راهنمای خرید

راهنمای خرید بهترین مودم برای روستا و نقاط دور افتاده

نکات مهمی که باید هنگام خرید مودم برای نقاط کم آنتن در نظر گرفت

داستان خرید بهترین مودم برای روستا یا نقاطی که وضعیت آنتن‌دهی خوبی ندارند؛ بسیار متفاوت از خرید مودم برای استفاده در شهرها و نقاط پر جمعیت با قدرت آنتن‌دهی بالا است.

در روستاها، حاشیه شهرها، نقاط دور افتاده و صعب‌العبور، به علت نصب تعداد آنتن‌های BTS موبایل کمتر، سیگنال‌های کمتری در هوا منتشر شده و غالبا فاصله زیادی با کاربران دارند. به همین دلیل، نیاز به مودم‌های با بالاترین قدرت آنتن‌دهی در این مناطق داریم.

مسئله دیگر این است که چه نوع مودم‌هایی برای مناطق روستایی قابل استفاده هستند؟ مودم‌های ۴G LTE یا مودم‌های ADSL و VDSL یا مودم‌های TD-LTE؟ اصلا کدام سری مودم برای مناطق روستایی بهتر است و سرعت بیشتری می‌دهد؟

ما در این مطلب کوتاه و جمع و جور سعی می‌کنیم به این پرسش‌ها جواب دهیم:

مودم روستایی چیست؟

مودم برای روستا

در ابتدا، باید بدانیم برای روستا چه نوع مودمی باید بخریم!

در واقع، باید ببینیم در روستاها کدام نوع اینترنت در دسترس است و عرضه می‌شود تا سراغ خرید مودمی برای استفاده از این اینترنت برویم.

طبق آمارهایی که از وضعیت اینترنت روستایی منتشر شده است؛ نزدیک به ۱۵ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار به اینترنت ثابت (ADSL) دسترسی دارند و بیش از ۵۲ هزار روستا هم به اینترنت موبایل وصل هستند.

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید بهترین مودم جیبی ۴G و ۵G تا ۵ میلیون تومان

بنابراین، می‌توان گفت اینترنت غالب در روستاها و نقاط کور و دور افتاده، اینترنت موبایل و به طور مشخص سایت‌های ۳G/4G همراه اول و ایرانسل است. سرعت توسعه اینترنت موبایل بیشتر و راحت‌تر از اینترنت روستاها است و قابل تصور است که در روستاها دسترسی به اینترنت موبایل راحت‌تر است.

به سختی بتوان در روستاها به اینترنت‌های فیبرنوری (FTTH) و ADSL و VDSL دسترسی داشت. از سوی دیگر، اینترنت TD-LTE هم در مناطق شهری با مشکلات آنتن‌دهی روبرو است و قابل انتظار است که در مناطق روستایی باز در دسترس نباشد. البته، برخی مناطق حاشیه شهرها به سرویس تی دی ال تی ایرانسل دسترسی دارند.

تنها گزینه باقیمانده، اینترنت موبایل یا ۴G LTE است. هم‌اکنون، ضریب نفوذ اینترنت موبایل در کشور بالای ۹۲ درصد است و طبیعی است که باید دنبال خرید یک مودم LTE باشیم.

بهترین مودم برای روستا کدام است؟

بهترین مودم روستا

سوال اصلی این است که یک مودم همراه یا رومیزی ۴G LTE برای روستا و مناطق دور افتاده کم آنتن خریداری کنیم؟

مودم‌های همراه و جیبی ۴G LTE قابلیت جابه‌جایی و حمل آسان دارند. می‌شود مودم را از یک نقطه به نقطه دیگری برد و در هر کجا استفاده کرد. مثلا، مودم را از یک روستا به روستای دیگر برد یا در همان روستا و منطقه از یک خانه به خانه دیگری برد و به اینترنت وصل شد.

مزیت دیگر مودم‌های همراه این است که کوچک و ساده و جمع‌وجور هستند و سریعا به اینترنت موبایل وصل می‌شوند و می‌توان چند گوشی موبایل و لپ‌تاپ را به هات‌اسپات وای‌فای آن‌ها متصل کرد.

مودم‌های همراه با باتری هم کار می‌کنند و بهترین گزینه برای استفاده در مناطقی هستند که پریز برق شهری در دسترس نیست.

اما به طور معمول، مودم‌های همراه قدرت گیرندگی و آنتن‌دهی ضعیف‌تری نسبت به مودم‌های رومیزی دارند؛ چون از آنتن‌های LTE داخلی استفاده می‌کنند و سخت‌افزار ضعیف‌تری دارند.

مودم‌های رومیزی LTE برعکس مودم‌های همراه، بزرگ‌تر بوده و با برق شهری کار می‌کنند و دارای آنتن‌های خارجی هستند یا قابلیت نصب آنتن خارجی دارند.

آنتن‌های خارجی LTE باعث می‌شوند که قدرت گیرندگی و آنتن‌دهی مودم بالاتر برود و در مناطق کم آنتن و ضعیف از نظر سیگنال‌دهی، سرعت اینترنت بهتر شود.

اگر یک مودم همراه در یک منطقه روستایی سرعت اینترنتی ۱۰ مگابیت دارد؛ با مودم رومیزی می‌توانید به سرعت ۱۷ الی ۱۸ مگابیت برسید.

به علاوه، مودم‌های رومیزی دارای درگاه‌های شبکه هستند تا بتوان لپ‌تاپ و کامپیوتر را از طریق کابل شبکه اترنت به مودم و اینترنت وصل کرد.

بنابراین؛ خرید یک مودم رومیزی ۴G LTE برای مناطق روستایی و حاشیه شهرها بهتر است.

بهترین مودم رومیزی ۴G LTE برای روستا

مودم نزتک 99dx

مودم‌های رومیزی در بازار ایران از رده LTE Cat 4 با سرعت دانلود اسمی ۱۵۰ مگابیت تا مودم‌هایی با رده LTE Cat 18 و سرعت دانلود اسمی ۱.۲ گیگابیت یافت می‌شود.

بهترین مودم رومیزی آنتن‌دار ۴G LTE که می‌توانید با قیمت مناسبی در بازار ایران خریداری کنید؛ مودم نزتک ۹۹DX و همین‌طور نزتک ۷۷DX است. این مودم دارای دو آنتن LTE و دو آنتن وای‌فای است و دیگر شما نیازی ندارید از بازار آنتن خارجی LTE خریداری و روی مودم نصب کنید.

نزتک ۹۹DX هم با برق شهری و هم با باتری کار می‌کند؛ ویژگی که در دیگر مودم‌های رومیزی ۴G LTE مشاهده نمی‌شود. باتری این مودم ظرفیتی ۳ هزار میلی آمپر ساعتی دارد که ۶ الی ۸ ساعت اتصال به شبکه‌های فورجی دوام می‌آورد. به علاوه، در این مودم رومیزی می‌توانید لپ‌تاپ یا پی‌سی را با کابل شبکه به درگاه LAN وصل کنید.

سرعت مودم نزتک ۹۹DX برابر با ۱۵۰ مگابیت در دانلود است و به یک نمایشگر لمسی نیز برای نمایش اطلاعات مجهز است. این مودم چندمنظوره می‌تواند در مناطق روستایی و حاشیه شهرها، آنتن‌دهی بالا و سرعت اینترنت خوبی در اختیارتان قرار دهد.

مودم‌های LTE Cat 4 هم گزینه خوش قیمتی در بازار هستند و هم حداقل نیازها و انتظارات کاربران را پاسخ می‌دهند. مودم‌هایی مانند تی‌پی‌لینک MR200 یا یوتل L443 بهترین انتخاب هستند.

اگر دنبال مودم‌های قوی‌تر و از رده ۴.۵G یا ۵G هستید؛ مودم هواوی L02، مودم ZLT X28 و همین‌طور مودم بیرونی هواوی B2368 می‌توانند انتخاب درستی باشند.

پرقدرت‌ترین مودمی که می‌شود برای روستا، نقاط دور افتاده و خارج از شهر خرید و تضمینی سرعت اینترنت موبایل خوبی در اختیارتان می‌گذارد؛ مودم هواوی N5368X Max است.

مودم اوت دور ۵G که از TDLTE و ۴.۵G هم پشتیبانی می‌کند؛ گیرندگی سیگنال بسیار بالایی دارد؛ وای فای قوی دارد و می‌شود در خانه هم استفاده کرد.

همین‌طور، مودم ZTE MC7010 هم دیگر مودم فضای باز قوی بازار ایران است که برای نقاط دارای مشکل آنتن‌دهی، پیشنهاد می‌شود.

کدام مودم‌های جیبی ۴G برای روستا مناسب هستند؟

مودم ایرانسل FD-M60

اگر به مودمی نیاز دارید که حتما همراه و جیبی باشد و بتوانید در مکان‌های مختلفی از آن استفاده کنید؛ پیشنهاد می‌کنیم مودمی خریداری کنید که قابلیت نصب آنتن خارجی داشته باشد.

۶ پیشنهاد مودم جیبی ۴G با قابلیت نصب آنتن خارجی ما را ببینید. مودم‌هایی مانند ایرانسل FD-M60 یا هواوی E5785 بسیار مناسب هستند؛ چون مودم‌هایی در رده LTE Cat 6 با سرعت ۳۰۰ مگابیت و کیفیت ساخت بالا هستند و آنتن‌دهی خوبی دارند. همین‌طور، مودمی مانند E5577 هواوی یا E5372 نیز مناسب هستند.

اخیرا، مودم هواوی E5783 با پشتیبانی از اینترنت TDLTE و ۴.۵G وارد بازار شده و قیمتی زیر ۵ میلیون تومان دارد تا مودم جیبی ایده‌آلی لقب بگیرد.

یوتل L443: بهترین مودم رومیزی خوش قیمت برای روستاها

یوتل L443

مودم یوتل L443 این‌قدر خوب بوده و عملکرد عالی داشته که همه اپراتورها، آن را خریداری و لاک کرده و با آرم و فریم‌ویر خودشان به مشتری پیشنهاد می‌دهند.

ایرانسل این مودم را با نام FD- i40 B1 وارد بازار کرده است؛ همراه اول با نام مودم L443 می‌فروشد؛ مبین‌نت با نام مودم MN4200 ارايه می‌کند و … شرکت‌های زیادی این مودم را به مشتریان خود می‌فروشند.

وجود دو آنتن خارجی ثابت متصل به مودم، باعث شده گیرندگی سیگنال قوی داشته باشد و در نتیجه در بدترین نقاط از نظر آنتن‌دهی، باز هم سرعت اینترنت خوبی به نمایش بگذارد.

داشتن چندین درگاه شبکه اترنت لن صدمگابیت و قیمت زیر ۱.۵ میلیون تومان هم دلایل دیگری بر پرفروش شدن این مودم هستند.

مودم هواوی N5368X Max: بهترین مودم فضای باز برای نقاط بد آنتن

هواوی N5368X Max
نمای جلویی مودم هواوی N5368X Max

به طور کلی، بهترین مودم برای روستا مودم فضای باز است تا قدرت گیرندگی بیشتری داشته باشد و مشکل آنتن‌دهی ضعیف و بد و فاصله زیاد با دکل مخابراتی را کاهش دهد.

در مقاله «راهنمای خرید بهترین مودم فضای باز ۴G/5G/TDLTE» به ۷ مودم فضای باز اشاره کردیم اما هیچ کدام به پای مودم هواوی ۵۳۶۸ نمی‌رسند.

مودمی که عجیب قدرت گیرندگی سیگنال بالایی دارد و با ۱۴ آنتن LTE که درون آن نصب شده است؛ تقریبا می‌تواند هر سیگنالی در محیط حتی ضعیف را به درون بکشد و به اینترنت تبدیل کند.

این مودم دارای پردازنده هواوی Balong 5000 است که روی مودم‌های پرچم‌دار می‌بینیم؛ وای فای ۶ پرسرعت دارد و پنل کاربری آن کامل و مملو از امکاناتی مانند قفل باند و قفل دکل است.

زیر ۱۵ میلیون تومان، مودمی قوی‌تر از هواوی ۵۳۶۸ نه برای داخل خانه و نه برای بیرون از خانه نداریم.

سوالات متدوال

+ مودم روستایی چه ویژگی‌هایی دارد؟

ابتدا، در حد امکان انتن LTE خارجی داشته باشد. دوم، گیرندگی سیگنال قوی دارد و سوم سرعت خوبی روی اینترنت و وای فای بدهد.

+ مودم روستایی حتما باید آنتن خارجی داشته باشد؟

آنتن خارجی قدرت گیرندگی سیگنال را افزایش می‌دهد که معمولا در محیط‌های بیرون از شهر و روستا این مشکل دیده می‌شود. لزوما مودم روستایی نباید آنتن خارجی داشته باشد. مودم‌هایی مانند هواوی L02 یا N5368X آنتن داخلی دارند ولی قدرت گیرندگی آن‌ها بسیار بالا است.

+ برای روستا مودم ۴.۵G بگیریم یا ۵G؟

پیشنهاد می‌شود برای نقاط دور از شهرها، فعلا مودم ۴G یا ۴.۵G گرفته شود چون در این نقاط اینترنت و شبکه ۵G نیست.

+ مودم رومیزی بهتر است یا مودم جیبی؟

توصیه می‌شود برای بهترین مودم مناسب روستا، مودم‌های رومیزی استفاده شود که قدرت پردازنده، گیرندگی سیگنال و وای فای بهتری داشته و معمولا دارای درگاه شبکه لن هستند.


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

میثاق محمدی‌زاده

دانش‌آموخته رشته کامپیوتر و علاقه‌مند ادبیات و فناوری؛ بیش از ۲۰ سال در نشریات و سایت‌های مختلف خبری و فناوری ایران نوشتم و هنوز تشنه یادگیری هستم!

‫11 دیدگاه ها

  1. سلام وقتتون بخیر، منطقه ای که ما زندگی میکنیم سرعت اینترنتش نسبت به مناطق دیگه خیلی خیلی پایین تره و سرعت اینترنت داخل خونه نسبت به بیرون هم خیلی کمتره (جوری که پنجره رو باز کنیم سرعت بیشتر میشه). شما چه مودمی پیشنهاد میدین که با خط همراه اول بتونم سرعت بیشتری داشته باشم. برای کلاس های دانشگام دچار مشکل شدم. ممنون از شما و سایت خوبتون

    1. سلام
      بستگی به این دارد که شما چقدر می‌خواهید هزینه کنید. مودم دسکتاپ آنتن‌دار از ۲ میلیون تومان هست تا مودم‌هایی که بالای ۱۰ میلیون تومان هستند.
      ساده‌ترین مودمی که می‌شود پیشنهاد داد مودم یوتل L433 است که خود همراه اول نیز می‌فروشد و آنتن‌دهی خوبی دارد.
      پس از آن مودم‌هایی مانند هواوی B612 یا تی‌پی‌لینک MR400 و MR600 هستند که قیمت بالاتری دارند. MR600 مودم بسیار خوبی است که هم سرعت بالایی می‌دهد و هم آنتن‌دهی خوبی دارد

    2. با سلام خسته نباشید میخواستم بدونم کدوم کالا رو بخرم که برای من جوابگو هست یعنی اینکه یه کالایی میخوام که به اینترنت ۳جی یا۴جی دسترسی داشته باشم من تو روستا زندگی میکنم به اینترنت دسترسی ندارم خلاصه اینترت روستایم ۲جی هست یعنی فقط همونGآیا یه مودم یا وای‌فای چیزی پیدا میشه که مشکل عدم اینترنتی من حل بشه

  2. سلام وقت بخیر روستای ما داخل گودی قرار داره واسه اینترنت میریم بالای تپه وانجا ایرانسل ۳جی وهمراه اول تری جی میاره .الان دوربین نصب کردم نمیدونم چه نوع مودمی ببرم واسه ارسال تصاویر دوربین مشکلی پیش نیاد لطفا راهنماییم کنید چه مودمی بخرم

    1. سلام دوست عزیز
      اگر در محل نصب دوربین‌ها، آنتن‌دهی دارید؛ یک مودم رومیزی یا همراه ۴G کافی است. اگر آنتن‌دهی بیشتری می‌خواهید می‌توانید مودم بیرونی نصب کنید یا آنتن بیرونی برای مودم رومیزی سیم کارتی بخرید.

  3. سلام . ما عشایر هستیم منطقه ما اینترنت و انتن برای زنگ زدن فقط بالا کوه وجود دارد ایا مودمی وجود دارد که در چنین مکانی مناسب باشد ؟ لطفا کمکم کنید 🤕

  4. لطفا اگ‌میشه یا برام ایمیل کنین یا همین جا بگین من واقعا ب نت احتیاج دارم و میترسم برم هزینه کنم مودم بگیرم و اینجا جواب گو نباشه

    1. سلام
      باید مودم سیم کارتی با آنتن خارجی بگیرید یا مودمی که بشود در فضای باز نصب کرد.
      همه چیز بستگی به هزینه شما دارد
      مودم فضای باز از ۶ الی ۷ میلیون تومان به بالا داریم
      مودم آنتن دار می‌توانید یوتل L443 یا نزتک ۷۷DX را بخرید

  5. باعرض سلام وادب
    وقت بخیر آقای مهندس
    از مطالبی که نوشتید واقعا چیزهای زیادی یاد گرفتم ممنونم.
    من یک مودم سیمکارت خور، همراه، آنتن دار وقوی برای خارج شهر میخوام جایی که آنتن ضعیفه و باهاش به کامپیوتر وصل بشه و باهاش بارنامه نوشت (جستارتا کارمون باربربیه)
    الان خودتون چه مودمی پیشنهاد میدید؟
    ممکنه جسارتا موبایل یا ایمیل تون رو هم بفرمایید
    خیلی ممنونم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا