فناوری

چرا گوگل استفاده و پشتیبانی از قابلیت WPS در اندروید را خاتمه داد؟

در نسخه بتای اندروید P خبری از کدها و قابلیت WPS نیست. به نظر می‌رسد گوگل می‌خواهد استفاده و پشتیبانی از WPS را روی اندروید P و به طور کامل دستگاه‌های اندرویدی خاتمه دهد.

WPS یا WiFi Protected Setup قابلیتی است که به کاربران اجازه می‌دهد با فشار دادن کلید WPS روی روترهای بی‌سیم یا اکسس‌پوینت‌ها، به طور ساده‌ای و بدون نیاز به وارد کردن رمزعبور شبکه و وای‌فای؛ به دستگاه متصل شوند.

معمولا کاربران هنگامی که رمزعبور وای‌فای را فراموش کردند؛ از ویژگی WPS استفاده می‌کنند. به علاوه، کلید و قابلیت WPS برای اتصال دو دستگاه به طور امن استفاده می‌شود. این قابلیت برای سال‌های تمادی روی گوشی‌های تلفن همراه و همین‌طور روترهای بی‌سیم، مودم روترها و اکسس‌پوینت‌ها در دسترس بوده است.

البته؛ این قابلیت به شدت ناامن است و در سال‌های اخیر چندین ضعف امنیتی و آسیب‌پذیری آن فاش شد. درباره قابلیت WPS و مشکلات امنیتی آن در مقاله زیر به طور مفصل صحبت کردیم:

هر چیزی که باید درباره قابلیت WPS روترهای بی‌سیم بدانید

حالا گزارش‌های کاربران و توسعه‌دهنده‌گانی که دارند از نسخه بتای اندروید P گوگل استفاده می‌کنند؛ نشان می‌دهد که کدهای پشتیبانی از WPS بی‌سروصدا حذف شده‌اند. کاربران گزارش دادند از طریق منوی شبکه در اندروید P نمی‌تواند به WPS دسترسی داشت.

باید گوگل را سرزنش کنیم یا خیر؟

اندروید P یک نسخه ارتقای بزرگ برای سیستم‌عامل گوگل نیست و چندین ویژگی کوچک و تغییرات جزیی دارد. از سوی دیگر، در دسترس نبودن برخی قابلیت‌ها در نسخه بتای اندروید تعجب‌آور نیست ولی درباره WPS ماجرا کمی فرق می‌کند و به نظر می‌رسد گوگل برای همیشه پشتیبانی از آن را رها خواهد کرد.

اگر از WPS روی گوشی موبایل‌تان استفاده کرده باشید؛ می‌دانید که برخی اوقات واقعا کاربردی و مفید است. وارد خانه‌ای شدید و رمزعبور وای‌فای را نمی‌دانید یا اینکه کسی نیست به شما بگوید. به راحتی می‌توان از WPS برای اتصال به روتر بی‌سیم و وای‌فای استفاده کرد.

اما واقعیت دیگر این است که WPS به شدت ناامن است و یکی از درگاه‌های هک و نفوذ به روترهای بی‌سیم یا دستگاه‌های کاربران محسوب می‌شود. پس، چندان نمی‌توان گوگل را بابت حذف و عدم پشتیبانی از این قابلیت سرزنش کرد. حتا برخی روترهای رده بالای امروزی نیز از WPS پشتیبانی نمی‌کنند.

ما در هفته گذشته، اپلیکیشن WPSApp را معرفی کردیم که به راحتی می‌تواند پین‌کد WPS روترهای بی‌سیم را به شما نشان بدهد. همین اپلیکیشن به خوبی نشان می‌دهد که چرا WPS امن نیست و شرکت‌های بزرگی مانند گوگل تمایلی به استفاده از آن ندارند.


اگر قصد خرید مودم، اینترنت یا تجهیزات شبکه را دارید و به راهنمایی یا مشاوره نیازمندید، کانال تلگرام شبکه‌چی با آی‌دی @shabakehchi همراه شماست. پرسش‌های خود را با مدیر کانال در میان بگذارید تا در اسرع وقت، پاسخ تخصصی و راهنمایی‌های لازم را دریافت کنید.

میثاق محمدی‌زاده

دانش‌آموخته رشته کامپیوتر و علاقه‌مند ادبیات و فناوری؛ بیش از ۲۰ سال در نشریات و سایت‌های مختلف خبری و فناوری ایران نوشتم و هنوز تشنه یادگیری هستم!

‫2 دیدگاه ها

  1. من به دلیل آزار بودنش از اندروید استفاده میکردم اگر قرار باشه همین مدلی تو مخی پیش بره حاضرم قسم بخورم دیگه حمایتش نکنم و دیگه پرچم دارهای جدیدش رو نخرم اگر قرار بود محدودیت شدید داشته باشم آیفون میخریدم حداقل جلوی دوتا ببوی آیفون باز کلاس کاری داشته باشم جای اینکه برم ده میلیون اندروید بدم بخرم والا نظر ما کار برا مهم نی شرکت اندرویدم برای ما بی اهمیت میشه من با wps کارامو انجام میدم از وقتی حذفش کردن مجبورم با لب تاب برم و یک مودم کانفینگ کنم .مسخره بازیا چیه لعنت به این سیاست چرتشون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا