فناوریوای‌فای

روترهای گیگابیتی را فراموش کنید؛ ایسوس روتر گیمینگی با دو درگاه ۱۰ گیگابایت دارد

در ایران باید نوشت روترهای صد مگابیتی را فراموش کنید ولی دنیا در حال فراموشی روترهای یک گیگابیتی است.

سال‌ها است که روترهای چند گیگابیتی وارد بازار شدند. روترهایی که یک یا دو درگاه ۲.۵ و ۵ گیگابیتی دارند و سرعتی فراتر از یک گیگابیت روی کابل شبکه اترنت می‌دهند.

اما این روترها را هم ترند بازار نیستند و اکنون ایسوس با روتر گیمینگ RT-AX89X بازار ده گیگابیت را داغ کرده است.

روتری برای مخاطب خاص

روتر گیمینگ RT-AX89X یک محصول غول و منحصربه‌فردی است که قطعا برای کاربران و مصرف‌کنندگان خاصی طراحی شده و مناسب همه افراد نیست. 

دلیل اینکه می‌خواهیم سراغ‌اش برویم و نگاهی به آن داشته باشیم؛ شاید برخی کاربران به درگاه‌های ده گیگابیتی برای کاربردهای خاص نیاز داشته باشند و در بازار به دنبال روتر با چنین مشخصاتی باشند.

این روتر از آخرین نسل وای‌فای و استاندارد ۸۰۲.۱۱ax سود برده و مجهز به ۸ آنتن خارجی با ظاهری بسیار شیک و تازه است. در رده روترهای AX6000 طبقه‌بندی می‌شود و از حداکثر سرعت ۶ هزار مگابیت بر ثانیه در مجموع دو فرکانس رادیویی سود می‌برد.

از این تعداد آنتن، فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز ۴ آنتن و فرکانس ۵ گیگاهرتز دارای ۸ آنتن است.

در فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز سرعت به مرز ۱۱۴۸ مگابیت می‌رسد اما در فرکانس ۵ گیگاهرتز شاهد سرعت اسمی ۴۸۰۴ مگابیت هستیم.

پردازنده این روتر گیمینگ وای‌فای ۶ باید قدرتمند و چند هسته‌ای باشد. ایسوس روی این روتر یک پردازنده ۴ هسته‌ای با سرعت ۲.۲ گیگاهرتز از شرکت کوالکام به کار گرفته است و در کنار آن ۱ گیگابایت رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه فلش قرار دارد. در واقع، باید گفت سخت‌افزار این روتر به تنهایی قدرت یک کامپیوتر رومیزی را دارد.

شگفتی در درگاه‌های ارتباطی

اما درگاه‌های ارتباطی این روتر توجه همه را به سوی خود جلب کرده است:

۱ درگاه ۱۰ گیگابیت +SFP

۱ درگاه ۱۰ گیگابیت RJ45 برای مصارف LAN/WAN

۱ درگاه یک گیگابیتی RJ45 برای WAN

۸ درگاه یک گیگابیتی RJ45 برای LAN

۲ درگاه یواس‌پی USB 3.1

دقت کنید شما دو درگاه ۱۰ گیگابیتی برای کابل‌های مسی و کابل‌های فیبرنوری روی این روتر دارید. به این معنی که می‌شود روتر ایسوس RT-AX89X را در شبکه‌های ۱۰ گیگابیت مبتنی بر فیبرنوری یا درگاه‌های RJ45 به کار گرفت.

می‌توان سوییچ‌ها، روترها و دستگاه‌های NAS ده گیگابیتی را به این روتر وصل کرد و چندین دستگاه یک گیگابیتی دیگر هم به درگاه‌های LAN دیگر وصل شوند.

چینش این تعداد درگاه کنار یکدیگر هم بسیار جالب و قابل توجه است. در دور تا دور شکل دایره‌ای این روتر درگاه‌ها چینش شدند و شما در هر پنل می‌توان چندین درگاه دید تا استفاده از این روتر هم هیجان‌انگیز باشد.

از لینک اگریکیشن، باند ۱۶۰ مگاهرتز، فناوری MU-MIMO، فناوری AirMesh و Dual-WAN پشتیبانی می‌کند و فهرست طولانی از ابزارها و امکانات نرم‌افزاری معمول ایسوس دارد که دیگر اینجا نمی‌خواهیم بدان‌ها اشاره کنیم.

ایسوس در همین رده یک روتر ۸۰۲.۱۱ax نیز به نام RT-AX88U دارد ولی از درگاه‌های ۱۰ گیگابیت سود نمی‌برد.

اگر قیمت این روتر را بدانید؛ تایید می‌کنید برای کاربران خانگی یا حتی کاربران تجاری و کسب‌وکاری ساخته نشده است و فقط یک رده کاربری و مصرف‌کننده خاص دارد. ایسوس این روتر را با قیمت ۱۳۵۰ روانه بازار کرده است تا گران‌ترین روتر بی‌سیم وای‌فای ۶ در بازارهای جهانی باشد.


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا