نگاهی به مودم ۴.5G تندا 4G09
روی کاغذ مشخصات نسبتا خوبی دارد اما آیا در عمل کیفیت، سرعت و گیرندگی آنتن مودمهای رومیزی 4.5G معروف بازار را دارد؟
خوانندگان زیادی درباره مودمهای سیم کارتی تندا سوال میکنند. بهویژه مودم رده بالای این شرکت مدل 4G09 که از اینترنت ۴.5G و وای فای دو بانده AC1200 پشتیبانی میکند. چون تندا چندین مدل مودم سیم کارتی دیگر به نامهای 4G03 و 4G06 و 4G07 دارد ولی پرچمدارترین آنها مودم تندا 4G09 است که اکنون در بازار ایران نیز یافت میشود.
حرف آخر درباره مودم تندا 4G09
اجازه بدهید حرف آخر را اول بزنم. مشخصات روی کاغذ مودم 4G09 نسبتا خوب است و در حد مودمهای رومیزی ۴.5G پرفروش بازار است ولی واقعیت این است که تا از نزدیک و به صورت عملی یک مودم را بررسی نکنید؛ نمیتوانید درباره کیفیت آن اظهارنظر کرده و به دیگران پیشنهاد خریدش را بدهید.
این مودم را هنوز از نزدیک ندیدیم و مورد بررسی و ارزیابی قرار ندادیم یا تستهای مختلف اینترنت و وای فای روی آن نگرفتیم ولی مشخصات آن به ظاهر یک مودم رومیزی ۴.5G با وای فای دو بانده و آنتنهای خارجی و درگاههای شبکه اترنت گیگابیتی خوبی است.
بیشتر بخوانید: هرگز این ۵ مودم رومیزی سیمکارتی را نخرید
اصولا تندا مانند برندهایی مانند هواوی، سازنده اختصاصی مودمهای سیمکارتی نیست. بیشتر مودمهای ADSL تندا در بازار مشاهده شدند و همینطور روترها و دیگر تجهیزات شبکه SOHO یا خانگی این شرکت ولی حالا مودمهای سیم کارتی تندا نیز دارند وارد بازار ایران میشوند.
مشخصات فنی مودم تندا 4G09
مودم تندا 4G09 از رده LTE Cat 6 است و سرعت دانلود ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه و آپلود ۵۰ مگابیت بر ثانیه روی شبکههای موبایل FDD به شما میدهد. خوب، این سرعت یک مزیت بزرگ برای کاربرانی است که تشنه سرعت بیشتر هستند.
بهویژه، وقتی بدانند که این مودم 4G از وای فای دو بانده AC1200 پشتیبانی میکند؛ یعنی دو کانال وای فای که روی اولی یا همان ۲.۴ گیگاهرتز سرعت ۳۰۰ مگابیت و روی کانال ۵ گیگاهرتز سرعت ۸۶۷ مگابیت داریم و از ۶۴ کاربر یا دستگاه به طور همزمان پشتیبانی میکند.
این روزها وای فای دو بانده طلا است و برای کاربران ضروری و حیاتی تا بتوانند دستگاههای با ترافیک بالا مانند کنسول بازی، کامپیوتر گیمینگ و دستگاههای استریم را روی باند ۵ گیگاهرتز انداخته و گوشیهای موبایل برای وبگردی و شبکههای اجتماعی یا دستگاههای کودکان را روی فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز تنظیم کنند و به نوعی مدیریت پهنایباند و سرعت اینترنت کرده باشند.
این مودم تندا دارای دو آنتن خارجی 4G LTE اختصاصی و دو آنتن داخلی وای فای است. این هم مزیت دیگری برای این دستگاه است و معمولا آنتنهای خارجی LTE، گیرندگی بهتری دارند.
مزیت بعدی، داشتن دو درگاه شبکه LAN/WAN گیگابیتی است تا هم بتوان مودم ثابت به این دستگاه وصل کرد و اینترنت را به اشتراک گذاشت و هم دستگاههایی مانند لپتاپ، کامپیوتر رومیزی، تلویزیون و کنسول بازی را با کابل شبکه به طور مستقیم به مودم وصل کرد و سرعت بیشتر و پایداری اینترنت بهتری داشت.
یک شیار شیمکارت نانو نیز در بخش پایینی مودم روتر 4G09 تندا وجود دارد.
باندهای فرکانسی در مودم تندا 4G09
بزرگترین ابهام و سوال درباره مودم 4G09 به پشتیبانی از باندهای فرکانسی FDD و TDD برمیگردد. اصولا مودمهای برندهایی مانند تیپیلینک، دیلینک، ایسوس، تندا، زایکسل و نظایر اینها که متعلق به یک منطقه جغرافیایی هستند؛ از باندهای TDD در ایران پشتیبانی نمیکنند و محدود به باندهای FDD بینالملل و شناخته شده هستند.
مودم 4G09 تندا نیز همین رویه را دارد و نگاهی به باندهای رادیویی مورد پشتیبانی آن، به ما میگوید که خبری از باند ۴۲ و ۴۳ نیست و صرفا باندهای FDD ایران را پشتیبانی میکند:
4G FDD LTE:B1/B2/B3/B4/B5/B7/B8/B20/B28AB
4G TDD-LTE: Band38/Band40
3G WCDMA: B1/B2/B5/B8
این مودم دو کلید روشن/خاموش و کلید ریست/WPS دارد و وزن آن ۳۵۰ گرم با اندازه ۱۸۵ در ۱۲۶ در ۶۰ میلیمتر است تا یک مودم رومیزی بزرگ و غول پیکر نباشد.
بیشتر بخوانید: ۵ مودم رومیزی ۴.۵G برتر بازار ایران
آداپتور پاور این مودم نیز دی سی ۱۲ وات با آمپر ۱.۵ است. در مشخصات پنل کاربری آن نوشته شده که قابلیت تعریف شبکه میهمان، فعالسازی کنترل والدین، کلاینتهای وی پی انهای PPTP و L2TP و سرور PPTP، فایروال و QOS یا اولویتبندی باند فرکانسی ۵ گیگاهرتز را دارد. همینطور از Auto-APN پشتیبانی میکند که خبر خوبی برای کاربران حرفهای نیست.
تکرار حرف اول درباره مودم تندا 4G09
اشاره کردم نباید از این مودم انتظاری مانند مودمهای رومیزی ۴.5G هواوی (به طور مثال ایرانسل TF-i60 H1 یا هواوی B622) داشته باشید و تا از نزدیک مورد بررسی و ارزیابی قرار نگیرد؛ نمیتوان درباره کیفیت، سرعت و آنتندهی آن نظر داد.
اما از نظر قیمتی، بین ۳.۵ میلیون تومان تا ۴.۳ میلیون تومان به فروش میرسد که کمی بالا است و برای یک مودم ناشناخته یا کمتر شناخته شده، مردم این قدر پول نمیدهد. شاید اگر در محدوده قیمتی ۲ میلیون تومان بود؛ ارزش خرید پیدا میکرد و زودتر به معروفیت میرسید.
اگر قصد خرید مودم، اینترنت یا تجهیزات شبکه را دارید و به راهنمایی یا مشاوره نیازمندید، کانال تلگرام شبکهچی با آیدی @shabakehchi همراه شماست. پرسشهای خود را با مدیر کانال در میان بگذارید تا در اسرع وقت، پاسخ تخصصی و راهنماییهای لازم را دریافت کنید.