نقد و بررسی

معرفی مودم ۴.5G/TDLTE مبین‌نت MN-6300D؛ جایگزین هواوی B612

رده بالاترین مودم مبین‌نت تا کنون، چه عملکردی دارد؟

مبین‌نت مودم MN-6300D را معرفی و در سبد محصولات خود، جایگزین مودم هواوی B612 کرد؛ محصولی که گفته می‌شود بزرگ‌ترین و سریع‌ترین مودم مبین‌نت تا کنون است.

از اوایل دی ماه، برخی از نمایندگی‌های مبین‌نت، مودمی با شکل و شمایل جدید به نام MN6300D رونمایی و به مشتریان پیشنهاد دادند که به گفته خودشان، نسخه پرو مودم‌های مبین‌نت تا کنون و جایگزین هواوی B612 است.

مودم محبوب و پرفروش هواوی B612 (ایرانسل TF-i60 H1) دیگر توسط هواوی تولید نمی‌شود و جزو مودم‌های از رده خارج است. مودم ۴.۵G که هم از باندهای رادیویی و اینترنت 4G و FDD پشتیبانی می‌کند و هم کاملا با باند رادیویی اینترنت TDLTE سازگاری داشت و به کاربران اجازه می‌داد سیم‌کارت‌های مختلف را روی آن قرار داده و اینترنت پرسرعتی تجربه کنند.

هواوی مودم B622 را جایگزین مدل قدیمی B612 کرده است و بسیاری از مشتریان مبین‌نت انتظار داشتند که هواوی B622 لاک شده از سوی این اپراتور اینترنت عرضه شود ولی مبین‌نت به هر دلیلی، فعلا سراغ B622 نرفته و مودم CPE Cat 6 از برند نام آشنای GreenPack؛ سازنده مودم‌های TF-i60 G1 ایرانسل یا D300 انتخاب کرده است.

مبین نت MN6300D

مبین‌نت، پیش از عرضه مودم ۶۳۰۰D، مودم ۴.5G دیگری به نام MN-6200D معرفی کرد که باز دارای وای‌فای دو بانده بوده و از اینترنت 4G و TDLTE پشتیبانی می‌کرد ولی ساخت شرکت یوتل و ایرانی بود.

از دیگر مودم‌های جدید مبین‌نت در بازار می‌توان به مودم FV-lGC4000L و همین‌طور مودم بیرون و فضای باز MN7700 اشاره کرد.

اکنون، مودم ۶۳۰۰ مبین‌نت، مشخصاتی برتر از مودم ۶۲۰۰ دارد و احتمالا از کیفیت ساخت بهتری نیز خواهد داشت. با هم نگاهی به این مشخصات و چند ویژگی قابل توجه مودم سیم کارتی رومیزی MN-6300D می‌اندازیم:

مشخصات مودم مبین نت MN-6300D

مودم ۶۳۰۰ را باید یک رومیزی سیم‌کارتی با پشتیبانی از هر دو اینترنت ۴.5G و TDLTE بدانیم.

اندازه و وزن این مودم، به قدری بزرگ و سنگین هست که اصلا نشود به عنوان یک مودم همراه تلقی کرد و فقط باید روی میزکار یا میز نهارخوری خانه بگذارید و خانوادگی به اینترنت وصل شوید.

همان‌طور که اشاره شد؛ این مودم توسط شرکت آسیایی گرین پکت (GreenPack) ساخته شده است و در سایت این شرکت نیز به عنوان یک مودم Indoor CPE شناخته می‌شود.

مودم مبین نت ۶۳۰۰

اولین ویژگی بارز این مودم، دو آنتن خارجی LTE جداشدنی آن هستند. وقتی جعبه مودم را باز می‌کنید؛ اولین کار شما باید اتصال دو آنتن LTE به کانکتورهای آنتن در پشت بدنه MN6300D باشد.

اینکه آنتن‌ها قابل جداشدن هستند؛ این مزیت را ایجاد می‌کند که می‌توانید آنتن‌های قوی‌تری به مودم اضافه کنید یا به جای آنتن‌های 4G LTE، آنتن TDLTE بزنید.

مودم سیم‌کارتی مبین‌نت از رده LTE Cat 6 با حداکثر سرعت دانلود اینترنت ۳۰۰ مگابیت و حداکثر سرعت آپلود ۵۰ مگابیت است.

انتخاب خودکار شبکه FDD و TDD

این محصول از وای‌فای دو بانده AC8۷۰ سود می‌برد که حداکثر سرعت روی فرکانس ۵ گیگاهرتز به ۴۳۳ مگابیت و حداکثر سرعت فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز به مرز ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه می‌رسد.

در پشت مودم، شاهد ۴ درگاه شبکه اترنت LAN صد مگابیتی هستیم. اگر سرعت اینترنت شما روی این مودم بیشتر از ۱۰۰ مگابیت شود؛ کابل شبکه شما دیگر سرعت‌های بیشتر را پشتیبانی نمی‌کند و باید از طریق وای‌فای، دستگاه را به اینترنت وصل کنید.

خبری از درگاه USB یا کلید پاور و وای‌فای یا درگاه RJ11 در این مودم نیست. همین‌طور، مودم هیبریدی نیست که با باتری هم کار کند و فقط باید از طریق اتصال آداپتور برق، آن را روشن نگه دارید.

به دو آنتن خارجی LTE برای اتصال به شبکه موبایل اشاره کردیم و اینکه آنتن‌های وای‌فای، داخلی و ۲ عدد هستند.

مودم 6300D مبین نت
مودم MN6300D مبين نت

این مودم از MIMO 2×2 و CA 2 پشتیبانی می‌کند و قابلیت تشخیص و انتخاب خودکار بین شبکه 4G و TDLTE را دارد.

به این معنی که می‌توانید در پنل کاربری مودم، تنظیمات شبکه موبایل را روی گزینه‌ای قرار دهید که هر کدام از دو شبکه ۴.5G یا TDLTE، سیگنال‌دهی قوی‌تری داشت؛ به آن وصل شود.

آن‌طور که برخی از کاربران گزارش دادند؛ زمان لود و اتصال به شبکه موبایل مودم، بالا است و حدود ۱ دقیقا باید منتظر بمانید تا چراغ شبکه موبایل روشن شود که به معنای اتصال به دکل مخابراتی است.

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید بسته اینترنت TD-LTE مبین نت در سال ۱۴۰۱

هنوز تست‌های سرعت و گیرندگی آنتن این مودم منتشر نشده اما حدس می‌زنیم به خاطر آنتن‌های خارجی LTE، باید سرعت و آنتن‌دهی نسبتا خوبی داشته باشد.

مبین‌نت این مودم را با ۱۰۰ گیگابایت اینترنت TDLTE سه ماهه در طرح اوترای خود به قیمت ۲ میلیون و ۶۹۹ هزار تومان به مشتری می‌دهد.

البته، می‌توانید این مودم را با ۲۰۰ گیگابایت اینترنت TDLTE شش ماهه به قیمت ۲ میلیون و ۸۴۹ هزار تومان و ۴۰۰ گیگابایت اینترنت یک ساله با قیمت ۳ میلیون و ۱۴۹ هزار تومان خریداری کنید.

منتظر خبرها و مشخصات تکمیلی درباره مودم مبین نت MN6300D باشید.


اگر قصد خرید مودم، اینترنت یا تجهیزات شبکه را دارید و به راهنمایی یا مشاوره نیازمندید، کانال تلگرام شبکه‌چی با آی‌دی @shabakehchi همراه شماست. پرسش‌های خود را با مدیر کانال در میان بگذارید تا در اسرع وقت، پاسخ تخصصی و راهنمایی‌های لازم را دریافت کنید.

‫20 دیدگاه ها

  1. مودم خیلی خوبی هست با توجه به قیمت و اپشن هایی که داره . یک نقطه ضعف بزرگ داره اونم اینکه در صفحه وب کاربر معمولی قابلیت قفل باند و انتخاب و سوییچ بین ca و mimo4*4 وجود نداره و علت اینکه خیلی ها خریدن و میگن سرعت خوبی نداره از همین قسمت هست چون به صورت اتومات این مودم رو حالت ca داره کار میکنه و ممکنه روی دکلی اصلا قابلیت ca نباشه یا سرعت پایینی دکل داشته باشه و در این مواقع هست میشه از گزینه mimo4*4 استفاده کرد و اگر رو دکل این قابلیت فعال باشه و سرعت خوبی هم داشته باشه مشکل کامل مرتفع میشه . من خودم با اسم و رمز روت که وارد مودم میشم امکانات خیلی کامل و کاربردی داره و راحت میشه قفل باند انجام داد یا بین دو حالت ca و mimo4*4 جابه جا شد و یا تجمیع دستی به مودم داد ( با قفل ۲ باند ) و حتی قفل earfcn هم انجام داد. در تست هایی که زدم راحت اکثر تجمیع های اینتر و اینترا رو میزنه و سرعت هم عالی هست . در این مودم هم همانند مودم های ۶۲۰۰ و ۶۴۰۰ متاسفانه به کاربر اهمیتی داده نشده و بیشتر منوهای مودم مخفی و فقط در یوزر روت کار میکنه . در ضمن مودم راحت انلاک میشه و بعد انلاک میشه از همه سیم ها روش استفاده کرد و باندهایی که این مودم ساپورت میکنه هم کامل همه اپراتورها جواب میده . راستی این مورد رو اصلاح کنید که نوشته اید پورتهای مودم مگابیتی هست . بنده تست زدم همه پورتها گیگابیتی هستن

    1. درود. سپاس از راهنمایی شما.
      یوزر و پسورد کاربر روت چی هست؟
      آدرس سایتی جایی که این مودم رو آنلاک کرده هم قرار بدید با سپاس.

  2. سلام
    مودم بسیار به درد نخوری است. از زمستان ۱۴۰۱ گرفتار این مودم شدم. اغلب مواقع سرعتی بین ۵ تا ۱۲ مگ داره. و چیزی که خیلی رو اعصابه اینه که گاهی سرعتش یه ۱ یا ۲ مگ هم کاهش پیدا میکنه. به ندرت سرعت بالای ۲۰ مگ بهم میده. چند ماهه که کارم شده زنگ زدن به پشتیبانی مبین نت. همش وعده میدادن صبر کن تا مودمت آپدیت بشه. بالاخره بعد دو ماه آپدیت شد اما دریغ از اینکه اوضاع بهتر بشه. خلاصه درنهایت قبول کردن که مودم رو پس بگیرن و پول رو عودت بدن اما موندم که اگر پس بدم جایگزین چی بگیرم که بازم گرفتار نشم.
    درضمن امروز رفتم خونه برادرم که مودم مبین نت هوای B612 داره. همزمان با هم تست میگرفتیم، مودم من همچنان سرعتی بین ۵ تا نهایت ۱۵ میداد اما مودم برادرم اغلب سرعتش بین ۲۰ تا ۴۰ مگ بود.( در یک زمان و یک مکان تست میگرفتیم اما این همه اختلاف!!!!)
    خلاصه این تجربه ۶ ماهه من بود از این مودم. دوستان مواظب باشید مثل من گرفتار نشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا