اینترنت کودکان و نوجوانان در آستانه معرفی
رونمایی از ابزارهای کنترل عملکرد کودکان و نوجوانان در فضای مجازی
وزارت ارتباطات تصمیم جدی برای کنترل کودکان و نوجوانان در فضای مجازی دارد. چند وقتی است که وزیر ارتباطات وعده رونمایی از اینترنت کودکان را میدهد و امروز نیز از رونمایی ابزارهای کنترلی عملکرد کودکان و نوجوانان در فضای مجازی با مشارکت سه وزارتخانه خبر داد.
عیسی زارعپور، در مراسم اختتامیه سی و ششمین اجلاس مدیران و روسای آموزش پرورش کشور، با اشاره به این موضوع که دسترسی به اینترنت سالم، امن و مفید برای کودکان و نوجوانان برای وزارت ارتباطات اهمیت زیادی دارد؛ گفت: «ابزاری فراهم شده است که در اختیار خانوادهها قرار میگیرد تا بتوانند برای سنین مختلف فرزندان خود اینترنت امن، مفید و سالم را فرآهم کنند.»
وزیر ارتباطات از مدارس و وزارت آموزش و پرورش خواست تا در معرفی این ابزار همکاری کنند. خبرگزاری فارس اشاره کرده این ابزار با همکاری سه وزارتخانه ارتباطات، ارشاد و آموزش و پرورش با صدا و سیما تهیه شده است.
زارعپور به چیستی این ابزار اشاره نکرده است ولی از مصاحبههای پیشین مدیران وزارت ارتباطات و همینطور خود وزیر ارتباطات، میتواند حدس زد که یک ابزار وایت لیست است تا والدین و خانوادهها بتوانند فهرستی از سایتها و سرویسهای مجاز برای کودک خود تهیه کنند.
وزیر ارتباطات پیشتر هم گفته بود: «یکی از کارهای خوب در این زمینه، اینترنت کودک و نوجوان است. ابزاری فراهم کردیم که می توانیم اینترنت ایمن، مفید و سالم در اختیار خانوادهها قراردهید تا لیست سفید برای فرزند تهیه کند و این امکان را به شکل سیستماتیک فراهم میکنیم. این کار حاصل کار مشترک آموزش و پرورش، وزارت ارشاد، صدا و سیما، تهیه شده است و به زودی رونمایی میشود.»
عیسی زاعرپور، به بحث توسعه فیبرنوری و زیر پوشش قرار دادن مدارس برای اینترنت FTTH نیز گفتند: «با همکاری آموزش پرورش اتصال تمام مدارس کشور به شبکه فیبرنوری را در برنامه خود قرار میدهیم، البته در قالب برنامه ششم توسعه تاکنون ۸۰ هزار مدرسه در کل کشور به شبکه ملی اطلاعات متصل هستند که این مسیر نیز ادامه پیدا میکند.»
وزارت ارتباطات، پیشتر هم قابلیت جستوجوی امن گوگل (safe search) موسوم به قفل کودک را روی کل اینترنت ایران فعال کرده و گفته بود این درخواست خانوادهها از وزارت ارتباطات بوده است.
ابزارهای کنترل والدین زیاد ایرانی و خارجی در وب یافت میشود که هریک مزایا و معایب خاص خود را دارند و باید دید ابزار جدید وزارت ارتباطات برای والدین چه ویژگیهایی دارد و چرا متمایز از دیگر ابزارها است و آیا واقعا خانوادههای ایرانی تمایلی به استفاده از آن برای مدیریت حضور فرزندان خود در اینترنت و شبکههای اجتماعی را دارند یا خیر.
اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکهچی به آیدی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.