فناوری

روتر چیست؟ بررسی انواع روترها و کاربردهای آن‌ها

روتر باعث اتصال همزمان چندین دستگاه به اینترنت می‌شود در حالی که می‌تواند با روتر دیگر بسیار متفاوت باشد

بسیاری از دستگاه‌ها و لوازم الکترونیکی مدرن برای اتصال به اینترنت طراحی شده‌اند. برای مثال شما می‌‌توانید با رایانه‌تان در وب بگردید، برنامه‌ و فیلم‌ها را در تلویزیون پخش کنید و بازی‌‌ها را در پلی استیشن خود به‌روزرسانی کنید. با این حال، اگر فقط مودم داشته باشید، دسترسی همه دستگاه‌ها ممکن است با محدودیت‌هایی مواجه شود. برای پخش جریانی در حین کار همزمان به صورت آنلاین، به یک روتر نیاز دارید. در ادامه بیشتر در مورد این که روتر چیست و چه کاربرد‌هایی دارد مطالبی را عنوان می‌‌کنیم.

روتر چیست؟

روتر چیست و کاربردهای آن

هدف اصلی استفاده از روتر، اتصال کل شبکه به اینترنت به جای یک دستگاه است. در حالی که مودم‌‌ها می‌‌توانند در یک زمان فقط به یک دستگاه متصل شوند، معمولاً روتر‌ها در تقسیم اتصال مودم بین کل دستگاه‌‌های هوشمند خانه تخصص دارند.

فرق مودم و روتر چیست؟ هنگامی که یک دستگاه هوشمند یک بسته داده را درخواست می‌کند، روتر آن را به مودم ارسال می‌کند و مودم آن را به سرور مربوطه ارسال می‌کند.

هنگامی که اینترنت بسته داده مناسب را از طریق مودم ارسال می‌کند، روتر آن را به دستگاه مربوطه منتقل می‌کند. بسته به منبع درخواست، بسته ممکن است بخشی از به‌روزرسانی بازی برای نمایشی در نتفلیکس باشد.

روتر چگونه کار می‌‌کند؟

پس از آن که دانستیم روتر چیست، باید در مورد نحوه کار آن یعنی جمع آوری درخواست‌های بسته داده و انتشار نتایج، بحث کنیم.

نحوه کار روتر

روتر‌ها در هسته خود، ترافیک شبکه را مدیریت می‌کنند، به این صورت که در آن واحد بیش از یک دستگاه را به اینترنت متصل می‌کنند. هر دستگاه هوشمند متصل به یک روتر بخشی از یک شبکه محلی (LAN) را تشکیل می‌دهد که به این معنی است که آن‌ها می‌توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و دستوراتی را برای یکدیگر ارسال کنند. اینترنت به عنوان یک کل را می‌توان یک شبکه گسترده (WAN) در نظر گرفت.

هر زمان که دستگاهی در LAN از یک منبع مبتنی بر WAN یک بسته داده بخواهد، روتر نحوه برخورد با آن درخواست را تعیین می‌کند. روتر این کار را از طریق یک جدول مسیریابی داخلی ذخیره شده در حافظه دسترسی تصادفی (RAM) خود انجام می‌دهد.

در قلب هر جدول مسیریابی یک آدرس پروتکل اینترنت یا آدرس IP وجود دارد. هر آدرس IP رشته ای از اعداد است که به مودم‌ها و سرور‌های اینترنتی می‌گوید که درخواست‌های داده از کجا منشأ می‌گیرند و نتایج باید به کجا برسند.

تفاوت روتر با هاب، سوئیچ و اکسس‌پوینت در این است که هوشمندتر بوده و قابلیت‌های بیشتری برای مدیریت بهتر دستگاه‌ها در شبکه دارد.

مدیریت پهنای باند توسط روتر

کاربردهای روتر

روتر‌ها همچنین مسئولیت پهنای باند دستگاه خانه هوشمند را بر عهده دارند. هرچه پهنای باند بیشتری اختصاص دهد، سرعت اتصال به اینترنت رایانه (یا ابزار هوشمند) بیشتر است؛ با وجود این که افزایش پهنای باند برای یک دستگاه به معنای کاهش آن برای دستگاه دیگر است.

روتر‌ها نمی توانند این عملکرد را به طور مستقل انجام دهند: برای اینکه به رایانه یا کنسول بازی پهنای باند بیشتری بدهید، ابتدا باید وارد روتر‌ها شوید و تنظیمات را انجام دهید. تا به اینجا درک درستی در مورد این که روتر چیست و چگونه کار می‌کند به دست آوردیم.

در حالی که روتر‌ها به چندین دستگاه اجازه می‌دهند همزمان به اینترنت متصل شوند، تعیین می‌کنند که آیا درخواست بسته داده نیاز به انتقال به اینترنت دارد یا خیر.

فقط در شبکه LAN، می‌‌توانید کار‌هایی مانند چاپ بی‌سیم اسناد از رایانه شخصی یا باز کردن قفل درب ورودی با تلفن خود انجام دهید.

با این حال، شما داده‌‌ها را مستقیماً از یک دستگاه به دستگاه دیگر ارسال نمی‌کنید؛ بلکه از روتر برای انتقال اطلاعات استفاده می‌‌کنید.

به عنوان مثال، اگر می‌خواهید چیزی را چاپ کنید، جدول مسیریابی روتر حکم می‌کند که درخواست باید به صورت محلی ارسال شود، زیرا انتقال آن از طریق اینترنت ناکارآمد خواهد بود.

انواع روتر چیست

آیا ترجیح می‌دهید قدرت سیگنال داشته باشید یا سهولت در راه‌اندازی؟

انواع روتر

پس از آن که دانستیم کاربرد روتر چیست وقت آن رسیده است تا با انواع آن آشنا شویم. روتر‌ها اشکال،‌ اندازه‌‌ها و ویژگی‌‌های متعددی دارند که همه آن‌ها را می‌‌توان به دو نوع اصلی تقسیم کرد: سیمی و بی‌سیم. هر دو این مدل‌ها یک عملکرد اصلی را انجام می‌دهند (اتصال چندین دستگاه به اینترنت به طور همزمان)، اما هر کدام این فرآیند را به روش‌های مختلفی انجام می‌دهند.

روترها از نظر کاربردها و کارکردها هم به روتر امنیتی، روتر VoIP، روتر مش وای فای، روتر گیمینگ و … تقسیم می‌شوند.

روتر سیمی

روتر‌های سیمی، همانطور که از نامشان پیداست، از مالکان می‌خواهند که دستگاه‌های خود را با استفاده از کابل‌های اترنت به صورت فیزیکی به روتر متصل کنند. این را‌ه‌اندازی تعداد اتصالات را به تعداد پورت‌‌های موجود محدود می‌‌کند و همه دستگاه‌‌های متصل باید نسبتاً نزدیک به روتر باشند. با این حال، اتصالات سیمی اینترنت سریعتر و قابل اطمینان تری را تضمین می‌کنند.

روتر بی‌سیم

در همین حال، روتر‌های بی‌سیم، داده‌‌ها را با استفاده از امواج رادیویی، به نام Wi-Fi، به دستگاه‌‌ها و از آن‌‌ها منتقل می‌‌کنند. این امواج بسیار دورتر از بسیاری از کابل‌های اترنت حرکت می‌کنند، بنابراین کاربران می‌توانند دستگاه‌های موجود در اتاق‌های دیگر را به این روتر‌ها متصل کنند. علاوه بر این، روتر‌های بی‌سیم با تعداد پورت‌‌های اترنت موجود محدود نمی‌شوند، بنابراین دستگاه‌‌های بیشتری می‌‌توانند به قیمت پهنای باند بیشتر متصل شوند.

بسته به‌اندازه و چیدمان خانه، سیگنال روتر بی سیم ممکن است به هر گوشه‌ای نرسد و در نتیجه مناطق مرده ایجاد شود. با توجه به این اشکال، بسیاری از مردم روتر‌های بی‌سیم را با توسعه دهنده‌های وای فای تکمیل می‌کنند که امواج رادیویی روتر را با زنجیره‌ای جدا می‌کنند تا دسترسی آن را افزایش دهند. روتر‌های تکمیلی نیز می‌توانند به این اثر دست یابند و شبکه‌ای را تشکیل دهند که به عنوان شبکه مش شناخته می‌شود.

در حالی که اکثر روتر‌ها اشیاء مستقل هستند، برخی از آن‌ها با سخت افزار مودم همراه هستند تا یک دستگاه واحد را تشکیل دهند. ترکیب‌‌های مودم/روتر معمولاً گران‌تر از یک روتر یا مودم هستند، اما ارزان‌تر از خرید هر دو هستند. علاوه بر این، از آنجایی که آن‌ها شامل سخت‌افزار روتر و مودم در یک پوسته هستند، بسته‌‌های مودم/روتر فضای کمتری را اشغال می‌‌کنند و درهم‌تنیدگی کابل را کاهش می‌‌دهند.

قابلیت ضد بدافزار روتر چیست

نرم افزار روتر

از آنجایی که بدافزار یک تهدید همیشگی در عصر اینترنت مدرن است؛ بسیاری از روتر‌ها برای کمک به ایمن‌سازی شبکه‌ها در برابر نفوذ ساخته شده‌اند. رایانه‌ها معمولاً با نوعی نرم افزار آنتی ویروس عرضه می‌شوند، اما روتر اغلب تن‌ها چیزی است که بین Amazon Echo شما و یک هکر قرار دارد.

اکثر روتر‌های مدرن حاوی نوعی فایروال هستند که به محافظت از همه چیز در شبکه خود کمک می‌کند. این برنامه نوعی سفت‌افزار است؛ یک برنامه سطح پایین که به سخت‌افزار می‌‌گوید چگونه کار کند و دائما در حال اجرا است.

در حالی که رایانه‌‌ها می‌‌توانند از مجموعه‌‌های آنتی‌ویروس خود برای مقابله با حملاتی که از فایروال روتر عبور می‌‌کنند استفاده کنند، سایر دستگاه‌‌های متصل چندان خوش شانس نخواهند بود. برای محافظت در برابر تهدیدات جدید، به‌روزرسانی سیستم‌افزار روتر تا حد امکان ضروری است. یک روتر به روز می‌تواند تمام چیزی باشد که بین والدین و هکر‌هایی که از طریق دوربین از آن‌ها جاسوسی می‌کنند، قرار می‌گیرد.

هر روتر یک اپلیکیشن مدیریت وای فای دارد که از طریق آن می‌توان تنظیمات روتر، وای فای، پهنای‌باند و کاربران را انجام داد.

روتر‌ها نه اضافی هستند و نه اختیاری

در این مقاله سعی کردیم تا به زبان ساده به سوال روتر چیست و چه کاربردی دارد پاسخ دهیم؛ اما این به معنی استفاده اجباری از آن نیست.

با توجه به ماهیت به هم پیوسته رو به رشد دستگاه‌های مدرن، روتر‌ها بخش مهمی را در بسیاری از خانواده‌ها ایفا می‌کنند. بدون روتر، نمی‌توانید کنسول بازی خود را به‌روز کنید، نتفلیکس را در تلویزیون خود تماشا کنید یا حتی از چاپگر بی‌سیم استفاده کنید.

بیشتر بخوانید:


اگر قصد خرید مودم، اینترنت یا تجهیزات شبکه را دارید و به راهنمایی یا مشاوره نیازمندید، کانال تلگرام شبکه‌چی با آی‌دی @shabakehchi همراه شماست. پرسش‌های خود را با مدیر کانال در میان بگذارید تا در اسرع وقت، پاسخ تخصصی و راهنمایی‌های لازم را دریافت کنید.

منبع
xda-developers

فاطمه کاظمی

دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک بیوسیستم؛ متولد شیراز که البته در حال حاضر تهران ساکن هستم. از سال ۹۶ در زمینه تولید محتوا فعالیت دارم و تنها به دلیل علاقه شخصی بخشی از زمانم رو به این کار اختصاص می‌دهم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا