ایران اینترنت ماهواره ای رقیب استارلینک را میسازد
رئیس سازمان فضایی ایران از تشکیل کنسرسیومی برای راهاندازی منظومه ماهوارهای نظیر استارلینک خبر داد
رئیس سازمان فضایی کشور میگوید تا چند سال آینده، ایران هم به فناوری منظومههای اینترنت مشابه استارلینک دست پیدا خواهد کرد. او میگوید مجموعه اقداماتی برای ساخت منظومه ماهوارهای شبیه به استارلینک در کوتاهمدت آغاز شده است.
«حسن سالاریه» در گفتوگو با خبرگزاری ایرنا، به همکاری با شرکتهای دانش بنیان فعال در حوزه فضایی اشاره کرده است اما میگوید این به تنهایی کافی نیست و باید با کشورهای دیگر علاقهمند به این موضوع همکاری کرد:
«در آینده نزدیک و با استفاده از بخش خصوصی نمیتوان به این موضوع رسید اما نقشه راه ماه اینست که با کشورهای علاقهمند دیگر برای ساخت منظومه ماهوارهای اقدام کنیم.»
رئیس سازمان فضایی کشور میگوید برای ساخت استارلینک ایرانی، برنامه مدونی دارند:
«برنامه به این صورت است که از شکلگیری شرکتهای دانشبنیان فعال در این حوزه حمایت کنیم تا بهمرور زمان به یک کنسرسیوم تبدیل و سازنده ماهوارههای مخابراتی کوچک (تا ۳۰۰ کیلوگرم) شوند.»
بیشتر بخوانید: ماجرای پشتیبانی نسل جدید آیفونها از اینترنت استارلینک چیست؟
گام نخست این پروژه به گفته معاون وزیر ارتباطات، ساخت یک منظومه مخابراتی متشکل از ریز ماهوارهها است:
«در گام نخست قصد داریم یک منظومه مخابراتی تشکیل شده از ریز ماهوارهها طراحی کرده و بسازیم. این منظومه برای کارهای باند باریک و اینترنت اشیا مورد استفاده قرار میگیرند. منظومههای ریز ماهوارهای کوچک و زیر ۵۰ کیلوگرم است و بخش خصوصی بهراحتی میتواند آن را بسازد. در این خصوص مطالعات امکانسنجی زیادی انجامگرفته است و امیدواریم شرکتهای دانشبنیان در این بخش با جدیت به کار خود ادامه بدهند.»
سالاریه میگوید دولت میخواهد شرکتها و توانمندیهای آنها را شناسایی کرده و آنها را به سوی گام اصلی که ساخت ماهواره برای ارائه خدمات باند پهن است؛ هدایت کند:
«ساخت منظومه ماهوارهای در کشور ما بهصورت انفرادی جلو نخواهد رفت. برای رسیدن به این هدف باید برای ارتفاعات مختلف چند ۱۰۰ و چند هزار ماهواره در زمان کوتاه به مدار موردنظر پرتاب شوند.»
درباره زمان ارائه اینترنت استارلینک نیز معاون وزیر ارتباطات میگوید:
«قطعاً در بازه زمانی ۲ تا ۳ ساله این کار انجامشدنی نیست، اما هر چقدر مشارکت بالاتر برود، قطعاً در مدتزمان کوتاهتری میتوانیم به این هدف دست پیدا کنیم. دستیابی به منظومه ماهوارهای IOT (اینترنت اشیا) و پهنباند هر دو در برنامه ما هستند.»
بیشتر بخوانید: از سال آینده با گوشی ۵G به اینترنت استارلینک وصل شوید
پیشتر، دبیر سندیکای مخابرات ایران نیز گفته بود اینترنت ماهوارهای دیر یا زود وارد ایران میشود و چه بهتر که خود ایران یک سرویس اینترنت ماهوارهای مانند استارلینک راهاندازی کند.
در هفتههای گذشته، اخبار اینترنت استارلینک در ایران حسابی داغ و پر سروصدا بوده است. پس از شروع فیلترینگ اینترنت ایران در اوایل مهرماه، ایلان ماسک طی یک توییت از شروع فرآیند فعالسازی استارلینک در ایران خبر داد و این سرآغاز مجموعهای طولانی از اخبار درباره استارلینک در ایران بود.
حتی در آن ایام گفته شد اولین کاربران ایرانی به استارلینک وصل شدند.
ایلان ماسک حتی دیروز باز در جواب یک کاربر ایرانی در توییتر، خبر از فعال بوده سرویس اینترنت ماهوارهای استارلینک در ایران داد.
بسیاری از کاربران ایرانی منتظر ورود استارلینک به ایران هستند و آن را جایگزینی برای سرویسهای اینترنت در ایران تصور میکنند و از آن سو، مسئولین ارتباطی کشور، استارلینک را تهدیدی برای امنیت ایران میدانند.
حالا به نظر شما، استارلینک ایرانی زودتر به دست ما میرسد یا استارلینک ایلان ماسک و شاید هم هیچکدام؟
اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکهچی به آیدی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.