نقد و بررسی

بررسی مودم نزتک TDX1000: سودای سروری در بازار مودم‌های ۴.۵G/TDLTE

مودمی آنلاک با فریم‌ویر OpenWRT و دنیایی از تنظیمات پیشرفته برای کاربران حرفه‌ای

امروزه می‌خواهیم اولین مودم FDD/TDD نزتک را بررسی کنیم. تا کنون، شرکت هایپرسل چندین مودم ۴G LTE همراه و رومیزی از برند نزتک را روانه بازار کرده که آخری‌اش، نزتک ۷۷DX یکی از بهترین مودم‌های سیم کارتی خوش قیمت بازار ایران است.

اکنون، نزتک TDX1000 اولین مودم سیم کارتی با پشتیبانی از اینترنت TDLTE این شرکت است. مودمی که سودای سروری در بازار را دارد و به‌روزترین سخت‌افزار و مشخصات را برای این رقابت، به خدمت گرفته است.

برای اینکه مشتاق‌تر شوید با ما به بررسی مودم نزتک NZT-TDX1000 بیایید؛ باید بگوییم این مودم از فریم‌ویر OpenWRT آنلاک و کاملا باز سود می‌برد؛ مجهز به پردازنده مرکزی شرکت کوالکام و پردازنده وای‌فای مدیاتک است؛ سرعت دانلود ۶۰۰ مگابیتی و سرعت آپلود ۱۵۰ مگابیتی دارد و فوق‌العاده سبک و جذاب است.

معرفی مودم نزتک TDX1000: رقیبی برای هواوی B622

نزتک TDX1000 یک مودم سیم‌کارتی رومیزی با پشتیبانی از هر دو اینترنت ۴.۵G و TDLTE است. مودم‌های نزتک ذاتا آنلاک هستند و مودم جدید نیز این ویژگی را هم در بخش سخت‌افزار و هم در بخش نرم‌افزار، دارا است.

یعنی شما می‌توانید هر سیم کارتی (FDD یا TDD) از هر اپراتوری را روی این مودم قرار داده و به اینترنت همراه یا تی دی وصل شوید. در بخش نرم‌افزار مودم TDX1000 هم مجهز به فریم‌ویر OpenWRT شده است؛ یکی از معروف‌ترین فریم‌ویرهای اوپن سورس دنیا برای مودم‌ها که به شما بی‌نهایت تنظیم و گزینه می‌دهد تا بتوانید کاملا یک مودم سفارشی‌سازی شده بسازید.

بهترین مودم سیم کارتی

این مودم برای افرادی که در خانه یا محل کار به اینترنت ثابت (مانند اینترنت ADSL و VDSL و FTTH) دسترسی ندارند یا سرعت اینترنت ثابت آن‌ها بسیار پایین است و اینک به فکر خرید یک مودم سیم کارتی افتاده‌اند؛ مناسب بوده و به آن‌ها آزادی عمل در استفاده از سیم‌کارت‌های FDD یا TDD اپراتورها را می‌دهد.

اگر دنبال رقیب مستقیم مودم نزتک TDX1000 باشیم؛ باید از مودم هواوی B622 و در یک رده پایین‌تر، مودم هواوی B612 یا ایرانسل TF-i60 H1 نام ببریم؛ چون مودم TDX1000 مشخصات و سرعتی هم‌اندازه و شاید بالاتر از این دو مدل مودم دارد.

البته، می‌توان از مودم‌های HWS32 L01/s و HWS33 L02 نیز به عنوان رقبای TDX1000 نام برد و حتی مودمی مانند تی پی لینک MR600 را هم رده آن دانست ولی روی کاغذ، مشخصات مودم نزتک، از آن‌ها بهتر و بالاتر است؛ در عمل چطور؟

ظاهر مودم نزتک TDX-1000: زیبا، سبک و مدرن

اولین بار که جعبه این مودم را به دست گرفتیم؛ شک کردیم آیا مودم در آن هست یا خیر؟ این‌قدر مودم سبک و کم وزن است.

وقتی خود مودم را در دست می‌گیرید؛ وزنی کمتر از ۲۰۰ گرم احساس خواهید کرد که برای یک مودم رومیزی سیم‌کارتی بسیار خوب است. اندازه مودم نیز چندان بزرگ نیست و به راحتی می‌توانید در نقطه‌ای از خانه قرار دهید. شاید بتوان گفت از نظر وزن و اندازه، نصف مودمی مانند هواوی B612 بوده و اصلا بزرگ و هیکلی نیست.

یک دلیل این وزن پایین، استفاده از جنس بدنه PVC بسیار با کیفیت و با دوام در کنار بهره‌گیری از جدیدترین قطعات الکترونیکی است.

مودم tdlte سریع

ظاهر مودم خوب و دلچسب و زیبا است. نمای کلی مودم یک مربع نامتساوی الضلاع است. بخش بالایی مودم کوچک‌تر و بخش پایینی کمی بزرگ‌تر و پهن‌تر است.

در نمای جلویی مودم، فقط سه چراغ چشمک‌زن LED دایره‌ای و زیبا دیده می‌شود که مربوط به وای‌فای، پاور و شبکه (از چپ به راست) هستند و وقتی روشن باشند؛ سبز رنگ و وقتی خطا بدهند؛ قرمز رنگ خواهند بود.

در پایین این چراغ‌های چشمک‌زن، لوگوی Naztech دیده می‌شود. قطر مودم هم نسبتا باریک و کوچک است و در طرفین هیچ خبری از درگاه‌ها یا آنتن خارجی نیست و همه امکانات ارتباطی در زیر و پشت مودم هستند.

مودم tdlte نزتک

وقتی نزتک تی دی ایکس ۱۰۰ را برگردانید؛ یک درگاه USB-C می‌بینید که برای کاربران عادی تقریبا بدون مصرف است و بیشتر به کار برنامه‌نویسان و توسعه‌دهندگان خواهد آمد. در کنار آن، اسلات سیم کارت از اندازه میکرو دیده می‌شود.

در بخش پشتی مودم، از راست ابتدا یک کلید پاور برای روشن/خاموش کردن مودم دیده می‌شود. مقداری کلید پاور هم کوچک است و هم در یک فرورفتگی است و کار با آن خیلی راحت نیست. چندین باری که خواستیم مودم را روشن و خاموش کنیم؛ باید ناخن و انگشت کوچکی داشته باشید تا موفق شوید.

مودم تی دی ایکس ۱۰۰۰

در کنار کلید پاور، سوکت آداپتور برق مودم دیده می‌شود. نزتک TDX1000 یک مودم سیم کارتی رومیزی با برق DC است و از باتری خبری نیست؛ باید همیشه به برق وصل باشد و آداپتور آن نیز ۱۲ ولت ۱ آمپر رایج میان همه مودم‌های مشابه است.

دو درگاه شبکه اترنت گیگابیتی به رنگ سیاه می‌بینیم که اولی (سمت راست) برچسب Lan2 دارد ولی دومی (سمت چپ) هم LAN و هم WAN است. یک برچسب Tel در کنار آن‌ها است که احتمالا برای آینده است و اینکه نزتک بخواهد درگاه RJ11 را اضافه کند.

در نهایت، سمت چپ‌ترین بخش پشتی مودم، کلیدهای WPS و Reset دیده می‌شود.

در بالای درگاه‌های ارتباطی و کلیدها، برچسب اطلاعات مودم از جمله مدل دقیق مودم، آدرس IP اتصال به پنل کاربری، نام کاربری و رمزعبور پنل مودم، رمزهای عبور شبکه‌های وای‌فای ۲.۴ و ۵ گیگاهرتز، شماره سریال و IMEI دیده می‌شود.

بخش بزرگی از بدنه پشتی و همین‌طور نوار بالایی مودم، به صورت مشبکی بوده که باعث تعویض هوای داخل جعبه شده و به خنک‌سازی مودم کمک می‌کند. یک بخش درب مانند در بالای بدنه پشتی مودم دیده می‌شود که باز بدون استفاده است.

در مجموع، طراحی مودم برای شما جذاب خواهد بود و مشکل خاصی با آن پیدا نمی‌کنید.

مشخصات مودم نزتک TDX1000: کلکسیونی از بهترین پردازنده‌ها و قطعات مودم

پردازنده مرکزی نزتک TDX1000 یکی از بهترین تراشه‌های کوالکام و دنیای مودم‌های است. چیپ‌ست کوالکام اسنپدراگون X12 از رده +LTE Cat 12/Cat 6 است؛ با حداکثر سرعت ۶۰۰ مگابیت بر ثانیه و حداکثر سرعت آپلود ۱۵۰ مگابیت.

البته این سرعت در شرایطی است که بتوانید از تجمیع فرکانس استفاده کنید یا در شبکه امکان تجمیع فرکانس وجود داشته باشد. اما باز هم در حالت عادی سرعت دانلود این مودم از مدل‌های ۴G LTE بهتر است.

این تراشه از باندهای ۱ و ۳ و ۷ در شبکه FDD 4G LTE و باندهای ۴۰ و ۴۱ و ۴۲ و ۴۳ برای TDD TDLTE پشتیبانی می‌کند تا اصطلاحا یک مودم فول باند Band Full) محسوب شود.

مودم نزتک ۱۰۰۰
hdr

بسیاری از مودم‌های TD-LTE فقط از باند ۴۲ پشتیبانی می‌کنند ولی در نزتک تی دی ایکس ۱۰۰۰، از باندهای ۴۰ و ۴۳ نیز پشتیبانی می‌شود تا اگر در آینده، سرویس TD-LTE به این باندها منتقل شد؛ باز هم امکان استفاده و اتصال به آن فراهم شود.

ضمن اینکه هم‌اکنون، اپراتورهای ایرانسل و همراه اول از باند تی دی دی ۴۰ برای ارائه اینترنت همراه استفاده می‌کنند.

پس، تا اینجا هم مشخصات پردازنده مرکزی این مودم سیم کارتی عالی است و هم از سرعت دانلود و باندهای رادیویی مناسبی برای کاربران ایرانی سود می‌برد. حالا در تست‌ها نشان خواهیم داد چنین مشخصاتی در عمل چه نتایجی به بار می‌آورند.

هایپرسل نزتک tdx1000
hdr

تراشه وای‌فای این مودم نیز مدیاتک MT7621 است که به ما یک وای فای دو بانده AC1200 می‌دهد. حداکثر سرعت روی فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز به مرز ۳۰۰ مگابیت و روی فرکانس ۵ گیگاهرتز به مرز ۸۶۷ مگابیت می‌رسد و کاملا سرعت دانلود را پوشش می‌دهد.

هم در اینترنت و هم در وای‌فای با فناوری MIMO 4×4 روبرو هستیم و تا ۶۴ کاربر می‌توانند به طور همزمان به وای‌فای‌های مودم وصل شوند. MIMO 4×4 در اینترنت کمک می‌کند شما آنتن‌دهی بهتر و سیگنال بیشتری دریافت کنید که نهایتا روی سرعت دانلود و آپلود شما تاثیرگذار است.

با ما در ادامه این مقاله همراه باشید تا ببینیم چنین ویژگی‌ها و مشخصاتی، روی تست‌ها چه تاثیراتی دارند؟

پنل کاربری مودم نزتک TDX1000: بی‌نهایت تنظیم و گزینه با OpenWRT

شاید سال‌ها است آرزو دارید یک مودم با فریم‌ویر OpenWRT داشته باشید تا بتوانید با خیال راحت، انواع تنظیمات سفارشی‌سازی را روی مودم انجام دهیم.

نصب و پیکربندی فریم‌ویرهای اوپن‌سورس روی مودم‌هایی که در بازار ایران یافت می‌شود؛ حتی با وجود پشتیبانی از این فریم‌ویرها، خطرناک و دردسرساز بوده و دست آخر، غالب اوقات آن چیزی که می‌خواهیم نمی‌شود.

اما حالا، روی مودم نزتک TDX1000، به طور پیش‌فرض یک نسخه از فریم‌ویر اوپن‌سورس OpenWRT آنلاک نصب شده است.

پنل کاربری مودم نزتک TDX1000

همان ابتدا و پس از لاگین، در صفحه وضعیت یا Status می‌توانید کلی اطلاعات جالب درباره مودم، تراشه وای‌فای، نسخه فریم‌ویر OpenWRT، نسخه کرنل لینوکس، شبکه‌های وای‌فای، آدرس IP و DNS و … به دست بیاورید:

پنل کاربری مودم نزتک TDX1000

اگر نگاهی به منوهای سمت چپ صفحه بیندازید؛ شما یک بخش کامل به نام Status دارید که اطلاعات با جزئیات زیادی درباره هریک از بخش‌های مودم به شما می‌دهد؛ مثلا می‌توانید رول‌های فایروال، لاگ سیستم، لاگ کرنل، پروسه‌ها، نمودار گرافیکی آنی درباره وضعیت مصرف دیتای اینترنت و … را ببینید:

پنل کاربری مودم نزتک TDX1000

در بخش Module Information می‌توانید باند رادیویی که مودم به آن وصل شده؛ زیرساخت شبکه و پارامترهای کیفیت شبکه مانند SINR و  RSRP و RSSI را مشاهده کنید:

پنل کاربری مودم نزتک TDX1000

همان‌طور که می‌بینید؛ در بالا سیم‌کارت همراه اول را استفاده کردیم و به باند ۷ وصل هستیم ولی در تصویر پایین، چون ما سیم‌کارت وینکس را روی مودم نزتک TDX1000 انداختیم؛ الان به ما می‌گوید به باند LTE 42 وصل هستید و زیرساخت شبکه نیز متعلق به شرکت ایرانسل است:

پنل کاربری مودم نزتک TDX1000

در منوی System می‌توانید برنامه‌ها و پچ‌های جدید به فریم‌ویر اضافه کنید؛ نام کاربری و رمزعبور فریم‌ویر را عوض کنید؛ از تنظیمات فریم‌ویر نسخه پشتیبان بگیرید؛ یک سری وظایف یا تسک‌های جدید برای مودم تعریف کنید تا همزمان با روشن و لود شدن مودم، شروع به کار کنند و کارهای دیگری مانند ریستارت سیستم.

در بخش Service، سه گزینه مهم Dynamic DNS و IPSecDNS و OpenVPN را مشاهده می‌کنیم:

پنل کاربری مودم نزتک TDX1000

از طریق Dynamic DNS می‌توانید روی مودم DNS تنظیم کنید و بخش OpenVPN نیز امکان راه‌اندازی یک VPN Server یا VPN Client مبتنی بر OVPN را می‌دهد:

پنل کاربری مودم نزتک TDX1000

بخش Network نیز عموما تنظیمات مربوط به اینترنت و شبکه‌های وای‌فای، تعریف رول‌های جدید برای فایروال، تعریف IP استاتیک، تنظیمات کارت شبکه و درگاه‌های شبکه اترنت به همراه فیلترینگ آدرس مک و URL است:

فریم‌ویر OpenWRT همان‌قدر که می‌تواند برای یک کاربر حرفه‌ای، جذاب باشد و به او اجازه دهد تنظیمات پیشرفته زیادی به مودم اعمال کند؛ می‌تواند برای یک کاربر معمولی و ناآشنا، خطرناک و پیچیده باشد.

پیشنهاد می‌کنیم حتما با احتیاط و آگاهی و آموزش، سراغ این فریم‌ویر بروید و تنظیمات خودتان را اعمال کنید تا عملکرد مودم با مشکل روبرو نشود.

فیلم ویدئویی بررسی فریم‌ویر OpenWRT مودم نزتک TDX1000

تست و ارزیابی مودم نزتک TDX1000: در حد مدعیان

انداختن سیم‌کارت روی مودم تی دی ایکس ۱۰۰۰ زیاد دردسرساز و اذیت‌کننده نیست. ما سعی کردیم مودم را با انواع سیم‌کارت‌های ایرانسل، همراه اول، شاتل موبایل، وینکس و .. تست کنیم.

وقتی مودم را روشن می‌کنید؛ یک بازه زمانی حدود یک دقیقه طول می‌کشد تا کاملا لود شده و به اینترنت و وای‌فای دسترسی داشته باشید. قطعی اینترنت و وای فای در این مدت استفاده نداشتیم و کاملا یک اتصال پایدار به شما می‌دهد.

محیط تست مودم، یک آپارتمان حدود ۱۲۰ متری در طبقه دوم با فضای اطراف کاملا باز و بدون مزاحم است. نزدیک‌ترین دکل موبایل به ما، دکل ایرانسل با حدود ۳۰۰ متر فاصله است و دکل همراه اول حدود ۹۰۰ تا ۱۰۰۰ متر فاصله داریم. در تست‌ها کاملا مشخص است که سرعت اینترنت ایرانسل و تی دی آن بیشتر از همراه اول است.

سرعت اینترنت ایرانسل روی گوشی حدود ۵۰ مگابیت و همراه اول حدود ۳۰ مگابیت است. هر دو شبکه ۴.۵G هستند.

برای شروع، سیم‌کارت TD LTE وینکس را روی مودم قرار دادیم. با لپ‌تاپ و اتصال کابل شبکه به مودم، سرعت دانلود حدود ۳۰ تا ۴۰ مگابیت و سرعت آپلود زیر ۱ مگابیت بود:

تست اینترنت TDLTE مودم نزتک TDX1000

در تست سرعت دانلود با گوشی و فرکانس ۵ گیگاهرتز، سرعت دانلود بین ۴۰ تا ۴۸ مگابیت در نوسان بوده و سرعت آپلود اما دوباره روی همان ۱ مگابیت و کمتر باقی ماند:

البته همه می‌دانیم که بزرگ‌ترین نقطه ضعف اینترنت TDLTE، پایین بودن سرعت آپلود است.

در تست با سیم‌کارت ایرانسل، روی دسکتاپ سرعت ۸۴ مگابیت و گاها بالاتر برای دانلود و سرعت ۱۳ مگابیت برای آپلود به دست آمد. در تست با گوشی و وای‌فای ۵ گیگاهرتز سرعت به ۹۰ مگابیت هم رسید که تقریبا مشابه سرعت مودم هواوی B622 است:

تست سرعت ایرانسل نزتک TDX1000

تست سرعت مودم TDX100 با سیم‌کارت شاتل موبایل، سرعت دانلود به اعداد باورنکردنی ۱۱۶ مگابیت و ۱۲۰ مگابیت رسید که فراتر از انتظار ما و حتی تست‌های سرعت هواوی B622 بود:

تست سرعت شاتل موبایل نزتک TDX1000

سرعت آپلود روی شاتل موبایل نیز به حدود ۱۰ مگابیت رسید. تست سرعت با گوشی و وای‌فای ۵ گیگاهرتز، سرعت دانلود حدود ۱۰۴ مگابیت و سرعت آپلود به ۲۳ مگابیت با پینگ ۵۶ میلی ثانیه رسید:

سیم‌کارت شاتل موبایل را درآورده و سیم‌کارت همراه اول را روی مودم نزتک انداختیم و دوباره تست گرفتیم. روی دسکتاپ سرعت‌هایی حدود ۲۵ تا ۳۲ مگابیت داشتیم اما در گوشی و وای فای ۵ گیگاهرتز به سرعت‌های بالای ۴۰ مگابیت رسیدیم:

تست سرعت همراه اول نزتک TDX1000

سرعت وای‌فای و قدرت سیگنال‌دهی مودم را با نرم‌افزار WiFi Speed Test بررسی کردیم که هر دو سرعت اینترنت و وای فای را به همراه قدرت آنتن گزارش می‌دهد.

هر دو فرکانس ۲.۴ و ۵ گیگاهرتز مودم نزتک TDX1000 عملکرد خوبی از خود نشان دادند و ثابت کردند برای محیط‌های ۱۵۰ تا ۲۰۰ مترمربعی کافی هستند و می‌توانند وای‌فای قوی و سریعی ارائه کنند.

در فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز، نتایج تست‌ها در جدول زیر قابل مشاهده است:

وای‌فای ۲.۴ گیگاهرتز نزدیک مودم فاصله ۵ متر فاصله ۱۰ متر فاصله ۱۵ متر
سرعت وای‌فای ۵۰.۲۲ مگابیت ۴۳.۵۶ مگابیت ۲۴.۷۵ مگابیت ۴۵.۴۵ مگابیت
سرعت دانلود اینترنت ۲۳.۹۳ مگابیت ۱۸.۳۶ مگابیت ۲۵.۱۸ مگابیت ۲۳.۹۲ مگابیت
سرعت آپلود اینترنت ۱۱.۰۶ مگابیت ۱۳.۳۸ مگابیت ۱۳.۹۳ مگابیت ۵.۱۴ مگابیت
تاخیر ۲ میلی ثانیه ۲۴ میلی ثانیه ۲۵ میلی ثانیه ۴۹ میلی ثانیه
قدرت سیگنال‌های وای‌فای منفی ۳۹ منفی ۴۱ منفی ۶۸ منفی ۸۰

تست‌های فرکانس ۵ گیگاهرتز را نیز در جدول زیر می‌بینید:

وای‌فای ۵ گیگاهرتز نزدیک مودم فاصله ۵ متر فاصله ۱۰ متر فاصله ۱۵ متر
سرعت وای‌فای ۲۰۳.۹۷ مگابیت ۱۶۶.۰۵ مگابیت ۹۱.۳۴ مگابیت ۴۱ مگابیت
سرعت دانلود اینترنت ۳۷.۶۴ مگابیت ۳۲.۳۶ مگابیت ۲۸.۰۱ مگابیت ۱۷.۰۷ مگابیت
سرعت آپلود اینترنت ۲۳.۰۷ مگابیت ۱۷.۲۱ مگابیت ۱۱.۹۸ مگابیت ۷.۴۰ مگابیت
تاخیر ۱ میلی ثانیه ۴ میلی ثانیه ۲ میلی ثانیه ۲۵ میلی ثانیه
قدرت سیگنال‌های وای‌فای منفی ۳۴ منفی ۵۶ منفی ۶۹ منفی ۷۹

در وای‌فای، نتایج تست‌ها همان چیزی است که از یک مودم رده بالا انتظار داریم. در فرکانس ۵ گیگاهرتز، سرعت بسیار بهتر و بیشتر از فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز است اما برد سیگنال‌ها کوتاه است.

اگر فاصله زیادی با مودم داشته باشید؛ انتخاب فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز بهتر از ۵ گیگاهرتز است ولی در فاصله ۲ تا ۵ متری مودم، بهترین فرکانس. ۵ گیگاهرتز است.

حرف آخر درباره مودم نزتک TDX1000: پرچم‌دار جدیدی در بازار مودم

هنوز مودم نزتک TDX1000 رسما وارد بازار نشده و قیمت آن نامشخص است. احتمالا تا یکی دو ماه آینده، شاهد ورود این مودم سیم‌کارتی رومیزی به بازار هستیم و حدس می‌زنیم که با قیمتی نزدیک به مودم‌های سیم‌کارتی رده بالا و پرفروش این روزها، عرضه شود.

ویژگی‌هایی که باعث تمایز مودم TDX1000 از رقبایی مانند هواوی B612 و هواوی B622 و حتی HWS33 و تی پی لینک MR600 می‌شود؛ نخست پردازنده اسنپدراگون LTE Cat 12 آن است که در تست‌ها شاهد سرعت بالای آن بودیم.

نزتک TDX1000

دوم، فریم‌ویر OpenWRT این مودم است که برای کاربران حرفه‌ای، هیجان‌انگیز خواهد بود. سوم، طراحی بسیار سبک و مینیمال مودم به همراه قیمت رقابتی آن، باعث می‌شود گزینه خرید جذابی به نظر برسد.

به‌ویژه، اینکه از تمام باندهای رادیویی FDD و TDD در ایران پشتیبانی می‌کند؛ آنلاک است و شما می‌توانید هر سیم‌کارتی از هر اپراتور روی آن سوار کنید و مودم را هر کجا با خود برده و سریعا به اینترنت پرسرعت وصل شوید.

نکته آخر، تنظیم و راه‌اندازی پروتکل OpenVPN روی این مودم است؛ برخلاف سایر مودم‌های سیم‌کارتی که عمدتا از L2TP و PPTP پشتیبانی کرده و فاقد OVPN هستند.

مزایا:

۱- طراحی زیبا و سبک

۲- فریم‌ویر اوپن‌سورس OpenWRT

۳- پشتیبانی از تمام باندهای رادیویی LTE (فول باند)

۴- پردازنده مرکزی کوالکام در رده LTE Cat 12

۵- پشتیبانی از کدهای دستوری و پیامک

۶- وای‌فای دو بانده ۸۰۲.۱۱ac AC1200

۷- سرعت بالا روی اینترنت FDD و TDD

معایب:

۱- عدم انتخاب دستی شبکه و باند رادیویی

۲- نداشتن درگاه USB


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

‫3 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا