گزارش آگهی

کاربران مسیریاب نشان روزانه ۴۲ میلیون کیلومتر طی می‌کنند

نقشه و مسیریاب «نشان» با ۱۰ میلیون کاربر، ۱۲ میلیون مسیریابی روزانه، بیش از ۲.۱ میلیون جست‌وجوی روزانه و ۱.۲ میلیون کاربر فعال روزانه، خود را محبوب‌ترین مسیریاب ایرانی معرفی می‌کند. مسیریابی که در یلدای ۹۶ متولد شده بود، حالا پس از تقریباً چهار سال به گونه‌ای توسعه پیدا کرده است که ۶۸ درصد از رانندگان حرفه‌ای، طبق گزارش سالانه‌ «نشان»، از این مسیریاب استفاده می‌کنند و کاربرانش روزانه ۴۲ میلیون کیلومتر طی می‌کنند.

به گزارش «پیوست» و مطابق با گزارش سالانه مسیریاب «نشان»، ۴۲ میلیون کیلومتر مسیر طی‌شده روزانه کاربران «نشان» معادل پیمودن ۱۰۹ بار فاصله زمین تا ماه است.

بنا بر گزارش «نشان»، که بازه زمانی یلدای ۹۹ تا یلدای ۱۴۰۰ را دربر می‌گیرد، مشخص شده که کرج سحرخیزترین شهر ایران است و پس از آن با فاصله ۱۰ دقیقه تهران قرار می‌گیرد و قم شب زنده‌دارترین شهر به‌شمار می‌آید. در اصل در قم کمترین افت ترافیکی صورت می‌گیرد و باز هم تهران رتبه دوم را در این باره به خود اختصاص داده است.

اگر از شهروندان تهران بپرسید، تعداد زیادی از روزهای سال را به‌عنوان پرترافیک‌ترین روز سال نام می‌برند، مانند روز منتهی به شب یلدا یا روزهای پایانی سال یا حتی بعضی روزها بدون هیچ دلیل مشخصی و فقط با کمی بارندگی که تهران را تبدیل به پارکینگی بزرگ می‌کند و توان حرکت را از خودروها و مردم می‌گیرد. حال این گزارش نشان می‌دهد که ساعت ۶ عصر دوشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۰ تهران پرترافیک‌ترین ساعت و روز خود را تجربه کرده است، هرچند تعداد روزهای پرترافیک سال در نیمه دوم سال طبق بررسی‌های این گزارش، همواره بیشتر از روزهای پرترافیک در نیمه اول سال بوده است.

شهر مشهد نیز که می‌توان آن را زادگاه مسیریاب «نشان» نامید، ۱۵ دی ۱۴۰۰ و همچنین ۶ اسفند ۹۹ ساعت ۶ عصر پرترافیک‌ترین روز و ساعت خود را سپری کرده است.

در یک سال گذشته (یلدای ۹۹ تا یلدای ۱۴۰۰)، همچنان با توجه به همه‌گیری ویروس کرونا در کشور، بیمارستان‌ها و مراکز درمانی پرتکرارترین مقصدها برای مسیریابی کاربران بوده‌اند و پس از آن جایگاه‌های سوخت و مراکز خرید و رستوران‌ها و کافه‌ها قرار می‌گیرند.

مشخصه‌ای که موجب می‌شود کاربران، مسیریاب و نقشه خاصی را انتخاب کنند، علاوه بر نشان دادن مسیر صحیح، تخمین دقیق ترافیک مسیر است. بنا بر گزارش «نشان»، دو شاخص مهم در این دوره رشد خوبی کرده‌اند؛ یکی دقت تخمین زمان رسیدن (ETA) است که در دی‌ماه سال گذشته ۸۲.۱ درصد بود و در آذرماه ۱۴۰۰ به ۸۵.۲ درصد رسید و شاخص مهم دیگر، سرعت تجمیع داده‌های ارسال‌شده کاربران و به‌روزرسانی آخرین وضعیت ترافیک است. این شاخص، دی‌ماه ۹۹ در حدود ۱۷۰ ثانیه بود و آذرماه ۱۴۰۰ به ۱۲۰ ثانیه کاهش پیدا کرد.

اختلال در جی‌پی‌اس

یکی از مشکلاتی که  مسیریاب‌ها و همچنین کاربران مسیریاب‌ها با آن مواجه هستند، اختلال در GPS است. بسیار اتفاق افتاده که امکان شناسایی مکان فعلی شما در نقشه و مسیریاب فراهم نشده و حتی مسیری که تا چند لحظه پیش به شما نمایش داده می‌شده، بهطرزی ناگهانی دچار اختلال شده است. «نشان» در گزارش خود می‌گوید که این نه مشکل «نشان» است و نه مشکل گوشی‌های تلفن همراه کاربران، بلکه این مشکل که بیشتر در کلانشهرهای کشور پیش می‌آید به دلیل اختلال در سیگنال ماهواره‌های GPS است. برای رفع این مشکل «نشان» دو اقدام انجام داده است؛ اقدام اول، اطلاع‌رسانی به کاربرانش بوده است و اقدام دوم، حفظ آخرین مسیر یا آخرین مکان پیش از بروز اختلال. هرچند در این گزارش وعده داده شده است که در به‌روزرسانی‌های آتی، هنگام پیش آمدن اختلال شرایط بهتری برای کاربران فراهم خواهد شد.

شناسایی مکان‌ها

مشخص شدن مکان‌هایی که کاربران به آنها سر می‌زنند، مانند مراکز خرید یا سینماها و رستوران‌ها و بیمارستان‌ها و دیگر مکان‌های عمومی موجود بر روی نقشه‌ها و مسیریاب‌ها، آنها را تبدیل به ابزاری کاربردی برای شهروندان می‌کند. در گذشته پرسیدن آدرس در معابر بسیار رایج‌تر از این روزها بود، چراکه پیدا کردن بسیاری از مکان‌ها از روی نقشه امکان‌پذیر نبود؛ از سوی دیگر، مسیریاب آنلاینی هم نبود تا مسیر طی‌شده اشتباه را اصلاح کند. حال «نشان» در گزارش خود اعلام کرده‌ است که یک میلیون و ۱۰۰ هزار مکان بر روی نقشه این مسیریاب ثبت شده است و بیش از ۴۰۰ هزار مکان دارای شماره تماس هستند. نکته حائز اهمیت در مکان‌ها، ثبت آ‌نها از سوی کاربران «نشان» است.

به‌طور میانگین، ۷۰ هزار مشارکت روزانه برای ثبت مکان صورت می‌گیرد و ۱۰ میلیون مشارکت در زمان رانندگی. در دوره یک‌ساله یلدای ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۰، مشارکت کاربران در تکمیل اطلاعات مکانی ۲۱۰ درصد رشد کرده است. همچنین میزان جست‌وجوی مکان‌ها نیز بر روی این نقشه در طول این یک سال ۱۹۰ درصد رشد کرده است.

راه‌های درآمدی «نشان»

«نشان» در این گزارش خود اعلام کرده است که فروش سرویس به دیگر استارت‌آپ‌ها و کسب‌وکارها، تبلیغات مبتنی بر مکان، و فراهم کردن بستر رشد استارت‌آپ‌های دیگر، راه‌هایی است که این نقشه و مسیریاب با توجه به رایگان بودن ارائه سرویس‌هایش به کاربران برای کسب درآمد در نظر گرفته است. هم‌اکنون تعدادی از استارت‌آپ‌ها و کسب‌وکارهای بزرگ ایران از سرویس‌های این پلتفرم استفاده می‌کنند.

یکی از خصوصیات اصلی «نشان» اضافه شدن نقشه مسیر دوچرخه و پیاده‌روی و همچنین مسیر اتوبوس و مترو است. مسیریابی حمل‌ونقل همگانی اکنون در ۵۰ شهر کشور بر روی نقشه و مسیرباب «نشان» مشخص است و این شهرها عبارت‌اند از: ۲۵ مرکز استان به اضافه شاهرود و کاشان و همچنین ۲۳ شهر کوچک اقماری اطراف کلانشهرها.


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا