۴ میلیون پوشش فیبر نوری؛ فقط ۲۶۳ هزار کاربر اینترنت FTTH
پیشرفته ۲۱ درصدی پروژه ملی فیبر نوری و نیاز به ۱۶ میلیون پوشش طی ۱۵ ماه
وزارت ارتباطات میگوید پروژه فیبر نوری ۲۱ درصد پیشرفت داشته و میزان پوششدهی به بیش از ۴ میلیون رسیده است اما نسبت تبدیل پوششدهی به اتصال پایین است.
براساس گزارشهایی که وزارت ارتباطات در سامانه iranfttx منتشر میکند؛ اکنون، پوششدهی فیبر نوری در کشور به عدد ۴ میلیون و ۱۲۶ هزار و ۵۳۰ خانوار رسیده است که نشان از پیشرفته ۲۱ درصد این پروژه ملی دارد.
اما درصد پایینی از این میزان پوششدهی به اتصال کاربران منجر میشود. براساسا آمارهای وزارت ارتباطات، کل کاربران اینترنت FTTH (فیبر نوری) کشور به ۲۶۳ هزار نفر میرسد.
البته، حدود ۱۹۰ هزار کاربر اینترنت VDSL داریم که از طریق فیبر نوری با مرکز مخابراتی متصل هستند ولی عملا اینترنت فیبر نوری یا FTTH ندارند و از کافوها تا منزل کابل مسی است.
جدیدترین جدول مناطق پوششدهی فیبر نوری نشان میدهد بسیاری از شهرهای کشور جزو برنامه توسعه فیبر هستند.
پیشرفته ۲۱ درصد پروژه فیبر نوری
وزارت ارتباطات اعلام کرده است تا پایان سال ۱۴۰۳، باید ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری پوششدهی شده باشد که تا آبان ماه ۱۴۰۲، فقط ۲۱ درصد پوششدهی شده و هنوز ۷۹ درصد برای ۱۵ ماه آینده باقی مانده است.
این آمار، کمی تردیدها درباره رسیدن به ۲۰ میلیون پورت اینترنت FTTH در ۱.۵ سال آینده را با تردید مواجه میکند.
اخیرا، شرکت مخابرات ایران نیز به پروژه پوششدهی فیبر نوری اضافه شده و وعده ۵ میلیون پورت تا پایان سال جاری را داده است.
اگر این وعده درست از آب درآید؛ خیال وزارت ارتباطات برای رسیدن به ۲۰ میلیون پوششدهی تا حدودی راحت خواهد شد؛ چون بیش از نیمی از پروژه تا پایان امسال محقق میشود.
افزایش سرعت پوششدهی، کندی اتصال کاربران
واقعیت این است که سرعت توسعه فیبر نوری شرکتها در ۶ ماه گذشته، افزایش پیدا کرده است ولی مشکل بزرگ، تبدیل این پوششدهی به اتصال کاربران نهایی است؛ موضوعی که اپراتورها برایش عجله ندارند ولی وزارت ارتباطات مصر است.
تا پایان سال ۱۴۰۱، فقط ۲ میلیون و ۴۶۵ هزار خانوار تحت پوشش فیبر نوری قرار گرفتند ولی در ۸ ماه نخست امسال، حدود ۲ میلیون و ۶۶۰ هزار عدد بر این پوششها افزوده شده است.
کل کاربران مبتنی بر فیبر نوری (FTTH و VDSL) نیز در پایان آبان ماه به ۴۵۳ هزار کاربر رسیدند؛ در صورتی که پایان سال ۱۴۰۱ حدود ۴۲۱ هزار نفر بود.
این آمار به خوبی نشان میدهد سرعت پوششدهی فیبر نوری بالا است ولی سرعت اتصال مردم به فیبر پایین است؛ چرا؟
چرا اپراتورها برای اتصال عجله ندارند؟
مسعود بمانیپور، مدیرعامل پیشگامان در این رابطه میگوید:
«تعداد پوششهایی که تبدیل به اشتراک شده کم بوده است. ترجیح میدهیم برای فیبر تبلیغات وسیع انجام ندهیم زیرا پوشش کامل شهرها تمام نشده است. مثلاً تا آخر امسال پوشش استان یزد کامل میشود و آنوقت شروع به تبلیغات خواهیم کرد. در هر شهری که پوششمان به ۸۰ درصد برسد برای آن تبلیغات وسیع انجام میدهیم.»
صادق عباسی شاهکوه، مشاور وزیر ارتباطات و مجری پروژه فیبر نوری نیز میگوید حدود ۲۵ درصد کل پوششدهیها به اتصال منجر میشود.
از سوی دیگر، برخی از اپراتورها مانند ایرانسل شاکی هستند که اتصال کاربران به فیبر نوری پر سرعت برای چه محتوایی انجام شود؟
فیلترینگ باعث شده رشد محتوا، منفی شود و مردم باید میل به محتوای بیشتر داشته باشند تا سراغ فیبر نوری بروند.
اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکهچی به آیدی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.
وقتی عمده محتوا زیر تیغ فیلترینگ رفته اینترنت فیبر نوری با پهنای باند بالا را برای استریم یا دانلود کدام محتوا مصرف کنیم؟؟مثلا کاربر خارج از ایران سرویس فیبر تهیه میکند و روی تلویزیون نتفلیکس استریم میشود،همزمان روی آیپد یوتیوب استریم میشود.کاربر دیگر مشغول تماس تصویری و یا جلسه آنلاین است و یک نفر هم بازی آنلاین انجام میدهد.در ایران برای آپارات یا تلوبویون باید فیبر بگیریم؟؟
هر چند نفس فیبرکشی حرکت بزرگ،ارزشمند و صدالبته مورد نیاز است،اما ای کاش محتوای مفید فیلتر نبود و فیلترینگ فقط برای سایت های …. باقی میماند.
وقتی قیمتش با ADSL یکی هست به چه درد میخوره؟همین حالا آسیاتک به ازای هر گیگابایت برای هر دو چهار هزار تومان میگیره.گفتن قیمت فیبرنوری کمتره کو؟