سرفیس پرو ۹ معرفی شد: انتخاب بین پردازنده اینتل و آرم با پشتیبانی از ۵G
در رنگبندی متنوع و پردازندههای جدید ولی همان طراحی تکراری ده سال گذشته
در اکتبر سال ۲۰۲۱ شاهد معرفی لپ تاپ سرفیس پرو ۸ بودیم و اکنون در اکتبر ۲۰۲۲، مایکروسافت از لپ تاپ Surface Pro 9 رونمایی کرد. مایکروسافت در کنار معرفی سرفیس پرو ۹، از دو محصول دیگر به نامهای Surface Laptop 5 و Surface Studio 2 Plus نیز رونمایی کرد.
مایکروسافت در دهمین سالگرد عرضه سرفیس پرو اولیه، باز هم ظاهر و طراحی این لپتاپ را تغییر نداده است و همانند همه این ده سال گذشته، فقط ارتقاها و بهروزرسانیهایی در طراحی، کارایی و ویژگیهای لپتاپ خود دارد.
ادغام سرفیس پرو ۹ و سرفیس پرو ایکس
سرفیس پرو ۹ در رنگهای جدید و با پردازندههای ارتقایافته و قابل انتخاب میان اینتل و آرم وارد بازار میشود. در نسخه وایفای و اینتلی این لپتاپ، خبری از پشتیبانی اتصالات موبایل نیست ولی در نسخه آرم، شاهد پشتیبانی از ارتباطات ۵G هستیم و میتوانید یک سیمکارت فایوجی برای اتصال همیشگی لپتاپ به اینترنت پر سرعت به آن اضافه کنید.
بزرگترین تغییر کلی در خط تولید لپتاپهای سرفیس این است که سرفیس پرو مجهز به پردازندههای اینتلی و سرفیس پرو ایکس مجهز به پردازنده ARM با هم ترکیب شدند.
سرفیس پرو ایکس، یک نسخه از سرفیس پرو اصلی با بدنهای نازکتر و تراشه سفارشی سری SQ بود که با همکاری مایکروسافت و کوالکام تولید میشود. اساسا، این یک تراشه اسنپدراگون کوالکام سفارشی بود تا بتوان در لپتاپ سرفیس پرو از ارتباطات شبکه موبایل استفاده کرد.
دو نسل نخست Surface Pro X از تراشههایی به نام SQ 1 و SQ 2 سود بردند و اکنون سرفیس پرو ۹ مبتنی بر نسخه آرم از پردازندهای به نام SQ 3 استفاده میکند.
۵G و WiFi 6E
دو نسخه پیشین سرفیش پرو ایکس همیشه به شبکههای ۴G LTE وصل بودند اما اکنون سرفیس پرو ۹ مدل ۲۰۲۲ با پردازنده آرم به شبکه ۵G وصل میشود تا سرانجام شاهد افزوده شدن نسل پنجم شبکههای موبایل به این لپتاپ رده بالای مایکروسافت باشیم.
نسخه اینتل سرفیس پرو ۹ فقط از ارتباطات وایفای پشتیبانی میکند و به استاندارد WiFi 6E مجهز است ولی پردازنده نسل دوازدهم اینتل برای کارایی بهتر روی آن سوار میشود.
طیفهای رنگ سرفیس پرو ۹ تغییر کردهاند و به مناسبت دهمین سالگرد عرضه Surface Pro، شاهد افزوده شدن رنگهای جدیدی هستیم تا کاربران بتوانند یکی از رنگهای آبی، سبز، پلاتینیوم و گرافیتی را انتخاب کنند.
مشخصات سرفیس پرو ۹
در ابعاد، طراحی و زخامت نسخه اینتلی و آرمی سرفیس پرو ۹ هیچ تفاوتی نیست و فقط وزن نسخه آرم کمی سبکتر است. هر دو دارای یک نمایشگر ۱۳ اینچی از جنس PixelSense Flow Display با دقت تصویر ۲۸۸۰ در ۱۹۲۰ پیسکل و نرخ نوسازی صفحه ۱۲۰ هرتزی هستند.
در سرفیس پرو ۹ اینتلی، رمهای ۸ گیگابایت، ۱۶ گیگابایت و ۳۲ گیگابایت LPDDR5 در دسترس هستند و فضای ذخیرهسازی ۱۲۸ گیگابایت، ۲۵۶ گیگابایت، ۵۱۲ گیگابایت و ۱ ترابایت توسط کاربر قابل انتخاب است.
در سرفیس پرو ۹ آرم فقط دو حافظه رم ۸ گیگابایت و ۱۶ گیگابایت را میبینیم و در فضای ذخیرهسازی نیز خبری از هارددیسک ۱ ترابایتی نیست.
کارت گرافیک نسخه اینتلی، Iris Xe از خود شرکت اینتل است ولی در نسخه ARM از جی پی یو Adreno 8CX Gen 3 استفاده میشود.
صفحهکلید این لپتاپ از بهترین مواد اولیه ساخته شده و مایکروسافت میگوید از مواد نیمه زیستی آلکانترا (Alcantara) ساخته شده که حداقل ۱۲ درصد از مواد اولیه آن از مواد تجدیدپذیر در طبیعت است.
جدول مقایسه نسخههای مختلف سرفیس پرو ۹
جدول مشخصات هر دو نسخه لپ تاپ سرفیس پرو ۹ جدید را در کنار مدل قبلی سرفیس پرو ۸ مشاهده میکنید:
لپتاپهای Surface Pro 9 جدید از ۳ آبان ماه (۲۵ اکتبر) وارد بازار میشوند و قیمت اولیه آنها از ۱۰۰۰ دلار برای مدل ۱۳ اینچی اینتل و ۱۴۰۰ دلار برای مدل ۵G آغاز میشود. هزینه صفحهکلید و Slim Pen 2 نیز جداگانه است.
اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکهچی به آیدی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.