آخرین بهروزرسانی: ۷ تیرماه ۹۹
نزدیک به یک سال است که دو اپراتور موبایل ایرانسل و همراه اول برخی از آنتنها و دکلهای مخابراتی خود را به فناوری ۴.۵G ارتقا دادند و در نتیجه میتوانند اینترنت موبایل ۴.۵G بدهند که سرعتی به مراتب بیشتر از LTE 4G دارد.
حالا چندین خواننده سایت شبکهچی درباره مودمهای ۴.۵G سوال کردند. همینطور درخواست داشتند که چند مودم ۴.۵G خوب که در بازار ایران یافت میشود را معرفی کنم. این مطلب تقدیم به این خوانندگان عزیز است:
از کجا بفهمیم کدام دستگاه و مودم از فناوری LTE 4.5G پشتیبانی میکند؟
اجازه بدهید قبل از معرفی چند مودم روتر 4.5G اصلا به این سوال جواب بدهیم که فرق ۴G با 4.5G چیست و از کجا متوجه بشویم کدام مودم یا حتا گوشی موبایل از 4.5G پشتیبانی میکند؟
فناوری 4.5G یک رده از شبکههای موبایل بالاتر از ۴G است ولی ۵G هم محسوب نمیشود. بنابراین؛ 4.5G یک فناوری میان ۴G و ۵G است.
۴.۵G با اسامی بسیار متنوعی شناخته میشود. برخی از این عبارتها، +LTE-Advanced یا LTE-Advanced A یا LTE-Advanced Pro هستند.
به طور ساده و بدون اینکه بخواهیم درگیر توضیحات فنی شویم؛ دستگاهی از فناوری 4.5G پشتیبانی میکند که اولا از مودمهای LTE رده Cat5 یا Cat6 استفاده کند. دوما باید از فناوریهای MIMO 2×2 و تجمیع فرکانس ((Carrier Aggregation باهم سود ببرد.
مودم LTE رده Cat5 یا Cat6 یعنی چه؟ در این مطلب به طور کامل توضیح دادم. پس؛ اگر یک گوشی موبایل یا مودم در رده LTE Cat4 باشد؛ دیگر از فناوری ۴.۵G پشتیبانی نمیکند. بسیاری از مودمهای فعلی بازار ایران اینطوری هستند. مشخصه بارز یک مودم Cat5 یا Cat6 دارا بودن سرعت دانلود ۳۰۰ مگابیتی است.
اما برای استفاده از فناوری 4.5G فقط مودم کافی نیست و باید دو آنتن مجزا برای MIMO 2×2 و همزمان قابلیت تجمیع فرکانس داشته باشد. در آینده طی یک مطلب جداگانه درباره اینها بیشتر توضیح میدهم.
بنابراین؛ مودمهایی که در زیر معرفی میکنیم؛ هم در رده Cat6 با سرعت دانلود ۳۰۰ مگابیت هستند و هم از MIMO 2×2 و بیشتر، در کنارش قابلیت تجمیع فرکانس سود میبرند.
معرفی ۷ مودم روتر ۴.۵G بازار ایران
من با گشتوگذاری در بازار ایران، سایتها و فروشگاههای شبکه، نمایندگیهای شرکتها و سایت ایرانسل؛ در مجموع به ۶ مدل مودم روتر 4.5G خوب زیر رسیدم. شاید مدلهای دیگری هم در بازار باشد که دوستان دیگر میتوانند در زیر این مطلب معرفی کنند:
مودم TF-i60 ایرانسل
قیمت: ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان (خرید از سایت دیجیکالا)
جدیدترین مودم شرکت ایرانسل است. دربارهاش روی سایت شبکهچی زیاد نوشتم. از اینجا میتوانید تمامی مطالب مربوط به مودم TF-i60 ایرانسل را بخوانید.
این مودم هم از اینترنت ۴.۵G موبایل و هم اینترنت ثابت TD-LTE پشتیبانی میکند. دو شیار سیمکارت دارد ولی هر دو مودم به طور همزمان فعال نمیشوند. روی 4.5G موبایل سرعت دانلود ۳۰۰ مگابیت است ولی روی TD-LTE سرعت به ۲۱ مگابیت محدود میشود.
از MIMO 4×4 و یک درگاه LAN پشتیبانی میکند. ساخت شرکت هواوی است و بیشتر برای کاربردهای ثابت کارایی دارد.
مودم CA60 ایرانسل
قیمت: نامشخص (خرید از سایت دیجیکالا)
یکی از جدیدترین مودمهای ۴.۵G ایرانسل است. کاربران زیادی ازش در اینترنت تعریف کردند و به عنوان یک مودم همراه بسیار مناسب است.
این مودم سرعت دانلود ۳۰۰ مگابیتی دارد؛ ۳۲ نفر به طور همزمان میتوانند به آن متصل شوند؛ از تجمیع فرکانس پشتیبانی میکند و به MIMO 4×4 روی شبکه موبایل و MIMO 2×2 روی وایفای مجهز است.
باتری لیتیوم-یونی میخورد و تنها یک رابط USB برای شارژ دستگاه دارد. دارای صفحهنمایش، پنل ارسال و دریافت SMS، شیار کارت حافظه و قابلیت اتصال انتن خارجی دارد.
مودم FD-M60 ایرانسل یا هواوی
قیمت: ۹۹۷ هزار تومان (خرید از سایت دیجیکالا)
یکی دیگر از مودمهای ۴.۵G ایرانسل است که باز هم در تستها و ارزیابیها خوب عمل کرده است. بهخصوص برای افرادی که علاقه به تجمیع فرکانس دارند؛ مودم مناسبی است. با افزودن یک انتن خارجی به ان؛ سرعت اینترنت موبایل چندین برابر میشود.
باز هم یک مودم همراه با باتری قابل شارژ است. ۱۶ کاربر به طور همزمان میتوانند به آن متصل شوند ولی از مودم CA60 ضعیفتر است. روی هر دو شبکه موبایل و وایفای از MIMO 2×2 استفاده میکند. سنگینتر و بزرگتر از مودم CA60 است و یک صفحهنمایش برای مشاهده وضعیت شبکه و سرعت دانلود اینترنت دارد.
این مودم را میتوانید با لاک ایرانسل یا آنلاک هواوی خریداری کنید. اگر مدل هواوی و بدون قفل را بخرید؛ میتوانید از سیمکارت همراه اول نیز استفاده کنید. مدل هواوی گرانتر است.
مودم E5186 هواوی
قیمت: ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان (خرید از سایت دیجیکالا)
مودمهای همراه هواوی جزو بهترین مودمهای دنیا هستند. این مدل نیز جزو بهترینها است. هواوی چندین مدل مودم با همین نام ولی پسوندهایی مانند ۲۲a یا ۶۱A هم وارد بازار کرده است که تفاوت چندانی با هم ندارند.
دارای شش باند مجزا برای تجمیع فرکانس است. قابلیت اتصال ۶۴ کاربر را دارد و از سرعت دانلود ۳۰۰ مگابیتی سود میبرد. دارای دو خروجی آنتن با کانکتور SMA است و یک درگاه USB برای اتصال به برق دارد.
همینطور؛ چهار درگاه شبکه اترنت برای اتصال دستگاههای دیگر با کابل شبکه به مودم دارد. از سرعت ۸۶۷ مگابیت در مجموع دو فرکانس وایفای ۲.۴ و ۵ گیگاهرتز سود میبرد و بیشتر برای کارهای ثابت مناسب است.
مودم E5785 هواوی
قیمت: نامشخص (خرید از سایت دیجیکالا)
بهترین مودم ۴.۵G هواوی است. در دنیا هم یکی از بهترین مودمهای پرسرعت موبایل محسوب میشود.
۱۵۵ گرم وزن دارد و از یک صفحهنمایش ۱.۴۴ اینچی سود میبرد. یک مودم کاملا همراه و موبایل است. شیار سیمکارت، شیار کارت حافظه، درگاه USB و باتری قابل شارژ لیتیوم-یون ۳۰۰۰ میلیآمپری دارد.
سرعت دانلود آن ۳۰۰ مگابیت روی شبکههای موبایل است ولی روی وایفای ۱۵ کاربر به طور همزمان میتوانند به مودم متصل شوند و سرعت آن به ۸۶۷ مگابیت میرسد. روی وایفای از دو فرکانس ۲.۴ و ۵ گیگاهرتز سود میبرد و مجهز به استاندارد ۸۰۲.۱۱ac است (کمتر مودم روتر ۴.۵G این قابلیت را دارد).
ممکن است این مودم را با مدل FD-M60 ایرانسل اشتباه بگیرید. روی FD-M60 ایرانسل از پردازنده ضعیفتری استفاده شده است.
مودم LTE4506 زایکسل
قیمت: ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان
شرکت زایکسل هم یک مدل مودم ۴.۵G خوب دارد که چند فروشگاه در ایران عرضه میکنند.
وزن این مودم ۱۵۰ گرم است و بیشتر برای کارهای ثابت مناسب است. از وایفای دو بانده و استاندارد ۸۰۲.۱۱ac سود میبرد و مجهز به MIMO 2×2 است.
روی شبکههای موبایل سرعت دانلود آن ۳۰۰ مگابیت است. جالب است که از اینترنت ثابت TD-LTE نیز پشتیبانی میکند ولی حیف که در ایران تمام سرویسهای TD قفل شده هستند و نمیتوان روی یک مودم دیگر استفاده کرد.
مودم نتگیر Aircard ۷۹۰s
قیمت: ۱ میلیون و ۴۵۰ هزار تومان (خرید از سایت دیجیکالا)
مودم نتگیر AirCard ۷۹۰S یکی از بهترین مودمهای همراه نتگیر و دنیا است. چون سه ویژگی و فاکتور مهم یک مودم همراه را دارد: مجهز به مودم LTE Cat۶ است، از وایفای ۸۰۲.۱۱ac سود میبرد و امکان تجمیع فرکانسها را میدهد.
استفاده از تراشهای با مودم LTE Cat۶ باعث میشود که سرعت دانلود ۳۰۰ مگابیت و سرعت آپلود ۵۰ مگابیت باشد. مزیت بزرگ دیگر این مودم، استفاده از دو آنتن خارجی TS-۹ برای تقویت شبکههای موبایل ۳G و ۴G است.
تراشه وایفای مودم AirCard ۷۹۰S به ما میگوید دو بانده است و از استاندارد ۸۰۲.۱۱ac Wave ۲ پشتیبانی میکند. Wave ۲ نشان دهنده نسل جدید تراشههای وایفای AC است که کارایی و سرعت بهتری نسبت به نسل اول دارند.
خوانندگان و دوستان عزیز؛ اگر خودتان هم مودمهای ۴.۵G دیگری در بازار ایران یافت کردید؛ روی این مطلب برای اطلاع دیگر دوستان معرفی کنید یا نظرتان و تجربهتان را درباره استفاده از مودمهای بالا بنویسید.
مودم هواوی E۵۸۸۵
قیمت: ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان (خرید از سایت دیجیکالا)
اگر دنبال مودمی همراه برای سفر هستید و به باتری آن اهمیت زیادی میدهید؛ مودم E۵۸۸۵ یا «Mobile WiFi Pro۲» فوقالعاده است.
یک مودم در رده LTE Cat6 با سرعت دانلود ۳۰۰ مگابیت، پردازنده هایسیلیکون Balong ۷۲۲M و وایفای دو بانده ۸۰۲.۱۱ac با سرعت ۱۳۰۰ مگابیت. بنابراین، این مودم یک هاتاسپات وایفای فوقالعاده است.
سرعت ۳۰۰ مگابیت روی فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز و ۸۶۷ مگابیت روی فرکانس ۵ گیگاهرتز با پشتیبانی از ۳۲ دستگاه یا کاربر به طور همزمان که به نظر میرسد برای یک مودم جیبی و همراه مناسب و کافی است.
این مودم را میتوان به یک تقویتکننده و اکستندر وایفای هم تبدیل کرد تا در مواقعی که اینترنت هست ولی امواج ضعیف به دست شما میرسند؛ از این مودم برای تقویت سیگنالها استفاده کنید.
قطعا خوشحال خواهید شد بگوییم یک درگاه شبکه اترنت RJ۴۵ هزار مگابیتی، یک درگاه USB ۲.۰ و یک درگاه شارژ میکرو USB ۲.۰ روی این دستگاه در دسترس هستند.
شاید جالبترین بخش مودم ای ۵۸۸۵، باتری آن است. باتری لیتیون یونی با ظرفیت ۶۴۰۰ میلیآمپرساعت که قابلیت تبدیل شدن به یک پاوربانک را هم دارد تا دستگاههای دیگری مانند اسمارتفون و هندزفری در سفر شارژ شوند.