نقد و بررسی

بررسی مودم آلکاتل EE120: مودم جیبی با سرعت ۶۰۰ مگابیت و کیفیت ساخت خوب برای سخت‌پسندان

پیش‌تر یک مودم شرکت آلکاتل به نام آلکاتل EE70 را بررسی کردیم. مودمی خوش ساخت و با کیفیت در رده LTE Cat 6 که می‌تواند یک هات‌اسپات وای‌فای پرسرعت و قوی باشد.

آلکاتل با همین سبک طراحی و اندازه، مودم دیگری به نام آلکاتل EE120 دارد که باز جزو معروف‌ترین مودم‌های ۴G LTE این شرکت محسوب شده و شهرت جهانی دارد. سال گذشته، در برهه‌ای این مودم وارد بازار ایران شد و ما یک مقاله معرفی مختصر درباره آن نوشتیم.

این روزها باز دیدم مودم آلکاتل EE120 در فروشگاه‌های آنلاین موجود شده است و از آن‌جایی که جزو انگشت‌شمار مودم‌های رده LTE Cat 12 با سرعت دانلود ۶۰۰ مگابیت بر ثانیه هم در دنیا و هم در ایران است؛ تصمیم گرفتم بررسی دقیق‌تر و جزئی‌تری روی آن داشته باشیم.

هر دو مودم EE70 و EE120 از نظر طراحی، وزن، اندازه، مشخصات ظاهری، رنگ و درگاه‌ها مشابه هم هستند و فقط تراشه مودم ۴G آن‌ها متفاوت است.

مودم EE120 در برخی بازارها با نام آلکاتل Linkzone Cat 12 یا ۴GEE WiFi نیز عرضه شده که مشکی رنگ است و از نظر ظاهری تفاوت‌هایی با EE120 دارد ولی از همان مشخصات مودم و پردازنده کوالکام MDM9240-0 بهره می‌برد.

این مودم را به طور مشخص می‌توان رقیبی برای مودم‌های نت‌گیر Aircard AC810S، نت‌گیر M1، هواوی E5885، هواوی E5788 و تی‌پی‌لینک M7650 دانست.

در بازارهای جهانی قیمتی بین ۳۵۰ تا ۳۸۰ دلار دارد. به همین دلیل، هنگامی که دلار گران و در حدود ۳۰ هزار تومان بود؛ ورود این مودم اصلا به‌صرفه نبوده و خریداری نداشت ولی اکنون با قیمت‌هایی بین ۵ تا ۵.۵ میلیون تومان در بازار به فروش می‌رسد که نسبت به قیمت مودم‌های LTE Cat 6، متعادل‌تر و منطقی‌تر شده است.

گفتیم قیمت این مودم تا سال گذشته نزدیک به ۲ میلیون تومان بود ولی افزایش نرخ دلار و ارز در سال ۹۹ باعث شد برای مدتی وارد بازار ایران نشود.

دقیقا چقدر سرعت اینترنت دارد؟

Alcatel EE120 یک مودم روتر موبایل ۴G LTE در رده LTE Cat 12 است. پیش از اینکه درباره سرعت و مشخصات اینترنت آن صحبت کنیم؛ باید بدانیم که این مودم یک هات‌اسپات موبایل است؛ یعنی قابلیت حمل و جابه‌جایی دارد و با داشتن باتری، بدون نیاز به برق در هر کجا کار کرده و به شبکه موبایل وصل می‌شود.

شما می‌توانید این مودم را در جیب کت و شلوار، کوله، کیف دستی، کیف بزرگ و چمدان مسافرتی خود قرار دهید و هر کجا همراه‌تان باشد و در صورتی که نیاز داشتید؛ گوشی موبایل یا لپ‌تاپ را به اینترنت وصل کنید؛ سریعا آن را خارج کرده و روشن کنید و به وای‌فای آن وصل شوید. نیازی به آداپتور برق یا کابل شبکه ندارید. چندین دستگاه می‌توانند به طور همزمان به وای‌فای آن وصل شوند که در ادامه می‌گویم از چه تعداد دستگاه روی وای‌فای پشتیبانی می‌کند.

تنها نیاز دارید یک سیم‌کارت اپراتورهای موبایل ایران را خریداری کرده و برای آن یک بسته اینترنت فعال کنید تا همیشه اینترنت در جیب و کیف شما باشد. این مودم فقط ۱۵۰ گرم وزن دارد و اندازه آن ۹۶.۳ در ۶۵.۷ در ۱۸.۸۵ میلی‌متر است.

اما اینکه می‌گوییم از رده LTE Cat 12 است؛ یعنی چه؟ یعنی حداکثر سرعت دانلود این مودم به مرز ۶۰۰ مگابیت می‌رسد و حداکثر سرعت آپلود آن هم ۱۰۰ مگابیت است. این‌ها سرعت‌های حداکثری در یک شرایط خاص و آزمایشگاهی هستند و صرفا با استفاده از قابلیت تجمیع فرکانس (CA) به دست می‌آیند.

حتی اگر از این مودم در بهترین کشورهای دارای اینترنت موبایل مانند کره جنوبی، سنگاپور، انگلیس و غیره استفاده کنید؛ باز سرعت اینترنت شما به ۶۰۰ مگابیت نمی‌رسد و بسیار کمتر از این مقدار خواهد بود.

بنابراین در ایران که شبکه‌های موبایل ۴.۵G یا LTE Cat 6 توسعه داده شده‌اند و حتی اینترنت ۴.۷G نیز در دسترس نیست؛ این مودم در بهترین حالت سرعتی بالای ۱۰۰ مگابیت خواهد داشت و اگر از تجمیع فرکانس ۳ بانده استفاده شود؛ شاید سرعت به مرز ۲۰۰ مگابیت برسد.

تفاوت EE70 و EE120

خوب؛ پس با این صحبت‌ها، چه فرقی میان مودم EE70 با LTE Cat 6 و مودم EE120 با LTE Cat 12 هست؟ در جواب باید گفت برای کاربران عادی هیچ تفاوتی در کار نیست و برای کاربران حرفه‌ای یا افرادی که می‌دانند چگونه مودم را برای استفاده از CA تنظیم کنند؛ تفاوت‌هایی وجود دارد و می‌تواند سرعت اینترنت بالاتری بدهد.

تراشه مرکزی این مودم کوالکام MDM9240-0 است و از ۲۵۶ مگابایت حافظه رم LPDDR2 SDRAM و ۲۵۶ مگابایت حافظه فلش NAND Flash سود می‌برد. ترکیب این تراشه و اندازه حافظه رم نشان می‌دهند برای پردازش‌های سنگین و ترافیک‌های بالا و همزمان آمادگی دارد و می‌تواند چندین دستگاه را با هم برای انتقال داده پشتیبانی کند.

در فرکانس‌های ۴G از باندهای B1 و B3 و B7 و B20 پشتیبانی می‌کند و در فرکانس‌های ۳G روی باندهای B1 و B3 و ‌B8 کار خواهد کرد. وضعیت پشتیبانی از باندهای رادیویی مختلف این مودم را در زیر مشاهده کنید:

۴G Bands: B1, 3, 7, 20 (FDD 800/1800/2100/2600MHz)

۳G Bands: UMTS Band B1, 3, 8 (2100/1800/900 MHz)

۲G bands: 850/900/1800/1900 MHz

در وای‌فای از استاندارد ۸۰۲.۱۱ac و فرکانس‌های ۲.۴ و ۵ گیگاهرتز پشتیبانی می‌کند. حداکثر ۳۰ کاربر یا دستگاه به طور همزمان می‌توانند به این مودم وصل شوند که البته باز این آمار به صورت تئوری بیان می‌شود ولی شما در عمل می‌توانید ۴ الی ۵ دستگاه را به مودم وصل کرده و به راحتی از اینترنت استفاده کنید.

سرعت وای‌فای فرکانس‌ها به صورت جداگانه در جایی ذکر نشده است ولی احتمالا باید از رده AC1200 باشد که روی فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز سرعت ۳۰۰ مگابیتی و روی فرکانس ۵ گیگاهرتز سرعتی ۸۶۷ مگابیتی به نمایش می‌گذارد.

اینکه از وای‌فای دو بانده پشتیبانی می‌کند؛ برای کاربران امروزی بسیار اهمیت دارد؛ چون اولا فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز دیگر اشباع شده و در بسیاری از نقاط به خاطر تداحل با ده‌های وای‌فای دیگر سرعت بسیار پایینی دارد. دوم اینکه بسیاری از گوشی‌ها و لپ‌تاپ‌ها از فرکانس ۵ گیگاهرتز پشتیبانی کرده که سرعت وای‌فای بسیار بیشتری نسبت به ۲.۴ گیگاهرتز دارد.

باتری با دوام بالا

باتری این مودم ظرفیتی ۴۳۰۰ میلی‌آمپرساعتی دارد و قابل جدا شدن است. این باتری لیتیوم یون به راحتی از بدنه مودم جدا شده و قابل تعویض یا حتی آپدیت به باتری بزرگ‌تری است.

این باتری می‌تواند در یک اتصال به شبکه‌های فورجی تا ۱۵ ساعت دوام داشته باشد و در حالت آماده باش یا استندبای مودم تا ۳۰۰ ساعت کار می‌کند. یک درگاه USB Type C دارد که توسط آن باتری شارژ سریع می‌شود.

باز بعید است مودم برای ۱۵ ساعت دوام باتری داشته باشد و اگر شما با چند دستگاه به آلکاتل EE120 وصل شده باشید و مشغول دانلود فایل یا تماشای فیلم شوید؛ حتما دو سه ساعتی کمتر خواهد شد ولی باز نسبت به بسیاری از مودم‌های دیگر شارژ بالایی دارد.

حرف آخر

اینکه واقعا این مودم ۵.۵ میلیون تومان ارزش خرید دارد یا نه؛ کاملا به خودتان بستگی دارد ولی اینکه آیا مودمی با کیفیت، خوش ساخت، عملکرد بالا و سریع است؛ می‌توان گفت آری و باید آن را یکی از بهترین مودم‌های همراه و موبایل بازار دانست.

من ترجیح می‌دهم مودم آلکاتل EE70 را با قیمت کمتر و همین مشخصات و کیفیت ساخت بگیرم. چون در ایران، بهترین شبکه موبایل مشخصاتی بیشتر از LTE Cat 6 به دست نمی‌دهد و ایده‌آل‌ترین مودم برای آن‌ها همان مودم‌های ۴.۵G یا LTE Cat 6 هستند.

اما برخی اوقات دوست دارید یک مودم متفاوت و خاص بگیرید یا چند مگابیت سرعت بیشتر برایتان کلی ارزش دارد؛ خوب در این صورت حتما مودم آلکاتل EE120 را در سبد خرید خودتان قرار دهید.

لینک خرید مودم آلکاتل EE120


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

میثاق محمدی‌زاده

دانش‌آموخته رشته کامپیوتر و علاقه‌مند ادبیات و فناوری؛ بیش از ۲۰ سال در نشریات و سایت‌های مختلف خبری و فناوری ایران نوشتم و هنوز تشنه یادگیری هستم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا