اینتل امسال تراشههای وایفای ۸۰۲.11ax را با سرعت ۴۰ درصد بیشتر از روترهای فعلی روانه بازار میکند
همانطور که انتظار میرفت؛ با شروع سال ۲۰۱۸ شرکتها شروع به کار بیشتر روی استاندارد وایفای بعدی ۸۰۲.11ax کردند.
اینتل خبر داد تراشههای وایفای ۸۰۲.11ax این شرکت تا پایان سال ۲۰۱۸ عرضه میشود و محصولات مبتنی بر این استاندارد در سال ۲۰۱۹ وارد بازار خواهند شد.
بیشتر بخوانید: آشنایی با استاندارد ۸۰۲.11ax و مقایسه آن با ۸۰۲.11ac
پیش از این؛ چندین شرکت مانند برودکام یا کوانتنا از تراشههای ۸۰۲.11ax خود رونمایی کرده بودند و حتا ایسوس از یک روتر بیسیم نمونه AX نیز رونمایی کرده است.
همچنین؛ شرکتهای دیگری مانند Celeno نیز از چیپستهای ۸۰۲.11ax خود را رونمایی کردند و در نیمه دوم سال ۲۰۱۸ به طور انبوه وارد بازار میکنند.
فناوری و استاندارد ۸۰۲.11ax نسل بعدی وایفای پس از ۸۰۲.11ac است که روی فرکانسهای ۲.۴ و ۵ گیگاهرتز با پهنایباند ۱۶۰ مگاهرتز و فناوریهایی مانند MIMO-OFDA کار میکند.
صنعت شبکه آماده ارتقای بزرگ
وایفای ۸۰۲.11ax میتواند سرعت یک لینک را از ۸۶۷ مگابیت در استاندارد ۸۰۲.11ac به مرز ۳.۴۶ گیگابیت برساند. البته؛ دستیابی به چنین سرعتی در همان ابتدای عرضه محصولات AX میسر نشده و خود اینتل میگوید تراشههای وایفای ۸۰۲.11ax او میتوانند سرعتی ۴۰ درصد بیشتر نسبت به محصولات و روترهای ۸۰۲.11ac ایجاد کنند.
هنوز ملزومات و استانداردهای رسمی و عمومی فناوری ۸۰۲.11ax منتشر نشدند و نباید انتظار داشته باشیم که به سرعت شاهد تراشههای ۸۰۲.11ax روی دستگاههای خانگی مانند گوشیهای موبایل یا تبلتها و نوتبوکها باشیم. همینطور؛ پیسیها فعلا هنوز مبتنی بر ۸۰۲.11ac هستند.
اما همینکه شرکتی مانند اینتل اعلام آمادگی میکند که تراشههای وایفای ۸۰۲.11ax را وارد بازار کند؛ یعنی کل این صنعت برای یک بهروزرسانی بزرگ آماده میشود و میتوان انتظار داشت تا دو الی سه سال دیگر؛ سرعت وایفای تکان اساسی بخورد و لینکهای بیسیم سریعتری از وضع کنونی بشود.
دستاورد دیگر ورود تراشههای ۸۰۲.11ax به بازار؛ پایین آمدن قیمت روترها و محصولات ۸۰۲.11ac است. البته؛ انتظار داریم فعلا محصولات AC برای سالهای متوالی در بازار باشند و استفاده شوند ولی دیگر محصولاتی هایتک محسوب نشده و قیمتهای پایینتری دارند که باعث میشود کاربران خانگی کم مصرف نیز اقدام به خرید روترهای AC کنند.
اگر قصد خرید مودم، اینترنت یا تجهیزات شبکه را دارید و به راهنمایی یا مشاوره نیازمندید، کانال تلگرام شبکهچی با آیدی @shabakehchi همراه شماست. پرسشهای خود را با مدیر کانال در میان بگذارید تا در اسرع وقت، پاسخ تخصصی و راهنماییهای لازم را دریافت کنید.