اخبار ایران

خرید و فروش تجهیزات استارلینک ممنوع است

رئیس اتحادیه دستگاه‌های مخابراتی ارتباطی و لوازم جانبی تهران: جلوی قاچاق ترمینال‌های استارلینک گرفته شود

رئیس اتحادیه دستگاه‌های مخابراتی ارتباطی و لوازم جانبی تهران گفت خرید و فروش دستگاه‌های اینترنت استارلینک، غیرقانونی است. او درخواست کرده جلوی قاچاق ترمینال‌های استارلینک گرفته شود.

به گفته سایت «شهر سخت‌افزار»، مهدی محبی، رئیس اتحادیه دستگاه‌های مخابراتی ارتباطی و لوازم جانبی تهران از فعال بودن ۸۰۰ دستگاه استارلینک در ایران خبر داده است و در ادامه می‌گوید: «خرید و فروش این کالا، غیرقانونی است و باید جلوی قاچاق آن گرفته شود.».

محبی به قاچاق تجهیزات استارلینک اشاره کرده و گفته چون این تجهیزات با قاچاق وارد ایران می‌شوند؛ پس امکان رشد زیادی دارند.

در حالی محبی از فعال بودن ۸۰۰ ترمینال استارلینک در ایران خبر داده که چند روز پیش، ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت اسپیس ایکس در توییتی از فعال بودن ۱۰۰ ترمینال استارلینک در ایران سخن گفت. چند روز پیش‌تر از آن هم سایت وال‌استریت ژورنال طی گزارشی از قاچاق ۲۰۰ دستگاه ترمینال استارلینک به داخل ایران خبر داده بود.

ترمینال استارلینک

وال‌استریت ژورنال می‌گوید قاچاق تجهیزات استارلینک به ایران با سختی و دشواری زیاد ولی در حال انجام است تا کاربران بیشتری در داخل این کشور بتوانند به اینترنت آزاد و بدون فیلتر دسترسی داشته باشند.

چند ترمینال استارلینک در ایران فعال است؟

مشخص نیست رئیس اتحادیه دستگاه‌های مخابراتی ارتباطی و لوازم جانبی تهران عدد ۸۰۰ استارلینک فعال در ایران را از چه منبعی گفته یا اینکه به طور حدسی و آمار و اعداد تخمینی بیان کرده است.

ممنوعیت خرید و فروش تجهیزات استارلینک، خبر جدیدی نیست و پیش‌تر هم مسئولین وزارت ارتباطات و شورای عالی فضای مجازی، بارها به غیرقانونی بودن استفاده استارلینک در ایران اشاره کرده بودند. این افراد می‌گویند استارلینک باید مجوزهای لازم برای ارائه سرویس به کاربران ایرانی را دریافت و قوانین و شرایط جمهوری اسلامی ایران را بپزیرد.

چند روز پیش، وزیر ارتباطات در آخرین مصاحبه خود با خبرنگاران و در پاسخ خبرنگاری درباره فعال شدن اینترنت استارلینک در ایران نیز گفته:

«طبق قواعد بین‌المللی هر اپراتور ماهواره‌ای بخواهد در قلمرو سرزمینی کشوری فعالیت کنند باید قواعد سرزمینی (Landing Right) آن کشور را رعایت کند. این را به همه اپراتورهای ماهواره‌ای از جمله استارلینک، وان‌وب و … ابلاغ کرده‌ایم. اگر این قواعد را بپذیرند استقبال می‌کنیم. هم‌اکنون نزدیک به ۳ هزار روستا داریم که هنوز به اینترنت متصل نیستند.»

عیسی زارع‌پور، در گفت‌وگوی خود گفت از ورود اینترنت استارلینک در ایران استقبال می‌کند و اکنون ۳ هزار روستا بدون اینترنت هستند که می‌توانند به اینترنت ماهواره‌ای وصل شوند.


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا