این روزها دو مودم روتر موبایل بازار ایران به شدت با یکدیگر مقایسه میشوند و کاربران زیادی دربارهاش سوال میکنند.
از میان مودمهای TP-Link Archer MR200 و D-Link DWR-953 کدامیک بهتر هستند؟
این دو مودم از آنتن خارجی و وایفای دوبانده AC750 بهره میبرند و جزو پرقدرتترین مودمهای ۴G بازار دنیا به حساب میآیند. به همین دلیل؛ کاربران در انتخاب یک مدل مناسب نیاز خودشان به مشکل برمیخورند و درخواست کمک دارند.
در این مطلب؛ با هم مقایسهای میان امکانات و ویژگیهای مختلف هر دو مودم خواهیم انداخت تا در نهایت بگوییم کدام مدل برتر از دیگری است و کاربران باید کدامیک را خریداری کنند.
مودم ۴G
اولین دلیل و شاید مهمترین دلیل خرید این دو مودم؛ استفاده از اینترنت موبایل است. پس شاید مهمترین مقایسه باید در این بخش انجام شود.
هر دو مودم از نوع Cat4 هستند و سرعت دانلود ۱۵۰ مگابیت و سرعت آپلود ۵۰ مگابیت دارند. هر دو مودم از فناوری ۴.۵G پشتیبانی نمیکنند. سیمکارتهای هر سه اپراتور مطرح ایران روی هر دو دستگاه کار میکند.
اما نکته مهم در آنتنهای مودم و وایفای این دو دستگاه است.
تیپیلینک MR200 از دو آنتن خارجی برای شبکههای موبایل و اینترنت ۴G سود میبرد ولی از آن سو دیلینک DWR-953 نیز دو آنتن خارجی برای ۴G دارد. بنابراین؛ برخلاف تصور اولیه هر دو دستگاه روی شبکه موبایل نیز آنتنهای خارجی یکسانی دارند.
بنابراین؛ در مودم ۴G نباید تفاوت زیادی میان این دو دستگاه باشد. ولی ارزیابیها و آزمایشهای صورت گرفته نشان میدهند که قدرت گیرندگی مودم تیپیلینک بیشتر از دیلینک است.
برنده: تیپیلینک MR200
وایفای
هر دو دستگاه وایفای دو بانده AC750 (حداکثر سرعت ۷۵۰ مگابیت) دارند. یعنی روی فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز و ۸۰۲.۱۱n سرعت ۳۰۰ مگابیت و روی فرکانس ۵ گیگاهرتز و ۸۰۲.۱۱ac سرعت ۴۳۳ مگابیت دارند.
هر دو دستگاه از MU-MIMO و Beamforming پشتیبانی نمیکنند.
مودم روتر تیپیلینک MR200 از سه آنتن داخلی برای وایفای سود میبرد که یک آنتن برای فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز و دو آنتن برای فرکانس ۵ گیگاهرتز است.
مودم روتر دیلینک DWR-953 از یک آنتن خارجی برای فرکانس ۵ گیگاهرتز و یک آنتن داخلی برای فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز بهره میگیرد. احتمالا یک آنتن داخلی دیگر نیز برای فرکانس ۵ گیگاهرتز دارد.
بنابراین؛ با فرض اینکه هر دو دستگاه از یک نوع تراشه وایفای استفاده میکنند؛ مودم روتر دیلینک عملکرد بهتری خواهد داشت!
آنتنهای خارجی هر دو دستگاه قابلیت جدا شدن و تعویض با آنتنهای دیگر را دارند.
برنده: دیلینک DWR-953
امکانات ارتباطی
مودم روتر تیپیلینک MR200 از ۳ درگاه LAN صد مگابیتی، یک درگاه LAN یا WAN صد مگابیتی و یک شیار سیم کارت سود میبرد.
مودم روتر دیلینک DWR-953 از ۴ درگاه LAN صد مگابیتی، یک درگاه WAN هزار مگابیتی و یک شیار سیم کارت بهره میبرد.
بنابراین، دستگاه دیلینک یک درگاه LAN بیشتر و یک درگاه WAN یک گیگابیتی دارد که برتری بیشتری در مقایسه با دستگاه تیپیلینک ایجاد میکند.
برنده: دیلینک DWR-953
امکانات جانبی
هر دو مودم دسکتاپ هستند و قابلیتهای همراه ندارند ولی باز هم مودم تیپیلینک سبکتر است و ۲۷۰ گرم وزن دارد. مودم دیلینک حدود ۲۹۰ گرم است.
مودم تیپیلینک از کدهای دستوری USSD پشتیبانی نمیکند ولی مودم دیلینک قابلیت استفاده از کدهای دستوری USSD و پنل دریافت و ارسال اساماس دارد.
مودم دیلینک قابلیت Load Sharing دارد که امکان میدهد از هر دو اینترنت موبایل و ADSL به طور همزمان استفاده کنید و با استفاده از این قابلیت بتوانید از ترکیب هر دو اینترنت روی وایفای سود ببرید.
کیفیت جنس بدنه مودم تیپیلینک بهتر است.
برنده: دیلینک DWR-953
قیمت
مودم روتر تیپیلینک MR200 قیمتی حدود ۵۴۰ هزار تومان دارد و از یک گارانتی سه ساله سود میبرد.
مودم روتر دیلینک DWR-953 قیمتی حدود ۴۳۰ هزار تومانی دارد و دو سال گارانتی خواهد داشت.
پس دستگاه دیلینک حدود صد هزار تومان ارزانتر از رقیب خودش است.
برنده: دیلینک DWR-953
مقایسه نهایی
مودم تیپیلینک از سختافزار بهروزتری سود میبرد و قدرت آنتندهی و اینترنت موبایل بهتری دارد اما تفاوت کارایی این دو دستگاه زیاد نیست و شاید اصلا برای برخی کاربران روی شبکههای موبایل محسوس نباشد.
اما تقریبا در باقی مقایسهها از جمله قدرت وایفای، امکانات ارتباطی و جانبی، قیمت و غیره محصول دیلینک بهتر است. به طور ویژه؛ قیمت مودم دیلینک حدود صد هزار تومان ارزانتر از مودم تیپیلینک است و این اختلاف قیمت بسیار اهمیت دارد.
حالا شما ترجیح میدهید کدامیک را خریداری کنید؟