اخبار ایران

طرح «صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و سامان‌دهی پیام‌رسان‌های اجتماعی» از دستور کار مجلس خارج شد

در اوج اعتراضات و انتقادات کاربران و متولیان و کسب‌وکارهای فضای مجازی

خبرگزاری‌ها به نقل از روزنامه همشهری خبر دادند طرح پرسروصدای این روزهای مجلس به نام طرح «صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و سامان‌دهی پیام‌رسان‌های اجتماعی» از دستور کار امروز مجلس شورای اسلامی خارج شده است.

دیروز، اعلام شد که نمایندگان مجلس براساس اصل ۸۵ قانون اساسی می‌خواهند دوباره این طرح را به صحن علنی مجلس آورده و درباره آن رای‌گیری کنند. طرحی که در روزهای اخیر با اعتراضات، انتقادات و واکنش‌های زیادی روبرو بوده و کارشناسان نقدهای بسیار جدی بر آن دارند.

طرح «صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و سامان‌دهی پیام‌رسان‌های اجتماعی» نگرانی‌های زیادی برای کاربران فضای مجازی ایجاد کرده بود و طی روزهای اخیر، انواع کارزارهای اینترنتی برای مخالفت با آن تشکیل شد.

گفته می‌شد اگر این طرح به تصویب برسد؛ شاد فیلترینگ سراسری و گسترده پلتفرم‌های بین‌المللی و خارجی خواهیم بود و محدودیت‌های زیادی برای کسب‌وکارهای ایرانی و آنلانی به وجود می‌آید.

کارزارهای اینترنتی مخالفت با طرح مجلس

بسیاری از متولیان فضای مجازی این طرح را خودزنی کسب‌وکارهای ایرانی و مانع از رشد فضای مجازی در این شرایط اقتصادی کشور که با انواع مشکلات ریز و درشت دست به گریبان است؛ تلقی کردند.

وزیر ارتباطات دولت دوازدهم، محمدجواد آذری جهرمی طی سه نامه به رئیس‌جمهور منتخب و رئیس مجلس شورای اسلامی، این طرح را موجب محدود شدن اختیارات رئیس‌جمهور و آن را مغایر با برخی از اصول قانون اساسی کشور دانسته است.

جهرمی درادامه نامه خود نوشته است که این طرح باعث جاماندن کشور از فضای رقابت جهانی و حذف محتوایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از ساختار اجرایی کشور خواهد شد.

رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای، جمعی از مهم‌ترین کسب‌وکارهای آنلاین کشور مانند دیجی‌کالا و اسنپ و آپارات، انجمن تجارت الکترونیک ایران و بسیاری دیگر از فعلان فضای مجازی با ارسال نامه‌هایی به رئیس جمهوری بعدی ایران و همین‌طور رئیس مجلس، خواستار لغو و توقف این طرح مجلس شدند و اشکالات جدی بدان وارد ساختند.

خارج شدن این طرح از مجلس باعث خاموش شدن اعتراض کسب‌وکارهای فضای مجازی نسبت به این طرح نشده؛ چرا که همچنان مدیران شرکت‌های استارت‌آپی مختلف در شبکه‌های مجازی با هشتگ «صیانت از کاربران» به ایرادات این طرح و مخالفت با این طرح می‌پردازند. راه‌اندازی کارزار امضاء مخالفان با این طرح هم تاکنون به بیش از ۴هزار و ۴۰۰ نفر تا این لحظه رسیده است.

مچنین به جز نامه‌های اعتراضی که از بالاترین مقام حوزه ICT یعنی وزیر ارتباطات گرفته تا صنف، در مخالفت از این طرح روز گذشته منتشر شد، شرکت‌هایی چون زرین‌پال، ابرآروان، استاد سلام، کارزیلا و … با قرار دادن بنر جداگانه در سایت خود مخالفتشان با این طرح را به سایتشان نیز اضافه کرده‌اند.


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا