این روزها کاربران زیادی به دنبال مودم رومیزی ۴.۵G هستند. جندین خواننده عزیز سایت این مشکل را با من در میان گذاشتند و با یکدیگر به جستوجوی مودمهای رومیزی ۴.۵G رفتیم که در نهایت چیزی جز چند مدل مودم هواوی پیدا نکردیم.
مودم رومیزی ۴.۵G تفاوتهایی با مودمهای همراه ۴.۵G دارد. مودمهای ۴.۵G از سرعت دانلود ۳۰۰ مگابیت و تجمیع فرکانس پشتیبانی میکنند. در هر دو مودم رومیزی و همراه این ویژگی وجود دارد و از رده LTE Cat6 هستند ولی تفاوت در تعداد درگاهها و آنتنهای خارجی است.
بیشتر بخوانید: تفاوت مودم جیبی با مودم رومیزی چیست؟
مودمهای رومیزی ۴.۵G از درگاههای LAN و WAN بیشتری بهره برده و گاها مجهز به درگاه USB هستند. همینطور، مودمهای رومیزی به طور خودکار آنتن خارجی دارند یا امکان نصب آنتن برای آنها وجود دارد.
در ایران، مودمهای رومیزی ۴G متعددی در بازار یافت میشود. برای مثال، میتوان به تیپیلینک MR200 و دیلینک DWR-953 اشاره کرد ولی مودم رومیزی ۴.۵G بسیار کم و انگشتشمار یافت میشود که همگی از شرکت هواوی هستند.
حداقل مطمئن هستیم ۴ مدل مودم رومیزی ۴.۵G زیر در بازار ایران یافت میشوند:
هواوی B525
قیمت: حدود ۱.۳۰۰.۰۰۰ میلیون تومان
معروفترین و در دسترسترین مودم رومیزی ۴.۵G در بازار ایران است که هم از فروشگاههای فیزیکی و هم فروشگاههای آنلاین قابل خریداری است.
این مودم از سوی اپراتورهای معروف جهانی نیز پشتیبانی و استفاده میشود و کلا نسبت به مدلهای دیگر بازار فروش بیشتری دارد. این مودم طراحی عمودی و رومیزی دارد و همانطور که در تصویر مشاهده میکنید؛ برای حمل و جابهجایی چندان مناسب نیست.
در دو رنگ سفید و مشکی عرضه شده و امکان افزودن دو انتن خارجی به پشت آن هست. وزن آن ۳۷۰ گرم و دارای ۳ درگاه LAN، یک درگاهذ LAN/WA، یک درگاه USB و یک درگاه RJ-11 است.
طبیعی است که باتری ندارد و باید همیشه به برق متصل شود؛ صفحهنمایش ندارد و از وایفای دو بانده ۸۰۲.۱۱ac سود میبرد. ۶۴ کاربر همزمان میتوانند به این مودم رومیزی وصل شوند و از غالب فرکانسهای رادیویی روی FDD پشتیبانی میکند.
هواوی E5186s-22a
قیمت: حدود یک میلیون تومان
این مودم در بسیاری از مشخصات شبکه همانند مودم B525 است ولی از پردازنده متفاوتی ساخت خود شرکت هواوی سود میبرد و یک درگاه RJ-11 بیشتر دارد. سرعت وایفای این مودم ۸۶۷ مگابیت است که روی فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز سرعت ۳۰۰ مگابیت و روی فرکانس ۵ گیگاهرتز سرعت ۴۳۳ مگابیت را به نمایش میگذارد.
نوع کانکتور آنتن خارجی این مودم و البته مودمهای رومیزی ۴.۵G دیگر هواوی از نوع SMA است.
هواوی E5186s-16a
قیمت: حدود یک میلیون تومان
این مودم با نام دیگری هم در بازار هست: اپتوس E5186-61a.
هر دو مودم هواوی E5186-61a و E5186s-22a در مشخصات و ظاهر مشابه هم هستند ولی در برخی فرکانسهای رادیویی تفاوتهایی دارند. پیشنهاد میکنیم اگر قصد خرید یکی از این دو مودم را دارید؛ حتما سراغ مودم هواوی E5186s-22a بروید که فرکانسهای رادیویی بیشتری را پشتیبانی میکند.
تفاوت فرکانسهای رادیویی این دو مدل به صورت زیر است:
(Huawei E5186s-22a: LTE Band 1/3/7/8/20/38 (FDD 800/900/1800/2100/2600MHz, TDD 2600MHz
(Huawei E5186s-61a: LTE Band 3/7/28/40 (FDD 700/1800/2600MHz TDD 2300MHz
هواوی B618
قیمت: ۶.۲۵۰.۰۰۰ تا ۷.۰۰۰.۰۰۰ تومان (لینک خرید از دیجیکالا)
این مودم رومیزی را در برخی فروشگاههای آنلاین دیدم و اگر به طور سراسری وارد بازار ایران شود؛ دیگر هیچ غمی نیست!
چون رده این مودم LTE Cat 11 است و از سرعت دانلود ۶۰۰ مگابیت روی شبکههای موبایل پشتیبانی میکند. یک درگاه LAN، یک درگاه LAN/WAN، یک درگاه USB و یک درگاه RJ-11 دارد.
از طراحی متفاوتی با مودمهای E5186 و B525 سود میبرد و باز هم وایفای دوبانده با پشتیبانی از ۶۴ کاربر همزمان به دست میدهد. احتمالا در وایفای همانند دیگر مودمهای رومیزی هواوی است ولی در شبکه موبایل و LTE عملکردی بهتر ارایه میدهد.
وزن این مودم ۷۰۰ گرم است و به طور کامل یک مودم رومیزی است. کلیدهای WPS، پاور، وایفای و ریست دارد. مجهز به فناوری MIMO 4×4 است و باز هم میتوانید دو آنتن خارجی SMA روی آن سوار کرد. فقط کانکتور آن از نوع TS-9 است.
مودم هواوی B612 را هم میتوان به عنوان یک مودم رومیزی ۴.۵G معرفی کرد ولی چون بیشتر به عنوان مودم TD-LTE در بازار معروف است و از سوی شرکتهای ایرانسل و مبیننت به کاربران معرفی شده است؛ در این فهرست گنجانده نشد.