بررسی انواع آنتن تقویتی مودم و کاربرد هر کدام
کدام آنتن MIMO را برای بهبود سرعت اینترنت بخریم؟
در ادامه مباحث مربوط به MIMO، این بار تصمیم گرفتیم انواع آنتن تقویتی مودم و کارایی آنها را توضیح دهیم و بگوییم هر کدام از آنتنهای MIMO مناسب چه کاربردی هستند.
اینکه آیا مودم ما نیاز به آنتن تقویتی دارد یا خیر؛ موضوع مهمی است که باید پیش از رفتن سراغ خرید و انتخاب آنتن تقویتی، تعیین تکلیف شود. در مطلب زیر، بیشتر درباره این موضوع صحبت کردیم:
- بیشتر بخوانید: چگونه بفهمیم یک مودم نیاز به آنتن تقویتی دارد؟
انواع آنتن تقویتی مودم
در چند روز وقت گذشته، طی مطالبی جداگانه به طور کامل فناوری MIMO را توضیح دادیم و فهمیدیم که اعداد جلو نام این فناوری مانند ۲*۲، ۴*۴ و … به چه معنا هستند.
تا اینجای کار میدانیم MIMO با استفاده از چندین آنتن برای ارسال و دریافت دادهها در فرستنده و گیرنده، حاصل میشود.
همچنین با انواع MIMO نظیر SU-MIMO ،MU-MIMO و همچنین MASSIVE MIMO آشنا شدیم و کاربرد هرکدام را در فناوریهای ارتباطی امروزه بررسی کردیم.
اما همانطور که بارها در مطالب قبلی اشاره شد، فناوری MIMO یک فناوری آنتن محور است و نقش اصلی در این فناوری را آنتنها ایفا میکنند.
همچنین دانستن نوع آنتنهای MIMO برای خرید آنتن برای مودمهایتان بسیار ضروری خواهد بود. زیرا آنچنان که قبلا گفته شد، توصیه نمیشود از یک آنتن MIMO 2*2 برای یک دستگاه ۴*۴ استفاده کرد و کارایی مناسبی نخواهد داشت.
با ما در سایت شبکهچی همراه باشید تا نگاهی به انواع آنتن موبایل برای تقویت سیگنالهای شبکه تلفن همراه داشته باشیم و در آخر بگوییم کدام آنتن مناسب مودم شما است:
آنتن پنلی
آنتن های پنلی، آنتنهایی هستند که به شکل مسطح و مستطیلی تولید میشوند و معمولاً در داخل خانه استفاده میشوند یا اینکه روی دیوارها یا سازههای خارج از منزل نصب میشوند.
این نوع آنتن یک سیگنال حدودا جهت دار ارائه میکنند که میتواند برای تمرکز دریافت در یک منطقه یا جهت خاص استفاده شوند.
از آنجایی که آنتن های پنلی معمولاً چندان جهت دار نیستند، جا نمایی آنها نسبتاً آسان است.
آنتنهای پنلی برای دریافت انواع سیگنال های بازتابی بسیار موثر هستند و به همین دلیل میتوانند عملکرد دریافت سیگنال مودم شما را در محیطی که موانع زیادی بین شما و دکل اپراتور وجود دارد، بهبود بخشند.
یکی از بهترین آنتنهای پنلی برای مودمهای ۳G و ۴G در ایران، آنتن تقویتی Blazing Fast است.
آنتن لگاریتمی/تناوبی
آنتنهای لگاریتمی/تناوبی که با نام LPDA (Log-Periodic Dipole Array) نیز شناخته میشوند؛ آنتنهای جهتداری هستند که میتوانند طیف وسیعی از فرکانسها را پوشش دهند.
این نوع آنتنها را به خاطر ظاهرشان آنتن “استخوان ماهی” یا آنتن مثلثی هم مینامند.
قدرت و مزیت آنتنهای LPDA در پوشش فرکانسهای وسیع و بهرهوری بالای آنها نهفته است.
این نوع آنتنها اغلب در فضای باز استفاده نصب میشوند و زمانی که دید مستقیمی بین فرستنده و گیرنده وجود داشته باشد؛ بهترین عملکرد را از خود نشان میدهند.
آنتن لگاریتمی KLPDA18DBi برای تقویت اینترنت TDLTE یک نمونه خوب از این نوع آنتنها است.
آنتن بشقابی
یکی دیگر از انواع آنتن تقویتی موبایل، آنتنهای بشقابی با قدرت دریافت بالا هستند که اغلب در ارتباطات بی سیم دوربرد استفاده می شوند.
این نوع آنتنها با شکل سهموی (دیش) خود مشخص میشوند که به تمرکز سیگنال در یک فرکانس کوتاه دوربرد کمک می کند.
آنتنهای بشقابی میتوانند بهره دریافت بسیار بالایی داشته باشند و برای موقعیتهایی که سیگنال قوی و متمرکز در فواصل طولانی مورد نیاز است؛ ایدهآل هستند.
بنابراین این نوع آنتنها در شبکه سلولی خانگی مورد استفاده نیستند.
آنتن Omni
آنتنهای Omni سیگنالها را در شعاع ۳۶۰ درجه دریافت و ارسال میکنند که این موضوع مزیت اصلی آنها است.
از آنجایی که این نوع آنتنها، سیگنالها را از و به هر زاویهای ارسال و دریافت میکنند، نیازی به تنظیم آنها به سمت دکل مخابراتی نخواهید داشت.
این نوع آنتنها معمولا روی مودمهای سیمکارتی بازار به صورت پیشفرض و داخلی نصب هستند و قیمت بالاتری از دیگر انواع آنتنها نیز دارند.
اما آنتنهای Omni ضعفهایی هم دارند. یکی از این ضعفها این است که برای شرایطی که قدرت سیگنال موجود، متوسط تا قوی است مناسب هستند و توانایی دریافت سیگنال خیلی ضعیف را ندارند.
انواع دیگر آنتنهای MIMO
آنتنهای شاخهای: آنتنهای شاخهای دارای امکان جهتدهی بالا، اما بهره نسبتا متوسط هستند. این نوع آنتن به دلیل شاخههای جانبی برای از بین بردن تداخل فرکانسی عالی هستند.
آنتنهای سکتور: آنتنهای سکتور اساساً آنتنهایی خیلی بزرگ هستند که بیشتر در دکلهای مخابراتی استفاده میشوند و دارای ایزولاسیون جلو به پشت هستند.
آنتنهای Yagi: آنتنهای Yagi شبیه آنتنهای لگاریتمی/ تناوبی هستند اما محدوده فرکانس کمتری را پوشش میدهند.
آنتنهای Microstrip: آنتنهای میکرواستریپ اغلب در دستگاههایی مانند گوشیهای هوشمند و روترها تعبیه شدهاند و عملکرد متوسطی را در یک فضای کوچک ارائه میدهند.
آنتنهای Parabolic: این نوع آنتنها نمونهای دیگر از آنتنهای سهموی یا دیش هستند اما معمولاً فقط SISO هستند و نه MIMO.
کدام آنتن را برای مودممان بخریم؟
انتخاب بین آنتنهای Log-Periodic ،Panel ،Omni و Dish به نیازهای خاص شما بستگی دارد و به طور کلی بر اساس نیاز پوشش یا برد آنتن، میتوان توصیههای زیر را داشت.
پوشش: اگر نیاز به پوشش یک محدوده فرکانس بزرگ دارید؛ آنتن LPDA یا آنتن Omni ممکن است بهترین انتخاب باشد. برای پوشش متمرکز در یک منطقه یا جهت خاص، آنتنهای پنلی یا دیش میتواند مناسبتر باشد.
برد: برای ارتباطات دوربرد، آنتنهای دیش میتوانند بالاترین بهره را داشته باشند. با این حال، برای محدودههای کوتاهتر یا زمانی که به زاویه پوشش گسترده نیاز است، آنتنهای لگاریتمی یا Panel مناسبتر باشند.
اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکهچی به آیدی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.