همه آن چیزی که باید درباره اولین سایت ۵G ایران بدانیم
همه خبرهای امروز معطوف به راهاندازی اولین شبکه ۵G در ایران شده است.
صبح امروز، چهارشنبه یکم مردادماه ۱۳۹۹ به گزارش ایرانسل، اولین سایت فایوجی ایران راهاندازی و کشور ایران به طور رسمی وارد فهرست دارندگان این فناوری و شبکه موبایل شد.
تصاویری از تستهای این شبکه نیز در اینترنت و توییتر منتشر شده و همه خبرگزاریهای درباره آن صحبت کردند.
اما فارغ از این هیاهوهای سیاسی و خبری و رسانهای، در پشت پرده راهاندازی اولین سایت فایوجی ایران و دسترسی به سریعترین اینترنت موبایل، چه اطلاعاتی نهفته است و ما درباره اولین شبکه ۵G ایران چه چیزهایی میدانیم؟
اگرچه در اخبار آمده قرار است وزارت ارتباطات درباره این رویداد به طور مفصل به مردم گزارش بدهد ولی من با پیگیری اخبار سایت ایرانسل، توییتهای زده شده و خبرهایی که برخی سایتهای نزدیک وزارت ارتباطات و ایرانسل منتشر کردم به اطلاعات مهم زیر رسیدم:
مشخصات اولین ۵G ایران
اولین سایت ۵G ایران توسط اپراتور ایرانسل و با همکاری وزارت ارتباطات و پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در محل این پژوهشگاه واقع در خیابان کارگر شمالی تهران راهاندازی شده است.
ظاهرا و براساس یک توییت، محدوده پوششدهی این آنتن دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه تهران و همینطور دانشگاه شهید بهشتی به همراه خود پژوهشگاه است.
اولین شبکه فایوجی ایران روی بسترهای فرکانسی زیر ۶ گیگاهرتز و به طور مشخص روی فرکانس ۳۵۰۰ گیگاهرتز راهاندازی شده است که پیشتر در اختیار سرویس اینترنت TD-LTE ایرانسل بود.
پس، فعلا در ایران از شبکه فایوجی مبتنی بر امواج میلیمتری خبری نیست.
برای شروع و در زمان راهاندازی، سرویس اینترنت فایوجی فقط روی یک کریر یا فرکانس ارائه شده است ولی بهزودی چند فرکانس دیگر هم زیر پوشش میروند و امکان CA یا تجمیع فرکانس هست.
اولین تستها از حداکثر سرعت حدود ۱.۵ گیگابیت بر ثانیه روی یک کریر خبر میدهند. تصاویر نشان میدهند در یک تست سرعت دانلود ۱.۴۸۸۷ مگابیت و آپلود ۱۰۸ مگابیت به دست آمده است. در تست دیگری شاهد سرعت دانلود لحظهای ۱.۵۱۰ مگابیت هستیم. در این تستها، پینگ ۸ و ۱۶ میلیثانیه ثبت شده است.
پیشبینی میشود با ارائه سرویس فایوجی روی فرکانسهای دیگر و استفاده از فناوری تجمیع فرکانس بتوان به سرعت دانلود حداکثری ۳ گیگابیت بر ثانیه هم رسید.
گوشیهای تلفن همراهی که از ۵G با فرکانس زیر ۶ گیگاهرتز پشتیبانی میکنند؛ میتوانند به این سرویس وصل شوند. تقریبا تمام اسمارتفونهایی که با فناوری ۵G عرضه شدند از این نسل شبکه موبایل پشتیبانی میکنند.
برخلاف برخی از کاربران شبکههای اجتماعی که به راهاندازی اولین سایت ۵G ایران نظری بدبینانه و توهم توطئهای دارند؛ من از راهاندازی ۵G در ایران خوشحالم و امیدوارم هرچه زودتر عموم مردم بتوانند به سرعت اینترنت بالای ۱ گیگابیت بر ثانیه دست پیدا کنند.
قرار است بهزودی ۵ نقطه تهران زیر پوشش اینترنت ۵G بروند و بعد به تدریج شاهد گسترش این سرویس در کل شهر تهران و بعد مراکز استانها باشیم. البته، قابل پیشبینی است که به این زودیها چنین اتفاقی نیفتد و یکی دو سالی طول میکشد.
تا آن زمان هم قطعا اسمارتفونهای ۵G ارزانتر وارد بازار شدند و امیدواریم قیمت اینترنت فایوجی هم اینقدری ارزان باشد که مردم عادی بتوانند از آن استفاده کنند.
نظر شما درباره راهاندازی اولین سایت ۵G در ایران چیست؟
اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکهچی به آیدی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.
خوشبینی ضرری ندارد به شرطی که به ساده لوحی نکشد. منم حتی خوشحال نباشم (چون ترجیح میدم سرویس تانوما زودتر بدست مردم برسد) ولی ناراحت و بدگمان و بدبین و … به ۵G نیستم. قدم اول برداشته شود شاید قدم های بعدی راحت تر (الزاما نه زودتر) برداشته می شود. خیلی از اینهایی که در شبکه های اجتماعی ۵G را می کوبند بیشتر از جماعتی هستند که نهایت آمال و ارزوهای انها یک اینترنت ۱۲۸ ای دی اس ال است و یکمم دغدغه پینگ و … واسه بازی ها. عده ای هم متوهم ناآگاه از مسایل روز جهانی سیاست های کلان جهان را انداز برانداز می کنند و برای کشورها نسخه می پیچند ولی در تامین نان شب خود عاجز و ناتوان. ولی اونیکه به ۵G نیاز دارد و کم و بیش از امکانات ان اطلاعاتی دارد می داند که چه می خواهد و برای چی می خواهد. مطمئنا اینها دید بهتر و واقع نگرانه تری به ۵G دارند.
یک تحلیل و حرف درست و منطقی و عادلانه
آفرین و چقدر در شبکههای اجتماعی به این دیدگاهها و تحلیلها نیاز داریم تا مرگ بادها و زنده بادها