اخبار ایران

مخابرات: با این وضعیت، توسعه فیبر نوری ۱۵ سال طول می‌کشد

معاون تجاری مخابرات می‌گوید بازار کشش ندارد و هزینه‌های پروژه بسیار زیاد است

معاون تجاری مخابرات اعتقاد دارد با برنامه فعلی، توسعه فیبر نوری برای اتصال ۲۰ میلیون کاربر، ۱۵ سال طول خواهد کشید. او می‌گوید نبود کشش کافی در بازار و هزینه‌های بالای فیبرکشی، باعث شده پروژه فیبر نوری منازل و کسب‌وکار‌ها توسعه مورد انتظار را نداشته باشد.

«داوود زارعیان»؛ معاون تجاری و امور مشتریان شرکت مخابرات ایران در گفت‌وگو با خبرگزاری «آنا»، «دلیل اصلی توسعه‌نیافتن فیبر نوری» را دو مورد عنوان می‌کند:

«دلیل اصلی توسعه‌نیافتن فیبر نوری این است که هنوز کشش لازم در بازار ایجاد نشده و دیگر اینکه توسعه این طرح هزینه زیادی دارد و دولت باید کمک کند.»

وعده ۲۰ میلیون پوشش محقق نشده

او در این رابطه ادامه می‌دهد:

«در دولت سیزدهم وزیر وقت ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد پوشش ۲۰ میلیون FTTH را در برنامه داریم اما سرمایه‌گذاری برای ۲۰ میلیون پوشش در بازه زمانی ۳ یا ۴ سال منطقی نیست.»

«طبق وعده اعلام‌شده تا پایان دولت سیزدهم، سال ۱۴۰۴، قرار بود به این میزان برسیم. شاید این عدد ظرف ۱۵سال قابل‌اجرا باشد اما در ۴ سال ممکن نیست.»

داوود زارعیان

زارعیان اعتقاد دارد وعده دولت سیزدهم در پوشش ۲۰ میلیونی محقق نشده است:

«با گذشت بیش از ۳ سال، نه برنامه پوشش کامل اجرا شده نه شرکت‌هایی که با وزارت ارتباطات همکاری کردند توانستند در بخش اتصال موفق باشند.»

معاون تجاری مخابرات برای برون رفت از این وضعیت هم می‌گوید:

«در دوره جدید، در برنامه مشوق‌ها، سطح پوشش، نحوه پوشش و برنامه اتصال باید تغییرات جدی ایجاد شود تا در ۴ سال دولت چهاردهم بتوانیم ۵ میلیون مشترک FTTH داشته باشیم هرچند می‌توانیم ۱۰ تا ۱۲میلیون پوشش داشته باشیم؛ بنابراین برای اینکه سرمایه‌گذاری در این حوزه بهره‌ور باشد، باید هرچه زودتر بازنگری شود.»

طرح‌های توسعه فیبر نوری شرکت مخابرات

زارعیان درباره برنامه‌ها و طرح‌های شرکت مخابرات ایران برای توسعه فیبر نوری، به سه طرح توسعه‌ای اشاره می‌کند:

«در شرکت مخابرات، توسعه فیبر نوری را در قالب ۳ طرح شروع کردیم: یک؛ طرح مربوط به الحاقیه شماره ۴ مخابرات که به وزارت‌خانه تعهد داده بود یک‌میلیون و ۵۰۰ هزار پوشش FTTH ایجاد کند. دوم؛ طرح «نجما» که شرکت مخابرات ایران اجرا کرد. درحال‌حاضر پوشش قابل‌توجهی نزدیک به ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار دارد. سوم؛ پروانه یکپارچه شبکه و خدمات ارتباطی (UNSP) که برنامه وزارت ارتباطات بود که آنجا تعهداتی در روز‌های پایانی دولت سیزدهم دادیم و پوشش نسبتاً خوبی را شروع کردیم اما ازآنجاکه تهران جزو شهر‌هایی است که مشوق توسعه پوشش ندارد، توسعه در آن سخت است.»

به گفته معاون تجاری مخابرات، این شرکت هم‌اکنون در تهران حدود یک میلیون پوشش دارد که نیازمند کامل شدن است و می‌خواهند تا پایان سال به ۲ میلیون پوشش برسد.

یک دلیل بزرگ عدم توسعه فیبر نوری خود شرکت مخابرات است

آقای «داوود زارعیان» در حالی به پروژه توسعه فیبر نوری منازل و کسب‌وکارها می‌تازند و از عدم تحقق وعده‌های داده شده در آن می‌گویند که همه مطلع هستند در دو دهه گذشته، بزرگ‌ترین مقصر عدم توسعه یافتگی فیبر نوری، خود شرکت مخابرات و عدم همکاری این شرکت با اپراتورها است.

چندین وزیر و وزارت‌خانه فناوری اطلاعات و ارتباطات در دوره‌های ریاست جمهوری افراد مختلف سعی کردند با شرکت مخابرات برای توسعه اینترنت ثابت تعامل کنند و باج دادند و زمینه‌سازی کردند و مشکلات را برطرف کردند ولی شرکت مخابرات حاضر به همکاری نشد و صرفا سالی چند ده هزار نفر حقوقی و تجاری را به فیبر نوری متصل می‌کرد.

در همین پروژه فیبر نوری منازل و کسب‌وکارها نیز شرکت مخابرات از سایر شرکت‌ها عقب‌تر است و دائم دنبال بهانه‌سازی و بهانه‌تراشی برای متوقف‌سازی ادامه کار است.

قطعا با این نگرش و روندی که شرکت مخابرات ایران دارد؛ چنین پروژه‌ای نه ۱۵ سال بلکه ۳۰ سال به طول خواهد انجامید.


اگر قصد خرید مودم، اینترنت یا تجهیزات شبکه را دارید و به راهنمایی یا مشاوره نیازمندید، کانال تلگرام شبکه‌چی با آی‌دی @shabakehchi همراه شماست. پرسش‌های خود را با مدیر کانال در میان بگذارید تا در اسرع وقت، پاسخ تخصصی و راهنمایی‌های لازم را دریافت کنید.

‫2 دیدگاه ها

  1. سه ساله دونبال فیبرنوری بودم، سال ۲۰۲۱ اولین بار فرم پر کردم تو سایت مخابرات برای بررسی پوشش دهی، هیچوقت به من نرسید. بعد سه سال فیبر کشی از پنج خیابون منتهی به میدان محل ما ۴ تاش فیبر کشی شد، جز اینی که من سکونت دارم. ۷ ۸ ماه پیش شماره یکیو از ۲۰۲۰ گرفتم که مربوط به فیبرکشی منطقه بود از سمت مخابرات، زنگ زدم گفتن که امکانات نیست فعلا دیگه … من موندم با نت بی کیفیت DSL. متاسفانه انتن دهی LTE هم خوب نیست بخاطر تراکم ساختمان ها. پیر شدیم عامو نت خوب تجربه نکردیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا