چگونه سرعت روتر را برای بازیهای ویدئویی افزایش دهیم
۶ ترفند بهینهسازی روتر بیسیم برای افزایش کارایی گیمینگ
همیشه امکان خرید یک روتر یا مودم گیمینگ را نداریم ولی از سوی دیگر نیاز به سرعت اینترنت بیشتری داریم تا از بازیهای ویدئویی لذت ببریم.
فقط هم بحث سرعت زیاد اینترنت مطرح نیست و برای داشتن یک تجربه کاربری رضایتبخش در گیمینگ باید تاخیر پایین، پایداری اینترنت و سیگنال وایفای، کیفیت اینترنت بالا و پارامترهای دیگری داشته باشیم.
بارها پیش آمده که سرعت اینترنت را افزایش دادیم ولی باز برای گیمینگ به مشکل برخوردیم. سرعت زیاد یک شرط لازم برای بازیهای آنلاین است ولی کافی نیست و باید برخی تنظیمات دیگر مودم یا روتر هم درست شوند.
بیشتر بخوانید: آیا با خرید یک مودم گیمینگ میتوانید پینگ پایینتری در بازیها داشته باشید؟
در این مطلب میخواهیم سراغ تنظیمات، دستکاری و ترفندهای بهینهسازی روتر بیسیم یا مودم روتر برویم تا برای بازیهای ویدئویی و گیمینگ سرعت و کارایی بهتری داشته باشد.
نکته مهم اینکه همه روترهای موجود در بازار از تنظیمات گیمینگ پشتیبانی نمیکنند و باید بررسی کنیم آیا مودم یا روتر ما دارای چنین تنظیماتی هست یا خیر!
به اتصال کابلی سوییچ کنید
تقریبا همیشه اتصال کامپیوتر یا کنسول بازی به اینترنت از طریق یک کابل شبکه و اتصال سیمی، بهتر از اتصال بیسیم است.
همهچیز به سرعت اینترنت، مودم یا روتر، تعداد دستگاههای درون خانه شما که به اینترنت وصل هستند و دستگاه خود شما بستگی دارد ولی در غالب اوقات با قاطعیت میتوان گفت یک اتصال کابلی از سرعت بیشتر، پایداری بیشتر، پینگ بهتر و قطعی یا لگ کمتر برخوردار است.
از فرکانس ۵ گیگاهرتز به جای فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز استفاده کنید
اگر برای بازی از وایفای استفاده میکنید؛ استفاده از باند رادیویی ۵ گیگاهرتز نسبت به باند رادیویی ۲.۴ گیگاهرتز یک ارتقا و افزایش سرعت بسیار بزرگ است. مثلا، اگر سرعت وایفای شما روی باند ۲.۴ گیگاهرتز به ۳۰ مگابیت میرسد؛ روی فرکانس ۵ گیگاهرتز بین ۵۰ تا ۶۰ مگابیت است؛ یعنی حدود ۲ برابر!
البته باید بدانید که همیشه اینطور نیست و دامنه برد فرکانسهای ۵ گیگاهرتز کمتر از ۲.۴ گیگاهرتز است. اگر شما به مودم یا روتر نزدیک هستید؛ قطعا استفاده از فرکانس ۵ گیگاهرتز برای گیمینگ بهتر است.
سیگنالهای وایفای را تقویت کنید
صرفنظر از اینکه شما از فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز یا ۵ گیگاهرتز استفاده میکنید؛ تقویت و بهبود آنتندهی و قدرت سیگنالها هم بسیار موثر است. بسته به مودم و روتر شما و تنظیماتی که دارد؛ روشهای زیادی برای تقویت سیگنالهای وایفای وجود دارد.
مثلا با تغییر کانال رادیویی روتر یا مودم میتوانید سیگنالهای قویتری دریافت کنید. با تغییر مکان روتر و قرار دادن آن در مرکز خانه یا مکانی نزدیکتر به لپتاپ و کامپیوتر و کنسول بازی خودتان، باز سیگنالها قویتر خواهند شد. تغییر آنتنهای روتر یا مودم و نصب آنتنهای بهتر و بزرگتر یا تغییر شکل قرارگیری آنتنها، ارتقای فریمویر مودم، یافتن باندهای خلوتتر و تنظیم وایفای روی آن باندها، نصب یک اکستندر وایفای یا تقویتکننده وایفای و چندین ترفند و روش دیگر برای افزایش سیگنالدهی وایفای وجود دارد.
همه این ترفندها برای خانه و روتر شما کارایی ندارند و باید براساس مشخصات روتر، مساحت خانه و عوامل دیگر، یک یا چند ترفند را استفاده کرده و سیگنالهای وایفای روتر را تقویت کنید.
روتر خود را ارتقا دهید
ممکن است هنوز شما از مودم روتر قدیمی چند نسل گذشته یا مودم روتر سادهای که شرکت سرویسدهنده اینترنت به شما داده، استفاده میکنید.
طبیعی است این مودم روترها برای گیمینگ مناسب نیستند. ما توصیه نمیکنیم که حتما بروید و با هزینه بسیار زیادی، یک مودم یا روتر گیمینگ خفن بخرید که مملو از تنظیمات و ابزارها برای گیمینگ و حتی سرورهای بازیهای خاص هستند.
بلکه پیشنهاد ما خرید یک مودم روتر یا روتر بیسیم دو بانده خوش قیمت ولی بهروز و مدرنی است که بتواند به شما اجازه بدهد چند تنظیم و دستکاری برای گیمینگ بهتر داشته باشید. روترهای دو بانده شرکت شیائومی از این نظر بهترین هستند. یک راهنمای خرید هم در زیر برای شما پیشنهاد داریم؛
پرونده ویژه: ۱۵ روتر دو بانده برتر مناسب خرید در سال ۲۰۲۱
بازیها را روی پورتهای خاصی از روتر اجرا کنید
برخی از نرمافزارها از جمله بازیهای ویدئویی روی پورتهای خاصی از روتر اجرا شده و اتصال بهتری به اینترنت خواهند داشت. در اینجا منظور ما پورتهای فیزیکی نیست بلکه پورتهای نرمافزاری شبکه برای اتصال به اینترنت است.
بسته به بازی ویدئویی که دوست دارید و اجرا میکنید؛ ممکن است یک یا چند پورت خاص روی روتر وجود داشته باشد. باید بگردید و این پورتها را در اینترنت یافته و روتر را روی آنها تنظیم کنید. اجرای یک بازی ویدئویی روی پورت خاص میتواند گیمپلی و تجربه کاربری گیمینگ بسیار بهتر و روانتر و نرمتری برای شما به همراه بیاورد.
تنظیمات QoS را فعال کنید
هنگامی که چند کاربر به طور همزمان به یک روتر یا مودم وصل میشوند و فعالیتهای پر حجم و سنگینی مانند استریم 4K، گیمینگ، دانلودهای بزرگ و مشابه اینها دارند؛ سرعت اینترنت و وایفای کند میشود. فعال کردن قابلیت QoS (تضمین کیفیت خدمات)میتواند این مسئله را حل کند.
با تنظیم QoS، روتر براساس ترافیک ورودی و تعداد کاربران، اولویت و پهنایباند بیشتر را به کاربری میدهد که برایش اولویت بالا تعریف شده است. روتر این کار را هم به صورت پویا و خودکار انجام داده؛ بهطوریکه دیگر کاربران و دستگاهها متضرر نشوند.
اگر قصد خرید مودم، اینترنت یا تجهیزات شبکه را دارید و به راهنمایی یا مشاوره نیازمندید، کانال تلگرام شبکهچی با آیدی @shabakehchi همراه شماست. پرسشهای خود را با مدیر کانال در میان بگذارید تا در اسرع وقت، پاسخ تخصصی و راهنماییهای لازم را دریافت کنید.
بسیار عالی. یک مطلب هم لطفا به تنظیمات مودم و معانی گزینههای مختلف بگذارید. مثلا همین QOS که اینجا اشاره شد وقتی فعال میشه خودش چندتا گزینه داره و کاربر عادی نمیدونه کدوم رو باید انتخاب کنه. یا کلی تنظیمات دیگه که اصلا برای من مفهوم نیست کارشون چیه و در اینترنت هم خوب توضیح داده نشده.
ممنونم.