آموزش

آیا ردیابی گوشی خاموش و بدون سیم کارت امکان‌پذیر است؟

چگونه سیم کارت روشن یا خاموش همراه اول، ایرانسل، رایتل و شاتل موبایل را ردیابی کنیم؟

برخی تصور می‌کنند اگر یک گوشی را خاموش کنند یا روی مود هواپیما (Airplane) قرار دهند؛ دیگر قابل ردیابی نیست یا اینکه اگر گوشی آن‌ها گم شود یا به سرقت برود و خاموش شود؛ امکان یافتن محل آن، غیرممکن است.

به زبان ساده‌تر، آیا ردیابی سیم کارت و گوشی خاموش شدنی است؟ اگر سیم کارت از داخل گوشی بیرون آورده شود و گوشی خاموش باشد؛ آیا ردیابی آن هنوز امکان‌پذیر است؟

درباره گوشی روشنی که سیم کارت روی آن هست؛ تقریبا امروزه دیگر همه می‌دانیم قابل ردیابی است و ابزارها و سرویس‌های داخلی و خارجی زیادی برای این منظور در دسترس داریم. از سامانه «همیاب ۲۴» ایرانی که سیم کارت های همراه اول، ایرانسل و رایتل را دریابی می‌کند تا ردیابی گوشی با گوگل مپ، سرویس‌های Find My Device اندروید یا سرویس Find my Iphone برای یافتن گوشی آیفون و تبلت آیپد.

همه این سرویس‌ها از امواج رادیویی که گوشی و سیم کارت با دکل‌های مخابراتی تبادل می‌کنند؛ برای یافتن محل و ردیابی گوشی استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید: همه چیز درباره رجیستری مودم سیم کارتی

اما درباره گوشی خاموش یا گوشی بدون سیم کارت، چگونه ردیابی و یافتن محل آن شدنی است؟

ردیابی سیم کارت خاموش شدنی است؟

نکته بسیار مهمی که برخی از کاربران از آن غافل هستند؛ امکان ردیابی گوشی و سیم کارت خاموش است. شما اگر گوشی خود را روی مود هواپیما قرار دهید یا خاموش کنید و حتی سیم کارت را از آن خارج کنید؛ باز هم امکان ردیابی آن وجود دارد.

چگونه چنین چیزی امکان‌پذیر است؟ چگونه یک گوشی بدون سیم کارت را می‌توان ردیابی کرد؟

ردیابی گوشی و استعلام سیم کارت

گوشی‌ها و سیم کارت‌ها از چیزی به نام فریم‌ویر (میان‌افزار یا ثابت‌افزار) بهره می‌برند که حتی در حالت خاموش بودن گوشی و درآوردن سیم کارت از گوشی نیز به کار خود ادامه می‌دهد و دائم در حال جست‌وجو برای یافتن نزدیک‌ترین دکل‌های مخابراتی و اتصال به یک شبکه تلفن همراه است.

این فریم‌ویر روی هر گوشی، فارغ از اینکه سیستم‌عامل گوشی اندروید یا iOS یا ویندوز یا هر چیز دیگری است؛ کار می‌کند و همین فریم ویر است که امکان ردیابی یک گوشی خاموش و بدون سیم کارت را میسر می‌سازد.

بیشتر بخوانید: همه‌چیز آن چیزی که باید درباره سیم کارت دانش آموزی بدانید؛ سیم کارت دانش آموزی خوب است یا بد؟

فریم‌ویر گوشی‌ها همیشه فعال است و در پس‌زمینه کار می‌کند. یک وظیفه بزرگ فریم‌ویر گوشی، یافتن دکل‌های اپراتورهای موبایل و اتصال آن‌ها به سیم‌کارت است. حتی وقتی شما سیم‌کارت را از گوشی خارج کنید؛ باز هم این بخش فعال بوده و می‌توان تشخیص بدهد در هر لحظه، کدام دکل مخابراتی به موقعیت سیم کارت نزدیک‌تر است و باید به آن وصل شد.

به همین دلیل است که در فیلم‌های پلیسی و جنایی یا فیلم‌هایی که پلیس در تعقیب و گریز دزدان و سارقان و خلاف‌کاران است؛ معمولا تبهکاران، گوشی و سیم کارت خود را دور می‌اندازند و هرگز از آن استفاده نمی‌کنند یا صرفا به خاموش کردن گوشی و درآوردن سیم‌کارت بسنده نمی‌کنند.

پس، گوشی خاموش و بدون سیم کارت هم قابل ردیابی است و روش‌هایی برای یافتن موقعیت آن وجود دارد.

چگونه می‌توان سیم کارت خاموش را ردیابی کرد؟

درست است که با خاموش بودن گوشی و خارج کردن سیم کارت، هنوز قابل ردیابی هستند ولی یافتن محل آن‌ها به سادگی امکان‌پذیر نیست؛ چون هیچ ارتباطی با اپراتورها ندارند که بتوان از طریق آن‌ها، گوشی را پیدا کرد.

یک روش ردیابی و یافتن گوشی خاموش، ثبت آن در سامانه همیاب ۲۴ است که در زیر به طور کامل آن را توضیح دادیم.

ردیابی سیم کارت

یک روش دیگر ارتباط داشتن با گوشی خاموش، استفاده از سرویس جی میل گوگل است. اگر گوشی شما در جی میل ثبت شده باشد و این سرویس را روی گوشی نیز فعال کرده و استفاده کرده باشید؛ به سادگی می‌توانید وارد جی‌میل شده و آخرین موقعیت گوشی پیش از خاموش شدن آن را مشاهده کنید یا اینکه اطلاعات خود روی گوشی را پاک کنید.

ردیابی سیم کارت‌های اپراتورهای مختلف

در ایران، بهترین روش برای ردیابی سیم‌کارت و گوشی، استفاده از سامانه «همیاب ۲۴» است. این سامانه تحت حمایت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، کلانتری‌ها، اصناف موبایل و کامپیوتر سراسر کشور است و با بیش از ۸۵۰۰ دفتر پیشخوان همکاری می‌کند.

شما با وارد کردن شماره IMEI کالای دیجیتالی خود مانند تبلت و موبایل در این سامانه، ضمن اینکه وضعیت رجیستری محصول را بررسی کنند و از سرقتی نبودن آن مطمئن شوند؛ به دنبال این محصول در میان تمام کالاهای پیدا شده، کلانتری‌ها و … بگردند.

یک مزیت ثبت گوشی در سامانه همیاب ۲۴، جلوگیری از خروج گوشی از کشور است.

پس از سرقت گوشی، اولین اقدام ما چیست؟

سریعا به نزدیک‌ترین دفتر پیشخوان دولت بروید یا به صورت غیر حضوری، سیم کارت خود را باطل کرده و بسوزانید. اگر خواستید به دفتر پیشخوان مراجعه کنید؛ باید شناسنامه و کارت ملی خود را به همراه داشته باشید.

پوکه سیم کارت همراه اول

برای سوزاندن سیم کارت همراه اول، باید از هر خطی با شماره تلفن ۹۹۹۰ تماس بگیرید و درخواست سوزاندن سیم کارت را بدهید.

برای سیم کارت ایرانسل، به شماره ۷۰۰ از خطوط ایرانسل و شماره ۰۹۳۷۷۰۰۰۰۰۰ از سایر خطوط، تماس بگیرید و درخواست باطل کردن سیم کارت را داشته باشید.

مشترکان رایتل، در صورت گم یا سرقت گوشی خود، باید با شماره ۲۰۰ از خطوط رایتل یا شماره ۰۹۲۰۲۰۰۰۰۰۰ از سایر خطوط تماس بگیرند و درخواست سوزاندن سیم کارت را داشته باشند.


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا