هنوز هیچ استاندارد یا مشخصات روشنی از شبکههای 6G نداریم اما حداقل روشهای هک و نفوذ به آنها کشف شده است.
محققانی از دو دانشگاه «دانشگاه رایس» و «دانشگاه براون» توانستند یک باگ امنیتی در فرکانسهای بیسیم شبکههای 6G آزمایشی پیدا کنند که امکان نفوذ و شنود به آنها میدهد. این محققان با استفاده از یک تکه کاغذ، یک چاپگر جوهرافشان، یک فویل فلزی و یک لمیناتور، شبکههای پیشرفته 6G را در مدت زمانی ۵ دقیقهای هک کردند.
این محققان ابتدا یک ورق کاغذ اداری پوشیده شده از رشتههای فویل دوبعدی (متاسرفیس) ساختند و از آن برای تغییر مسیر بخشی از سیگنالهای شبکه 6G ارتباطی میان دو کاربر استفاده کردند.
متاسرفیسها به نوعی از ورقهها گفته میشود که با مواد خاصی آغشته شده و دارای طرح و رنگ هستند و میتوانند نور یا امواج رادیویی را کنترل و هدایت کنند.
شبکه 6G که در این آزمایش، هک شده است؛ مبتنی بر فرکانسهای رادیویی ۱۵۰ گیگاهرتزی بوده است. این طیف فرکانسی فعلا بدون استفاده است و کاربران در وایفای یا فرکانسهای رادیویی شبکههای 5G از آن استفاده نمیکنند. اما محققان این مطالعه میگویند، فرکانسهای ۱۵۰ گیگاهرتز و فرکانسهای مشابه و نزدیک به آنها، یکی از اصلیترین کاندیدهای راهاندازی شبکههای 6G در آینده هستند.
این یافته در کنفرانس سالانه امنیت و حریم خصوصی شبکههای بیسیم و موبایل موسوم به ACM WiSec 2022 نیز به نمایش گذاشته شده است.
دولتها و شرکتهای بزرگ فناوری مانند سامسونگ، هواوی، اریکسون، نوکیا، زدتیای، کوالکام و … شتاب زیادی دارند هرچه زودتر شبکههای 6G را توسعه و پیادهسازی کنند.
اخیرا سامسونگ موفق شده است دیتا را با سرعتی ۵۰ برابر سرعت 5G روی یک شبکه 6G آزمایشی منتقل کند. سامسونگ در این شبکه به سرعت ۱ ترابیت بر ثانیه رسیده است.
همانطور که اشاره شد؛ هنوز هیچ استاندارد یا درفتی برای شبکههای 6G منتشر نشده است و در فضایی کاملا آزمایش و خطا و نظری حرکت میکنیم. به تبع، فعلا نمیتوان درباره امنیت 6G با قطعیت صحبت کرد.
اگر قصد خرید مودم، اینترنت یا تجهیزات شبکه را دارید و به راهنمایی یا مشاوره نیازمندید، کانال تلگرام شبکهچی با آیدی @shabakehchi همراه شماست. پرسشهای خود را با مدیر کانال در میان بگذارید تا در اسرع وقت، پاسخ تخصصی و راهنماییهای لازم را دریافت کنید.