گزارش آگهی

هر چیزی که باید درباره پسیو شبکه بدانید

امروزه با پیشرفت علم و فناوری، تمام سازمان‌ ها و شرکت‌ های کوچک و بزرگ تجاری در زمینه‌ های مختلف و تنوع از سیستم‌ های کامپیوتری و شبکه پسیو(Passive) و اکتیو (Active) استفاده می کنند. شبکه کردن سیستم‌ های کامپیوتری یکی از مهم‌ترین کارهایی است که در شرکت‌ ها و ادارات برای سهولت دسترسی به منابع موجود و به اشتراک گذاشتن آنها انجام می‌ شود. یکی از ضروری‌ ترین اقدامات لازم برای راه اندازی شبکه مهیا کردن تجهیزات زیرساختی آن است.

شرکت ها برای تشکیل شبکه در محیط کاری‌شان می‌ بایست زیرساخت‌ های لازم برای راه‌ اندازی شبکه را تامین و راه اندازی کنند. این زیرساخت‌ ها که ربطی هم به پیکربندی شبکه ندارد، شبکه پسیو یا غیرفعال نامیده می‌ شود. اما معنای دقیق پسیو شبکه چیست؟ و شامل چه تجهیزاتی می‌ شود؟ اگر می‌ خواهید اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید، مطلب ما را تا انتها مطالعه نمایید.

شبکه پسیو چیست؟

شبکه پسیو یکی از رایج ترین انواع شبکه است که در اکثر محیط‌‌ هایی که شبکه کردن سیستم‌‌ ها صورت می‌‌ گیرد، یافت می شود. خدمات پسیو شبکه یکی از پر درخواست ترین خدمات شبکه است. کار یک پسیو کار شبکه نصب و راه اندازی تجهیزات مورد نیاز شبکه است بدون اینکه وارد مرحله پیکربندی شود. در واقع پسیو یک نوع زیر ساخت برای شبکه است که اگر به درستی انجام نشود، کارکرد شبکه نیز مختل می شود.

معرفی تجهیزات پسیو شبکه

برای راه اندازی شبکه قطعا به تجهیزات پسیو یا غیرفعال مختلفی نیاز است. این تجهیزات بی‌نیاز از منبع برق است و نیز در تقویت سیگنال‌ های شبکه نقشی ندارند. از تجهیزات پسیو معمولا در ابزارهای مختلف شبکه استفاده می‌‌ شود که اغلب قابل رویت نیستند.

متداول‌ ترین تجهیزات پسیو به شرح زیر است:

●کابل شبکه

کابل شبکه در دو نوع مسی و فیبر نوری در بازار عرضه می‌ شود. هنگامی که فاصله ی تجهیزات شبکه کمتر از ۱۰۰ متر باشد، استفاده از کابل شبکه مسی و در صورتی که ارسال داده‌ ها در مسافتی طولانی ( بیشتر از ۱۰۰ متر ) باشد، از فیبر نوری استفاده می‌ شود.

برای اینکه کابل شبکه به‌ راحتی به دستگاه‌ ها و پریزها وصل شود، در ابتدا و انتهای آن سوکت زده می شود. علاوه بر این، به‌منظور ساماندهی کابل‌ها از ابزاری به نام نگهدارنده کابل استفاده می شود که باعث سهولت ایجاد تغییرات در سیستم کابل کشی می‌ گردد. استفاده از نگهدارنده کابل برای داشتن یک محیط کاری تمیز و منظم بسیار ضروری است. مدیریت و نگهداری کابل‌ها، سبب تهویه مناسب بین تجهیزات شبکه و در نهایت افزایش طول عمر آنها می شود.

کابل‌ های شبکه دارای سرعت‌ های مختلفی هستند:

  1. ۱۰۰Mbps
  2. ۱۰۰۰ Mbps یا ۱ Gbps
  3. ۱۰۰۰۰ Mbps یا ۱۰ Gbps

●پچ کورد

پیچ کوردها کابل‌ های کوچکی هستند که از آنها برای بهم وصل کردن تجهیزات شبکه در فواصل چند‌متری استفاده می‌ شود. همچنین، از پچ کوردها می‌ توان برای اتصال یک سوئیچ شبکه به کامپیوتر یا یک سوئیچ شبکه به روتر استفاده کرد.

طول این کابل‌ ها معمولا کمتر از ۵ متر است و مانند کابل‌ های شبکه در دو نوع مسی و فیبر نوری تولید و عرضه می‌ شوند. تفاوت کابل‌ های اترنت و پچ کوردها در این است که از کابل شبکه برای اتصال کامپیوتر به هاب، روتر یا سوئیچ شبکه استفاده می شود که برای راه اندازی یک شبکه کامپیوتری خانگی ایده آل است. اما از پچ کورد جهت هدایت سیگنال‌ های دو دستگاه نزدیک به هم استفاده می‌ شود.

●رک

رک محفظه ای است که انواع تجهیزات اکتیو شبکه در آن قرار می گیرد. این محفظه در اندازه و انواع متنوعی تولید و در مکان‌ های بسیاری مانند اتاق سرور و دیتاسنتر‌ها استفاده می‌ شود. ابعاد رک‌ها از  ۲ یونیت تا ۴۷ یونیت است و در عمق‌ های ۳۵، ۶۰، ۸۰ و ۱۰۰ سانتیمتر تولید می‌ شوند.

رک‌ ها همچنین به دو نوع دیواری و ایستاده تقسیم می‌ شوند. رک های‌دیواری اندازه کوچکی دارند و بر روی دیوار نصب می‍ شوند. در این نوع رک ها سوئیچ های شبکه، روتر، دستگاه های ذخیره ساز دوربین مداربسته و … قرار می گیرد. ابعاد رک‌ های ایستاده بیشتر است و اغلب در مراکز داده مورد استفاده قرار می گیرند.

●پچ پنل

پچ پنل واسط بین تجهیزات اکتیو شبکه و کابل‌های شبکه است. این قطعه چندین پورت شبکه دارد که شماره گذاری شده است و تمامی کابل های شبکه به آنها وصل می‌ شوند. در مواقع ضروری، سیستم های موجود در محل به یکی از این پورت‌‌ ها وصل و با شبکه ارتباط برقرار می‌ کند. به‌کمک این ابزار می‌ توان کابل ها را به‌صورت متمرکز مدیریت نمود.

●داکت / ترانک

داکت و ترانک محفظه ای از جنس PVC اند که برای عبور دسته ای از کابل‌های برق و یا شبکه در خدمات پسیو مورد استفاده قرار می‌گیرند. هدف از خرید ترانک و داکت جلوگیری از آشفتگی و ایجاد نظم در محیط می‌باشد.

عملکرد این دو محفظه تقریبا شبیه به‌هم است و تنها در پهنا با یکدیگر فرق دارند. ترانک‌ها فضای بیشتری جهت عبور کابل دارند. بنابراین می‌ توان بر روی آنها پریز نصب کرد. این در حالی است که پهنای داکت ها کمتر است و تعداد کابل کمتری را پوشش می‌ دهند.

پسیو کار شبکه کیست و چه خدماتی ارائه می دهد؟

پسیو کار شبکه فردی است که کار پسیو شبکه را با مهارت کامل و به‌ صورت تخصصی انجام می‌ دهد. وی همه تجهیزات و زیرساخت‌ های ضروری شبکه را راه اندازی می‌ کند. بعد از نصب و راه اندازی تجهیزات شبکه ، اکتیو کار شبکه کار پیکربندی این تجهیزات را انجام می‌ دهد تا اشخاص بتوانند از شبکه استفاده کنند.

خدماتی که یک پسیو کار ارائه می‌ دهد به شرح زیر است:

  1. طراحی شبکه و نقشه آن
  2. کابل کشی تجهیزات شبکه، برق، دوربین های مدار بسته و تلفن
  3. اجرای شبکه مطابق با نقشه آن
  4. تعیین نحوه قرارگیری انواع رک‌ ها
  5. ارتقا زیرساخت های مربوط به شبکه‌های قدیمی
  6. دایرکت کشی کابل‌ها۷-نصب پریزهای برق، پیچ پانل‌ها، کیستون‌ ها و نودها
  7. نصب رک و راه اندازی اتاق سرور
  8. نصب دوربین‌ های مدار بسته و راه اندازی آنها
  9. نصب سنسورهای مورد نیاز و تجهیزات هوشمند برای سیستم شبکه سازمان
  10. نصب سیستم های مناسب اطفا حریق برای اتاق سرور
  11. استاندارد سازی اتاق سرور
  12. نصب سایر تجهیزات مانند سوئیچ، روتر، رادیو و سرور
  13. آماده نمودن نقشه کامل شبکه و ارائه گزارش کار کامل از سیستم کابل کشی شبکه

توجه داشته باشید که خدمات پسیو شبکه اولین و مهمترین اقدام جهت راه اندازی شبکه می‌ باشد. بنابراین، بهتر است انجام آن را به یک متخصص ماهر و کارآزموده بسپارید تا در آینده دچار مشکل نشوید. در حال حاضر، اگر نیاز به خدمات حرفه ای دارید ما در روترنت خدمات پسیو شبکه را ارائه می دهیم. برای اطلاعات بیشتر می توانید به سایت ruternet  مراجعه کنید.


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا