کوالکام پردازنده اسنپدراگون 4s نسل ۲ را برای گوشیهای 5G ارزان قیمت معرفی کرد
تراشهای که به نظر میرسد ضعیفتر از رقبای مدیاتکی است
مدیاتک دنیای چیپستها و موبایلهای ارزان قیمت را تصرف کرده است. به همین دلیل، شرکت کوالکام برای تولید محصولات ارزان قیمت به تکاپو افتاده و پردازنده Snapdragon 4s Gen 2 یک نمونه از آنها است.
اما هنوز کوالکام توفیق چندانی در بازار پردازندههای ارزان قیمت بدست نیاورده و این بازی را بلد نیست.
حالا کوالکام پردازنده 5G و ارزان قیمت جدیدی را معرفی کرده است که به نظر میرسد بیشتر دشمنش را شاد کرده تا طرفداران کوالکام.
با معرفی پردازنده جدید و ارزان قیمت کوالکام یعنی Snapdragon 4s Gen 2 با نام تجاری (SM4635) همراه شبکهچی باشید.
پردازندهای پایین رده
به گزارش سایت gizchina، پردازنده Snapdragon 4s Gen 2 یک پردازنده جدید با لیتوگرافی جدید ۴ نانومتری است که هنوز اعلام نشده سامسونگ آن را ساخته یا TSMC.
در این پردازنده، دو هستهی ۲ گیگاهرتزی Kryo و ۶ هستهی ۱٫۸ گیگاهرتزی کممصرف بهعنوان پردازندهی مرکزی (CPU) استفاده شده است.
این پردازنده حداکثر از نمایشگرهای +FH با رفرش ریت ۹۰ هرتز پشتیبانی میکند که برای گوشیهای پایین رده نیز ضعیف محسوب میشود.
نوع پردازنده گرافیکی بکار برده شده در این پردازنده از نوع آدرنو است ولی مدل آن اعلام نشده است.
در این پردازنده از رم نوع LPDDR4x با فرکانس کاری ۲,133MHz استفاده شد است که بسیار ضعیف است. البته خوشبختانه نوع حافظه از نوع UFS 3.1 است که زیاد بد نیست.
طبق اعلام کوالکام و شیائومی، قرار است بزودی این پردازنده را در یک گوشی شیائومی ببینیم که میتوان از همین حالا گفت که با این پردازنده ارزش خرید چندانی نخواهد داشت.
بیشینه سرعت دانلود ۱ گیگابیتی؟
بله درست خوانید. اگر به سایت کوالکام سر بزنید، متوجه خواهید شد که سرعت دانلود پردازنده جدید کوالکام یعنی اسنپدراگون 4S GEN2 در نسل پنجم شبکههای مخابراتی فقط ۱ گیگابیت بر ثانیه است.
چنین سرعتی در بسیاری از پردازندههای 4G نیز در دسترس است و برای یک پردازنده 5G اصلا کافی بنظر نمیرسد.
این در حالی است که پردازندههای هم قیمت مدیاتک نظیر مدیاتک دایمنسیتی ۸۰۰ و ۷۰۰ که چندین سال پیش معرفی شدهاند؛ به سرعتهای بالای ۲ گیگابیت بر ثانیه میرسند.
طبیعی است که این پردازنده فقط از باندهای فرکانسی زیر ۶ گیگاهرتز پشتیبانی کند و خبری از امواج میلیمتری روی این پردازنده نخواهد بود.
این پردازنده از تجمیع فرکانس نیز پشتیبانی نمیکند ولی MIMO 2*2 تا ظرف پهنای باند ۱۰۰ مگاهرتز در دسترس خواهد بود.
بنابراین اگر موبایلی خواستید بخرید و پردازنده اسنپدراگون 4S GEN2 را داشت، بدانید که فقط علامت 5G را روی گوشی خود خواهید داشت و در عمل سرعت آن با یک گوشی 4G تفاوت چندانی نخواهد داشت.
بلوتوث ۵.۱
ناامیدی دیگر در بخش ارتباطی این پردازنده بلوتوث قدیمی آن است که چند نسخه از نسخه بروز عقب است.
البته با پردازنده پایین ردهای کار داریم اما در همین رنج قیمتی پردازندههای مدیاتک بلوتوث ۵.۳ را ارائه میدهند.
وای فای ۵
اگر تا الان هنوز نا امید نشدهاید، کوالکام سوپرایز دیگری برای شما دارد. پردازنده اسنپدراگون 4S GEN2 وای فای ۲ باند در نسخه ۵ را پشتیبانی میکند و خبری از وایفای ۶ نیست.
استفاده از وایفای نسخه ۵ در سال ۲۰۲۴ هیچ توجیهی ندارد و فقط ضعف این پردازنده در ارتباطات را نشان میدهد.
ارزش خرید دستگاهها با پردازنده 4S gen2
همانطور که از مشخصات پردازنده Snapdragon 4s Gen 2 مشخص است با یک پردازنده با ارزش بسیار کم مواجهیم که فقط برای کارهای تبلیغاتی امکان اتصال نامی به شبکه 5G در آن گنجانده شده است و بازار هدف آن کشورهای آفریقایی و هند خواهد بود.
بنظر نمیرسد این پردازنده را در مودم 5G خاصی ببینیم ولی قطعا برندهایی مانند شیائومی، حداکثر استفاده را از این پردازنده ارزان خواهند کرد.
نظر شما چیست؟ آیا تلاشهای کوالکام نظیر پردازنده Snapdragon 4s Gen 2 را برای رقابت با مدیاتک کافی میدانید یا همچنان مدیاتک پادشاه پردازندههای موبایلهای زیر ۱۵۰ دلاریست؟
اگر قصد خرید مودم، اینترنت یا تجهیزات شبکه را دارید و به راهنمایی یا مشاوره نیازمندید، کانال تلگرام شبکهچی با آیدی @shabakehchi همراه شماست. پرسشهای خود را با مدیر کانال در میان بگذارید تا در اسرع وقت، پاسخ تخصصی و راهنماییهای لازم را دریافت کنید.