۳ حقیقت مهم که باید درباره پردازنده موبایل جدید کوالکام اسنپدراگون ۸ نسل اول بدانید
شیائومی ۱۲ اولین گوشی پرچمدار دارای پردازنده اسنپدراگون ۸ نسل ۱
کوالکام سرانجام به طور رسمی نسل بعدی پردازنده موبایل پرچمدار خود را معرفی کرد تا جانشین پردازنده اسنپدراگون ۸۸۸ شود.
پردازنده اسنپدراگون ۸ نسل اول (Snapdragon 8 Gen 1) واقعا یک تراشه قدرتمند و در بسیاری از مشخصات و ویژگیها در نوع خودش منحصربهفرد و شاخص است.
اولین پردازنده با فناوری ساخت لیتوگرافی ۴ نانومتری کوالکام است. مصرف انرژی ۲۵ درصد کمتر و پردازنده گرافیکی ۳۰ درصد سریعتر دارد. اولین پردازنده سیگنال تصویر ۱۸ بیتی برای گوشیهای هوشمند است و اولین پردازنده با مودم X65 5G کوالکام در دنیا محسوب میشود.
اولین تراشه با قابلیت +۸K HDR10 برای اسمارتفونها است و از ISP همیشه روشن برای باز کردن سریع چهره و قفل گوشی سود میبرد. از موتور هوش مصنوعی نسل هفتم کوالکام برای تجزیه و تحلیل صدا و فیلترهای بوکه Leica Leitz Look استفاده میکند و مجهز به قابلیت عکاسی مگا در نور کم با گرفتن ۳۰ عکس و بعد ادغام بهترین عکسها با یکدیگر است.
این پردازنده موبایل همچنان از ۸ هسته فیزیکی در سه رده و با معماری ARMv9 استفاده میکند. هسته اصلی Cortex-X2 با فرکانس ۳ گیگاهرتز است. در کنار این هسته اصلی، شاهد سه هسته قدرتمند Cortex-A710 در فرکانس ۲.۵ گیگاهرتز و بعد ۴ هسته کم مصرف Cortex-A510 در فرکانس ۱.۸ گیگاهرتز هستیم.
گفتنیها درباره پردازنده اسنپدراگون ۸ نسل ۱ زیاد است؛ از جمله اینکه شیائومی اعلام کرده اولین گوشی مجهز به این تراشه، «شیائومی ۱۲» است احتمالا ۲۱ آذرماه معرفی میشود.
اما در ادامه میخواهیم به ۵ حقیقت درباره امکانات ارتباطی پردازنده کوالکام اسنپدراگون ۸ نسل اول اشاره کنیم که در واقع مشخصات ارتباطی اسمارتفونهای سال ۲۰۲۲ را برای ما مشخص میکند:
سریعترین مودم ۴G/5G دنیا
کوالکام روی پردازنده موبایل اسنپدراگون ۸ نسل ۱ از مودم X65 5G استفاده کرده است که سریعترین تراشه مودم ۵G در دنیا است و از شبکههای ۳G و ۴G LTE نیز پشتیبانی میکند. مودم X65 5G هم از امواج رادیویی زیر ۶ گیگاهرتز (Sub-6) و هم از امواج رادیویی میلیمتری (mmWave) پشتیبانی میکند ولی روی امواج میلیمتری ۸ فرکانس را تجمیع کرده و MIMO 2×2 دارد ولی روی امواج رادیویی زیر ۶ گیگاهرتز مجهز به MIMO 4×4 است.
حداکثر سرعت انتقال دیتا با این مودم روی تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۱ نیز به مرز ۱۰ گیگابیت میرسد.
سرعت واقعی اینترنت ۴G/5G
کوالکام گفته است مودم X65 5G روی تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۱ دارای سرعت ۱۰ گیگابیت بر ثانیه است ولی نباید انتظار داشته باشید روی یک اسمارتفون پرچمدار در بهترین کشورهای دارای شبکههای ۵G چنین سرعتهایی بگیرید؛ بلکه روی شبکههای ۵G مبتنی بر امواج میلیمتری، بیشترین سرعت قابل دستیابی در حالیت ایدهآل برابر با ۴ گیگابیت بر ثانیه است. روی فرکانسهای زیر ۶ گیگاهرتز سرعت اینترنت ۵G به مراتب پایینتر است.
در شبکههای ۴G LTE سرعت باز هم پایینتر بوده و در حالت ایدهآل به مرز ۲ گیگابیت بر ثانیه میرسد. شما با یک گوشی دارای تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۱ میتوانید به هر شبکه موبایلی وصل شوید.
سریعترین وایفای ۶ و ۶ ای
کوالکام نه تنها سریعترین مودم ۵G را برای پردازنده اسنپدراگون ۸ نسل ۱ در نظر گرفته است؛ بلکه در وایفای از تراشه کوالکام FastConnect 6900 استفاده کرده که از وایفای ۶ و ۶E پشتیبانی میکند و حداکثر سرعت دانلود روی وایفای به مرز ۳.۶ گیگابیت بر ثانیه میرسد؛ یعنی سریعترین وایفای که میتوانید روی یک دستگاه همراه داشته باشید.
باندهای فرکانسی مورد پشتیبانی این پردازنده موبایل نیز ۲.۴ گیگاهرتز، ۵ گیگاهرتز و ۶ گیگاهرتز هستند. در گوشیهای مجهز به این پردزنده، از فناوریهای MU-MIMO و OFDMA و MIMO 2×2 برخوردار خواهید بود. بلوتوث ۵.۲ نیز روی این تراشه در دسترس خواهد بود.
البته، باید توجه کنید در صورتی که به یک مودم یا روتر وایفای ۶E وصل شوید؛ سه باند رادیویی خواهید داشت و از سرعت ۳.۶ گیگابیت بر ثانیه سود میبرید وگرنه اگر به یک مودم یا روتر ۸۰۲.۱۱ax یا ۸۰۲.۱۱ac وصل شوید؛ همان دو باند رادیویی ۲.۴ گیگاهرتز و ۵ گیگاهرتز را دارید.
اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکهچی به آیدی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.