آمازون در آستانه راهاندازی اینترنت ماهوارهای و رقابت با استارلینک است
پرتاب بیش از ۳ هزار ماهواره با ۸۳ راکت موشک طی ۵ سال
شرکت آمازون برنامههای خود برای راهاندازی اینترنت ماهوارهای در پروژه «کویپر» را تشریح کرد.
این شرکت که مدتها است پروژه «کویپر» را کلید زده و در فکر ارائه اینترنت ماهوارهای است؛ اکنون قراردادهای پرتاب ماهوارههای خود را نیز نهایی کرده است. آمازون میخواهد همه ماهوارههایش را با ۸۳ پرتاب راکت موشک و البته با سه موشک مختلف به مدار پایین زمین ارسال کند. برای این پرتابها از موشکهای سه شرکت آریان اسپیس، یونایتد لانچ آلیانس و بلو اورجین استفاده میشود.
براساس اطلاعاتی که شرکت آمازون داده است؛ همه ۸۳ پرتاب آمازون طی یک دوره ۵ ساله انجام میشوند و طی آنها، ۳۲۳۶ ماهواره اینترنتی در مدار زمین قرار خواهند گرفت. با این پرتابها، بخش عمدهای از شبکه صورت فلکی آمازون تکمیل شده و کل زمین زیر پوشش ماهوارههای این شرکت قرار میگیرند.
آمازون میلیاردها دلار روی پروژه «کویپر» سرمایهگذاری کرده است و خودش میگوید بزرگترین خرید تجاری وسایل پرتاب ماهواره در تاریخ را نهایی کرده است.
آمازون در این پروژه نیز دنبال ارائه خدمات اینترنت ماهوارهای مشابه استارلینک اسپیسایکس است. ماهوارههای آمازون در مدار پایین زمین قرار میگیرند و خدمات اینترنت باندپهن با تاخیر کم به تمام سراسر جهان خواهند داشت. برای استفاده از اینترنت ماهوارهای آمازون باید دیشهای Project Kuiper خریداری و نصب شوند. این دیشها، با اسکن ماهوارههای مستقر در مدار زمین، و یافتن پایانههای هوایی، به ماهوارههای اینترنتی متصل شده و بعد لینک اتصال اینترنت برقرار میشود.
هنوز درباره زمان دقیق شروع خدماتدهی اینترنت ماهوارهای آمازون یا قیمت دیش و تجهیزات سختافزاری آن و همینطور هزینه اشتراک ماهیانه این سرویس اینترنت باندپهن، اطلاعاتی منتشر نشده است.
با پرتاب ماهوارههای اینترنتی آمازون به مدار زمین، عملا پروژه «کویپر» رقیبی برای اینترنت استارلینک خواهد شد. تا کنون، چندین شرکت بزرگ اقدام به راهاندازی اینترنت ماهوارهای کردند ولی فقط استارلینک موفق شده به مشتریان خود سرویس بدهد و از ۲ سال پیش تا کنون، ضمن اینکه بیش از ۲ هزار ماهواره به فضا پرتاب کرده است؛ بیش از چند صد هزار کاربر در سراسر جهان هم دارد.
گفتنی است از سه نوع موشکی که قرار است ماهوارههای آمازون را به مدار زمین ببرند؛ فقط موشک «اتلس ۵» وارد مرحله عملیاتی شده است و موشکهای آریاناسپیس، بلو اوریجن و ULA هنوز در دست توسعه هستند.
با ورود آمازون به بازار اینترنت ماهوارهای، قطعا شاهد یک رقابت جذاب هم در کیفیت سرویسدهی و هم در قیمتها با استارلینک اسپیسایکس خواهیم بود.
اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکهچی به آیدی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.