آموزش

آموزش برنامه نویسی پایتون – راهنمای جامع زبان Python برای مبتدیان

زبان برنامه نویسی پایتون، یک زبان برنامه نویسی بسیار آسان محسوب می شود و از همین رو بسیاری از برنامه نویسانی که تازه می خواهند اقدام به یادگیری برنامه نویسی کنند، زبان برنامه نویسی پایتون را انتخاب می کنند. چراکه پایتون به عنوان یک «زبان همه‌منظوره» ساخته و توسعه داده شده است و محدود به توسعه نوع خاصی از نرم‌افزارها نیست. در ادامه قصد آموزش برنامه نویسی پایتون، معرفی اصول اولیه و همچنین بازار کار برنامه نویسی پایتون بپردازیم پس در ادامه همراه ما باشید.

آموزش برنامه نویسی پایتون

معرفی زبان برنامه نویسی پایتون

پایتون (python) یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی در سرتاسر جهان است که به یکی از بهترین زبان های برنامه نویسی نیز تبدیل شده است. زبان برنامه نویسی پایتون یک زبان چند منظوره سطح بالا است. پایتون یک زبان open source و اسکریپتی است و قابلیت اجرایی در پلتفرم های گوناگون نظیر ویندوز، مکینتاش، و لینوکس را دارد. پایتون برای انجام پروژه های برنامه نویسی اپلیکیشن های سیستم عامل، توسعه و ایجاد صفحات وب سایت، هوش مصنوعی و… توسط برنامه نویسان استفاده می شود. زبان پایتون به قدری ساده و محبوب است که توسط شرکت های بزرگی همچون گوگل، مایکروسافت، فیسبوک و … مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه بهترین روش آموزش برنامه نویسی پایتون را به شما معرفی می کنیم. اما پیش از آن سری به مجموعه آموزش جامع پایتون در فرادرس بزنید که شما را از سطح پایه تا پیشرفته برای برنامه نویسی آماده می کند:

پایتون برای چه مواردی استفاده می شود؟

پایتون معمولا برای توسعه وب سایت ها و نرم افزارها، اتوماسیون وظایف، تجزیه و تحلیل داده ها و تجسم داده ها استفاده می شود. از آنجایی که یادگیری پایتون نسبتاً آسان است، علاوه بر برنامه نویسان، متخصصان در حوزه های دیگری مانند حسابداری و علوم نیز از آن برای انواع کارهای روزمره خود مانند سازماندهی امور مالی استفاده می کنند. به طور کلی کارهایی که می توان با استفاده از زبان برنامه نویسی پایتون انجام داد، عبارتند از:

  • تجزیه و تحلیل داده ها و یادگیری ماشین
  • توسعه وب
  • اتوماسیون یا اسکریپت نویسی
  • تست نرم افزار و نمونه سازی
  • کارهای روزمره

آموزش برنامه نویسی پایتون

ویژگی های زبان پایتون

  • کد ها به صورت خط به خط تفسیر می شوند.
  • پایتون ساده ترین زبان برنامه نویسی است.
  • پایتون از ویژگی ماژولار برخوردار است.
  • پایتون یک زبان برنامه نویسی back end است که برای مبتدیان گزینه مناسبی است.
  • پایتون از بسیاری جهات شبیه روبی است، اما نسبت به سایر زبان‌های برنامه‌نویسی پرمخاطب‌تر است.
  • یادگیری پایتون سخت نیست؛ شما حتی اگر در هیچ کلاس برنامه نویسی هم شرکت نکنید، همچنان می‌توانید به صورت خودآموز پایتون را یاد بگیرید و یک برنامه مفید با آن بنویسید.
  • پایتون زبانی سطح بالا است، بنابراین لازم نیست با جنبه های سطح پایین برنامه نویسی مانند مدیریت حافظه سر و کار داشته باشید.
  • پایتون را می توان برای اسکریپت نویسی، اسکریپ وب و ایجاد مجموعه داده استفاده کرد. پایتون برای محاسبات علمی نیز زبانی محبوب است.
  • پایتون یک زبان برنامه نویسی وب است؛ بنابراین با اینترنت ارتباط برقرار می کند و می داند که چگونه درخواست های وب را دریافت و ارسال و با پایگاه های داده صحبت کند.
  • گفته می‌شود که پایتون یک زبان loosely typed است. در این دسته از زبان های برنامه نویسی، نیازی نیست هنگام تعریف یک تابع، نوع مقدار یا متغیری که تابع بر می گرداند رتا از قبل تعریف کنید. به عبارت دیگر، در کدنویسی با پایتون با محدودیت زیادی روبه رو نیستید.

چرا پایتون بهترین زبان برنامه نویسی برای مبتدیان است؟

  • نحو یا syntax بسیار شبیه به زبان انگلیسی است، بنابراین اگر انگلیسی شما خوب باشد، به راحتی می توانید بفهمید که چه اتفاقی در کدها حال رخ دادن است. همچنین در کدنویسی با پایتون نیازی نیست که معنی نمادها را جستجو کنید.
  • پایتون به قدری خوانا است که حتی اگر کل پایه کد یک مربوط به یک سیستم به زبان پایتون نوشته نشده باشد،برنامه نویسان تمایل دارند که کل کد را به پایتون تبدیل کنند.
  • مهارت برنامه نویسی پایتون می تواند در هر شرایطی به کار شما بیاید، زیرا شما می دانید چگونه چیزی را ایجاد کنید که به خوبی حفظ شود و توسط تیم شما مورد استقبال قرار گیرد.
  • برنامه نویسان پایتون جزو پردرآمدترین برنامه نویسان جهان هستند.

آموزش برنامه نویسی پایتون چقدر طول می کشد؟

همانطور که قبلاً اشاره کردیم، پایتون در مقایسه با بسیاری دیگر از زبان‌های برنامه‌نویسی زبان نسبتاً ساده ای است. به این ترتیب، یادگیری اصول اولیه پایتون تنها در عرض چند هفته امکان پذیر است. بسیاری از دوره های کوتاه مدت آموزشی، حدود ۶ تا ۸ هفتهو هر هفته فقط چند ساعت طول می کشد. برای یادگیری پیشرفته و عمقی تر پایتون ممکن است به صرف ۲۱ هفته و هر هفته حدود ۵ تا ۶ ساعت مطالعه و تمرین نیاز داشته باشید.

برترین فریم ورک های برنامه نویسی پایتون

  • Flesk: فلسک به شما این امکان را می دهد که کتابخانه ها را با یک دیگر ترکیب کنید.
  • Bottle: این فریم ورک برای ساخت و یا اجرای برنامه های وب شخصی ساده بسیار عالی کار می کند.
  • Pyramidمهم ترین مزیت Pyramid نسبت به فرمیورک جنگو این است که سفارشی سازی در آن بسیار ساده است
  • Django: جنگو بزرگ ترین فریم ورک وب پایتون است. برای درک بهتر این موضوع و آموزش فریم ورک جنگو میتوانید از این لینک استفاده کنید.

برای یادگیری نحوه کار با فریمورک محبوب جنگو از آموزش زیر در فرادرس استفاده کنید:

مزایای آموزش برنامه نویسی پایتون برای توسعه وب

  • پایتون تقریباً در مورد هر چیزی، مجموعه بزرگی از کتابخانه های از پیش ساخته شده را دارد.
  • کد پایتون به دلیل نحو ساده و واضح، زمان کمتری برای نوشتن می برد.
  •  پایتون ROI پروژه های تجاری را تسریع می کند.

دوره آموزشی زبان برنامه نویسی پایتون

یکی از بزرگترین خصوصیات زبان پایتون، چند جانبه بودن آن است؛ پایتون یک زبان برنامه نویسی شیء گرا و اسکریپتی است که دوره های آموزشی در شمار جذاب ترین و پرمخاطب ترین دوره های برنامه نویسی سطح بالا در جهان قرار دارد .این زبان برنامه نویسی هم برای توسعه نرم افزارها و هم برای توسعه برنامه ها و اپلیکیشن های تحت وب به کار می رود. البته اگر بخواهیم موارد استفاده زبان برنامه نویسی پایتون را با جزئیات بیشتری مورد بررسی قرار دهیم، باید بگوییم کاربرد پایتون فقط در این چند حوزه خلاصه نشده و موارد کاربرد بسیار بیشتری دارد.

بازار کار زبان پایتون

درآمد برنامه نویسان بستگی به عوامل و شرایط زیادی و همچنین نوع پروژه دارد. پروژه هایی وجود دارند که بسیار ساده هستند و در کمترین زمان می شود این ایده ها را انجام دا، اما پروژه های بزرگی هم وجود دارند که ممکن است به یک تیم برنامه نویسی شامل چندین برنامه نویس خبره نیاز داشته باشد و ماه ها زمان و یا حتی سال ها زمان ببرد تا آن پروژه به اتمام برسد.

آموزش برنامه نویسی پایتون

میزان حقوق دریافتی برنامه نویسان به صورت ساعتی حساب می شود و به ازای هر ساعت کار برنامه نویسی، مبلغی توافقی دریافت می کنند. اما در کل می توان گفت که برنامه نویسی شغلی بسیار پردرآمد و پر کاربرد است و در این روزهایی که همه کسب و کار ها اینترنتی شده است، شغل برنامه نویسی بسیار پر رونق است.

همانطور که قبلا گفتیم، زبان پایتون محبوب‌ترین انتخاب در میان مهندسان نرم‌افزار محسوب می‌شود. اما چگونه می‌توان مصداق این محبوبیت را در ارقام و اعداد دید؟ طبق مطالعات جمعیت‌شناسی توسعه‌دهندگان جهانی سال ۲۰۱۸، در حال حاضر ۲۳ میلیون توسعه‌دهنده در جهان وجود دارد. پبیش بینی می شود که این عدد تا ۲۷/۷ میلیون تا سال ۲۰۲۳ رو به رشد باشد. اگرچه، بر اساس مطالعات TIOBE، توسعه‌دهندگان پایتون ۵/۷۶۱ درصد از توسعه‌دهندگان در اقصی نقاط جهان را تشکیل می‌دهند. این داده‌ها اثبات می‌کنند که این روزها پیدا کردن برنامه نویس پایتون کاری دشوار است، زیرا تعداد توسعه‌دهندگان کم و محدود است و اغلب آن‌ها در حال حاضر مشغول به کار هستند.

انواع مشاغل حوزه پایتون

از آنجایی که پایتون یک زبان همه منظوره است، در حوزه ها و صنایع مختلفی استفاده می شود. چند نمونه از این مشاغل به شرح زیرند:

۱. توسعه وب

بیشتر کسانی که آموزش برنامه نویسی پایتون را گذرانده اند، در نقش‌های استاندارد توسعه وب مانند مهندسی نرم‌افزار، برنامه نویسی فرانت‌اند، سئو، طراحی وبسایت و… فعالیت می‌کنند. این افراد ابتدا وارد حوزه توسعه وب می شوند، سپس اگر در نهایت بخواهند در علوم داده یا محاسبات علمی کار کنند، پس از یادگیری همه اصول پایتون به این سمت می روند.

۲. علوم داده و ماشین لرنینگ

پایتون زبانی است که اگر می خواهید از طریق آن وارد حوزه یادگیری ماشین یا علوم داده شوید، مجموعه کاملی از کتابخانه ها را برای این نوع کارها دارد. ماشین لرنینگ (Machine Learning) یا یادگیری ماشین، جدیدترین فیلد در دنیای توسعه نرم افزار است. پایتون در صدر حوزه ی یادگیری ماشین قرار دارد. نتیجه نظر سنجی ها نشان از این دارد که پایتون به عنوان محبوب ترین زبان برای یادگیری ماشین و علم داده محسوب می شود.

۳. هوش مصنوعی

از آنجایی که پایتون یک زبان برنامه نویسی پایدار، انعطاف پذیر و ساده است، برای پروژه های مختلف هوش مصنوعی (AI) گزینه ای عالی است. در واقع، پایتون یکی از زبان‌های مورد علاقه در میان مهندسان علوم داده است و بسیاری از کتابخانه‌ها و بسته‌های یادگیری ماشینی پایتون و هوش مصنوعی در دسترس آنها قرار دارد.

آموزش برنامه نویسی پایتون

۴. تجزیه و تحلیل داده ها

مشابه هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، تجزیه و تحلیل داده ها یکی دیگر از زمینه های به سرعت در حال توسعه است که از برنامه نویسی پایتون استفاده می کند. در زمانی که ما بیش از هر زمان دیگری داده ایجاد می کنیم، نیاز به افرادی وجود دارد که بتوانند اطلاعات را جمع آوری، دستکاری و سازماندهی کنند. پایتون هنگام کار با حجم زیادی از اطلاعات، برای دستکاری داده ها و انجام کارهای تکراری ابزاری بسیار مفید است.

۵. شبیه سازی داده ها

شبیه سازی داده ها یکی دیگر از زمینه های محبوب و در حال توسعه مورد علاقه است. باز هم، در بسیاری از نقاط قوت پایتون نقش دارد. پایتون علاوه بر انعطاف‌پذیری و منبع باز بودن، کتابخانه‌های نموداری متنوعی را با انواع ویژگی‌ها نیز ارائه می‌کند. چه به دنبال ایجاد یک نمایش گرافیکی ساده و چه یک طرح تعاملی تر باشید، می توانید کتابخانه ای متناسب با نیاز خود در پایتون پیدا کنید. پایتون به شما امکان می دهد که داده ها را به نماهای معنادار تبدیل کنید.

۶. نرم افزارهای برنامه نویسی

شما می توانید انواع نرم افزارها را با آموزش برنامه نویسی پایتون بنویسید. از این زبان همه منظوره می توان برای خواندن و ایجاد فهرست فایل ها، ایجاد رابط کاربری گرافیکی و API و موارد دیگر استفاده کرد. برنامه های بلاک چین، برنامه های صوتی و تصویری، یا برنامه های یادگیری ماشینی، همه از مواردی هستند که می توانید با پایتون بسازید.

۷. توسعه بازی

اگرچه پایتون از استانداردهای صنعتی در توسعه بازی فاصله دارد، اما باز هم کاربردهای خود را در این صنعت دارد. در واقع ایجاد بازی های ساده با استفاده از زبان برنامه نویسی پایتون امکان پذیر است؛ به این معنی که می تواند ابزار مفیدی برای توسعه سریع یک نمونه اولیه باشد.

۸. توسعه زبان

طراحی ساده و ظریف پایتون و نحو آن الهام بخش ایجاد زبان های برنامه نویسی جدید است. زبان هایی مانند Cobra، CoffeeScript و Go همگی از نحوی مشابه Python استفاده می کنند.

آموزش برنامه نویسی پایتون

۹. امور مالی

استفاده از زبان برنامه نویسی پایتون در دنیای مالی همواره رو به افزایش است. پایتون اغلب در زمینه هایی مانند تجزیه و تحلیل کمی و کیفی واحدهای مالی استفاده می شود. پایتون همچنین می تواند ابزار ارزشمندی در تعیین روند قیمت دارایی ها و پیش بینی ها و خودکارسازی گردش کار در منابع مختلف داده باشد.

کلام آخر درباره آموزش برنامه نویسی پایتون

در این مقاله با زبان برنامه نویسی پایتون و مفاهیم پایه ای آن آشنا شدید. حال اگر علاقه مند به برنامه نویسی هستید و نمی دانید از کجا شروع کنید، پیشنهاد می شود حتما سری به فرادرس بزنید و از آموزش های صفر تا صد برنامه نویسی آن نهایت استفاده را ببرید.


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا