بررسی مودم 5G جیبی دی لینک DWR 900V: خیلی خوبی ولی گرانی!
بازار کساد مودمهای جیبی فایوجی زیر سایه رومیزیهای استوک و ارزان و با کیفیت
«مشخصات خوب اما قیمت گران»؛ بهترین جمله برای توصیف یک خطی مودم دی لینک 900V است. مودم جیبی 5G که نزدیک به یک سال است کم و بیش در بازار ایران هست ولی سر زبانها نیفتاده است.
این روزها قیمت مودم جیبی 5G دی لینک به مرز ۱۶ میلیون تومان رسیده است و فقط محدود در چند فروشگاه یافت میشود.
به دلیل عرضه بالای مودمهای 5G رومیزی استوک و ارزان قیمت در بازار ایران، کلا مودم جیبی 5G زیادی نداریم و برای فروشندگان به صرفه نیست روی چنین ردهای از محصولات کار کنند.
اما اگر ناچار باشید بیرون از خانه به اینترنت 5G وصل شوید؛ بالاخره باید قید پولتان را بزنید و یک مدل بخرید. حالا ببینیم مودم D-Link DWR-900V چه مشخصاتی دارد و مزایا و معایبش چیست؟
مشخصات مودم دی لینک 900V
بیشتر از دو سال از ساخت و عرضه دی لینک ۹۰۰ وی نمیگذرد. بنابراین یک مودم جیبی بهروز و نسبتا پیشرفته است؛ با درگاه شارژ Type C هجده وات، یک درگاه USB 2.0 و شیار سیم کارت نانو.
دارای صفحهنمایش LCD لمسی نسبتا بزرگ و رنگی است و باتری ۱۰ هزار میلی آمپر ساعتی روی آن سوار شده است تا هم انرژی کافی برای چند ساعت روشن ماندن و اتصال به شبکههای 5G را داشته باشد و هم بتوان از آن برای شارژ دیگر دستگاهها استفاده کرد.
از شبکههای 5G SA Sub-6 و 5G NSA Sub-6 پشتیبانی میکند و حداکثر سرعت دانلود اسمی آن به ۴.۶۷ گیگابیت و آپلود ۱.۲۵ گیگابیت بر ثانیه میرسد. البته، در شبکههای 5G NSA سرعت اسمی این مودم کمتر است و دانلود ۳.۷۴ گیگابیت و آپلود ۱.۴۶ گیگابیتی دارد.
روی شبکههای 4G LTE سرعت دانلود ۱.۶ گیگابیت و آپلود ۲۱۱ مگابیتی به دست میدهد و از شبکههای TDLTE با باند ۴۲ (ایرانسل و مبین نت) نیز پشتیبانی میکند:
5G NR: n1/n3/n5/n7/n8/n20/n28/n38/n40/n41/n77/n78
LTE FDD: B1/B3/B5/B7/B8/B20/B28/B32
LTE TDD: B38/B40/B41/B42/B43
WCDMA: B1/B5/B8
همانطور که میبینیم؛ تقریبا همه باندهای فرکانسی استفاده شده در ایران، حتی باندهای 3G را دارد که خوب یک مزیت ویژه برای این مودم جیبی است.
دارای ۴ آنتن برای شبکههای موبایل است و از MIMO 4×4 پشتیبانی میکند اما در وای فای هر باند رادیویی دو آنتن داخلی دارد.
وای فای نسل ۶ با حداکثر سرعت ۱.۸ گیگابیت بر ثانیه دارد که سهم فرکانس ۵ گیگاهرتز به ۱۲۰۱ مگابیت و فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز به ۵۷۴ مگابیت بر ثانیه میرسد.
از پروتکل رمزنگاری WPA3 پشتیبانی میکند و دارای فایروال و NAT داخلی است. همچنین، میتوانید از تنظیمات L2TP/PPTP/IPSec VPN، پورت فورواردینگ، ارسال و دریافت پیامک، فیلترینگ آدرس IP و MAC استفاده کنید.
ظاهرا و طراحی D-Link DWR-900V
وزن این مودم جیبی تقریبا ۲۳۵ گرم و اندازه آن ۱۴۵ در ۷۳ در ۱۹.۵ میلی متر است. مودمهای فایوجی نسبتا سنگینتر از جیبیهای فورجی هستند و برای مودم 900V نیز این قاعده صادق است اما باز هم میتوانید به راحتی همراه خود حمل کنید.
در نوار باریک پایین مودم، شیار سیم کارت نانو، درگاه USB Type A و درگاه USB Type C چینش شدند. در یکی از بخشهای کناری هم کلیدهای پاور، ریست و WPS دیده میشوند.
سفید رنگ با یک پنل نمایشگر رنگی و لمسی در بخش بالا سمت راست صفحه اصلی است. طراحی عمودی دارد و بیشتر شبیه به یک گوشی موبایل شده است.
قیمت مودم دی لینک DWR-900V
مودمهای جیبی 5G انگشت شماری در ایران داریم و انتخاب برای کاربران بسیار سخت و محدود است. دلیل اصلیاش، قیمت بالای این مودمها در مقایسه با مودمهای استوک و دست دوم است.
وقتی شما میتوانید مودمی مانند ZLT X28 را با آن هم امکانات و قابلیتها به همراه کیفیت سرعت و گیرندی آنتن فوقالعاده، به قیمت ۸ میلیون تومان بخرید؛ قطعا ۱۶ میلیون تومان پول دادن برای خرید مودم جیبی دی لینک، منطقی نیست.
ضمن اینکه هنوز همهجا به اینترنت 5G دسترسی ندارید و فلسفه داشتن مودم جیبی فایوجی زیر سوال میرود.
به جز مودم یوکیو 5G X11 که استوک و دست دو در ایران است و قیمتی زیر ۵ میلیون تومان دارد؛ تقریبا غالب مودمهای همراه فایوجی، بالای ۱۰ میلیون تومان هستند.
حرف آخر اینکه انتخاب با خودتان است و اگر واقعا نیاز به یک مودم جیبی 5G دارید؛ مودم دی لینک DWR 900V از نظر مشخصات و سختافزار و قابلیتها، یک پرچمدار است و چیزی کم و کسری ندارد.
نکته بسیار مهم: مودمهای سیمکارتی غالبا در چند SKU یا مدل برای کشورهای مختلف عرضه میشوند که در باندهای رادیویی متفاوت هستند. مدل اصلی مودم دی لینک 900V از باند ۴۲ روی شبکه 4G پشتیبانی میکند ولی شاید مدلی در ایران وارد شده باشد که فاقد باند ۴۲ باشد؛ لذا اگر خواستید این مودم را خریداری کنید؛ حواستان به پشتیبانی از اینترنت TDLTE باشد.
مزایا:
۱- درگاه شارژ سریع تایپ سی
۲- باتری بزرگ ۱۰ هزار میلی آمپر ساعتی
۳- قابلیت پاوربانکی و شارژ سایر دستگاهها
۴- فول باند و پشتیبانی از اینترنت TDLTE
معایب:
۱- قیمت بالا
اگر قصد خرید مودم، اینترنت یا تجهیزات شبکه را دارید و به راهنمایی یا مشاوره نیازمندید، کانال تلگرام شبکهچی با آیدی @shabakehchi همراه شماست. پرسشهای خود را با مدیر کانال در میان بگذارید تا در اسرع وقت، پاسخ تخصصی و راهنماییهای لازم را دریافت کنید.