بررسی مودم ۴G رومیزی نزتک ۷۷DX: رقیب تازهای برای بهترین مودمهای سیمکارتی
تنظیمات و سرعت این مودم خوش ساخت و خوش قیمت، شما را شگفتزده خواهد کرد
امروز میخواهیم سراغ بررسی مودم سیم کارتی رومیزی برویم که هم امکانات و تنظیمات پنل کاربری شما را هیجانزده میکند و هم در تست سرعت اینترنت، فراتر از انتظار ظاهر میشود.
شرکت هایبرسل، پس از عرضه مودم رومیزی نزتک ۹۹DX در دو سال پیش، اکنون نسخه سبکتر این مودم به نام نزتک ۷۷DX را معرفی میکند. مودم ۴G LTE که میتواند یک رقیب گردن کلفت برای مودمهای رومیزی شاخص بازار باشد؛ ولی با قیمت بسیار کمتر و به صرفهتر!
به طور کلی، مودمهای نزتک همیشه ویژگیهایی خارج از جعبه یا غیر معمول مودمهای همرده خود دارند. مثلا، مودم نزتک ۹۹C دو سیم کارته و قابلیت پاوربانکی دارد؛ مودم نزتک ۹۹DX هیبریدی است و با باتری و برق کار میکند؛ مودم نزتک ۹۹B یک باتری ۶ هزار میلی آمپر ساعتی دارد و نزتک ۷۷C که دوستداشتنیترین مودم جیبی بازار است.
حالا، در مودم جدید نزتک ۷۷DX نیز چند ویژگی خارج از جعه جذاب میبینیم؛ مثلا قابلیت شارژ و کار با پاوربانک را دارد و امکان انتخاب باند رادیویی و شبکه موبایل را به شما میدهد.
با ما در بررسی تخصصی مودم رومیزی ۴G نزتک ۷۷DX همراه باشید:
معرفی مودم نزتک ۷۷DX: شانه به شانه بزرگان بازار
این روزها، مودمهای ADSL کاملا به حاشیه رفته و تقاضا و عرضه در بازار حول مودمهای سیمکارتی است.
ابتدا، مودمهای جیبی و همراه خواهان زیادی داشتند اما به تدریج که مردم از اینترنت موبایل و بعدتر اینترنت TDLTE به عنوان اینترنت خانگی و رومیزی استفاده کردند؛ مودمهای سیمکارتی رومیزی نیز به بازار ایران سرازیر شدند.
برند نزتک هم دقیقا این خط عرضه مودمها را پیش برد. نخست، مودمهای جیبی و همراه ۹۹C و ۷۷C به بازار عرضه شدند و بعد مودم ۹۹DX را شاهد بودیم که یک مودم سیمکارتی ۴G رومیزی است.
مودمی که امروز میخواهیم کالبدشکافی کنیم هم یک مودم ۴G آنلاک و رومیزی و از خانواده DX نزتک است. نزتک ۷۷DX یک مودم روتر ۴G LTE با وایفای N300 و آنتنهای خارجی است.
مودم کاملا برای هر سیم کارت اینترنت موبایل ایران، آنلاک و رجیستر شده است و محصول به طور رسمی وارد بازار میشود و دارای گارانتی و خدمات پس از فروش است.
این مودم را باید هم رده مودمهایی مانند دیلینک DWR-920، تیپیلینک MR200 و MR6400، یوتل L443 و نظایر اینها دانست.
از نظر مشخصات، جزو مودمهای میان رده بازار است ولی از نظر قیمت با مودمهای سیمکارتی ارزانقیمت بازار رقابت میکند و از نظر نتایج تستها، میتواند با مودمی مانند هواوی B612 یا هواوی B622 دست و پنجه نرم کند.
طراحی مودم نزتک ۷۷DX: سبک، زیبا و دلنشین
وقتی جعبه مودم را به دست میگیرید؛ یک لحظه احساس خواهید کرد جعبه خالی است و چیزی در آن نیست.
اینقدر مودم جدید برند نزتک، سبک و کم وزن (حدود ۲۷۰ گرم) است که اگر تجربه به دست گرفتم دیگر مودمهای رومیزی را داشته باشید؛ میگویید این یک مودم جیبی است!
مودم سفید رنگ شیری، در اندازه و شمایل مودمهای رومیزی (۲۲۰ در ۱۳۸ در ۳۵ میلی متر)، با چهار آنتن خارجی که دو آنتن در پشت بدنه و دو آنتن در کنارهها، درگاههای شبکه زیاد و حدود ۱۰ چراغ نمایشگر LED است.
طراحی مودم کاملا مینیمالی و بدون هیچ بخش اضافی است. از کنارهها، بسیار ظریف و نازک به نظر میرسد و در پنل جلویی فقط یک باریکه مشاهده میشود.
بخش بدنه پشتی مودم به خاطر حضور درگاهها و آنتنها، ضخیمترین بخش مودم است و در زیر مودم هم یک شبکه سراسری مشبک میبینیم که دیگر همه ما میدانیم برای چیست و چه کمکی به بهبود عملکرد دستگاه میکند.
در بخش رویی و قسمت بالا، آرم برند نزتک حک شده و در پایین آن، کلیدهای پاور، آنلاین، وایفای، لن و شبکه موبایل دیده میشوند که وقتی روشن هستند؛ سبز رنگ و ریز نشان میدهند.
در بدنه پشتی، چهار درگاه شبکه اترنت میبینیم که یک درگاه LAN/WAN و سه درگاه دیگر LAN هستند و همگی صد مگابیتی.
همینطور شیار سیمکارت میکرو، کلید ریست، سوکت کانکتور آداپتور برق و یک درگاه میکرو یو اس بی که شاید برایتان سوال شود، روی یک مودم رومیزی به چه کاری میآید؟
خوب، اجازه بدهید اولین ویژگی جذاب مودم نزتک ۷۷DX را همینجا برملا کنیم: با استفاده از این درگاه MiocoUSB میتوانید در زمانهایی که به برق شهری و پریز دسترسی ندارید؛ با پاوربانک یا UPS مودم را تغذیه و روشن و استفاده کنید.
یعنی یک جورهایی، میشود در زمان رفتن برق یا در بیرون از خانه به عنوان مودم باتری دار هم استفاده شود.
آنتنهای خارجی قابل جداشدن یا تعویض نیستند ولی در جهتهای مختلف (۲۷۰ درجه) قابل تنظیم بود و هیچ مانعی سر راه آنها نیست.
جز کلید reset، هیچ کلید دیگری روی مودم پیدا نخواهید کرد که یک ضعف طراحی محسوب میشود. احتمالا، کلیدهایی مانند پاور فدای طراحی مینیمال مودم شدند.
در کل، مودم شیک، زیبا و چشمنوازی است که نشان نمیدهند خیلی قدرتمند باشد ولی هست!
مشخصات مودم نزتک ۷۷DX: رقیبی تازه وارد
این مودم در رده LTE Cat 4 است؛ حداکثر سرعت دانلود به ۱۵۰ مگابیت میرسد و حداکثر سرعت آپلود آن نیز ۵۰ مگابیت است. پردازنده آن دو هستهای و از شرکت ZTE است ولی مدل دقیق آن را هنوز پیدا نکردیم!
وایفای مودم نزتک ۷۷ دی ایکس هم N300 و تک بانده روی فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز است. از ۴ آنتن خارجی این مودم، ۲ آنتن خارجی برای وایفای و ۲ آنتن خارجی دیگر برای شبکه موبایل LTE است.
بنابراین از MIMO 2×2 چه در وایفای و چه در شبکه موبایل پشتیبانی کرده و حداکثر ۳۲ نفر میتوانند همزمان به وایفای آن متصل شوند.
شاید مهمترین سوال شما در این بخش، باندهای رادیویی قابل پشتیبانی مودم باشد. در پنل کاربری مودم که از باندهای ۱ تا ۴۱ قابل انتخاب است ولی در ایران با باندهای رادیویی FDD LTE شماره ۱ و ۳ و ۷ و ۳۸ کار داریم که توسط این مودم پشتیبانی میشوند. همینطور باند WCDMA B1 برای شبکههای ۳G را دارد.
در نتیجه، شما هر سیم کارت اینترنت موبایل از همراه اول، ایرانسل، شاتل موبایل، رایتل تا های وب و حتی طرح ۳۶۰ مبیننت را به دست بگیرید یا از سیمکارتهای شرکتهای اپراتور مجازی و ریسلر روی شبکههای موبایل استفاده کنید؛ با مودم ۷۷ دی ایکس سازگاری دارند و قابل استفاده هستند.
نصب، راهاندازی و نرمافزار مودم نزتک ۷۷DX: یک دو جین امکانات
شیار سیمکارت از نوع Micro است اما بسیار راحت و روان است. به سادگی میتوانید سیمکارت را داخل اسلات مخصوص خودش در پشت مودم قرار دهید.
پس از زدن اداپتور برق مودم به پریز، حدود ۳۰ ثانیه طول میکشد تا همه چراغهای مودم از جمله چراغهای آنلاین و وایفای و شبکه موبایل ۴G LTE روشن شوند.
برای شبکه موبایل ۴G فقط یک چراغ در نظر گرفته شده که در صورت شناسایی و اتصال به شبکه، سبز رنگ شده و در صورتی که شبکه شناسایی شود؛ قرمز رنگ خواهد بود. در واقع، چراغهای کناری آن تزئینی هستند و برای نمایش وضعیت آنتندهی شبکه موبایل استفاده نشدند.
میتوانید از طریق وایفای و اطلاعاتی که روی برچسبی در زیر مودم (البته روی کارت گارانتی و جعبه دستگاه نیز این برچسب و اطلاعات قابل مشاهدهاند)؛ است؛ به نزتک ۷۷DX و اینترنت وصل شوید یا از کابل شبکه استفاده کنید.
در هر دو روش، اگر تمایلی به تنظیم و پیکربندی مودم نداشته باشید؛ همهچیز مهیا استفاده شما از اینترنت موبایل پرسرعت است ولی اگر میخواهید وارد پنل کاربری شوید؛ باید آدرس آی پی ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ را در مرورگر وب زده و با رمزعبور گفته شده؛ لاگین کنید.
در همان صفحه نخست، اطلاعاتی به شما داده میشود که نشاندهنده فریمویر باز و آنلاک مودم است. مثلا، باند رادیویی که مودم به آن وصل شده است؛ نام شبکه موبایل، شماره پروفایل دکلی که به آن وصل شدید؛ APN و … را خواهید یافت:
در وسط صفحه نیز وضعیت آنتندهی شبکه موبایل، وضعیت دیتا را مشاهده کرده و در صورت لزوم میتوانید روی لینک Connection Settings بزنید تا مستقیما وارد تنظیمات شبکه موبایل شوید.
در بخش تنظیمات شبکه موبایل، گزینههایی مانند انتخاب دستی یا خودکار شبکه موبایل، مدیریت پروفایل، تنظیمات شبکه، تنظیمات DNS و انتخاب باند رادیویی را پیدا کردیم.
امکاناتی که در کمتر پنل کاربری مودم رومیزی یافت میشوند و کاربران به دردسرهای زیادی میافتند تا بتوانند یک باند رادیویی عوض کنند و اینترنت بهتری داشته باشند.
در بخش Profile Management میتوانید یک APN جدید تعریف کنید:
در تنظیمات شبکه، میتوانید انتخاب کنید مودم به طور خودکار شبکه موبایل را شناسایی و وصل شود یا فقط شبکههای ۴G یا ۳G را انتخاب کند:
در DNS Settings میتوانید یک آدرس DNS سرور اولیه و ثانویه به مودم بدهید که بیشتر گیمرها و افرادی که کنسول بازی ایکس باکس دارند؛ از آن استفاده میکنند:
جذابترین بخش تنظیمات شبکه موبایل، Band Mode است که به شما اجازه میدهد باند رادیویی شبکه موبایل را تغییر دهید:
در ایران، فقط با باندهای ۱ و ۳ و ۷ و ۳۸ و اخیرا ۴۰ برای مودمهایی که TDD پشتیبانی میکنند؛ کار دارید.
از ابزارها و امکانات دیگری که در پنل مودم نزتک ۷۷ دی ایکس یافت میشود؛ ابزار مدیریت پیامکها، USSID، ابزارهای شبکه پینگ و تریس، تعریف سرور مجازی، فیلتر کردن آدرس MAC و IP و تنظیمات شبکه وایفای است.
در این پنل تنظیماتی برای ست کردن VPN یا تعریف شبکه میهمان و همینطور کنترل والدین نیافتیم که خوب نباید هم از چنین مودمی، انتظار داشت.
قطعا، پنل کاربری یکی از مهمترین دلایل خرید این مودم رومیزی ۴G خواهد بود؛ چون در میان مودمهای هم رده دیگر، سراغ نداریم مودمی که چنین پنل کاربری باز و قابل تنظیمی داشته باشد.
تست و ارزیابی مودم نزتک ۷۷DX: سریع
اگر مقالههای بررسی و تست مودمهای سیمکارتی ما را دنبال کردید؛ احتمالا دیگر با شرایط تست کاملا آشنایی دارید.
طبقه دوم یک آپارتمان هستیم که اطراف ما خالی است و از ساختمانهای بلند دیگر یا برجهای مسکونی خبری نیست؛ حدود ۳۰۰ متر با دکل موبایل ایرانسل و حدود یک کیلومتر با دکل همراه اول فاصله داریم.
همیشه روی مودمها، سیمکارتهای همراه اول و ایرانسل، چهار چراغ آنتن روشن میشوند و در TDLTE ایرانسل، فقط سه چراغ روشن است.
در نقشههای پوششدهی موبایل ایرانسل، تقریبا روی مرز هستیم و نشان میدهند که کاملا زیر پوشش آنتن ایرانسل نیستیم.
سرعت اینترنت ایرانسل روی گوشی حدود ۵۰ مگابیت و همراه اول حدود ۳۰ مگابیت است. هر دو شبکه ۴.۵G هستند.
نخست، سیمکارت اینترنت موبایل ایرانسل را روی نزتک ۷۷DX قرار دادیم و مودم را با کابل شبکه به لپتاپ وصل کردیم؛ بدون اینکه هیچ دستگاه دیگری به وایفای مودم وصل باشد:
سرعت دانلود از ۴۰ مگابیت شروع میشد؛ با پینگ ۳۴ میلی ثانیه که خوب سرعت نسبتا خوبی برای یک مودم رومیزی است:
اما در ساعتهای خلوت شبکه، موفق شدیم به سرعت ۷۰ مگابیت و بیشتر هم روی لپتاپ و با کابل شبکه برسیم:
در تست سرعت اینترنت با گوشی موبایل و اتصال به فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز؛ باز در حالتی که کابل شبکه لپتاپ را قطع کرده و دیگر هیچ دستگاهی به مودم وصل نبود؛ سرعتهای باورنکردنی ۹۰ مگابیت برای دانلود رسیدیم:
در چندین تستی که تکرار کردیم؛ سرعت اینترنت میانگین ۸۰ الی ۸۵ مگابیت بود؛ با پینگ خوب ۳۴ که باعث تعجب و شگفتی ما شد؛ چون چنین سرعتی برای یک مودم ۴G آن هم روی وایفای ۲.۴ گیگاهرتز بسیار بعید و نادر است.
وقتی به پنل کاربری مودم مراجعه کردیم؛ فهمیدیم که مودم به طور خودکار به باند ۱ ایرانسل متصل شده است؛ با تغییر باند به ۳ و گرفتن دوباره تستها، سرعت مقداری افت کرد و به حوالی ۶۰ مگابیت برگشت. در باند ۷ باز سرعت افت بیشتری داشته و به حوالی ۴۰ مگابیت رسید که دلیلاش را همه خوب میدانیم؛ شلوغی باند ۳ و ۷ است.
این تستها نشان میدهند چقدر انتخاب باند رادیویی، وجود چندین باند فرکانسی در یک منطقه و گیرندگی آنتن مودم، روی کیفیت و سرعت اینترنت شما تاثیرگذار است.
با سیمکارت همراه اول، چون از دکل مخابراتی نسبتا دور هستیم؛ سرعت دانلود به طور میانگین ۳۰ تا ۴ مگابیت بر ثانیه ثبت شد:
در سیمکارت شاتل موبایل، دوباره سرعت اوج گرفت و به ۶۰ مگابیت رسید؛ با آپلود ۱۳ مگابیت و پینگ ۴۷ میلی ثانیه:
برای سنجش قدرت سیگنالدهی وایفای مودم نزتک ۷۷ دی ایکس، از نرمافزار WiFi Speed Test استفاده کردیم و در فاصلههای ۲ متری، ۵ متری، ۱۰ متری و ۱۵ متری از مودم، تست وایفای و تست اینترنت گرفتیم که باز نشان میدهد قدرت آنتنهای مودم در وایفای هم بالا است:
وایفای ۲.۴ گیگاهرتز | نزدیک مودم | فاصله ۵ متر | فاصله ۱۰ متر | فاصله ۱۵ متر |
سرعت وایفای | ۱۱۹.۲۷ مگابیت | ۱۰۴.۷۲ مگابیت | ۷۶.۵۴ مگابیت | ۳۲.۲۴ مگابیت |
سرعت دانلود اینترنت | ۲۴.۶۲ مگابیت | ۲۲.۸۵ مگابیت | ۱۹.۶۸ مگابیت | ۱۷.۰۷ مگابیت |
سرعت آپلود اینترنت | ۱۵.۶۱ مگابیت | ۱۷.۳۳ مگابیت | ۱۲.۶۳ مگابیت | ۸.۹۰ مگابیت |
تاخیر | ۲ میلی ثانیه | ۱۷ میلی ثانیه | ۱۷ میلی ثانیه | ۱۹ میلی ثانیه |
قدرت سیگنالهای وایفای | منفی ۲۷ | منفی ۴۳ | منفی ۵۲ | منفی ۶۶ |
سرعت اینترنت در تستهای وایفای با نرمافزار WiFi Speed Test مقداری پایینتر است که به خاطر انتخاب سرورهای خارج از کشور است.
راستی، ما با سرور Hetzner آلمان روی ویپیان نیز تست گرفتیم که سرعت ۵۰ مگابیت ثبت شد.
داشتن آنتن خارجی LTE و وایفای، استفاده از سختافزار بهروز و طراحی خوب، باعث شدند مودم نزتک ۷۷DX در تستهای اینترنت، سربلند شود و سرعتی مشابه برخی مودمهای ۴.۵G بازار بدهد.
قیمت و ارزش خرید مودم نزتک ۷۷DX: کاملا مقرون به صرفه
اگر تصور کنیم مودمهای رومیزی یوتل L443، دیلینک M920 و تی پی لینک MR6400 و حتی تی پی لینک M200 رقبای مودم نزتک هستند؛ قیمت این مودمها در بازار به ترتیب ۱/۷۰۰/۰۰۰ تومان، ۲ میلیون تومان و ۱/۸۰۰/۰۰۰ تومان است.
مودم نزتک ۷۷ دی ایکس با قیمت حدود ۲/۱۰۰/۰۰۰ تومان وارد بازار میشود تا از نظر قیمت کاملا با مودمهای بالا رقابت کند اما از نظر امکانات، سرعت و کیفیت اینترنت چطور؟
هیچیک از مودمهای یوتل، دیلینک و تیپیلینک، پنل کاربری کاملا باز و آنلاکی مانند نزتک ۷۷DX ندارند؛ هیچیک از نظر سرعت روی باند ۲.۴ گیگاهرتز به مرز ۹۰ مگابیت بر ثانیه نمیرسند و قابلیت روشن کردن و کار بدون پریز برق و با یک پاوربانک را ندارند.
در واقع، وقتی ویژگیها و قابلیتهای مودم نزتک ۷۷ دی ایکس را بررسی میکنیم؛ باید قیمت این مودم بسیار بیشتر از ۲ یا ۲.۱ میلیون تومان باشد و عرضه آن با این قیمت، بسیار اقتصادی و مقرون به صرفه است.
حرف آخر
نزتک ۷۷DX مودمی است که دقیقا برای کاربران خانگی طراحی و عرضه شده است؛ مودم سیمکارتی ۴G LTE که میتواند بهترین سرعت و کیفیت اینترنت موبایل را به شما هدیه کند و برای ساعتها و روزهای متمادی، بدون وقفه آنلاین باشید.
چندین دستگاه گوشی موبایل، تبلت، لپتاپ و پیسی را به اینترنت وصل کنید؛ از هر سیمکارتی بدون محدودیت استفاده کنید؛ شبکه موبایل و باند فرکانسی دلخواه خود را برای افزایش سرعت اینترنت، انتخاب کنید و اینترنت ثابت چند مگی ADSL را به فراموشی بسپارید.
وقتی ما اینجا، تست سرعت اینترنت ۹۰ مگ و ۷۰ مگ گرفتیم و در بیشتر تستها، سرعت اینترنت بالای ۵۰ مگابیت است؛ شما مودم را در هر نقطهای از کشور ببرید و نصب کنید؛ سرعت اینترنت شما نباید به زیر ۲۰ یا ۲۵ مگابیت بیاید؛ چون آنتنهای خارجی LTE نصب شده روی این مودم، قدرت گیرندگی سیگنال را افزایش داده و سرعتی بهتر از مودمهای جیبی و همراه به دست میآورید.
در نهایت، کار کردن با مودم جدید نزتک خیلی راحت و خوشآیند بود؛ قیمت اقتصادی دارد و گزینه پیشنهادی نخست ما برای خرید یک مودم سیم کارتی رومیزی خوش قیمت است.
ضمن اینکه مودمهای نزتک با سه سال گارانتی رسمی هایپرسل و به صورت رجیستر شده و قانونی وارد بازار میشوند.
مزایا:
۱- سرعت فوقالعاده اینترنت موبایل در سیمکارتهای مختلف
۲- آنتندهی موبایل عالی
۳- وایفای خوب برای مصارف خانگی
۴- تغذیه مودم با پاوربانک در نبود پریز برق
۵- پنل تنظیمات با امکانات بالا و انعطافپذیری زیاد
۶- قیمت اقتصادی
معایب:
۱- کلید پاور ندارد
۲- وایفای دو بانده ندارد
۳- از اینترنت TDLTE پشتیبانی نمیکند
اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکهچی به آیدی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.