نقد و بررسی

اولین روتر وای فای ۷ دنیا: غولی برای شکستن رکوردهای سرعت اینترنت

نگاهی به روتر تی پی لینک Archer BE900

تی پی لینک، اولین شرکتی است که روترهای وای فای ۷ خود را معرفی کرد. تی پی لینک طی یک رویداد زنده، از سری روترهای Archer نسل جدید WiFi7، روتر گیمینگ و روترهای مش وای‌فای سری Deco وای فای ۷ خود برای سال ۲۰۲۳ معرفی نمایی کرد.

در میان روترهای جدید تی‌پی‌لینک، روتر چهار بانده Archer BE900 با قیمت ۷۰۰ دلار را می‌توانیم خفن‌ترین و غول‌ترین روتر دنیا تا کنون بشناسیم. روتری که با آن می‌توان همه رکوردهای سرعت را شکست و از جدیدترین فناوری‌های شبکه و وای فای سود برد.

از همین ابتدا، باید بگوییم که کاربران خانگی دل‌شان را آب و صابون نزنند؛ چون این روتر عموما برای آن‌ها طراحی نشده و ویژگی‌هایی دارد که بیشتر برای شرکت‌های تجاری، کسب‌وکارها، تولیدکنندگان محتوا، گیمرهای حرفه‌ای و کافی‌نت‌ها، استریمرها و … مناسب است.

طراحی روتر تی پی لینک BE900

طراحی ظاهری این روتر کاملا با سری روترهای آرچر قدیمی که از تی‌پی‌لینک سراغ داشتیم؛ متفاوت است و بیشتر شبیه به کیس‌های پی‌سی یا کنسول‌های بازی شده است.

تی پی لینک BE900

در پیشانی این روتر بزرگ و غول، یک صفحه‌نمایش لمسی و یک سری چراغ‌های LED دیده می‌شود. نمایشگر لمسی برای اعلان ساعت و وضعیت آب و هوا و اطلاعات شبکه است ولی با چراغ‌های LED می‌توان کارهای جالبی کرد؛ از جمله شکلک‌های ایموجی را ساخت که نشان‌گر وضعیت سرعت اینترنت و وای‌فای هستند.

در پنل پشتی این روتر نیز یک دو جین درگاه‌های ارتباطی دیده می‌شود تا بیشتر شبیه به کیس پی‌سی شود. از آنتن‌های خارجی در این روتر بی سیم خبری نیست و همه آنتن‌ها داخلی هستند.

مشخصات روتر تی پی لینک BE900

روتر Archer BE900 را که باید اولین‌ترین و سریع‌ترین روتر Wi-Fi 7 دنیا بنامیم؛ چهار باند رادیویی فعال است. باند رادیویی ۶ گیگاهرتز که در WiFi 6E برای اولین بار شاهدش بودیم ولی اینجا، توسعه یافته و قوی‌تر و تکامل‌یافته‌تر است و سرعتی ۱۱۵۲۰ مگابیتی می‌دهد.

روتر ۲۰۲۳

دو باند رادیویی ۵ گیگاهرتز با سرعت ۵۷۶۰ مگابیت که احتمالا یکی از این باندها برای اتصال روتر به نودهای شبکه مش وای فای است و باند فرکانسی قدیمی ۲.۴ گیگاهرتز با سرعت ۱۳۷۶ مگابیت که برای اتصال دستگاه‌های قدیمی به روتر استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: پرونده ویژه راهنمای خرید روتر بی‌سیم

بنابراین، در مجموع این روتر از سرعت ۲۴ گیگابیتی برخوردار است ولی همه می‌دانیم که نباید انتظار چنین سرعتی را بکشیم و با هر دستگاهی به وای فای روتر BE900 وصل شویم؛ در بهترین حالت، سرعتی چند گیگابیتی خواهیم داشت.

درگاه‌های ارتباطی روتر تی پی لینک BE900

از نظر فناوری‌های پیشرفته، روتر BE900 تی‌پی‌لینک هرچه بخواهید را دارد. از پهنای‌باند ۳۲۰ مگاهرتز فرکانس‌های رادیویی که دو برابر پهنای‌باند ۱۶۰ مگاهرتز در وای فای ۶ است؛ فناوری Multi-Link Operation یا MLO که امکان استفاده همزمان از فرکانس‌های ۵ گیگاهرتز و ۶ گیگاهرتز را فراهم می‌کند؛ فناوری مدولاسیون ۴K-QAM و Multi-RUs تا EasyMesh و پشتیبانی از دستیار صوتی گوگل اسیستنت و الکسا.

درگاه‌های روتر BE900

بیایید با هم نگاهی به درگاه‌های ارتباطی این روتر غول بیندازیم:

۱ درگاه ۱۰ گیگابیت RJ45 برای WAN/LAN

۱ درگاه ۱۰ گیگابیت ترکیبی SFP+/RJ45 برای WAN/LAN

۴ درگاه ۲.۵ گیگابیت RJ45 برای LAN

۱ درگاه ۱ گیگابیت RJ45 برای LAN

۱ درگاه USB 3.0

۱ درگاه USB 2.0

بیشتر بخوانید: درگاه اترنت ۱۰Gb در روترهای بی‌سیم به چه دردی می‌خورد؟

شما با این درگاه‌ها، تقریبا هر کاری را می‌توانید انجام بدهید. از نصب تجهیزات شبکه NAS و سرور ده گیگابیت تا اینترنت چند گیگابیت و لن با سرعت بیشتر از ۱ گیگابیت.

امکانات نرم‌افزاری روتر تی پی لینک BE900

تقریبا هر چیزی که از یک روتر عرضه شده در سال ۲۰۲۳ انتظار دارید؛ در روتر BE900 یافت می‌شود. ضمن اینکه از پروتکل رمزنگاری WPA3 پشتیبانی می‌کند؛ با پروتکل WPA/WPA2-Enterprise نیز کاملا سازگاری دارد.

فایروال SPI پیشرفته، اکسس کنترل، فیلترینگ آدرس IP و MAC و URL، استفاده از نرم‌افزاری امنیتی HomeShield برای محافظت بی‌درنگ از دستگاه‌های متصل به شبکه و شناسایی ترافیک آلوده، تعریف شبکه میهمان روی هر فرکانس رادیویی و تنظیمات دیگری که رابط کاربری معمول روترهای تی پی لینک در سال‌های اخیر داشتند را روی روتر BE900 نیز داریم.

روتر BE900

اما بخش جذاب برای کاربران، پشتیبانی از کلاینت و سرور پروتکل‌های VPN مانند OpenVPN و PPTP و L2TP است تا بتوان یک اینترنت کاملا امن و بدون فیلتر را به دستگاه‌های دیگر رساند. به نوعی، باید روتر BE900 تی پی لینک را یک روتر VPN بدانیم.

پیش‌خرید روتر آرچر BE900 از ۳۱ دسامبر آغاز می‌شود ولی عرضه عمومی این روتر به قیمت ۷۰۰ دلار از اواخر سه ماهه اول سال ۲۰۲۳ خواهد بود.


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

میثاق محمدی‌زاده

دانش‌آموخته رشته کامپیوتر و علاقه‌مند ادبیات و فناوری؛ بیش از ۲۰ سال در نشریات و سایت‌های مختلف خبری و فناوری ایران نوشتم و هنوز تشنه یادگیری هستم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا