فناوری

آخرین گزارش وضعیت اینترنت ایران: اینترنت ثابت فقط ۱۱ درصد؛ تی‌دی‌ال‌تی فقط ۱ درصد

رگولاتوری آخرین گزارش خود از وضعیت اینترنت کشور در فصل سوم سال ۱۳۹۹ را منتشر کرد.

براساس این گزارش، ضریب نفوذ اینترنت در ایران به ۱۰۴ درصد رسیده است که سهم اینترنت موبایل یا سیار ۹۲.۴۷ درصد و سهم اینترنت ثابت خانگی ۱۱ درصد است تا همچنان اینترنت ثابت بسیار عقب‌تر از اینترنت موبایل باشد؛ اتفاقی که در کشورهای دیگر برعکس است و اینترنت ثابت بیشتر توسعه داده می‌شود.

در ابتدای سال، وعده‌های بسیار جذابی درباره اینترنت VDSL داده شده و چشم‌انداز ارائه ۵ میلیون پورت وی‌دی‌اس‌ال به مشترکان خانگی در دستور وزارت ارتباطات و شرکت مخابرات قرار گرفت ولی اکنون گزارش رگولاتوری از وضعیت اینترنت تا پایان آذر ماه ۹۹ نشان می‌دهد توسعه اینترنت VDSL نتوانسته مشکل اینترنت ثابت را برطرف کند و هنوز ضریب نفوذ اینترنت ثابت ۱۱.۶۴ درصد است.

حتی شیوع ویروس کرونا در ایران و نیاز به توسعه زیرساخت‌ها برای بهره‌مندی دانشگاه‌ها، مدارس، دانش‌آموزان و دانش‌جویان از اینترنت پرسرعت نیز نتوانسته مشکل اینترنت ثابت را حل کند و کماکان مردم از اینترنت موبایل برای امور روزانه خود استفاده می‌کنند.

آخرین وضعیت اینترنت ثابت و سیار

برآوردهای رگولاتوری نشان می‌دهد که ضریب نفوذ اینترنت پهن باند ثابت در کشور ۱۱.۵۷ درصد است و این آمار نسبت به ۳ ماهه قبل از این، تغییر محسوسی نداشته است. هم اکنون ۹ میلیون و ۷۱۸ هزار و ۴۳۹ نفر در کشور از فناوری‌های اینترنت ثابت استفاده می‌کنند و نسبت به ۳ ماهه دوم امسال تنها حدود ۳۰۰ هزار نفر به این آمار اضافه شده است.

گفتنی است بیشترین آمار مشترکین اینترنت ثابت بعد از مشترکین مخابرات به شاتل و سپس آسیاتک می‌رسد. شرکت‌های نداگستر صبا (صبانت) و فن‌آوا نیز رتبه‌های بعدی را دارند.

در گزارش رگولاتوری آمده است در پایان ۳ ماهه سوم سال ۹۹ بیش از ۷۷ میلیون و ۷۰۶ هزار و ۸۸۵ نفر مشترک اینترنت موبایل در کشور هستند. یعنی نزدیک به یک میلیون کاربر به شبکه اینترنت موبایل افزوده شدند تا ضریب نفوذ اینترنت سیار به ۹۲.۴۹ درصد برسد. در گزارش سه ماهه دوم سال، ضریب نفوذ اینترنت موبایل ۹۱ درصد بود.

در سال گذشته، تعداد مشترکان اینترنت موبایل ۶۸ میلیون بود که در انتهای آذر ماه ۹۹ به ۷۷ میلیون رسیده است. احتمالا، در پایان سال ۹۹ تعداد کاربران اینترنت موبایل بیشتر هم می‌شود.

تی‌دی‌ال‌تی فقط ‍۱ درصد

ارزیابی رگولاتوری بر مبنای فناوری‌هایی مانند XDSL ، FTTX ، وای فای و TDLTE در حوزه پهن باند ثابت و نیز فناوری نسل سوم و چهارم اینترنت سیار منتشر شده است. این آمار نشان می‌دهد که در مجموع، ضریب نفوذ اینترنت در کشور ۱۰۴.۰۶ درصد است و ۸۷ میلیون و ۴۲۵ هزار و ۳۲۴ نفر مشترک اینترنت پهن باند هستند.

بر اساس آماری که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات اعلام کرده است ۸۸.۸۸ درصد مردم از اینترنت نسل سه و چهار موبایل استفاده می‌کنند و سهم اینترنت خانگی ADSL نیز حدود ۹ درصد است.

براساس این گزارش، فقط ۱ درصد مردم هم مشترک اینترنت TD-LTE هستند تا به این نتیجه برسیم که توسعه اینترنت تی‌دی‌ال‌تی ناموفق بوده و بهتر است باندهای فرکانسی ۳۵۰۰ مگاهرتز به نسل پنجم شبکه‌های موبایل اختصاص پیدا کند.

گزارش کامل رگولاتوری درباره وضعیت اینترنت ایران را از اینجا دانلود کنید.


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا