گجت

با این برد کوچک و ساده ایسوس کامپیوتر قدرتمند ۴K بسازید

ایسوس اوایل امسال میلادی یک کامپیوتر تک برد (SBC) معرفی کرد که مشخصات سخت‌افزاری و قابلیت‌هایی به مراتب بیشتر از کامپیوترهای تک برد معروفی مانند رزبری‌‌پای دارد و می‌تواند کپچر ۴K انجام دهد. 

این روزها استقبال از کامپیوترهای تک برد در میان دانش‌آموزان و دانش‌جویان زیاد است. چون به راحتی و با قیمتی مناسب می‌توانند دستگاه‌های الکترونیکی، ماشین‌های روبات و گجت‌های خاص و تک‌منظوره خود را بسازند. این بردهای ساده مصرف انرژی بسیار پایینی داشته و برای مصارف اینترنت اشیا بسیار مناسب هستند. در سال‌های اخیر؛ شاهدیم که شرکت‌های معتبر دنیا وارد این حوزه شده و چنین بردهای ساده‌ای را معرفی می‌کنند تا علاقه‌مندان بتوانند کامپیوترها و دستگاه‌های الکترونیکی خود را با ویژگی‌ها و امکانات پیشرفته بسازند. 

کامپیوتر تک برد ایسوس؛ Tinker Board نام دارد و بهترین گزینه برای استفاده در مصارف اینترنت اشیا، روباتیک و سیستم‌های آموزشی است. این برد از یک پردازنده چهار هسته‌ای به نام Rockchip RK3288 سود می‌برد که مبتنی بر معماری A17 آرم است. این برد دو گیگابایت حافظه رم در اختیار دارد که برای کامپیوترهای تک برد یک حافظه بسیار عالی محسوب می‌شود. به علاوه، پردازنده گرافیکی این برد Mali T764 از شرکت آرم است. این مشخصات امکان کپچر و پخش تصاویر ۴K را فراهم می‌کنند که در هیچ‌یک از بردهای دیگر شاهد آن نیستیم. 

کامپیوتر تک برد Tinker Board از نظر درگاه‌های ارتباطی و قابلیت‌های شبکه‌ای نیز در سطح بالایی قرار دارد. یک درگاه اترنت یک گیگابیتی برای شبکه‌های LAN دارد و مجهز به استاندارد وای‌فای ۸۰۲.۱۱n و بلوتوث ۴ است. یعنی به‌راحتی می‌تواند به روتر و دیگر دستگاه‌های بی‌سیم متصل شود و در شبکه‌های کامپیوتری تبادل اطلاعات بکند. این برد چهار درگاه USB 2.0 دارد که برای هر کاربردی کافی به نظر می‌رسند. از دیگر امکانات ارتباطی برد ۵۵ گرمی ایسوس؛ یک درگاه HDMI و یک جک استاندارد صدا با کدک RTL ALC4040 است. 

یکی از مزایای بزرگ کامپیوتر تک برد ایسوس؛ سازگاری با توزیع‌های لینوکس مبتنی بر دبیان از جمله اندروید است. یعنی هر کاربر می‌تواند طیف وسیعی از سیستم‌عامل‌های سبک لینوکس و با ویژگی‌ها و کاربردهای خاص را استفاده کند یا به سراغ اندروید برود و این کامپیوتر را به یک نسخه از اندروید با تمام اپلیکیشن‌های آن مجهز سازد. خود ایسوس نسخه‌های بهینه‌سازی‌شده‌ای از این سیستم‌عامل‌ها را برای Tinker Board نیز ارایه کرده است که از روی سایت این شرکت قابل دانلود هستند. 

این برد از درگاه های ورودی/خروجی یا اصطلاحا GPIO زیادی برای شناسایی سخت‌افزارهای مختلف سود می‌برد و با کمک اتصالات MIPI امکان معرفی دوربین، وبکم و دستگاه‌های نظایر این‌ها را به کامپیوتر فراهم می‌کند. Tinker Board یک برد در اندازه رایج بردهای SBC و کاربران یم‌توانند انواع قطعات جانبی مورد نیازشان را به آن اضافه کنند. 

علاقه‌مندان به تهیه این برد کوچک اما قدرتمند می‌توانند به نمایندگی‌های ایسوس در ایران از جمله گارانتی لایف‌سرویس، سازگار ارقام و گسترش تجارت تابا مراجعه کنند. در خود سایت ایسوس یک فروم برای تبادل اطلاعات با کاربران Tinker Board راه‌اندازی شده و آخرین تغییرات سیستم‌عامل‌ها، افزونه‌ها و هر نوع اطلاعات تکمیلی در آن‌حا به اشتراک گذاشته می‌شود. 

 


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

میثاق محمدی‌زاده

دانش‌آموخته رشته کامپیوتر و علاقه‌مند ادبیات و فناوری؛ بیش از ۲۰ سال در نشریات و سایت‌های مختلف خبری و فناوری ایران نوشتم و هنوز تشنه یادگیری هستم!

‫2 دیدگاه ها

  1. الان یه سوال اگه من این بخرم و lan وصل کنم بهش و روش ویندوز بریزم و به مانیتور وصل کنم میتونم اهاش دانلود کنم

    1. معمولا با این بردها به راحتی می‌توان سرور فایل ساخت و استفاده کرد. اگر فکری برای دستگاه ذخیره‌سازی آن بکنید؛ می‌توانید به راحتی برای دانلود فایل‌ها در حجم بالا به کار بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا