فناوریوای‌فای

تکنیکی که سرعت وای‌فای را به مرز ۴۰ گیگابیت می‌رساند

در حالی روز به روز بر خیل استفاده‌کنندگان از وای‌فای افزوده می‌شود که سرعت وای‌فای پیشرفت چشم‌گیری نداشته است و مشکلات اساسی این روش ارتباطی هنوز پابرجا هستند. وقتی چندین کاربر یا دستگاه روی یک فرکانس و روتر بی‌سیم مشغول به تبادل اطلاعات باشند؛ سرعت و کارایی وای‌فای به شدت افت می‌کند.

 

مراکز تحقیقاتی و شرکت‌های تجاری زیادی در سراسر دنیا به دنبال رفع موانع و محدودیت‌های وای‌فای هستند و سعی می‌کنند سرعت و کارایی وای‌فای را یک جهش اساسی بدهند. در جدیدترین تحقیق صورت گرفته، در دانشگاه تکنولوژی آیندهوون هلند، از نور فروسرخ(اینفرارد) به جای امواج رادیویی برای انتقال اطلاعات استفاده شده است.

 

«جوان او» دانشجوی دکتری این دانشگاه دارد روی طرحی کار می‌کند که از نور فروسرخ به جای امواج رادیویی برای انتقال اطلاعات استفاده کند. کلا نور می‌تواند اطلاعات را با سرعت بیشتری نسبت به هوا منتقل کند و در سایر بخش‌ها نیز شاهد هستیم که نور جایگزین بسیاری از رساناها مانند سیم‌های مسی شده است. این دانشجوی دکتری توانسته با یک طیف نور فروسرخ سرعت وای‌فای را به مرز ۴۰ گیگابیت بر ثانیه برساند. پیش‌بینی می‌شود در صورتی که از پرتوهای بیشتری استفاده شود، سرعت انتقال اطلاعات افزایش یابد.

 

در این روش، آنتن‌های نوری پرتوهای نور فروسرخ را منتشر می‌کنند و دستگاه‌هایی مانند گوشی‌های موبایل، تبلت و کامپیوترها سعی می‌کنند این پرتوهای نوری را دریافت کنند. از مزایای دیگر فناوری جدید وای‌فای؛ عدم تداخل امواج رادیویی و عدم کاهش کارایی شبکه با افزایش تعداد کاربران یا دستگاه‌ها است.

 

البته، پرتوهای نوری فروسرخ یک عیب بزرگ دارند: نمی‌توانند از موانعی مانند دیوار یا اجسام بزرگ عبور کنند. بنابراین، ارتباطات وای‌فای در روش جدید باید به طور مستقیم باشد یا اینکه چندین آنتن در یک خانه استفاده شود. مشکل دیگر این سیستم، استفاده از پرتوهای نوری فروسرخ برای دانلود اطلاعات است و دستگاه‌هایی که می‌خواهند روی شبکه ارسال اطلاعات داشته باشند باید از وای‌فای معمولی استفاده کنند.

 

در حال حاضر، سریع‌ترین شبکه‌های وای‌فای تجاری سرعتی بیشتر از چند گیگابیت بر ثانیه ندارند؛ بنابراین اگر این فناوری به ثمر بنشیند و اجرایی شود؛ شاید بتواند گره وای‌فای را باز کند و کسب‌وکارهای کوچک و کاربران خانگی به وای‌فای با سرعت‌های چند ده گیگابیتی دسترسی پیدا کنند.

توجه: این مطلب ابتدا برای سایت شبکه نوشته شده است.


اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکه‌چی به آی‌دی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.

میثاق محمدی‌زاده

دانش‌آموخته رشته کامپیوتر و علاقه‌مند ادبیات و فناوری؛ بیش از ۲۰ سال در نشریات و سایت‌های مختلف خبری و فناوری ایران نوشتم و هنوز تشنه یادگیری هستم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا