آموزش اشتراک گذاری VPN روی مودم و هات اسپات
روشی برای اتصال دستگاههای مختلف به اینترنت بدون فیلتر، حتی اگر مودم VPN ندارید
این آموزش برای افرادی است که مودم VPN ندارند ولی میخواهند چندین دستگاه را به اینترنت بدون فیلتر وصل کنند. برای اشتراک گذاری VPN نیازی به هیچ چیزی ندارید جز یک گوشی که وی پی ان قابل اتصال داشته باشد و یک مودم یا روتر وای فای.
شاید در هفتههای اخیر، آموزشهای زیادی در کانالهای تلگرام یا وبسایتهای برای اشتراک گذاری VPN روی اندروید یا اشتراک گذاری VPN گوشی با دسکتاپ دیده باشید اما ما در این آموزش، نمیخواهیم فقط لپتاپ را به اینترنت بدون فیلتر و بدون محدودیت روی گوشی موبایل وصل کنیم یا اینکه گوشی را به اینترنت بدون محدودیت لپتاپ وصل کنیم.
هدف ما در این آموزش، اشتراک گذاری VPN روی مودم و وای فای است تا دستگاههای مختلف از جمله گوشی موبایل اندرویدی و iOS، لپتاپ، تبلت، تلویزیون و کنسول بازی بتوانند از طریق وای فای به اینترنت بدون فیلتر وصل شوند.
مهم نیست چه مودم یا روتری در خانه ندارید و از اینترنت ثابت ADSL استفاده میکنید یا اینترنت TD-LTE یا اینترنت ۴G.
و مهم نیست مودم یا روتر شما قدیمی یا جدید است و از قابلیت VPN پشتیبانی میکند یا خیر!
مزیت این روش، عدم نیاز به نصب VPN یا اپلیکیشن روی چندین دستگاه در خانه است. کافی است شما روی یک گوشی اندرویدی یا لپ تاپ یک وی پی ان متصل داشته باشید تا آن را با دیگر دستگاهها از جمله آیفون، تلویزیون، گوشی اندرویدی دیگر و کنسول بازی به اشتراک بگذارید و دیگر روی این دستگاهها وی پی ان نصب نکنید.
تصور کنید با گوشی آیفون خود به وای فای وصل شده و راحت اینستاگرام، واتساپ، تلگرام، اپ استور و یوتیوب را باز کنید!
پس، با یکی از جذابترین آموزشهای سایت شبکهچی همراه باشید تا فقط با نصب یک اپلیکیشن، بتوانید VPN را روی مودم و وای فای یا هات اسپات برای سایر دستگاهها به اشتراک بگذارید.
آموزشی که در زیر خواهد آمد؛ بارها تست و استفاده شده و کاملا پاسخگوی کاربرانی است که میخواهند از اینترنت بدون فیلتر برای گیم، استریم ویدئو، دانلود و باز کردن اینستاگرام و واتساپ و تلگرام استفاده کنند.
بیشتر از این شما را معطل نمیگذاریم و سراغ شروع آموزش اشتراک گذاری VPN روی مودم و هات اسپات میرویم:
چگونه VPN را روی مودم و هات اسپات به اشتراک بگذاریم؟
اجازه بدهید نخست کمی درباره کاری که میخواهیم انجام شود؛ صحبت کنیم و سناریو آن را کامل بررسی کنیم و بعد سریعا ترفندها و تنظیمات آن را مرور خواهیم کرد.
تصور کنید یک لپتاپ یا گوشی داریم که به اینترنت ملی یا فیلترنت وصل هستند. در آن سو، هم چندین دستگاه از جمله گوشی آیفون، لپتاپ، کنسول بازی و تلویزیون داریم که باید به اینترنت بدون فیلتر وصل باشند. قاعدتا، برای شروع همه دستگاه به فیلترنت یا اینترنت فیلتر شده وصل هستند:
حالا اگر شما روی یکی از دستگاههای لپتاپ یا گوشی اندرویدی در سمت چپ تصویر، یک VPN اجرا کنید و به اینترنت بینالملل وصل شوید؛ حتی اگر اینترنت را هات اسپات کنید یا همه دستگاهها به مودم و وای فای مشترک وصل باشند؛ باز هم دستگاههای سمت راست به فیلترنت وصل هستند نه اینترنت بدون فیلتر:
اینجا، ما میخواهیم کاری کنیم که VPN اجرا شده روی اندروید یا لپ تاپ ویندوزی، روی مودم یا وای فای یا هات اسپات برای دیگر دستگاهها هم به اشتراک گذاشته شود:
بنابراین، ما نمیخواهیم روی مودم VPN تنظیم کنیم. پیشتر، در سایت شبکهچی آموزش نصب VPN روی مودم یا آموزش نصب VPN L2TP روی مودم ایرانسل Tf-i60 G1 را منتشر کردیم.
نکته مهم: در این آموزش اصلا کاری به تنظیمات مودم یا روتر نداریم و فقط تنظیمات روی گوشی اندرویدی یا لپ تاپ ویندوزی انجام میشوند.
توجه خیلی مهم: کافی است شما یک وای فای در خانه داشته باشید و اصلا مهم نیست از چه نوع اینترنتی (ADSL یا TDLTE یا ۴G یا FTTH) استفاده میکنید.
به یاد داشته باشید: تمام چیزهایی که نیاز دارید؛ دانلود یک اپلیکیشن، اینترنت وای فای و یک VPN قوی است.
آموزش اشتراک گذاری VPN روی مودم با گوشی اندرویدی
در سناریو نخست، میخواهیم VPN روی یک گوشی اندرویدی را با دیگر دستگاهها به اشتراک بگذاریم.
تمام دستگاهها از جمله گوشی اندرویدی و لپ تاپ باید به یک مودم یا وای فای وصل باشند. ما در این آموزش، از مودم ایرانسل FD-M60 استفاده کردیم:
۱- برای شروع به نرمافزار اندرویدی Every Proxy نیاز داریم. احتمالا، این روزها زیاد نام این اپلیکیشن را شنیدهاید. وارد گوگل پلی شده و با زدن عبارت Every Proxy، آن را دانلود و نصب کنید:
اگر نمیتوانید وارد گوگل پلی شوید و برای شما فیلتر است؛ از لینک دانلود اپلیکیشن Every Proxy آن را دریافت کنید.
۲- اپلیکیشن Every Proxy را اجرا کنید و روی منوی سه نقطه در گوشه بالا سمت راست بزنید و به Settings بروید:
۳- در صفحه باز شده، دو بخش HTTP/S Proxy و SOCKS4/5 Proxy مشاهده میکنید. ما با بخش HTTP/S Proxy یا اول و بالای صفحه کار داریم. روی آن بزنید و از منوی نمایش داده شده که حاوی چند آدرس IP است؛ آدرس IP که با ۱۹۲.۱۶۸ شروع میشود را انتخاب کنید:
برای مثال، روی گوشی ما آدرس ۱۹۲.۱۶۸.۱۰۸.۱ نمایش داده شده است. این آدرس IP را انتخاب میکنیم.
کاری به پورت ۸۰۸۰ نداریم ولی کلید روبروی گزینه Power Save را خاموش کنید تا اشتراکگذاری فیلترشکن به طور خودکار قطع نشود.
۴- دوباره به صفحه اصلی اپ Every Proxy برگشته و کلید روبروی گزینه HTTP/HTTPS را روشن میکنیم:
اگر در این صفحه با خطایی روبرو شدید؛ برگردید و گزینه آدرس آی پی ۰.۰.۰.۰ را انتخاب کنید یا آدرس آی پی دیگری که به شما نمایش داده میشود ولی اولویت با آدرس آی پی است که با ۱۹۲.۱۶۸ شروع میشود و مربوط به شبکه وای فای داخلی است.
۵- حالا، نرمافزار VPN خود روی گوشی اندرویدی را اجرا کنید و به اینترنت بدون فیلتر وصل شوید.
۶- از این مرحله به بعد باید سراغ دستگاههایی برویم که میخواهیم به اینترنت بدون فیلتر وصل شوند. در هر دستگاه، باید بخش پروکسی را یافته و آدرس IP و شماره پورت اپ Every Proxy را بدهید.
مثلا، برای گوشی اندرویدی این آموزش باید آدرس آی پی ۱۹۲.۱۶۸.۱۰۸.۱ و پورت ۸۰۸۰ وارد لپ تاپ، آیفون، گوشی اندرویدی دیگر یا هر دستگاهی شود.
برای لپتاپ ویندوز ۱۰ و ۱۱، از نوار جستوجوی پایین نوار وظیفه، عبارت Proxy را وارد کرده و بعد گزینه Proxy Settings را انتخاب کنید:
۷- از پایین صفحه، بخش Manual proxy setup را پیدا کنید و کلید گزینه Use a proxy server را روشن کنید:
۸- حالا، مطابق تصویر زیر، باید آدرس IP و شماره پورتی که در برنامه Every Proxy استفاده شده بود را در فیلدهای مشخص شده، وارد کنید و بعد کلید Save را بزنید:
۹- اگر عبارت what is my ip را در گوگل، پیش و پس از این تنظیمات سرچ کرده باشید؛ میبینید که آدرس IP شما تغییر کرده و به اینترنت بدون فیلتر وصل شدید و اکنون میتوانید وارد یوتیوب شده یا اپهای اینستاگرام و تلگرام و واتساپ را باز کنید:
آدرس IP ایران پیش از تنظیمات بالا:
آدرس IP کشور دیگر پس از تنظیمات بالا و اشتراک گذاری VPN روی وای فای:
دوباره تاکید میکنیم که در این آموزش، کاری به تنظیمات مودم یا روتر نداشته و اصلا نیازی نبود VPN روی مودم نصب شود.
برای اینکه مطمئن شوید که دستگاههای دیگر به اینترنت دارای VPN وصل شدند؛ به نرمافزار Every Proxy برگردید و ببینید آیا ارسال و دریافت داده دارید یا خیر.
نکته مهم: در لپتاپ یا پیسی حتما نیاز نیست با وای فای به مودم یا روتر وصل باشید و میتوانید با کابل شبکه هم وصل باشید.
۱۰- برای اتصال گوشی اندرویدی به اینترنت بدون فیلتر، وارد بخش وای فای شوید و انگشت خود را روی شبکه وای فای متصل شده قرار دهید تا منوی جدیدی باز شود.
۱۱- حالا باید گزینه Modify Network را انتخاب کنید. ممکن است در گوشی اندرویدی شما این گزینه با نام دیگری باشد ولی باید گزینه دستکاری تنظیمات وای فای متصل شده را انتخاب کنیم:
۱۲- گزینه Proxy را انتخاب و روی Manual قرار دهید:
۱۳- آدرس IP و پورت استفاده شده در اپ Every Proxy را اینجا وارد کنید. در فیلد hostname باید آدرس آی پی ۱۹۲.۱۶۸.۱۰۸.۱ و در Port هم ۸۰۸۰ را وارد کنید و بعد روی کلید Save بزنید:
آموزش اشتراک گذاری وی پی ان روی هات اسپات با گوشی اندرویدی
اگر شما به جای وایفای، از اینترنت دیتا یا همان اینترنت موبایل روی گوشی اندرویدی استفاده میکنید؛ میتوانید آن را هات اسپات کرده و دستگاههای دیگر به VPN روی هات اسپات موبایل وصل شوند.
غالب آموزش این کار مشابه بالا است؛ جز اینکه باید ابتدا گوشی اندرویدی به اینترنت همراه وصل شده و هات اسپات آن روشن شود و بعد در دستگاههای گیرنده اینترنت VPN نیز به هات اسپات موبایل وصل شده باشید.
آموزش اشتراکگذاری VPN روی هات اسپات با لپتاپ
اگر یک VPN قوی روی لپتاپ دارید و میخواهید آن را با دستگاههای دیگر به اشتراک بگذارید؛ مانند اسمارتفونها نمیتوانید هم با هات اسپات و هم با وای فای این فیلترشکن به اشتراک گذاشته شود و فقط باید با هات اسپات ویندوز این کار را انجام دهید.
پس، روی لپتاپ نمیتوانید یک VPN را صرفا با اتصال به یک شبکه یا وای فای به اشتراک بگذارید و تنها راهحل، اتصال لپتاپ به وای فای یا کابل شبکه به مودم و بعد هات اسپات کردن این وای فای به همراه اشتراک گذاری VPN است.
توجه داشته باشید ما روی لپ تاپ و ویندوز، نیازی به اینترنت موبایل یا اینترنت دیگری نداریم و فقط باید وای فای را به یک هات اسپات در ویندوز تبدیل کنیم. اگر نمیدانید چگونه میتوان روی لپتاپ یک هاتاسپات ساخت یا وای فای را تبدیل به هاتاسپات کرد؛ مقالات زیر بهترین کمک و راهنمای شما هستند:
برای اشتراکگذاری VPN روی لپتاپ:
۱- با لپتاپ به وایفای یا با کابل شبکه به مودم و اینترنت وصل شوید.
۲- در کادر جستوجوی نوار وظیفه یا منوی ویندوز، عبارت Mobile Hotspot را نوشته و اینتر کنید. از نتایج روی گزینه Mobile Hotspot بزنید:
۳- وارد صفحه تنظیمات هات اسپات در ویندوز ۱۰ یا ویندوز ۱۱ شوید. کلید روشن شدن هات اسپات را بزنید و بعد از طریق کلید Edit میتوانید نام شبکه وای فای هات اسپات و رمزعبور آن را مشخص کنید:
بهتر است گزینه power Saving خاموش باشد.
۴- از سمت راست نوار وظیفه ویندوز، روی آیکون وای فای، راست کلیک کرده و گزینه Open Network and Internet Settings را انتخاب کنید. در صفحه باز شده، باید لینک Change adapter options را کلیک کنید:
۵- حالا، در صفحه network connectons چندین کانکشن برای شبکههای مختلف میبینید. برخی از این کانکشنها خاموش یا روشن یا اصلا غیرفعال هستند:
۶- آداپتور مربوط به VPN خود را پیدا کنید و روی آن راست کلیک کرده و گزینه properties را بزنید:
۷- وارد برگه Sharing شوید و تیک گزینه اول را مطابق شکل زیر بزنید:
۸- از گزینه Home Network Connection، باید شبکهای که هات اسپات روی آن قرار دارد را انتخاب کنید؛ همان نامی که ستارهدار است:
روی کلید OK بزنید تا تغییرات ذخیره شوند.
به همین سادگی موفق شدید با لپ تاپ یک VPN را به اشتراک بگذارید.
حالا، کافی است دستگاههای دیگر به هات اسپات ویندوز وصل شوند و اینترنت بدون محدودیت یا فیلترنت استفاده کنند.
راهحلهای دیگر اشتراک گذاری وی پی ان
امیدوارم از این آموزش هم لذت ببرید و هم آن را روی گوشی یا لپتاپ پیادهسازی کرده و بتوانید دستگاههای مختلف را بدون دردسرها و مشکلات رایج، به اینترنت بدون فیلتر وصل کنید.
فراموش نکنید یک روش دیگر اتصال دستگاههای مختلف به اینترنت آزاد، خرید یک مودم یا روتر VPN و ست کردن وی پی ان روی آن است.
میتوانید مودمی مانند ایرانسل TF-i60 G1 یا هواوی B622 را بخرید و بعد یک اشتراک وی پی ان L2TP یا OpenVPN خریداری کرده و روی آنها تنظیم کنید تا کل اینترنت وایفای شما بدون فیلتر باشد.
در مقالات زیر، هم بهترین مودمها و روترها برای ویپیان را معرفی کردیم و هم نحوه راهاندازی VPN روی تلویزیون و کنسول ایکس باکس توضیح داده شده است:
بهروزرسانی
پس از انتشار این مقاله، برخی دوستان در چت خصوصی یا کامنتهای مقاله، عنوان کردند که ترفندهای گفته شده در بالا جواب نداده و موفق نشدند پروکسی یا فیلترشکن خود را با روش با دستگاههای دیگر به اشتراک بگذارند.
ما پیش از نوشتن این مقاله، ترفندهای گفته شده را بارها روی گوشیها و لپتاپهای مختلف و با فیلترشکنها و ویپیانهای گوناگون تست کردیم. در غالب ویپیانها، جواب گرفتیم و فقط در یکی دو پروتکل خاص رمزنگاری اطلاعات سرعت کند بود یا موفق به اشتراکگذاری VPN نشدیم.
لذا، به دوستانی که ترفندهای بالا را کامل و بینقص اجرا کرده ولی موفق نشدند VPN خود را روی هات اسپات یا مودم به اشتراک بگذارند؛ توصیه میکنیم پروتکل ویپیان، سرور و تنظیمات برنامه ویپیان را تغییر دهند یا اینکه سراغ برنامه و اشتراک ویپیان دیگری بروند تا بتوانند جواب بگیرند.
*بخشهایی از این آموزش از کانال یوتیوب «الف ب مدیا» برداشته شده است.
*این مقاله اولین بار، آبان ماه ۱۴۰۱ منتشر شد و بعد چندین بار بهروزرسانی شده است.
اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکهچی به آیدی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.
درود و ممنون از توضیحاتتون
فقط یه سوال داشتم
در،قسمت اول گفتید:
مثلا، برای گوشی اندرویدی این آموزش باید آدرس آی پی ۱۹۲.۱۶۸.۱۰۸.۱ و پورت ۸۰۸۰ وارد لپ تاپ، آیفون، گوشی اندرویدی دیگر یا هر دستگاهی شود.
ولی در عکسهای بعدی آی پی : ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱۰۸ رو وارد کردید
میخواستم بدونم فقط اشتباه تایپی بوده و یا باید جای دو عدد آخر رو عوض کنیم؟
من در هر دو صورت موفق نبودم 😢
سلام دوست عزیز دوست داشتی من میتونم کمک کنم به من ایمیل بزن raminnaghavi222@gmail.com
سلام کار کرد،خیلی سپاسگذارم،سلامت باشید
هیچ فیلترشکنی را با every proxy نمیتوانم روی اندروید به اشتراک بگذارم چرا وی شده ؟ آیا جدیدا فیلترشکن ها تغییر کردند یا دستگاه من مشکل پیدا کرده ؟ یکی کمک کند مرسی
دادا من هم مشکل تورو دارم
اقا یکی به داد ما برسه
تو جون منو نجات دادی
نکته مهم ۴: در لپتاپ یا پیسی حتما نیاز نیست با وای فای به مودم یا روتر وصل باشید و میتوانید با کابل شبکه هم وصل باشید.
طبق این آموزش اینترنت بدون فیلتر از طریق وای فای گوشی منتشر میشه پس با لپتاپ یا پی سی باید به وایفای گوشی وصل بشیم.وگرنه کابل شبکه که به مودم وصله که همون فیلترنته.میشه این رو توضیح بدید
این سوتی بود،جدی نگیرید،برای اتصال کابلی حتما باید روتر مبدا تنظیم شود اگر نشد فریمور کاستوم DD رو متناسب با روتر خودتون پیدا کنید .