نتگیر Nighthawk M5: اولین مودم روتر 5G دنیا با سرعت ۵ گیگابیت
در حالی شاهد ورود شبکههای 5G به بازار هستیم و چندین اپراتور مانند ورایزون و AT&T شبکههای 5G خود را در چندین شهر راهاندازی کردند که مودم 5G هنوز در بازار یافت نمیشود.
تا کنون فقط دو مودم 5G به صورت سفارشی برای اپراتورها عرضه شده است. چند ماه پیش شرکت نتگیر مودم Nighthawk M5 را برای اپراتور AT&T تولید کرده و هنوز برای فروش آزاد وارد بازار نشده است.
مودم 5G بعدی از شرکت inseego است که به سفارش اپراتور ورایزون عرضه شده است. چون بهزودی، مودم نتگیر M5 وارد بازارهای جهانی هم شده و احتمالا اولین هاتاسپات 5G در دنیا است؛ میخواهیم نگاهی کوتاه به این محصول داشته باشیم.
نام رسمی مودم نتگیر «Netgear Nighthawk 5G Mobile Hotspot» است ولی در برخی فرومها و سایتها با نامهای Nighthawk M5 و Nighthawk M5 Fusion نیز خوانده میشود.
احتمالا نام تجاری M5 این مودم درست است چون آخرین هاتاسپات 4G این شرکت به نام M1 با سرعت یک گیگابیت وارد بازار شده است.
اسنپدراگون ۸۵۵ و X50
به هر حال، مودم Nighthawk M5 بسیار شبیه به مودم M1 است ولی کمی کشیدهتر به نظر میرسد و از ابعاد مربعی به ابعاد مستطیلی تغییر شکل میدهد. رنگ این مودم هم سیاه است و یک نمایشگر کوچک دارد.
در این دستگاه از مودم Snapdragon X50 کوالکام برای شبکههای 5G استفاده شده است. تراشه اصلی آن هم احتمالا اسنپدراگون ۸۵۵ است که به تازگی از سوی کوالکام معرفی شد.
مودم اسنپدراگون X50 از انواع امواج و فرکانسهای تعریف شده برای شبکههای 5G پشتیبانی میکند و این مزیت را دارد که با اپراتورهای مختلف سازگار باشد.
افزون بر این، به طور کامل از شبکههای 3G/4G پشتیبانی کرده و سرعت یک گیگابیت بر ثانیهای فراهم میکند تا در کشورها و روی شبکههای اپراتورهایی که هنوز 5G راهاندازی نشده است؛ قابلیت استفاده داشته باشد.
به این ترتیب، این مودم روتر از وایفای ۶ هم پشتیبانی میکند و با وایفای ۵ (۸۰۲.11ac) سازگار است. چون باید از امواج میلیمتری پشتیبانی کند؛ نیاز به آنتنهای میلیمتری هم دارد که نتگیر روی آن نصب کرده است.
یک باتری نیز روی این مودم نصب شده است ولی هنوز نمیدانم چه ظرفیتی دارد. برای شارژ این باتری از یک کابل و درگاه USB 3.1 Gen 1 با سرعت ۵ گیگابیت بر ثانیه استفاده میشود.
این مودم به صورت محدود برای خبرنگاران رونمایی شده و اطلاعات زیادی از آن هنوز در دسترس نیست. مثلا، نمیدانیم روی وایفای و هریک از باندهای رادیویی چه سرعتی به دست میدهد. آیا از درگاه اترنت سود میبرد یا خیر و همینطور قیمت آن چقدر است.
قرار است این مودم در نیمه اول سال ۲۰۱۹ برای شبکههای مخابراتی AT&T عرضه شود.
اگر قصد خرید مودم، اینترنت یا تجهیزات شبکه را دارید و به راهنمایی یا مشاوره نیازمندید، کانال تلگرام شبکهچی با آیدی @shabakehchi همراه شماست. پرسشهای خود را با مدیر کانال در میان بگذارید تا در اسرع وقت، پاسخ تخصصی و راهنماییهای لازم را دریافت کنید.