اخبار ایران

مجوز واردات مودم فیبر نوری برای جبران کمبود بازار صادر شد

مدیرعامل فناپ تلکام: امسال برنامه داریم ۲۰۰ هزار مشترک فیبر نوری جذب کنیم

مدیرعامل فناپ تلکام از توافق برای واردات مودم فیبر نوری برای جبران کمبود نیازهای بازار ایران خبر داد و گفت تولید داخل بیشتر از ۲۰ درصد نیاز بازار را جوابگو نیست.

صابر فیضی مدیرعامل فناپ تلکام در یک نشست خبری در خصوص مشکل تامین مودم فیبر نوری گفت: «در مورد تولید داخل همیشه این معضل را داشته‌ایم. جمع‌بندی نهایی این شد که به میزان ظرفیت تولید داخل بخریم و بقیه را وارد کنیم. این موضوع، صورت‌جلسه شد. در همان جلسه هم خیلی بحث شد که تولید داخل چقدر است. وضعیت موجودی که تولیدکنندگان دارند، بیشتر از ۲۰ درصد نیاز کشور را نمی‌توانند تامین کنند.»

او افزود: «ما هم باید کمک کنیم که تولید داخل راه بیفتد. گاهی تولیدکننده، محصولی تولید کرده ولی دانش کامل نداشته و چیزی تولید کرده است که نیاز من نیست. من باید کمک کنم که اصلاح شود.»

فیضی همچنین به مشکلات تولید داخلی پرداخت و افزود: «معضل دیگری که این زمینه وجود دارد و مشکل کلان کشور است، نرخ بالای بهره بین بانکی است که باعث می‌شود بانک‌ها به تولیدکنندگان تسهیلات ندهند. صنایع ما در زمینه سرمایه در گردش مشکل دارند و این موضوع همه تولیدکنندگان را تحت تاثیر قرار داده است. در نتیجه تولیدکننده برایش این‌طور می‌صرفد که CKD و SKD بیاورد و اینجا بفروشد.»

او افزود: «در صنایع هم مشکلات خدماتی داریم و در نتیجه قیمت کالایی که در ایران تولید می‌شود حداقل ۵۰ درصد بیشتر از قیمت واردات است. اما با همه این مشکلات، ما باید از تولید داخل حمایت کنیم.»

مدیرعامل فناپ تلکام درخصوص تعهدات این شرکت در پروژه FTTH گفت: «فناپ تلکام تعهد ایجاد یک و نیم میلیون پوشش داده است که تا پایان سال گذشته ۶۵۰ هزار خانوار تحت پوشش قرار گرفته‌اند و این شرکت قصد دارد تا پایان سال جاری بقیه تعهدات خود را اجرایی کند.»

او درباره اتصال به فیبر نوری نیز گفت: «در هر شهری که کار پوشش به اتمام رسیده، فروش را آغاز کرده‌ایم و در برنامه داریم امسال ۲۰۰ هزار مشترک فیبر نوری جذب کنیم.»

فناپ تلکام در دو استان گیلان و همدان به صورت تقریبا کامل حضور دارد و در استان‌های دیگر مانند خوزستان، اصفهان، آذربایجان شرقی و… نیز در برخی شهرها کار توسعه شبکه فیبر نوری را انجام می‌دهد.

فیضی همچنین درباره درآمد شرکت‌ها از پروژه فیبر نوری گفت: «آرپو (درآمد متوسط به ازای هر کاربر یا ARPU) را الان نمی‌توان درست حساب کرد؛ چون فقط ۳ درصد کشور روی فیبر هستند و مشتریان خاص هستند. آرپوی فعلی حدود ۲۰۰ هزار تومان است که پایین هم نمی‌آید و با زیاد شدن مشترکان ثابت می‌ماند.»

مدیرعامل فناپ تلکام درباره فعالیت این شرکت در زمینه فیبر نوری گفت: «فناپ تلکام در سال ۹۶ آغاز به کار کرد و از همان زمان پروژه فیبر نوری را در دستور کار قرار داد. بعدها و زمانی که دولت سیزدهم به این موضوع توجه نشان داد برای مدتی کار ما متوقف شد زیرا استانداردهایی که مطرح می‌کردند با استانداردهای کاری ما تفاوت داشت؛ اما در ادامه رگولاتوری همان استانداردهایی که ما رعایت کردیم را در دستور کار قرار داد. زیرا ما استانداردهای بین‌المللی در این زمینه را رعایت می‌کنیم که به استاندارد میکروداکت مشهور است.»

او با اشاره به مصوبات دولت و رگولاتوری درخصوص اختصاص بخشی از حق‌السهم اپراتورها به پروژه فیبر نوری گفت: «این موضوع در قانون سیاست‌های اصل ۴۴ آمده است اما تاکنون از آن استفاده نشده بود و وزارت ارتباطات این ارقام را در بودجه سالانه و برنامه هفتم گنجاند که در تاریخ ایران بی‌سابقه است.»

او درباره میزان تحقق اهداف وزارت ارتباطات در پوشش فیبر نوری گفت: «اگر بندهایی که در قانون بودجه سال جاری آمده در بودجه ۱۴۰۱ می‌آمد، تا الان کار انجام شده بود. الان هم پروژه خوب پیش رفته و هرجا هنوز عقب هستیم، به دلیل همکاری نکردن عوامل اجرایی است و مشکلاتی که در اختیار وزارت ارتباطات نیست.»

فیضی پیش‌بینی کرد علی‌رغم همه عقب‌ماندگی‌ها و مشکلات تا پایان امسال ۷۰ تا ۸۰ درصد اهداف وزارت ارتباطات در این زمینه محقق می‌شود.

چندی پیش، رئیس هیئت مدیره شاتل نیز درباره مشکلات تامین مودم فیبر نوری در بازار و کیفیت پایین مودم‌های تولید داخل صحبت کرد و گفت بازار با کمبود شدید مودم روبرو است.

منبع خبر: نشریه پیوست


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا