نقد و بررسی

بررسی مودم هواوی B715: همه چیز خوب اما جای TD LTE خالی است

مودم B715s-23c روی اینترنت موبایل سرعت بسیار خوبی دارد

مودم هواوی B715 با سرعت ۴۵۰ مگابیت را باید یکی از بهترین مودم‌های سیم‌کارتی ۴.۵G بدون TDLTE بدانیم. مودمی با کیفیت ساخت بالا، سرعت خوب و مشخصات مناسب برای کاربران خانگی!

مودم هواوی ۷۱۵ پس از مودم‌های ۶۱۲، ۶۲۲، ۵۲۵ و ۳۱۵ عرضه شده و نسبت به آن‌ها، مشخصات به‌روزتری دارد ولی لزوما شاید کارایی بهتری نداشته باشد.

در این مقاله، می‌خواهیم از نزدیک مودم هواوی B715s-23c را بررسی کنیم. مودمی که در ایران زیاد دیده نشده و قیمت نسبتا بالایی دارد اما نباید از کیفیت و سرعت خوب آن به سادگی گذشت.

طراحی مودم هواوی B715

مودم سیمکارتی نسبتا بزرگ و سنگین و جاگیری است. وزن این مودم حدود ۴۵۰ گرم و اندازه آن ۲۴۰ در ۴۴۸ در ۴۷ میلی متر است.

یک طراحی مستطیلی با لبه‌های گرد و ضلع پایینی قطورتر و لبه بالایی نازک‌تر دارد؛ به‌طوری که افقی روی میز قرار می‌گیرد و طراحی عمودی ندارد.

مودم هواوی B715

درگاه‌های ارتباطی و کانکتورهای آنتن خارجی در پنل پشتی است. در بخش زیرین، شیار سیم کارت میکرو قرار دارد و در پنل جلویی، نشانگرهای LED در بالا و لوگوی هواوی در پایین دیده می‌شود.

در لبه بالایی مودم، کلید Power و کلید WPS دیده می‌شوند که البته خیلی کوچک و تخت و فلزی هستند. به جز این دو کلید، فقط در پشت مودم، کلید ریستارت هم قرار دارد.

مودم هواوی B715

مودم B715s-23c دارای دو کانکتور SMA نصب آنتن خارجی است. در مدلی که برای تست در اختیار ما قرار گرفته بود؛ دو آنتن خارجی هم درون جعبه بود که همان ابتدا به مودم متصل کردیم.

چراغ‌های چشمک‌زن مودم، خیلی ریز هستند و در بیشتر اوقات، دقیقا نمی‌توانید تشخیص بدهید روشن یا خاموش‌اند.

مودم هواوی B715

اگر چراغ‌ها سبز رنگ باشد؛ به معنای روشن و تایید وضعیت مودم است؛ قرمز به معنای وجود مشکل و آبی رنگ به معنای وضعیت نامشخص است.

اسلات سیم کارت میکرو، دارای یک درپوش است که به سادگی و راحتی برداشته شده و می‌توانید سیم کارت را جا بزنید تا بیرون بیاورید و تعویض کنید.

کیفیت ساخت این مودم بالا است. این نکته را با در دست گرفتن آن، خواهید فهمید و اصطلاحا مودمی تو پر و محکم است.

مشخصات مودم هواوی B715s-23c

این مودم سیم کارتی از رده LTE Cat 9 است تا حداقل روی کاغذ، سرعت دانلود ۴۵۰ مگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود ۵۰ مگابیت بر ثانیه را داشته باشد.

مودم هواوی B715

از نظر باندهای فرکانسی ۴G قابل پشتیبانی، مشکلی در ایران ندارد؛ جز اینکه خبری از باند ۴۲ برای اتصال به اینترنت TD LTE ایرانسل و مبین‌نت نیست:

۴G LTE: Band 1/3/7/8/20/28/32/38

شاید بزرگ‌ترین دلیل عدم استقبال از این مودم در بازار ایران، همین عدم پشتیبانی از اینترنت تی دی باشد که این روزها حسابی میان مردم، پر طرفدار و پر مصرف است و جایگزین اینترنت ADSL محسوب می‌شود.

مودم هواوی B715

این مودم از باندهای فرکانس ۳G و ۲G هم پشتیبانی می‌کند که الان کمتر در ایران، استفاده می‌شوند.

وای فای دو بانده AC1200 روی فرکانس‌های ۲.۴ و ۵ گیگاهرتز با پشتیبانی از ۶۴ کاربر، مزیت بزرگ بعدی مودم ۷۱۵ هواوی است.

مودم هواوی B715

۴ درگاه شبکه LAN گیگابیتی دارد که یک درگاه در نقش LAN/WAN ظاهر می‌شود و می‌توانید از طریق آن، مودم دیگری به مودم روتر B715 وصل کنید.

مودم هواوی B715

۱ درگاه تلفن ثابت، ۱ درگاه USB 2.0 و همان‌طور که اشاره کردیم؛ دو کانکتور آنتن خارجی هم دارد.

پنل کاربری و نصب مودم B715

با آدرس آی پی ۱۹۲.۱۶۸.۸.۱ و نام کاربری/رمزعبور admin/admin می‌توانید وارد پنل کاربری مودم هواوی شوید.

در ابتدا از شما می‌خواهد قابلیت آپدیت خودکار فریم‌ویر مودم را فعال کنید و بعد نام شبکه وای فای (SSID) را تایید یا تغییر دهید. در نهایت، باید رمزعبور پنل مدیریتی را عوض کنید تا وارد تنظیمات اصلی شوید.

رابط کاربری و ظاهر پنل مودم ۷۱۵ مشابه دیگر مودم‌های سیم کارتی هواوی است و مقداری قدیمی و بدریخت نشان می‌دهد.

در همان صفحه اصلی، می‌توانید وضعیت شبکه و اتصال، اپراتور و آنتن‌دهی را ببینید:

پنل مودم b715

از منوی SMS و Update و Statistics که بگذریم و تکلیف‌شان مشخص است؛ گزینه‌ها و تنظیمات مهم در منوی Settings قرار دارند:

تقریبا این پنل همه تنظیمات مهم و مورد نیازتان را به جز قفل باند و قفل دکل دارد؛ از جمله وی پی ان، آی پی داینامیک، فایروال، سرور مجازی، DMZ، نت، کنترل والدین و …

جایی پیدا نکردیم که مثلا بشود فرکانس رادیویی متصل شده را نشان بدهد یا وضعیت تجمیع فرکانس و MIMO را بگوید؛ در حالی که می‌توانید این مودم تا ۳CA را پشتیبانی می‌کند.

تست و بررسی مودم Huawei B715

سرعت لود و شناسایی شبکه‌های موبایل مودم ۷۱۵ رضایت‌بخش است. ما هر سیم‌کارتی از ایرانسل، همراه اول، شاتل و غیره روی آن انداختیم؛ بدون نیاز به تنظیمات APN، سریعا شناسایی و وصل شد جز سیم کارت TD LTE ایرانسل که گفتیم از باند ۴۲ پشتیبانی نمی‌کند.

سرعت وای فای این مودم هم ستودنی است و به راحتی می‌توانید در یک خانه آپارتمانی ۱۵۰ متری از این مودم استفاده کنید.

کیفیت اینترنت و روانی و بدون قطعی آن هم خوب بود و در مدت استفاده، مشکلی مشاهده نشد. پینگ‌های تست‌های گرفته شده هم نشان می‌دهند که همیشه کمترین تاخیر را داشته است.

با سیم کارت شاتل موبایل، سرعت دانلود از ۷۰ مگابیت تا ۱۴۰ مگابیت در وسط روز و شلوغی شبکه، در نوسان بود. پینگ اینترنت از ۲۹ تا ۳۳ میلی ثانیه و آپلود زیر ۳۰ مگابیت بود:

تست مودم هواوی ۷۱۵

اینترنت ایرانسل، وضعیت پینگ بهتری داد و به ۱۷ تا ۱۹ میلی ثانیه رسید. سرعت دانلود هم عموما بالا ۱۲۰ مگابیت و در بهترین حالت نزدیک به ۱۵۰ مگابیت می‌رسید. سرعت آپلود بین ۳۰ تا ۳۵ مگابیت بود:

تست ایرانسل مودم هواوی ۷۱۵

در همراه اول که همیشه در آزمایشگاه تست مودم ما ضعیف‌ترین اینترنت موبایل است؛ سرعت دانلود به ۴۰ مگابیت و سرعت آپلود نزدیک به ۲۵ مگابیت و پینگ هم ۵۰ میلی ثانیه نشان داد:

تست همراه اول مودم ۷۱۵

در تست سرعت اینترنت با گوشی و وای فای ۶ روی فرکانس ۵ گیگاهرتز، سرعت‌های بهتری ثبت شد. مثلا، سرعت اینترنت ایرانسل زیر ۱۴۰ مگابیت نمی‌آمد یا سرعت اینترنت همراه اول به ۵۰ مگابیت رسید.

این تست‌ها نشان می‌دهند مودم هواوی B715 دارای تجمیع فرکانس خودکار است و گیرندگی سیگنال نسبتا خوبی هم دارد و می‌تواند روی نت همراه، حرف‌هایی برای گفتن داشته باشد؛ به ویژه در نقاطی که آنتن‌دهی ضعیف است.

قیمت مودم هواوی B715

هرچه گشتیم؛ نتوانستیم قیمت ریالی از این مودم در ایران به دست بیاوریم اما در معدود دفعاتی که شاهد عرضه آن در فروشگاه‌ها بودیم؛ محصول ارزان قیمت یا خوش قیمتی نبود.

مودم هواوی B715

قطعا قیمت مودم هواوی B715 بالای ۵ میلیون تومان و حتی شاید نزدیک به ۷ الی ۸ میلیون تومان باشد؛ هم قیمت با مودم‌هایی مانند هواوی L02 یا حتی ZLT X28 که خوب خرید آن‌ها منطقی‌تر به نظر می‌رسد.

ضمن اینکه مودم ۷۱۵ را نمی‌توان نو و آک در ایران یافت و بیشتر به صورت استوک است که ارزش خرید آن را پایین می‌آورد.

حرف آخر

اگر مودم هواوی B715 از اینترنت TD LTE هم پشتیبانی می‌کرد؛ احتمالا محبوبیتی بیشتر از مودم هواوی B622 و هواوی L01 و L02 داشت.

مودم هواوی B715

همه مشخصات خوب، سرعت بالا، کانکتورهای آنتن خارجی، درگاه‌های ارتباطی کامل و کیفیت ساخت‌اش، فدای اینترنت تی دی شده و در ایران نیز با قیمت بالایی به فروش می‌رسد؛ آن هم به صورت استوک!

اگر مطمئن هستید فقط یک مودم سیم کارتی برای اینترنت FDD می‌خواهید و فعلا قصد خرید مودم ۵G را ندارید؛ مودم ۷۱۵ هواوی برایتان آغوش باز کرده است.

مزایا:

۱- کیفیت ساخت بسیار بالا

۲- دارای کانکتورهای آنتن خارجی + دو آنتن خارجی

۳- سرعت دانلود بسیار خوب

۴- پینگ پایین با آنتن خارجی

۵- امکانات ارتباطی کامل

معایب:

۱- از اینترنت TD LTE پشتیبانی نمی‌کند

۲- پنل کاربری معمولی

۳- قیمت بالا

نکته: این بررسی با همکاری شرکت مهام الکترونیک انجام شده است.


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

میثاق محمدی‌زاده

دانش‌آموخته رشته کامپیوتر و علاقه‌مند ادبیات و فناوری؛ بیش از ۲۰ سال در نشریات و سایت‌های مختلف خبری و فناوری ایران نوشتم و هنوز تشنه یادگیری هستم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا