حدود دو ماهی است که شرکت اینترنتی آسیاتک نیز ارایه خدمات اینترنت نسل ۴ ثابت یا همان TD-LTE را آغاز کرده است.
نمایندگیهای آسیاتک در شهرهای مختلف اقدام به ثبتنام از کاربران و ارایه مودم TD-LTE کردند. همینطور در خبرها آمده بود که آسیاتک در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به طور گستردهای اینترنت TD-LTE ثبتنام میکند.
بیشتر بخوانید: قبل از اینکه اینترنت TD-LTE بخرید؛ این ۵ نکته مهم را بدانید!
در ادامه میخواهیم نگاهی به اینترنت TD-LTE آسیاتک بیندازیم و قیمتها، مودم و سرویسهایش را بررسی کنیم.
شبکه پوششدهی
اولین نکتهای که ممکن است سوال شود، شبکه پوششدهی اینترنت ثابت نسل ۴ آسیاتک است. آیا آسیاتک برای خودش به صورت اختصاصی یک شبکه پوششدهی TD-LTE راهاندازی کرده است؟
احتمال بعدی این است که آسیاتک دارد از دکلهای موبایل شرکتهای دیگری مانند ایرانسل یا مبیننت استفاده میکند. همینطور، احتمال دارد این سرویس به صورت مجازی راهاندازی شده باشد و کاربران در اصل از شبکه یک اپراتور دیگر مانند ایرانسل استفاده کنند.
در تماسی که با شرکت آسیاتک داشتیم، اپراتور این شرکت گفت سرویس اینترنت TD-LTE روی شبکه پوششدهی فیزیکی اختصاصی آسیاتک عرضه میشود و در جاهایی که آنتندهی یا کل مخابراتی نداشته باشند؛ از دکلهای ایرانسل استفاده میکنند.
اما تحقیقات میدانی و همینطور همکاری ایرانسل با آسیاتک روی عرضه مودم TD-LTE نشان میدهد که احتمالا آسیاتک به طور کامل از زیرساخت مخابراتی شرکت ایرانسل استفاده میکند.
البته، ایرانسل اینترنت TD-LTE خود را روی فرکانس ۳۵۰۰ مگاهرتز عرضه میکند ولی شرکتهایی مانند آسیاتک و شاتل روی فرکانس ۲۶۰۰ مگاهرتز کار میکنند.
مودم و تعرفههای بستهها
جالب است آسیاتک مودم GP-2101 ایرانسل را هم به مشتریان عرضه میکند. البته، مشتریان میتوانند از مودمهای TD-LTE دیگر موجود در بازار به شرط پشتیبانی فرکانس رادیویی و موجود بدون در فهرست مودمهای مجاز آسیاتک استفاده کنند.
آسیاتک مودم GP-2101 ایرانسل را به قیمت ۱۵۹.۹۰۰ تومان میفروشد. سیمکارت اینترنت TD-LTE این شرکت نیز ۲۰ هزار تومان قیمت دارد و هزینه نصب نیز ۱۵ هزار تومان است.
نمایدگیهای آسیاتک ابتدا به محل مشتری مراجعه کرده و در صورت داشتن پوششدهی خوب اینترنت بیسیم TD-LTE، اقدام به ثبتنام و ارایه مودم میکنند.
جدول تعرفههای اینترنت TD-LTE آسیاتک را هم میتوانید در زیر مشاهده کنید:
آسیاتک سرعت اینترنت TDD خود را از ۱ مگابیت تا ۴۰ مگابیت عنوان کرده است و سرویسهای خود را در بستههای ۱ ماهه، ۳ ماهه، ۶ ماهه و ۱ ساله عرضه میکند. بسته یک ماهه با حجم ۴ گیگابایت قیمتی ۲۰ هزار تومان دارد ولی همین بسته با حجم ۵۰ گیگابایت به قیمت ۱۳۰ هزار تومان میرسد.
بستههای یک ساله این شرکت نیز با حجمهای ۶۰، ۱۲۸، ۵۱۲ و ۱۰۲۴ گیگابایت عرضه میشوند که قیمتی از ۱۲۱ هزار تومان تا ۹۵۰ هزار تومان دارند.
بنابراین، قیمت سرویسهای آسیاتک با اینترنت TD-LTE ایرانسل چندان تفاوتی نمیکند با این فرق اساسی که ایرانسل حداکثر سرعت اینترنت TD-LTE خود را ۸۰ مگابیت عنوان کرده است.
به قیمتهای بستههای فوق باید ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده را نیز اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: چرا کاربران از اینترنت TD-LTE اپراتورها راضی نیستند؟
در سایت آسیاتک، جایی برای ثبتنام آنلاین اینترنت TD-LTE نیافتیم و همینطور مشخص نشده دقیقا این نوع سرویس در کدام مناطق و استانها و شهرها پوششدهی دارد. هیچ نقشهای برای نمایش قدرت پوششدهی در مناطق مختلف شهرهای بزرگی مانند تهران ندارد و کاربران برای ثبتنام باید با شماره تلفن ۱۵۴۴ یا نمایندگیهای ایرانسل تماس بگیرند و اطلاعات بیشتر را دریافت کنند.
پرسشهایی اساسی
با بررسی مشخصات اینترنت TD-LTE آسیاتک، سوالات جدی زیر مطرح میشود. سوالاتی که کاربران از یکدیگر در فرومهای اینترنتی و انجمنها میپرسند و به دنبال جواباش هستند:
۱- چرا کاربران باید به سراغ خرید اینترنت TD-LTE آسیاتک بیایند در صورتی که از همان مودم و قیمتهای ایرانسل استفاده میکنند؟
۲- آسیاتک چه ارزش افزوده بیشتری به کاربرانش روی TD-LTE میدهد که شرکتهای رقیبی مانند ایرانسل و مبیننت فاقد آن هستند؟
۳- چرا آسیاتک از مودم، تعرفهها و سرویسهای اختصاصی خودش برای TD-LTE رونمایی نمیکند و سعی دارد وابسته به یک اپراتور موبایل دیگر باشد؟
یک احتمال این است که آسیاتک برای پر کردن خلا اینترنت بیسیم خود برای برخی کاربران و مشتریاناش به سراغ اینترنت TD-LTE رفته و روی این سرویس هدفگذاری بزرگی نکرده است. یعنی یک سرویس اینترنت جانبی این شرکت محسوب میشود چون تمرکز اصلی آسیاتک روی ADSL و احیانا در آینده VDSL است.