بررسی مودم Alink MR920N: روی آنتنهای این مودم حساب باز کنید
مودم سیمکارتی رومیزی ارزان قیمتی برای حل مشکل آنتندهی
مودم Alink MR920N به لطف دو آنتن خارجی LTE خود، گیرندگی سیگنال بالایی دارد و حداقلش اینکه سرعت اینترنت موبایل نسبتا خوبی به شما میدهد.
ما در سایت شبکهچی، پیشتر مودم Alink MR920 را به طور مفصل بررسی کرده بودیم. این مودم از رده LTE Cat 4 و سرعت ۱۵۰ مگابیت بر ثانیه و وای فای ۳۰۰ مگابیت بود.
اکنون، مودم ای لینک MR920N نیز همان مشخصات را دارد و به نظر میرسد فقط در آنتنهای خارجی جداشدنی و قویتر به علاوه جثه بزرگتر مودم MR920N متفاوت هستند.
یک نسخه دیگر از این مودم هم به نام Alink MR920-Plus در بازار موجود است که تعداد درگاههای شبکه LAN بیشتری نسبت به ۹۲۰ و ۹۲۰ ان معمولی دارد.
طراحی و ظاهر Alink MR920N
اندازه مودم MR920N از مدل پایه MR920 بزرگتر است اما تقریبا همان زبان طراحی و ظاهر را دارد و به شکل و شمایل MR920-Plus نزدیکتر است.
بدنه مودم یک قوس و شیب رو به داخل با زاویه بسیار کمی دارد و در وسط پنل لوگوی Alink به صورت سبز رنگ و در گوشه پایین سمت راست هم عبارت 4G Lte دیده میشود.
ردیفی از چراغهای نشانگر LED سبز رنگ در یک نوار فلزی بالای پنل کاشته شدند و نسبتا هم بزرگ هستند.
دو کلید پاور و WPS در کناره بالایی و به صورت تخت طراحی شدند. شیار سیم کارت در بخش زیرین است و با یک درپوش، محافظت میشود. ضمن اینکه یک درگاه میکرو USB نیز در کنار آن دیده میشود.
یک درگاه شبکه LAN صد مگ، کانکتور برق آداپتور، آنتنهای خارجی و کلید ریست در پنل پشتی هستند.
ما با فشار و زور و در حالی که تصور میکردیم هر لحظه ممکن است درب بخش آنتنها شکسته شود و به مودم آسیب وارد شود؛ موفق شدیم این درب را برداریم و دو آنتن خارجی را به مودم وصل کنیم.
همینطور درب اسلات سیم کارت خیلی بد طراحی شده و بدتر از آن، خود شیار سیم کارت میکرو است. بدون اغراق، چند دقیقهای با مودم دست و پنجه نرم کردیم تا موفق شدیم یک سیم کارت جا بیندازیم.
مشخصات مودم ای لینک MR920N
مودم ای لینک ۹۲۰ ان هم مشابه ۹۲۰ پایه و ۹۲۰ پلاس، از رده LTE Cat 4 با حداکثر سرعت دانلود ۱۵۰ مگابیت و آپلود ۵۰ مگابیت بر ثانیه است.
باندهای رادیویی که روی 4G LTE توسط این مودم پشتیبانی میشوند؛ عبارتند از B1 و B3 و B7 و B8 و B20 و در 3G هم از باندهای رادیویی B1 و B8 استفاده میکند. البته، در پنل مودم باندهای B38 و B40 و B41 مربوط به TDD نیز دیده میشوند.
بزرگترین مزیت یا ویژگی شاخص این مودم را باید دو آنتن خارجی LTE با قدرت ۸ سی بل دانست که باعث میشوند گیرندگی سیگنال خوبی داشته باشید.
۱ درگاه شبکه LAN صد مگ و ۱ درگاه میکرو یو اس پی دارد و اشاره کردیم از کلیدهای پاور، WPS و ریست سود میبرد. شیار سیم کارت میکرو را هم نباید فراموش کنیم.
حداکثر ۳۲ کاربر میتوانند به وای فای تک بانده این مودم به طور همزمان وصل شوند.
پنل کاربری مودم MR920N
پنل مودم 4G ای لینک MR920N تقریبا همان پنل MR920 و MR920-Plus است.
در صفحه اصلی، ضمن اینکه میتوانید اطلاعاتی درباره وضعیت اتصال به شبکه موبایل، تعداد کاربران متصل به وای فای، مشخصات مودم و شبکه و سیم کارت و … دریافت کنید؛ دسترسیهای سریعی برای تنظیمات مهم دارید:
در تنظیمات شبکه میتوانید به طور دستی شبکه را انتخاب و قفل کنید؛ باند رادیویی را خودتان تعیین کنید و از APN سود ببرید:
در تنظیمات وای فای هم میتوانید کانال رادیویی، رمزعبور، نوع سیستم رمزنگاری و … را مشخص کنید. جالب است در مشخصات وای فای درج شده در پنل، پشتیبانی از وای فای ۶ هم آمده است:
این پنل ابزارها و تنظیمات دیگری مانند فایروال، پورت مپینگ، پورت فیلترینگ، پورت فورواردینگ، Upnp و DMZ نیز دیده میشود ولی ما نتوانستیم تنظیمات مروبط به VPN را پیدا کنیم.
تنظیماتی برای تعیین میزان برد سیگنالهای وای فای و همینطور تنظیم DNS هم دارد.
تست مودم Alink MR920N
سرعت لود مودم ای لینک رضایت بخش است و زیر ۱۰ ثانیه به شبکه موبایل وصل میشود. در اتصال وای فای و شبکه لن نیز سرعت خوبی دارد و شما معطلی خاصی ندارید.
اشاره کردیم که بزرگترین مزیت و دلیل خرید مودم MR920N را در آنتنهای خارجی پر قدرت آن جستوجو کنید.
این آنتنها به شما کمک میکنند گیرندگی سیگنال بهتری نسبت به مودمهای 4G با آنتن داخلی داشته باشید و به طور طبیعی، سرعت اینترنت افزایش پیدا کند.
در تستهای اینترنت، این موضوع کاملا مشهود بود و در حالی که انتظار داشتیم سرعت دانلود ۴۰ الی ۵۰ مگ بگیریم؛ سرعت اینترنت تا ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه افزایش یافت.
در تست سرعت اینترنت مودم با سیم کارت ایرانسل روی لپتاپ با کابل شبکه، همانطور که در زیر مشخص است؛ سرعت دانلود حدود ۸۵ تا ۹۰ مگابیت بر ثانیه بود:
برای لحظاتی حتی سرعت به بالای ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه هم میرفت. سرعت آپلود زیر ۲۰ مگابیت و پینگ هم همیشه زیر ۴۰ میلی ثانیه بود.
در تست سرعت با گوشی موبایل، تقریبا همان سرعت دانلود و آپلود ولی با پینگ پایینتر به دست آمد:
با سیم کارت شاتل موبایل، سرعت دانلود کاهش یافت و به مرز ۶۰ الی ۷۰ مگ رسید اما سرعت آپلود توانست تا ۳۵ مگابیت افزایش پیدا کند:
تست اینترنت شاتل موبایل با گوشی:
ما معمولا انتظار داریم یک مودم 4G معمولی سرعتی دانلود زیر ۵۰ مگابیت به ما بدهد اما مودم Alink MR920N به دلیل داشتن آنتنهای خارجی که قدرت ۸ سی بلی دارند؛ توانست سرعت بالاتری ثبت کند.
قیمت و حرف آخر
قیمت مودم Alink MR920N در بازار از ۲ میلیون تومان شروع میشود و تا ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان افزایش پیدا خواهد کرد.
در این محدوده قیمتی، مودمهای 4G رومیزی زیادی دارند و رقابت سختی میان آنها است تا سهم فروش بیشتری از بازار بگیرند.
با توجه به مشخصات این مودم و اینکه کمتر در میان کاربران شناخته شده است و افراد زیادی اطلاع ندارند آنتنهای خارجی و جداشدنی آن چه قدرتی دارند؛ قابل انتظار است که فروش پایینی داشته باشد.
چرا باید مودم ای لینک MR920N را بخریم؟ اگر مشکل آنتندهی و سیگنالدهی داریم و دنبال مودم آنتن دار هستیم.
چه کاربرانی باید این مودم را بخرند؟ به نظرم برای کاربران خانگی مناسب است؛ چون تنها یک پورت LAN صد مگ دارد و از وای فای تک باند نیز سود میبرد.
این مودم برای گیمرها یا یوتیوبرها ساخته نشده است.
مزایا:
۱- آنتنهای خارجی جداشدنی
۲- قدرت گیرندگی سیگنال بالا
۳- سرعت دانلود خوب
معایب:
۱- طراحی نه چندان جالب
۲- پلاستیک خشک به ویژه در دربهای شیار سیم کارت و آنتنها
۳- طراحی نامناسب شیار سیم کارت
اگر قصد خرید مودم، اینترنت یا تجهیزات شبکه را دارید و به راهنمایی یا مشاوره نیازمندید، کانال تلگرام شبکهچی با آیدی @shabakehchi همراه شماست. پرسشهای خود را با مدیر کانال در میان بگذارید تا در اسرع وقت، پاسخ تخصصی و راهنماییهای لازم را دریافت کنید.