بررسی مودم هواوی E5783: مودم جیبی ۴.۵G TDLTE ارزان و دوست داشتنی
انواع مودم E5783 و ویژگیهای خاص این مودم
بسیاری از کاربران دنبال یک مودم جیبی TD LTE ارزان قیمت با مشخصات خوب هستند و بارها از ما میپرسند چه مدلی را بخریم؟ حالا، پاسخگویی به این سوال ساده است: هواوی E5783.
مودم جیبی کوچک، سبک و خوش مشخصاتی با قیمت نسبتا ارزان در بازار ایران (از ۳.۵ تا ۵.۵ میلیون تومان) که به شدت کاربردی است و با هر سیمکارتی در ایران سازگاری دارد.
با ما همراه باشید تا مودم هواوی E5783 را با هم بررسی کنیم:
معرفی مودم هواوی E5783 و انواع آن
مودم Huawei E5783 در سال ۲۰۲۲ عرضه شده و یکی از جدیدترین مودمهای جیبی هواوی است که از سوی اپراتورهای مختلفی در سراسر جهان به مشترکان داده میشود.
از جمله اپراتور Three این مودم را به نام Three 4G+ MiFi به بازار داده است.
سه مدل از این مودم عرضه شده است:
E5783-230a: از اینترنت TD LTE ایرانسل و مبین نت (باند ۴۲) پشتیبانی نمیکند و ضعیفترین مدل این محصول با باتری ۲۴۰۰ میلی آمپری است.
E5783-330: این مدل بیشتر در ایران و فروشگاههای استوک دیده میشود و از اینترنت TD LTE ایرانسل و مبیننت و وای فای دو بانده AC1200 پشتیبانی میکند و باتری ۲۴۰۰ میلی آمپر ساعتی دارد.
E5783-836: قویترین مدل مودم هواوی E5783 است. علاوه بر پشتیبانی از TD LTE، باتری ۳ هزار میلی آمپر ساعتی داشته و از ۳۲ کاربر یا دستگاه پشتیبانی میکند. در برخی بازارها، این مودم را با نام Huawei Mobile WiFi 3 PRO نیز میشناسند.
اما مدلهای ۳۳۰ و ۳۲۰a با نام Huawei Mobile WiFi 3 شناخته میشوند.
این مودم فقط ۸۷ گرم وزن دارد و از باتری جداشدنی سود میبرد و ظاهر دوست داشتنی و دلفریبی دارد.
مودم جیبی با پشتیبانی از TD LTE
هواوی E5783 بیشتر از اینکه به عنوان یک مودم ۴.۵G با رده LTE Cat 7 شناخته شود؛ حداقل در ایران یک مودم TDLTE جیبی است.
با استقبال از اینترنت TD LTE و افزایش کاربران آن، مودمهای جیبی که از باند ۴۲ یا اینترنت TD LTE پشتیبانی کنند نیز مورد توجه قرار گرفتند.
تعداد مودمهای TDLTE جیبی زیاد نیست. هواوی E5785-330 و ZTE 802zt دو نمونه شناخته شدهای هستند که در کنار اینترنت همراه، امکان استفاده از اینترنت TDD را هم به کاربر میدهند.
به همین دلیل، مزیت بزرگ مودم E5783-330 نه سرعت ۳۰۰ مگابیتی در دانلود روی اینترنت موبایل و نه وای فای دو بانده AC1200، بلکه پشتیبانی از اینترنت TDLTE باشد.
ضمن اینکه آنلاک بودن مودم، اجازه میدهد بیدغدغه، هر سیمکارتی که دوست داشتید باشید را روی این مودم همراه انداخته و به اینترنت پرسرعت وصل شوید.
مشخصات مودم هواوی E5783
مودم E5783-330 مشخصات نسبتا خوبی دارد که باعث میشود خریدار تمایلی به در دست گرفتناش داشته باشد:
۱- اینترنت موبایل LTE Cat 7 با حداکثر سرعت دانلود ۳۰۰ مگابیت و آپلود ۱۰۰ مگابیت
۲- وایفای دو بانده ۸۰۲.۱۱ac (فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز ۳۰۰ مگابیت و فرکانس ۵ گیگاهرتز ۸۶۷ مگابیت)
۳- پشتیبانی از اتصال همزمان ۱۶ دستگاه و کاربر به وایفای MIMO 2×2
۴- باتری قابل تعویض ۲۴۰۰ میلی آمپر ساعتی برای شارژ ۷ ساعت
۵- پشتیبانی از نرمافزارهای AI Life App و Huawei Hilink
۶- رم ۲۵۶ مگابایتی در کنار حافظه فلش ۲۵۶ مگابایتی
۷- اندازه ۱۰۸ در ۶۲ در ۱۵.۶ میلیمتر و وزن ۸۷ گرم
۸- اسلات سیم کارت میکرو SIM
۹- کانکتور Micro USB
باندهای فرکانسی قابل پشتیبانی در این مودم به صورت زیر هستند:
۴G FDD: B1/B3/B7/B8/B18/B19/B20/B28/B38
۴G TDD: B40/B41/B42
اشاره کردیم مدل E5783-230a فاقد باند ۴۲ است و از اینترنت TD LTE ایران پشتیبانی نمیکند.
پنل کاربری و نصب مودم ۷۵۸۳
انتظار زیادی از پنل تنظیمات و مدیریت مودمهای جیبی نداریم.
پنل کاربری مودم E5783 متعلق به خود شرکت هواوی است و لذا از اپلیکیشنهای Huawei Hilink و huawei ai life پشتیبانی میکند تا بتوانید از طریق گوشی همراه نیز مودم را تنظیم کنید.
در پنل تنظیمات میتوانیم گزینههایی مانند تعریف شبکه میهمان، فیلتر مک آدرس روی وای فای، تنظیمات DHCP، فایروال، آی پی فیلتر و تنظیمات DMZ را مشاهده کنیم:
خبری از وی پی ان، تنظیمات قفل باند، قفل دکل و شبکه نیست و تجمیع فرکانس به صورت خودکار است.
تست و بررسی مودم هواوی E5783
باتری ۲۴۰۰ میلی آمپر ساعتی این مودم تقریبا ۶ ساعت به شما شارژ میدهد. البته، بستگی زیادی هم به نوع مصرف شما دارد و اگر دستگاههای بیشتری به وای فای مودم وصل شده باشند؛ باتری زودتر تمام میشود.
وای فای مودم نیز حداکثر تا ۱۰ متر را پشتیبانی میکند و نباید ازش انتظار برد موثر یک مودم وای فای ثابت و رومیزی را داشته باشید. به ویژه اینکه باید بدانید همزمان هر دو وای فای ۲.۴ و ۵ گیگاهرتز فعال نیستند و فقط باید از طریق پنل یک وای فای را فعال نگه دارید.
در تست سرعت اینترنت ایرانسل، سرعت دانلود بین ۷۰ تا ۹۰ مگ در نوسان بود ولی میشد گفت به طور میانگین سرعتی بالای ۸۰ مگ به ما میداد. سرعت آپلود نیز حدود ۳۵ مگ بر ثانیه با پینگ زیر ۵۰ میلی ثانیه به دست آمد:
با سیم کارت شاتل موبایل و تنظیم روی شبکه ایرانسل، سرعت بالاتری گرفتیم و دانلود تا ۱۲۰ مگ هم افزایش یافت. پینگ حدود ۴۰ میلی ثانیه و سرعت آپلود هم حدود ۲۵ مگابیت بود:
اینترنت همراه اول که همیشه در دفتر ما ضعیفتر از ایرانسل است، روی مودم ۵۷۸۳ هواوی، در بهترین حالت سرعتی ۴۳ مگابیتی به ما برای دانلود داد و سرعت آپلود به زیر ۲۰ مگ محدود شده بود:
متاسفانه، مودم E5783-230a را در اختیار داشتیم که از اینترنت TD LTE پشتیبانی نمیکرد و نتوانست سیمکارت TDD ایرانسل و مبیننت را شناسایی کند تا تست سرعت اینترنت تی دی را هم بگیریم.
با نگاهی به نتایج تست سرعت اینترنت به دست آمده؛ مشخص است مودم جیبی نسبتا خوبی است و میتواند اینترنت همراه لازم را برای هر کاربری تامین کند.
معایب هواوی E5783
هرچقدر یک مودم خوب و با مشخصات کافی برای استفاده به عنوان مودم جیبی و همراه باشد؛ باز هم تجربه ثابت کرده ما ایرانیها زیادهخواه هستیم و ویژگیهای بیشتری میخواهیم.
مثلا، قطعا خریداران این مودم با خودشان میگویند:
۱- کانکتور اتصال آنتن خارجی ندارد.
۲- درگاه USB 2.0 یا USB 3.0 ندارد.
۳- صفحهنمایش لمسی ندارد.
۴- باتری بزرگتر برای نگه داشتن شارژ بیشتر میخواهیم.
و احتمالا چرا آک نیست و باید استوک بخریم و تضمینی نیست مودم سالم و نو باشد.
چیزی که در عمل و تست چندین باره این مودم برای ما آزاردهنده بود؛ سرعت پایین شارژ باتری و عدم داشتن صفحهنمایش برای فهمیدن میزان درصد شارژ باتری یا وضعیت شبکه و وای فای بود.
خرید مودم جیبی TDLTE ایده خوبی است؟
ما بارها گفتیم که برای اینترنت TDLTE مودم ثابت و رومیزی بخرید و کمتر موافق مودم TDLTE جیبی هستیم.
چون خود اینترنت TDD پوششدهی و سیگنالدهی ضعیفی دارد. مودمهای رومیزی، غالبا آنتنهای خارجی یا آنتنهای داخلی پر تعدادی داشته و قدرت گیرندگی سیگنال را افزایش میدهند؛ در حالیکه مودمهای جیبی اینطور نیستند.
ضمن اینکه قرار دادن مودم در یک نقطه ثابت، قدرت گیرندگی سیگنال و سرعت را افزایش میدهد تا اینکه مودم دائما در حال جابهجایی باشد.
مودم ثابت TDLTE به شما درگاه شبکه لن گیگابیتی، درگاه USB، وایفای بهتر و ویژگیهایی میدهد که معمولا در مودم جیبی نیست. پنل کاربری مودمهای رومیزی نیز قویتر است.
با این تفاسیر، باز هم دوست داشتید یک مودم جیبی ۴.۵G TDLTE خریداری کنید؛ باید یکی از سه مودم هواوی E5785، هواوی E5783 یا زد تی ایی ۸۰۲zt را انتخاب کنید.
دو مودم E5783 و ۸۰۲zt ارزانتر و زیر ۵ میلیون تومان هستند ولی مودم E5785 خیلی گرانتر و حدود ۸ میلیون تومان است.
به نوعی میتوان گفت اگر میخواهید از هواوی یک مودم جیبی ۴.۵G TDLTE بخرید؛ بهترین گزینه شما مودم ۵۷۸۳ است.
مزایا:
۱- بسیار سبک و کوچک
۲- پشتیبانی از اینترنت TD LTE در مدل E5783-330
۳- سرعت دانلود خوب
۴- قیمت مناسب
معایب:
۱- سرعت شارژ باتری پایین
۲- عدم داشتن نمایشگر
۳- علیرغم داشتن وای فای AC1200 ولی هر دو وای فای همزمان کار نمیکنند و تنها باید یک وای فای روشن باشد.
قیمت و خرید مودم هواوی E5783-330
نکته: این بررسی با همکاری شرکت مهام الکترونیک انجام شده و آنها مودم E5783 را در اختیار ما قرار دادند. برای خرید این مودم و سایر مودمهای این شرکت میتوانید به فروشگاه اینترنتی آنها سری بزنید.
اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکهچی به آیدی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.
با سلام. بنظر شما استفاده از یک موبایل قدیمی میان رده بلااستفاده مثل A50 بعنوان مودم بهتره یا یک مودم جیبی در حدود قیت ۳ میلیونی؟ آنتن دهی کدوم بهتره؟
سلام آنتندهی و سرعت گوشی موبایل بهتره
اگر تعداد زیادی دیوایس قرار نیست بش وصل شوند موبایل بهتره