فناوری

تفاوت VPN Server و VPN Client در روترهای ایسوس چیست؟

برای راه‌اندازی یک فیلترشکن روی مودم یا روتر باید از کدام یک استفاده کنیم؟

اگر یک مودم یا روتر رده بالای ایسوس داشته باشید؛ در پنل تنظیمات این دستگاه و بخش VPN، حتما برگه‌های VPN Server و VPN Client را دیده‌اید اما فرق این دو چیست؟ عملکرد هریک برای چه اهدافی است و ما باید کدام یک را تنظیم کنیم؟

کمی عقب‌تر برویم؛ زمانی که بخواهید یک مودم یا روتر ایسوس را بخرید؛ در جدول مشخصات این دستگاه‌ها و امکانات نرم‌افزاری آن‌ها، باز ایسوس از دو واژه VPN Client و VPN Server در کنار پروتکل‌های رمزنگاری وی‌پی‌ان استفاده کرده است.

مثلا، در بخش مشخصات VPN روتر RT-AX82U نوشته شده:

روتر ایسوس VPN

تفاوت VPN Client OVPN با VPN Server OVPN چیست؟ برای اینکه به یک اینترنت بدون فیلتر وصل شویم؛ باید کدام‌یک را در پنل تنظیمات این روتر ایسوس، پیکربندی کنیم؟

بیایید دایره این پرسش را کمی بزرگ‌تر کنیم و سراغ این موضوع برویم که اصلا اگر مودم یا روتری VPN Server نداشت و فقط تنظیمات VPN Client داشت؛ آیا باز هم می‌توانیم روی آن فیلترشکن راه‌اندازی کنیم؟

تفاوت VPN سرور و VPN کلاینت

سرور، کامپیوتری است که شما به آن وصل می‌شوید.

کلاینت، کامپیوتری است که شما توسط آن به سرور یا کامپیوتر دیگری وصل می‌شوید.

تنظیمات vpn مودم ایسوس

VPN Server در روترها و مودم‌ها، به شما اجازه می‌دهد به شبکه داخلی خانگی خود از بیرون از خانه وصل شوید. شما با تنظیمات VPN Server می‌توانید یک شبکه خصوصی امن و مجازی بسازید تا هنگامی که در خانه نیستید؛ باز هم بتوانید به مودم و روتر یا سایر دستگاه‌های متصل به مودم و روتر دسترسی داشته باشید.

VPN Client به شما اجازه می‌دهد روتر خانگی خود را به یک شبکه دیگری (برای مثال اینجا می‌تواند یک سرویس VPN باشد) وصل کنید.

بیشتر بخوانید: ۵ مودم VPN دار سیم کارتی ارزان قیمت

بنابراین، به زبان ساده:

اگر می‌خواهید برای خودتان یک سرور وی پی ان راه‌اندازی کنید و از راه دور به شبکه خانگی و مودم و روتر یا دوربین‌های نظارتی دسترسی داشته باشید؛ باید سراغ تنظیمات برگه VPN Server بروید.

اگر می‌خواهید محدودیت‌های اینترنت و فیلترینگ را دور بزنید و به یک سرور VPN در کامپیوتر دیگری وصل شوید و از فیلترشکن استفاده کنید؛ باید سراغ تنظیمات برگه VPN Client بروید.

غالب اوقات، کاربران عادی نیاز به پیکربندی بخش VPN Client دارند و تنظیمات VPN سرور برای آن‌ها نیست.

چند نکته مهم درباره VPN سرور و کلاینت

۱- در روترها و مودم‌های برندهای دیگر، شاید به وضوح کلمات VPN Client و VPN Server استفاده نشده باشد ولی از عبارت‌هایی مانند Site-to-Site VPN یا Remote Access VPN استفاده شده است.

مهم این است که بدانید وقتی در مودم و روتر صحبت از تنظیمات سرور وی پی ان می‌شود؛ منظور راه‌اندازی یک VPN سرور برای مصارف شخصی است و با فیلترشکن فرق دارد.

۲- اگر می‌خواهید برای خودتان یک سرور VPN راه‌اندازی کنید؛ به مودم یا روتر با قابلیت VPN Server نیاز دارید وگرنه برای استفاده از فیلترشکن و VPN روی وای فای و اینترنت همان تنظیمات VPN Client کافی است.

بیشتر بخوانید: ۷ مودم برتر مناسب VPN در بازار ایران

۳- برخی کاربران تصور می‌کنند منظور از VPN Server در روتر یا مودم، نصب یک VPN روی دستگاه است که بتواند به طور خودکار سرورهای مختلف، پروتکل‌های مختلف و تنظیمات اتصال وی پی ان را تغییر دهد.

این تصور اشتباه است و کلا ما چیزی به نام نصب نرم‌افزار VPN روی مودم یا روتر نداریم؛ مثلا شما نمی‌توانید نرم‌افزار NordVPN یا ExpressVPN را روی مودم نصب کنید.

نصب vpn روی مودم ایسوس

در همین روترهای ایسوس و تنظیمات VPN Client، قابلیت آپلود فایل پیکربندی وی پی ان برای Openvpn وجود دارد تا شما نیازی به تنظیمات دستی چندین سرور و پروتکل و اطلاعات دیگر را نداشته باشید. این فایل را خود شرکت سرویس‌دهنده VPN به شما می‌دهد تا روی مودم یا روتر، آپلود کنید.

آموزش نصب VPN روی مودم و روتر

در انتها، اگر نمی‌دانید چگونه باید یک VPN را روی مودم و روتر تنظیم کنید؛ پیشنهاد می‌کنیم مقاله «آموزش نصب VPN روی روتر خانگی» را بخوانید.

همین‌طور، مقالات زیر نیز برای آشنایی بیشتر با پیکربندی VPN روی مودم و روتر، مفید هستند:


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا