راهنمای خرید بهترین اینترنت بیسیم در ایران
مقایسه قیمت، بستهها و سرعت اینترنت چند شرکت ارائهدهنده اینترنت بیسیم
کسبوکارها و کاربران پرمصرف در حال کوچ از اینترنت ADSL و حتی اینترنت TDLTE به سوی اینترنت وایرلس هستند.
در دو سال اخیر، اینترنت بیسیم اشتراکی و اینترنت پوینت تو پوینت توانسته نظر مثبت کاربران ایرانی را جلب کند و علیرغم هزینه بسیار بالا، مزایای غیر قابل انکاری در بازاری دارد که عموم سرویسهای اینترنت، با کندی و پینگ بالا و محدودیت سرعت و حجم روبرو هستند.
ضمن اینکه وقتی صحبت از اینترنت نامحدود میشود؛ اینترنت بی سیم اصلیترین گزینه پیشروی کسبوکارها است. برخی از شرکتهای ارائهدهنده اینترنت بیسیم، سرویسهای نامحدود با سرعتهای ۵۰ مگابیت و ۷۰ مگابیت و ۸۰ مگابیت ارائه میدهند که ایدهآلترین اینترنت برای استارتاپها و کسبوکارهای نوپا و کوچک است.
ما در این مقاله، میخواهیم ابتدا نگاهی به اینترنت بیسیم انداخته و دوباره مزایا و معایب آن را بررسی کنیم. پیشتر، در مقاله «اینترنت نقطه به نقطه (P2P) چیست و برای چه کاربرانی مناسب است – تست عملی و هزینهها» به بررسی اینترنت بی سیم پرداختیم ولی اینجا میخواهیم نگاهی به تعرفهها و بستههای این نوع اینترنت در شرکتهای مختلف هم داشته باشیم.
اینترنت بیسیم چیست؟
شاید برخی از کاربران، اینترنت بیسیم را با اینترنت وای فای اشتباه بگیرند و تصور کنند منظور از اینترنت بیسیم همان وای فای است. این تصور غلط است و ما بارها در مقالات قبلی توضیح دادیم که اصولا اینترنت با وای فای متفاوت است.
اینترنت بیسیم (Wireless Intertnet) که اینترنت وایرلس، اینترنت پوینت تو پوینت و اینترنت بیسیم اشتراکی نیز گفته میشود؛ نوعی از اینترنت است که اتصال و کانکشن اینترنت میان مرکز ارائهدهنده سرویس و مشتری به صورت بیسیم است.
در سادهترین حالت، یک آنتن در پشت بام ساختمان سرویسدهنده و یک آنتن در پشت بام مشتری نصب میشوند و این دو آنتن یک لینک اتصال برقرار میکنند و با هم تبادل اطلاعات دارند. مشتری از طریق کابل شبکه، اینترنت را از آنتن خارجی در پشت بام به داخل ساختمان آورده و به یک روتر بیسیم یا اکسسپوینت میدهد تا همه کاربران و دستگاهها به آن وصل شوند. در داخل ساختمان، دستگاههای مختلف میتوانند از طریق کابل یا وای فای به اینترنت وصل شوند.
شرکتهای مختلف میتوانند از معماری و فناوریهای مختلف برای ارائه سرویس اینترنت بیسیم استفاده کنند. اینترنت بیسیم شاتل مبتنی بر فناوری PTMP یا Point to Multi Point است که در بسیاری شرکتهای دیگر نیز استفاده میشود. اینترنت بیسیم صفر و یک مبتنی بر فناوری OWA است و …
بنابراین، اینترنت بیسیم یک نوع اینترنت رادیویی و مبتنی بر فرکانسهای الکترومغناطیسی است. توجه کنید رسانه انتقال اطلاعات در اینترنت موبایل و اینترنت بیسیم مشابه است ولی ذات این دو نوع اینترنت با هم تفاوت اساسی دارد و نباید بگوییم که اینترنت بیسیم همان اینترنت موبایل است.
مزایای اینترنت وایرلس
اینترنت وایرلس مزایای بزرگ و غیر قابل انکاری دارد. نخست، نیازی به خط تلفن ثابت ندارد و عموما یک پهنایباند اختصاصی و تضمین شده در اختیار شما گذاشته میشود.
سرعت اینترنت وایرلس بسیار بیشتر از اینترنت ADSL و حتی اینترنت TDLTE است و شما میتوانید سرویسهایی از ۸ مگابیت تا ۸۰ مگابیت واقعی خریداری کنید. عمده سرویسهای اینترنت بیسیم اشتراکی از ۲۰ الی ۳۰ مگ شروع شده و به ۵۰ مگ میرسند.
در تستهایی که ما با اینترنت بیسیم افرانت داشتیم، سرعتهای دانلود ۴۰ تا ۴۸ مگابیت و پینگ ۵ یا ۶ میلیثانیه به دست آمد. وقتی چندین دستگاه همزمان به اینترنت بیسیم وصل میشدند؛ آنگاه سرعت به ۲۰ مگابیت میرسید. یعنی در این نوع نت، ۵۰ مگابیت پهنایباند کاملا برای یک کسبوکار با چندین نفر کاربر و حدود ۱۰ دستگاه، پاسخگو است. پینگ این نوع اینترنت رادیویی نیز بسیار خوب است و واقعا برای استریم ویدئو، بازیهای آنلاین و دانلود یا کارهای با ترافیک آپلود بالا، مناسب است.
مزیت بزرگ بعدی اینترنت بیسیم، امکان دریافت سرویس اینترنت نامحدود است. برخی از شرکتها مانند افرانت و تک نت، سرویسهای اینترنت نامحدود واقعی دارند و شما به ازای پرداخت یک اشتراک ماهیانه، میتوانید هرچقدر که دوست دارید یا نیاز است، حجم ترافیک اینترنت داشته باشید.
نصب و راهاندازی آسان و کم دردسر اینترنت وایرلس به نسبت دردسرهای دسترسی به اینترنت ADSL و VDSL و FTTH و پایداری و پینگ بهتر در مقایسه با اینترنت ۴G LTE و TDLTE و قیمت مناسبتر، باعث شده اینترنت وایرلس مورد استقبال شرکتها و کاربران پرمصرف قرار بگیرد.
معمولا، شرکتهای اینترنتی برای ارائه یک سرویس اینترنت P2P، امکانسنجی کرده و با اطمینان به شما یک خدمات اینترنت مطابق با SLA میدهند و شما بابت کیفیت اینترنت خیالتان راحت میشود. ضمن اینکه از چندین مسیر بینالمللی استفاده میکنند تا اینترنت هیچگاه قطع نشود.
معایب اینترنت بیسیم wireless
در عوض، باید به معایب اینترنت بی سیم نیز اشاره کنیم. همه شهرهای ایران زیر پوشش اینترنت بیسیم نیست و بسیاری از شرکتها فقط در تهران و کرج و حداکثر چند مرکز استان پرجمعیت دیگر میتوانند به شما لینک بیسیم بدهند. ضمن اینکه باید فاصله شما با اولین آنتن و مرکز ارائه سرویس، کم باشد تا بهترین کیفیت را دریافت کنید.
بیشتر بخوانید: اینترنت TD-LTE نامحدود زیتل چیست و برای چه افرادی مناسب است؟
هزینه نصب و راهاندازی اولیه این سرویس بالا است و چون یک اینترنت ثابت محسوب میشود؛ نمیتوانید با تغییر مکان، آن را همراه خود ببرید جز اینکه از شرکت اینترنتی بخواهید دوباره برای شما آنتن و تجهیزات لازم را نصب کند.
برای کاربران خانگی و کم مصرف، هزینههای اینترنت بیسیم بالا است و معمولا نمیتوانند سرویسهای آن را خریداری کنند.
و اینکه اینترنت بیسیم یک اینترنت رادیویی است و میتواند با تغییرات جوی، کیفیت و سرعت آن پایین بیاید که البته به ندرت خواهد بود.
انواع اینترنت بیسیم
شما میتوانید اینترنت بیسیم را به صورت اختصای یا اشتراکی بگیرید.
در اینترنت وایرلس اختصاصی، کل پهنایباند یک لینک رادیویی برای شما است و معمولا مجتمعهای مسکونی و تجاری، دانشگاهها، ساختمانهای تجاری و اداری، شهرکهای صنعتی و کاربران خاص توان پرداخت هزینههای اینترنت بیسیم اختصاصی را دارند یا به کارشان میآید.
برای اینترنت بیسیم اشتراکی، یک لینک رادیویی از یک آنتن مرکزی سرویسدهنده، برای چندین مشتری ارسال میشود. در این روش، اگرچه سطح کیفی اینترنت و سرعت تا حدودی تضمین شده است ولی باز مشتری باید در انتظار مقداری افت سرعت و کیفیت در برخی ساعتهای روز یا نقاط باشد.
بیشتر شرکتهای سرویسدهنده اینترنت وایرلس در ایران، هر دو سرویس اینترنت بیسیم اشتراکی و اختصاصی را ارائه میدهند ولی برای کاربران خانگی، کسبوکارهای کوچک و نوپا، تعرفههای اینترنت اشتراکی در دسترس است.
مقایسه قیمت و بسته اینترنت بیسیم اشتراکی
اشاره شد که شرکتها در ارائه سرویسهای اینترنت بیسیم، رویههای متفاوتی در پیش گرفتند و یک چهارچوب و استاندارد خاص نداریم. در ادامه نگاهی به بهترین و معروفترین سرویسهای اینترنت وایرلس خواهیم انداخت:
اینترنت بیسیم شاتل
شاتل دو سرویس اینترنت وایرلس اشتراکی PTMP-1024-NFG با تضمین سرعت حداقل ۱ مگابیت و PTMP-8192-NFG با تضمین سرعت حداقل ۸ مگابیت ارائه میدهد.
تعرفه بستههای اینترنت بیسیم شاتل را در پایین مشاهده میکنید:
بهترین سرویس شاتل، همان یک ساله ۱۰۰۰ گیگابایت با حداقل سرعت ۸ مگابیت بر ثانیه به قیمت ۱ میلیون تومان است.
جدول هزینههای نصب و راهاندازی اینترنت بیسیم شاتل نیز در زیر آمده است:
شاتل یکی از گرانترین سرویسهای وایرلس اشتراکی را میدهد و بیشتر برای مجتمعهای ساختمانی و تجاری مناسب است.
اینترنت بیسیم آسیاتک
آسیاتک، یکی از شرکتهای فعال در زمینه ارائه خدمات اینترنت وایرلس است و تعرفههای مشخص و متنوعی دارد. این شرکت در بسیاری از استانها فعال بوده و به مشتریان سرویس میدهد.
آسیاتک میگوید هزینههای امکانسنجی، نصب و راهاندازی، تجهیزات و کابلکشی پس از بازدید از محل به مشتری اعلام میشود و چیزی در سایت خود درج نکرده است ولی تعرفههای اینترنت بیسیم اشتراکی OWS آسیاتک از قرار زیر است:
برای اینترنت بیسیم اشتراکی ۵۰ مگ Outdoor Wireless:
برای اینترانت بیسیم اشتراکی ۸ مگ Outdoor Wireless:
به گفته آسیاتک، هزینه امکانسنجی ۶۰ هزار تومان و هزینه ایاب و ذهاب جهت نصب و راه اندازی و رفع خرابی نیز ۶۰ هزار تومان خواهد بود. در صورتی که امکانسنجی منفی باشد، تنها هزینه ایاب و ذهاب دریافت خواهد شد.
اینترنت بیسیم پیشگامان
پیشگامان در استانهای تهران، یزد، فارس، قزوین، خراسان رضوی، کرمان و اصفهان سرویس اینترنت وایرلس اختصاصی و خانگی ارائه میدهد.
این شرکت چیزی درباره هزینههای امکانسنجی، نصب و راهاندازی یا تعرفههای بستههای خود منتشر نکرده است ولی میگوید برای درخواست اینترنت بی سیم باید مشتری با واحد فروش پهنای باند (وایرلس) پیشگامان تماس گرفته و پس از دریافت مشاوره رایگان و انتخاب سرویس مورد نظر، ثبت درخواست امکانسنجی را انجام دهد تا پیشگامان مراحل بعدی را طی کنند.
اینترنت بیسیم ایرانسل
بسیاری از کاربران دنبال اینترنت بیسیم ایرانسل هستند. ایرانسل سرویسی به نام اینترنت بیسیم یا اینترنت وایرلس یا اینترنت P2P ندارد و اینترنت بیسیم آنها همان اینترنت موبایل و اینترنت TDLTE است.
البته، ایرانسل به برخی از سازمانها و مجموعههای بزرگ، سرویس اینترنت با پهنایباند اختصاصی میدهد که عموما شرایط و ضوابط خاص داشته و برای کاربران خانگی و حتی کاربران مجموعههای کوچک تجاری نیست.
اینترنت بیسیم صفر و یک
شرکت صفر و یک میگوید اینترنت بیسیم با سرعتهای ۲۰ مگ، ۵۰ مگ و ۱۰۰ مگ قابل ارائه است. البته، این شرکت در جدول تعرفههای خود حداقل سرعت تضمینی ۴ مگ و ۸ مگ را آورده است که در زیر مشاهده میکنید:
هزینه نصب اکسسپوینت و راهاندازی سرویس در این شرکت ۱۵ هزار تومان است و هزینه نصب تجهیزات رادیویی در پشت بام و کابل کشی آن بسته به شرایط در محل دریافت می گردد. هزینه تردد و رفع خرابی نیز ۵۰ هزار تومان عنوان شده است.
اینترنت بیسیم تک نت
تک نت یکی از شرکتهای ارائهدهنده اینترنت بیسیم نامحدود است. اگر این سرویس را بخواهید؛ باید به طور اختصاصی با شرکت تماس گرفته و تعرفهها و شرایط آن را بپرسید ولی سرویسهای حجمی اینترنت وایرلس تک نت به شکل زیر هستند:
هزینههای اینترنت بیسیم تک نت نیز پس از امکانسنجی و برآورد هزینههای کابلکشی و نصب تجهیزات، به مشتری اعلام میشود.
اینترنت بیسیم همراه اول
همراه اول نیز همانند ایرانسل، اینترنت بیسیم اشتراکی به کاربران خانگی و حقیقی نمیدهد و سرویسهای پهنایباند رادیویی اختصاصی برای سازمانها و پروژههای خاص دارد. اینترنت بیسیم همراه اول همان اینترنت موبایل میشود.
اینترنت بیسیم مبین نت
مبین نت، شرکت سرویس دهنده اینترنت TDLTE است و سرویس اینترنت بیسیم اشتراکی نمیدهد اما یک سرویس اینترنت فضای باز دارد که توسط مودم (به جای آنتن) و اتصال به اکسسپوینت داخل ساختمان، اینترنت بیسیم را به دست مشترکان میرساند.
هزینه اینترنت فضای باز مبین نت بسیار پایینتر از اینترنت بیسیم اشتراکی است ولی برخی از مزایای گفته شده برای اینترنت وایرلس را ندارد.
اینترنت بیسیم مخابرات
شرکت مخابرات هم مانند همراه اول و ایرانسل، اینترنت بیسیم سازمانی و اختصاصی برای مشتریان خاص خود ارائه میدهد و بیشتر فروشنده پهنایباند رادیویی است تا اینترنت رادیویی خانگی و حقیقی.
اینترنت بیسیم ماهان نت
یکی دیگر از سرویس دهندههای اینترنت بیسیم اشتراکی، شرکت ماهان نت است. این شرکت بستههای اینترنت با سرعت ۶ مگ تا ۲۰ مگ دارد که کف سرعت تضمین شده را نشان میدهند. ماهان نت در توضیحات سرویس اینترنت بیسیم خود گفته است که براساس امکانسنجی، باتوجه به شرایط محیطی و فاصله، مودم و آنتن این سرعت میتواند تا ۱۰۰ مگابیت و ۲۰۰ مگابیت افزایش پیدا کند.
در زیر، تعرفه بستههای اینترنت بی سیم ماهان نت را مشاهده میکنید:
بهترین اینترنت بیسیم
در هنگام انتخاب یک سرویس اینترنت وایرلس، باید نیاز حجمی، نیاز پهنایباند و سرعت و کیفیت سرویس را مد نظر قرار دهید. اگر قرار باشد هزینه بیشتری برای اینترنت بیسیم بپردازید ولی همان سرعت اینترنت ADSL یا همان حجم ترافیکی را داشته باشید؛ منطقی نیست.
هنگامی سراغ اینترنت بیسیم میرویم که نیاز به اینترنت پرسرعت با پایداری بالا، حجم ترافیکی زیاد و کیفیت خوب داشته باشیم تا چندین نفر بتوانند بدون دغدغه از یک اینترنت اشتراکی استفاده کنند.
شرکتی بهترین سرویس اینترنت بیسیم را میدهد که اولا، پوششدهی خوبی در منطقه شما داشته باشد؛ هزینه نصب تجهیزات و مودم و روتر آن پایین باشد و بستههای اینترنت متنوعی با حجم بالا و مدت زمان طولانی ارائه کند.
تجربه نشان داده در اینترنت بی سیم، مصرف ترافیکی بالا است؛ بنابراین برای شرکتها یا کاربرانی که چندین دستگاه دارند؛ بهتر است با شرکت ارائهدهنده سرویس صحبت شود تا یک سرویس نامحدود دریافت و از بابت اتمام حجم و خرید چندین بار ترافیک در ماه، خیالتان راحت شود.
اینترنت بیسیم برای چه افرادی است؟
بسیاری از افرادی که دنبال بهترین و سریعترین اینترنت هستند؛ وقتی اینترنت وایرلس را به آنها پیشنهاد میکنیم؛ پس از مراجعه و تحقیق میگویند برای آنها مناسب نیست و گران است.
بله؛ اینترنت بی سیم بیشتر برای کسبوکارهای کوچک، استارتاپها و شرکتهای نوپا، فریلنسرها، تولیدکنندگان محتوا، گیمرها و مالتیمدیا مناسب است و کاربران خانگی یا افرادی که صرفا یک اینترنت پرسرعت برای دانلود و بازی آنلاین میخواهند؛ شاید اینترنت بی سیم چندان منطقی نباشد.
اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا نیاز به راهنمایی و کمک دارید؛ کانال تلگرام شبکهچی به آیدی shabakehchi@ را فالو و پرسش خود را برای مدیر کانال بفرستید تا جواب دهیم.
سلام استاد عزیز. لطفا بفرمایید در حال حاضر چه نوع اینترنت بیسیم خریداری و راه اندازی کنیم جهت استفاده معمولی در خانه و گاهی هم در خارج خانه و مسافرت.
ماهیانه حدود ۲۵ گیگ مصرف دارم. و حداقل سرعت ۸مگ هم کفایت میکنه برام.
TDLTE یا وایمکس یا P2P ؟ یا چیز دیگر؟
میشه بصورت ساده و یا در قالب یه جدول معایب و مزایا رو بفرمایید؟
سلام دوست عزیز
تا نوشتن یک مقاله ساده با جدول مزایا و معایب
عجالتا برای مشخصاتی که فرمودید اینترنت TDLTE بهترین گزینه است
بستههای با حجم زیاد + قیمت ارزانتر از اینترنت موبایل + دسترسی راحتتر و همهجا + بدون نیاز به خط تلفن + وضعیت رقابتی برای استفاده از جشنوارهها
سپاس از شما
سلام شبکه چی عزیز خسته نباشی
منطقه ما اینترنتadslهست
و سرعت کشش تلفنمون۵ مگابیت هست
اونم بخاطر زیر ساخت های کهنه و قدیمی
مخابرات مرکز مخابرات ما هم گفته
حالا حالا خبری ازvdslنیست چه برسه به فیبر نوری
لطفا راهنمایی کنین چه مودم بی سیمی بخرم
که همه سیم کارت ها رو پوشش بده و سرعتش بالا باشه
خونه ما همراه اول و ایرانسل آنتن گوشی پر هست
بچه های من عاشق بازی آنلاین هستن و مکالمه تصویری زیاد دارم خونه ما ۱۵۰ متر هست طبقه اول و روبروی خونمون هم یه ساختمان ۵ طبقه هست خودم mr 600
مد نظرم هست مفاله های شما رو همیشه میخونم
با تشکر از شبکه عزیز
با سلام
از مقاله سودمند و عالی شما بسیار ممنونم دوست عزیزم
سایت شما عالی و عالی هست به شما خسته نباشید می گویم شما در کار خودتون استاد هستید دوست عزیزم
از خبرها و اپلیکشین ها و مقالات سودمند شما بسیار ممنونم
با تشکر