راهنمای خرید

به این ۵ دلیل هنوز نت گیر M5 بهترین مودم همراه 5G دنیا است

یک مشت مزیت فوق‌العاده و البته یک قیمت حسرت‌بار

بیش از ۲ سال از معرفی و عرضه مودم قابل حمل نت گیر Nighthawk M5 یا MR5200 گذشته است ولی هنوز با فاصله بهترین مودم همراه 4G LTE/5G دنیا محسوب می‌شود.

مودم نت گیر M5 ابتدا به صورت لاک شده در اختیار اپراتورهای موبایل ایالات متحده قرار گرفت تا به مشتریان اینترنت 5G خود بدهند ولی تقریبا یک سال بعد، نسخه آنلاک آن نیز وارد بازار شد و به صورت گسترده در کشورهای مختلف و توسط اپراتورهای موبایل به فروش رسید. به‌طوری‌که، اکنون خرید این مودم قابل حمل برای همه کاربران جهان میسر است.

ما در این مقاله قصد نداریم پیشنهاد کنیم مودم نت گیر M5 را خریداری کنید؛ به‌ویژه با توجه به قیمت بسیار گران آن هم در دنیا و هم در ایران، ۷۰۰ دلار در سایت آمازون که خدا می‌داند در ایران چقدر می‌شود؛ بلکه برای آن دسته از افرادی که دوست دارند بدانند بهترین مودم هات اسپات 5G دنیا کدام مدل است یا بهترین مودم 5G دنیا چه مشخصاتی دارد؛ مودم netgear m5 را بررسی می‌کنیم.

برای کاربران ایرانی، مودم‌های قابل حمل 5G ارزان‌تر و مقرون به صرفه‌تری مانند هواوی E6878، زایکسل NR2101 5G NR و ای ای QTAD52E وجود دارد.

پس، با خیال راحت سراغ مزایای ویژه مودم نت گیر M5 برویم:

۱- پشتیبانی وسیع از باندهای فرکانسی 4G LTE/5G

مودم همراه نت گیر M5

مودم نت گیر M5 هم از شبکه‌های موبایل 4G LTE/LTE-Advanced و هم شبکه‌های 5G پشتیبانی می‌کند و تقریبا تمامی فرکانس‌های رادیویی مهم در این دو شبکه موبایل را پوشش می‌دهد.

با هم نگاهی به فرکانس‌های رادیویی مودم M5 بیندازیم:

5G: n2/n5/n25/n41/n66/n71/n78

4G LTE: B1/B2/B3/B4/B5/B7/B12/B13/B14/B25/B29/ B30/B38/B41/B46/B48/B66/B71

3G: B1/B2/B5/B8

LTE TDD:B38/B40

مودم netgear m5 از شبکه‌های 5G فرکانس زیر ۶ گیگاهرتز پشتیبانی می‌کند؛ پس از امواج میلی‌متری در این مودم خبری نیست. همین‌طور، برای کاربران ایرانی از باندهای فرکانسی TDD B41/B43 پشتیبانی نمی‌کند؛ یعنی برای اتصال به اینترنت TD-LTE ایرانسل و مبین‌نت مناسب نیست!

باندهای فرکانسی که مودم نت گیر M5 پشتیبانی می‌کند؛ در غالب کشورها در دسترس هستند و شما اگر این مودم را خریداری کنید؛ تقریبا در هر کشوری ساکن باشید؛ می‌توانید به شبکه‌های 4G و 5G وصل شوید.

۲- سرعت بالا روی 4G و 5G

مودم همراه نت گیر M5

برخی مودم‌های همراه در 5G سرعت خوبی دارند ولی در 4G دارای بالاترین رده LTE نیستند یا برعکس در 4G LTE خوب هستند ولی در 5G سرعت متوسطی دارند اما مودم نت گیر M5 در هر دو شبکه جزو سریع‌ترین مودم‌های قابل حمل محسوب می‌شود.

پردازنده مرکزی این مودم کوالکام اسنپدراگون SDx55 با مودم فایوجی X55 است. در 5G می‌تواند سرعتی تا ۴ گیگابیت بر ثانیه ارائه دهد و در 4G LTE از رده LTE Cat 22 با حداکثر سرعت دانلود ۲ گیگابیت بر ثانیه و آپلود ۲۱۱ مگابیت بر ثانیه است. این مودم در 4G LTE از MIMO 4×4 و 256QAM سود می‌برد تا نشان بدهد چقدر قدرتمند و به روز است.

شما می‌توانید در شبکه‌های 4G تا ۶ فرکانس را روی این مودم تجمیع فرکانس (CA) کنید. در تست‌های عملی به عمل آمده از این مودم نیز در 5G شرکت AT&T سرعت ۲۲۰ تا ۲۴۰ مگابیت و در 4G سرعت ۱۳۰ تا ۱۵۰ مگابیت بدون هیچ‌گونه تجمیع فرکانسی ارائه داده است. در تست‌های دیگر، روی اپراتور ورایزون سرعت 5G به ۵۷۰ مگابیت بر ثانیه نیز رسیده است.

با لپ‌تاپ  Dell Latitude و وای فای AC نیز سرعت ۳۶۰ تا ۵۱۰ مگابیت از این مودم روتر قابل حمل دریافت شده است. اگر بتوانید لپ‌تاپ یا پی‌سی خود را از طریق درگاه تاندربولت و USB Type-C به مودم وصل کنید؛ حتی سرعت‌هایی نظیر ۶۷۰ مگابیت بر ثانیه نیز به دست خواهید آورد.

۳- وای فای ۶

مودم همراه نت گیر M5

شاید مودم‌های زیادی این روزها از وای فای ۶ پشتیبانی کنند ولی مودم نت گیر M5 از رده AX1800 است که کمتر مودمی در این رده هست. یعنی علاوه بر اینکه از استاندارد ۸۰۲.11ax پشتیبانی می‌کند؛ بلکه روی هر دو فرکانس رادیویی وای فای سرعت بالایی دارد؛ در فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز سرعت ۶۰۰ مگابیتی و در فرکانس ۵ گیگاهرتز سرعت ۱۲۰۰ مگابیتی!

این سرعت‌ها برای یک مودم قابل حمل و روتر هات اسپات بسیار ایده‌آل است و به راحتی اجازه می‌دهد چندین دستگاه به طور همزمان به مودم نت گیر M5 وصل شوند و اینترنت بی‌سیم با کیفیتی داشته باشند.

حداکثر ۳۲ کاربر یا دستگاه به طور همزمان به وای‌فای وصل می‌شوند و از نظر MIMO در وای‌فای، روی هر فرکانس MIMO 2×2 را ارائه می‌دهد. این مودم با استاندارد ۸۰۲.11ac نیز سازگاری خوبی دارد و فقط شاید بتواند تنها ضعف آن در بخش وای فای را عدم پشتیبانی از پهنای‌باند ۱۶۰ مگاهرتز عنوان کرد.

۴- درگاه‌های ارتباطی؛ از Type-C تا اترنت و سوکت آنتن خارجی TS-9

مودم همراه نت گیر M5

شما در مودم netgear m5 بیشترین انعطاف‌پذیری را در درگاه‌های ارتباطی دارید و تقریبا هر کاری که بخواهید را می‌توانید با این مودم روتر قابل حمل انجام دهید.

یک درگاه USB Type-C نسل ۳.۱ برای شارژ سریع باتری این مودم دارید که البته می‌توانید از آن برای اتصال لپ‌تاپ و پی‌سی و تلویزیون به اینترنت نیز استفاده کنید. در 5G این درگاه می‌تواند تا ۲.۵ گیگابیت بر ثانیه به شما سرعت اینترنت بدهد!

یک درگاه RJ45 شبکه ۱ گیگابیتی دارید تا بتوانید با کابل شبکه، لپ‌تاپ و پی‌سی و دستگاه‌های دیگر را به اینترنت وصل کنید و سرعت بیشتری نسبت به وای فای داشته باشید.

اگر مشکل گیرندگی سیگنال و آنتن‌دهی دارید؛ دو سوکت TS-9 مخصوص نصب آنتن خارجی روی این مودم برای شما تدارک دیده شده است.

یک صفحه‌نمایش ۲.۴ اینچی رنگی لمسی LCD نیز برای ارتباط بهتر با مودم و دریافت اطلاعات ضروری و اعمال برخی تنظیمات سریع در اختیار دارید.

۵- عمر باتری ۹ ساعته

مودم همراه نت گیر M5

روی یک مودم قابل حمل، ظرفیت باتری اهمیت بسیار بالایی دارد. خود شرکت نت‌گیر می‌گوید این باتری روی 5G به شما ۱۳ ساعت شارژ می‌دهد؛ یعنی بیش از یک نصف روز تا برای هر کاربر و کاربردی مناسب باشد.

اما در تست‌های عملی به طور میانگین با اتصال دو دستگاه به وای‌فای مودم نت گیر m5 و قابلیت اتصال Always-on، حدود ۹ ساعت عمر باتری به دست می‌آید که باز برای یک مودم قابل حمل 5G با وزن ۲۴۰ گرم بسیار ایده‌آل است.

باتری این مودم قابل جدا شدن است و مهم‌تر اینکه شما بدون باتری می‌توانید؛ با اتصال مودم به برق شهری به صورت ۷/۲۴ ساعت از آن استفاده کنید تا باتری عمر بیشتری داشته باشد؛ ویژگی که باز در کمتر مودم رده بالای امروزی شاهدش هستیم.

مودم 5G قابل حمل نت گیر M5: یک همه‌کاره با کیفیت

مزایای مودم نت گیر M5 تمامی ندارند و اگر بخواهیم همین‌طور فهرست کنیم؛ شاید باید به چند مزیت بزرگ و عمده دیگر آن هم اشاره کرد.

مثلا از  IPV6 پشتیبانی می‌کند؛ دارای یک اپلیکیشن موبایل برای مدیریت و تنظیمات راحت‌تر است؛ در پنل کاربری تحت وب و اپ خود از کنترل والدین و اکسس کنترل پشتیبانی می‌کند و به VPN pass-through مجهز است.

نت گیر یک مودم همه کاره و همه چیز تمام ساخته است تا شرکت دیگری نتواند مودمی بالاتر از آن بسازد. واقعا خرید این مودم قابل حمل ارزش بالایی دارد ولی خوب قیمت آن هم بسیار بالا و حدود ۷۰۰ دلار است.

در یک دوره‌ای، تعدادی از این مودم وارد بازار ایران شد ولی این روزها فروشگاهی را پیدا نکردیم که آن را به قیمت ریالی بفروشد. در اینجا، باز هم باید تاکید کنیم که لزوما بهترین مودم قابل حمل 5G دنیا؛ بهترین مودم مناسب نیاز شما نیست و باید براساس بودجه و شرایط کاری و نیازمندی‌های خود، یک مودم خوب انتخاب و خریداری کنید.


اگر قصد خرید مودم، اینترنت یا تجهیزات شبکه را دارید و به راهنمایی یا مشاوره نیازمندید، کانال تلگرام شبکه‌چی با آی‌دی @shabakehchi همراه شماست. پرسش‌های خود را با مدیر کانال در میان بگذارید تا در اسرع وقت، پاسخ تخصصی و راهنمایی‌های لازم را دریافت کنید.

میثاق محمدی‌زاده

دانش‌آموخته رشته کامپیوتر و علاقه‌مند ادبیات و فناوری؛ بیش از ۲۰ سال در نشریات و سایت‌های مختلف خبری و فناوری ایران نوشتم و هنوز تشنه یادگیری هستم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا