فناوری

۶ دلیل برای استفاده از روترهای رده بالا در کنار مودم‌های همراه

مودم‌های همراه و فورجی قابلیت روتری و وای‌فای دارند تا کاربران بتوانند گوشی تلفن همراه، نوت‌بوک، کامپیوتر، تبلت و دیگر تجهیزات خود را به آن‌ها از طریق بی‌سیم متصل کرده و از اینترنت استفاده کنند.

اما غالبا وای‌فای مودم‌های همراه بسیار ضعیف و محدود است و برای اتصال یک یا دو دستگاه مناسب خواهد بود. بسیاری از کاربران از دست سرعت وای‌فای مودم ۴G خود شاکی هستند و به دنبال روشی برای تقویت وای‌فای و آنتن‌دهی آن می‌گردند؛ چون به طور مستقیم روی سرعت اتصال اینترنت تاثیرگذار است.

یک راه‌حل، استفاده همزمان از روترهای رده بالای مجزا با مودم‌های همراه است تا از وای‌فای قوی‌تری استفاده شود. شما می‌توانید روترهای پرقدرت AC یا روترهای وای‌فای ۶ خریداری کرده و مودم همراه را از طریق کابل شبکه به آن‌ها وصل کنید. 

حداقل ۵ دلیل یا بهانه برای چنین راه‌کاری وجود دارد:

۱- وای‌فای چندبانده

مودم‌های همراه غالبا دارای وای‌فای تک بانده هستند یا اینکه اگر مجهز به وای‌فای دو بانده باشند؛ وای‌فای ضعیفی مثل AC750 دارند که عملا تاثیر زیادی روی کیفیت اینترنت ندارد. برعکس، روترهای بی‌سیم رده بالای بازار از وای‌فای دو بانده و سه بانده سود می‌برند.

اگر خواهان وای‌فای چند بانده پرقدرت هستید که دستگاه‌های مختلف به آن نصب شوند؛ باید سراغ روترهای بی‌سیم رده بالای بازار بروید.

۲- سرعت چند گیگابیت

سرعت وای‌فای مودم‌های همراه حداکثر به چند صد مگابیت می‌رسد ولی الان روترهایی داریم که به سرعت ۱۱ هزار مگابیت می‌رسند. روترهای رده بالای بازار غالبا سرعت‌هایی چند گیگابیت دارند. حتی اگر یک روتر معمولی دو بانده از بازار بخرید؛ سرعتی بالای یک گیگابیت دارد (روترهای در رده AC1200 و AC1750).

بنابراین، اگر سرعت وای‌فای و اینترنت برای شما مهم است و مثلا در کسب‌وکارتان نیاز حتمی به سرعت بالایی دارید؛ باید روتر بی‌سیم نسبتا خوبی خریداری و به مودم همراه وصل کنید.

۳- گیمینگ

اگر اهل بازی و گیم باشید و بعد بخواهید از مودم‌های همراه استفاده کنید؛ دو راه‌کار پیش‌روی شما است: یک مودم ۴G دسکتاپ با قیمت بسیار بالایی (حدود ۳ میلیون تومان) بخرید تا وای‌فای خوبی داشته و قدرت استریم بازی را با پینگ پایین بدهد یا مودم همراه معمولی خریداری و بعد یک روتر بی‌سیم رده بالا کنار دست آن قرار دهید.

روترهای رده بالا دارای امکانات و ویژگی‌های اختصاصی گیمینگ هستند. مثلا اجازه می‌دهند دستگاه‌ها مختلف براساس نیازشان به اینترنت اولویت‌بندی شوند و از پهنای‌باند مشخصی استفاده کنند؛ استریم گیمینگ را به طور خودکار شناسایی کرده و اولویت‌دهی می‌کنند و ده‌ها ویژگی دیگر که گیمرها تشنه‌شان هستند.

گیمینگ با یک مودم همراه معمولی زجرآور و یک تجربه کاربری بسیار بد خواهد بود.

۴- پوشش‌دهی وای‌فای

وقتی می‌خواهید تنها خودتان از مودم همراه و اینترنت همراه استفاده کنید؛ مشکلی ندارید. مودم را کنار دست خود قرار داده و به اینترنت از طریق وای‌فای وصل می‌شوید ولی وقتی اعضای یک خانواده بخواهند به مودم همراه وصل شده و از اینترنت استفاده کنند یا در یک شرکت و کسب‌وکار، یک تیم بخواهد به اینترنت وصل شود؛ مشکل بروز کرده و تازه می‌فهیمد که پوشش‌دهی مودم ۴G چقدر پایین است.

وای‌فای به اتاق کناری هم نمی‌رسد؛ چه برسد به سایر اتاق‌ها یا سالن و کاربرانی که ۱۰۰ متری با دستگاه فاصله دارند. چاره کار در این شرایط، افزودن یک روتر بی‌سیم یا سیستم مش وای‌فای و البته اکستندر برای تقویت وای‌فای مودم است.

یک قابلیت بسیار ویژه روترهای بی‌سیم، پوشش‌دهی بیشتر با استفاده از آنتن‌های خارجی است. 

۵- پردازش و قدرت بیشتر

مودم‌های همراه طوری ساخته می‌شوند که کوچک، سبک و قابل حمل باشند. بنابراین، سخت‌افزار این دستگاه‌ها غالبا ضعیف است و قدرت پردازش ترافیک زیادی را ندارد. برای کارهایی مانند ویرایش ویدیو، استریم ویدیو، اتصال ده‌ها کاربر و دستگاه به شبکه وای‌فای و اینترنت اصلا مناسب نیستند و سریعا هنگ خواهند کرد.

برعکس، روترهای رده بالا از پردازنده‌های دو یا چهار هسته‌ای سود برد؛ به اندازه کافی حافظه رم دارند و سخت‌افزار آن‌ها توانایی استریم ویدیو و گیم یا پاسخ‌گویی به چندین دستگاه به طور همزمان را دارد. این روترها از فناوری‌ها و تکنیک‌هایی سود می‌برند که باعث کنترل و مدیریت بهتر ترافیک شبکه شده و همیشه اینترنتی پایدار و متصل به دست می‌دهند.

۶- امکانات ارتباطی

مودم‌های همراه نهایتا یک درگاه اترنت دارند. مدل‌های دسکتاپ آن‌ها به درگاه‌های ارتباطی بیشتری مجهز هستند. اگر مودم همراه شما هیچ درگاه شبکه LAN یا USB ندارد ولی نیاز دارید دستگاه‌های با کابل به اینترنت وصل شوند؛ چاره‌ای ندارید جز اینکه یک روتر بی‌سیم خریداری کرده و به عنوان تقویت‌کننده وای‌فای مودم استفاده کنید.

به طور کلی، روترها می‌توانند توسعه‌دهنده ظرفیت‌های مودم‌ها باشند. غالب مودم‌های ADSL به اندازه کافی از امکانات ارتباطی یا وای‌فای قوی برخوردار هستند ولی مودم‌های موبایل و فورجی این‌گونه نیستند و به خاطر ماهیت‌شان سبک و ساده طراحی می‌شوند.

راه‌کار استفاده از یک روتر بی‌سیم در کنار مودم همراه، مزایای چندگانه‌ای برای شما خواهد داشت؛ به شرط اینکه واقعا به این مزایا نیازمند باشید. افرادی که دایما در حال حرکت هستند و مودمی کاملا سیار و قابل حمل می‌خواهند؛ نمی‌توانند روتر بی‌سیم رده بالایی با خود داشته باشند.


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

میثاق محمدی‌زاده

دانش‌آموخته رشته کامپیوتر و علاقه‌مند ادبیات و فناوری؛ بیش از ۲۰ سال در نشریات و سایت‌های مختلف خبری و فناوری ایران نوشتم و هنوز تشنه یادگیری هستم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا