نقد و بررسی

نگاهی به مودم +ADSL2 مرکوسیس MW-300D: مودم ارزانی که شما را غافل‌گیر می‌کند

یکی از خواننده‌های عزیز سایت شبکه‌چی، طی ایمیلی درخواست کرد مودم مرکوسیس MW-300D را بررسی کنیم.

این مودم بیش از یک سال است وارد بازار ایران شده و فروشگاه‌های زیادی آن را عرضه می‌کنند. یک مودم +ADSL2 با وای‌فای ۳۰۰ مگابیت تک بانده و سه درگاه شبکه اترنت صد مگابیتی است.

چرا باید به فکر خرید مودم مرکوسیس MW-300D باشیم؟

در نظر اول نباید مودم مهمی باشد و ویژگی بسیار خاصی ندارد ولی بزرگ‌ترین دلیل فروش و استقبال نسبتا خوب از آن در بازار ایران، فاکتور «قیمت» است.

در حالی‌که انواع مودم‌های +ADSL2 تی‌پی‌لینک و دی‌لینک با کیفیت ساخت خوب در این بازار یافت می‌شوند؛ اما در ماه‌های گذشته قیمت بسیاری از آن‌ها بالای ۵۰۰ هزار تومان و گاها تا ۱ میلیون تومان رسیده است.

اما قیمت مودم MW-300D مرکوسیس از ۳۰۰ هزار تومان تا ۵۰۰ هزار تومان است. همین دلیل کافی است که کاربر ایرانی سراغ خرید آن برود. وقتی می‌تواند همان کیفیت و سرعت اینترنت یا وای‌فای را با مودمی ۵۰ درصد ارزان‌تر داشته باشد؛ چرا باید سراغ خرید مودمی ۷۰۰ الی ۸۰۰ هزار تومانی برود؟

مرکوسیس (Mercusys) یک برند انگلیسی شناخته شده در دنیا است. محصولات شبکه آن بسیار ساده ولی با کیفیت هستند و در کشورهای بسیاری از آن‌ها استفاده می‌شود.

کیفیت ساخت بالا و رضایت‌بخش

مودم MW-300D این برند هم چنین ویژگی‌هایی دارد. خیلی ساده به شما یک ارتباط مطمئن، پایدار، با کیفیت و رضایت‌بخش می‌دهد تا وارد دنیای دیجیتال شوید.

اگر سراغ نظرات کاربران و خریداران این مودم در سایت‌های مختلف؛ چه ایرانی یا خارجی بروید؛ وجه مشترک تمام آن‌ها، کیفیت خوب محصولات این برند و همین‌طور مودم MW-300D است.

پس، شما دارید یک مودم با بدنه محکم، کیفیت ساخت بالا، کارایی نسبتا خوب و از یک برند معروف جهانی می‌خرید. قابل درک است برخی از کاربران به خاطر فرار از خرید مودم‌های برندهای آسیای شرقی مانند ایسوس، تی‌پی‌لینک و دی‌لینک، سراغ مودمی با برند اروپایی بروند و شاید تصور کنند این مودم سرعت اینترنت بیشتری می‌دهد.

از نظر سرعت و کیفیت اینترنت، با قاطعیت می‌توان گفت نباید تفاوتی میان مودم MW-300D با مودمی مانند تی‌پی‌لینک TD-W8961N و W9970 یا دی‌لینک DSL-2740U و DSL-2750U باشد.

همه این مودم‌ها دارای استاندارد +ADSL2 هستند؛ از حداکثر سرعت دانلود ۲۴ مگابیت پشتیبانی می‌کنند و می‌توانند یک اتصال پایدار و مطمئن برای کاربران فراهم سازند.

اما در بحث وای‌فای، برحسب تراشه‌ای که یک مودم استفاده می‌کند؛ تفاوت‌هایی وجود دارد. یک مودم با دو آنتن خارجی می‌تواند کل یک آپارتمان ۷۰ متری را پوشش دهد و در هر نقطه‌ای از آن به وای‌فای پرسرعت دسترسی یافت یا برعکس مودمی نمی‌تواند وای‌فای مفیدی برای چنین خانه‌ای بسازد.

مودم مرکوسیس MW-300D ویژگی خاصی در بحث وای‌فای جز آنتن‌های پرقدرت و کیفیت خوب وای‌فای ندارد. از استاندارد وای‌فای بسیار قدیمی و تقریبا عهد دایناسورهای ۸۰۲.۱۱n با سرعت ۳۰۰ مگابیت پشتیبانی می‌کند؛ دو آنتن خارجی جدانشدنی دارد و به کلید WPS مجهز است.

وای‌فای خوب با برد موثر

آن‌طور که کاربران گزارش دادند؛ کیفیت وای‌فای این مودم رضایت‌بخش است و کارهای خانگی و محیط‌های آپارتمانی کوچک را راه می‌اندازد. چندین دستگاه به طور همزمان می‌توانند به وای‌فای این مودم وصل شوند و از اینترنت استفاده کنند. در برخی تست‌هایی که روی سایت‌های خارجی دیدم؛ سرعت وای‌فای تا ۸۶ مگابیت هم پیش رفته است که خوب واقعا برای یک مودم تک بانده خوب است.

دقت کنید چنین مودم و وای‌فای اصلا برای گیم، مالتی‌مدیا، چت‌های تصویری آنلاین، ویدیوکنفرانس، تماس‌های گروهی ویدیوئی، دانلود فایل و نظایر این‌ها مناسب نیست و فقط می‌تواند کارهای روزمره کاربران عادی در اینترنت راه پیش ببرید.

متاسفانه بزرگ‌ترین عیب آن، نداشتن کلید پاور است و برای خاموش کردن آن باید کل مودم را از پریز برق بکشید. سه درگاه شبکه اترنت ۱۰۰ مگابیتی دارد که باز برای مودمی با چنین مشخصات کافی است؛ یک درگاه RJ11 برای اتصال خط تلفن دارد و از کلید ریست بهره می‌برد که باید هر مودمی دارا باشد.

ارزش خرید دارد

پنل مدیریتی این مودم کاملا مجهز و پر از امکانات و ابزارهایی برای مدیریت اینترنت، وای‌فای و دستگاه‌های متصل به شبکه است. کمبودی در پنل مدیریتی مرکوسیس MW-300D مشاهده نخواهید کرد.

حرف آخر اینکه اگر واقعا دنبال خرید یک مودم ADSL معمولی با قیمت زیر ۵۰۰ هزار تومان هستید؛ مرکوسیس MW-300D را پیشنهاد می‌کنیم و مطمئن باشید کارهای شما را راه می‌اندازد و از کیفیت وای‌فای آن راضی خواهید بود.

لینک خرید مودم مرکوسیس MW-300D از سایت دیجی‌کالا


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

میثاق محمدی‌زاده

دانش‌آموخته رشته کامپیوتر و علاقه‌مند ادبیات و فناوری؛ بیش از ۲۰ سال در نشریات و سایت‌های مختلف خبری و فناوری ایران نوشتم و هنوز تشنه یادگیری هستم!

‫3 دیدگاه ها

  1. خیلی ممنونم از بررسی و اطلاعات تکمیلی تون آقای محمدی زاده.
    برخی فروشگاه ها این مودم رو بدون گارانتی عرضه می کنن که قیمت حدود ۳۰۰ هزار تومان رو داره!
    خرید این مودم رو بدون گارانتی پیشنهاد می کنین؟

    1. سلام
      توصیه نمی‌کنم بدون گارانتی بگیرید
      کمی بیشتر پول بدهید و با گارانتی بگیرید؛ اگرچه بیشتر شرکت‌ها گارانتی درست و حسابی هم ارائه نمی‌دهند ولی باز با گارانتی کسی هست جوابگو باشد.

  2. آقا این چه بررسی‌ای بود؟
    بازش می‌کردید بردش رو بررسی کنید … پنل تنظیماتش رو بررسی می‌کردید … تفاوت noise margin با مودم‌های مشابه رو بررسی می‌کردید …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا