزیت را استفاده کنید.
راهکار دیگر، استفاده از دو مودم است که روی یکی، VPN نصب شده و مثلا برای اتصال تلویزیون، کنسول بازی و کامپیوتر گیمینگ است و روی مودم دوم، هیچ VPN نصب نشده تا بتوان به راحتی با گوشی و تبلت به اینترنت وصل شد و سایتهای داخلی یا سرویسهای ایرانی را باز و استفاده کرد.
مثلا، میتوانید یک مودم ADSL برای مصارف معمولی و بدون فیلترشکن داشته باشید و از مودم سیم کارتی پرسرعتی نیز برای نصب VPN سود ببرید.
بیشتر بخوانید: آموزش نصب VPN روی تلویزیون هوشمند؛ ۵ روش آسان برای هر اسمارت تی وی
در روترهای میکروتیک که معمولا قابلیتهای پیشرفتهای برای مدیریت و تنظیم ویپیان دارند؛ باز شما میتوانید کانکشنهایی تعریف کنید که با VPN بوده و کانکشنهایی بدون VPN تعریف کنید. در این روترها میتوانیم، روی یک کانال وایفای، اینترنت ویپیان و روی کانال وایفای دیگر، اتصال بدون ویپیان داشته باشیم.
پس، اگر میخواهید روی مودم یا روتر VPN نصب کنید ولی یک اتصال اینترنت بدون وی پی ان هم داشته باشید؛ باید از مودم روتر دوم یا روترهای پیشرفته و با تجهیزات خاص استفاده کنید. به این نکته توجه داشته باشید که برای نصب و استفاده از ویپیان روی مودم، باید حتما یک مودم VPN بخرید.
اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکهچی به آیدی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.